smutnyelf 14.06.08, 17:52 Witajcie, dopiero rozpoczynam zabawę z kartkami i scrapbookiem, podczytuję Was troszkę i mam pytanko: z jakich kartek robicie swoje ? Ja próbowałam z wizytówkowego płótna 200g, ale jakoś miękkie wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia.z Re: nowa. ale .. 15.06.08, 08:54 Większość używa papieru wizytówkowego, ale jeśli chcesz zamieścić ciężkie ozdoby musisz użyć czegoś sztywniejszego. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
smutnyelf Re: nowa. ale .. 15.06.08, 20:03 Właśnie, ale jak coś typu karton to zgięcie mi wychodzi brzydkie. Jakby "pomarszczone". Może macie na to jakiś "patent" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.z Re: nowa. ale .. 16.06.08, 07:54 Przed złożeniem zaznacz linię zgięcia wytłaczakiem (narzędzie zakończone kulką), wypisanym dlugopisem ewentualnie nożyczkami, ale to trzeba ostrożnie żeby nie przeciąć. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
smutnyelf Re: nowa. ale .. 16.06.08, 20:13 Dziękuję Kasiu ;-)) Ja spróbuję to zrobić szydełkiem. Mam jeszcze jedno pytanko: właśnie przymierzam się do zakupu kilku dziurkaczy, wytłumacz mi proszę co to znaczy pop-up, chodzi o to: www.allegro.pl/item382877727_dziurkacz_ozdobny_konieczynka_midi_fiskars_pop_up.html Odpowiedz Link Zgłoś