daoliw 25.05.05, 10:47 Witam, jakie książki czytają Wasze 11-letnie córcie /4 klasa/? Pomyslałam, że byłby to dobry pomysł na Dzień Dziecka, a sprzedawcy nie zawsze potrafią doradzić. Pozdrawiam Dagiolimama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania970 Re: Książki dla 11-latki 25.05.05, 13:06 Moja córka jest na etapie kolejnych części "Harry' ego Pottera". Ostatnio czytała "Tajemniczy ogród", ale to lektura i jęczy, że nudna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
daoliw Re: Książki dla 11-latki 25.05.05, 16:17 Dzięki za podpowiedzi. Harry Potter jej nie wciągnął. Podchodziła do niego ok.1,5 roku temu. Widocznie było za wcześnie. Podrzucę jej w 5 klasie, może wtedy dojrzeje do niego. Tajemniczy ogród- stwierdziła, że to lektura 5 klasy i NIE BĘDZIE czytać wcześniej. Tak w ogóle to bardzo lubi czytać. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
i2h2 Re: Książki dla 11-latki 25.05.05, 13:55 Polecam książki C. Funke "Król złodziei" i "Atramentowe serce" (ta ostatnia będzie mieć kontynuację- to pierwszy tom trylogii), a z naszych rodzimych "Amor z ulicy Rozkosznej" L. Fabisińskiej- nowość albo "Felix, Net i Nika" R. Kosika, jeśli jeszcze nie czytała (również tom drugi w przygotowaniu). No i oczywiście zapraszam na forum "Książki dla dzieci" Tam o wiele więcej informacji o tym, co czytają jedenastolatki, i nie tylko... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daoliw Re: Książki dla 11-latki 25.05.05, 16:19 Nawet nie wiedziałam,że jest takie forum Poszperam wieczorkiem. Baaardzo dziękuję. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: Książki dla 11-latki 25.05.05, 17:41 mÓJ 11 letni syn zażyczył sobie na dzień dziecka książkę FILOFUN tj. książka jak robić plecionki z kolorowych żyłek. w śród dzieci te plecionki to teraz szał. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
daoliw Re: Książki dla 11-latki 26.05.05, 17:41 Moja już to przerabiała. A najwięcej frajdy sprawiało to plecenie....mnie! Poleć synowi: www.filofun.pl pozdrawiam iwona Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: Książki dla 11-latki 27.05.05, 15:21 No dzięki, ale tam też już był. Cały jego pokój ostatnio jest w wężykach i plecionkach, mam nadzieje że to im mija. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iza245 Re: Książki dla 11-latki 04.06.05, 16:57 Moja jedenastolatka czyta obecnie "Jeżycjadę" Musierowicz, w tej chwili "Brulion Bebe B." Pottera wyczytała juz całego Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Książki dla 11-latki 06.06.05, 10:49 Kupiłam mojej córce przez internet ksiażke Wyd. siedmioróg pt. "Sebastian czyli kot", jest to I częsc cztero-tomowego cyklu pt. Klub Ratowników Zwierząt.Ksiazka jest o 4 10-letnich dziewczynkach, które kochaja zwierzęta, każda część, to przygoda związana z ratowaniem np. schroniska dla zwierząt przed likwidacją. Mojej córce się podoba, może i Twoja, chociaż starsza sie zainteresuje.Ksiażka nie jest bardzo gruba. Odpowiedz Link Zgłoś