Dodaj do ulubionych

Co oznaczają

18.10.11, 23:12

Sarnie łapki w starym domu ukryte pod dachem domu starego domu na odludziu ,wymiana dachu i niespodzianka taka właśnie po dwóch stronach dachu na krawędziach po jednej łapce?????
ola.55
Obserwuj wątek
    • tagoria Re: Co oznaczają 19.10.11, 00:00
      Że co ? znaczy ktoś upchał łapy sarny pod dachem ? odcięte ? pewno jakieś ludowe wierzenie że łapy sarny chronią dom czy coś..

ola.55 napisała:

>
      > Sarnie łapki w starym domu ukryte pod dachem domu starego domu na odludziu ,wym
      > iana dachu i niespodzianka taka właśnie po dwóch stronach dachu na krawędziach
      > po jednej łapce?????
      > ola.55
      • ola.55 Re: Co oznaczają 19.10.11, 13:53
        To też myślałam że to jakieś zabobony szukam i nic .Myślałam że ktoś tu na tym forum wie coś na ten temat.Pytanie jest jak najbardziej poważne
        • Gość: gość :) Re: Co oznaczają IP: *.internetia.net.pl 19.10.11, 15:20
          Popytaj w okolicy, każdy region ma swoje zabobony, przesądy itp. Albo rzuć temat na forum myśliwskim. To nie żart, ani kpina - w końcu mowa o dzikim zwierzęciu.
          • tagoria Re: Co oznaczają 20.10.11, 12:20
            UP to ciekawe. Zna ktoś taki zwyczaj ?

Gość portalu: gość :) napisał(a):

> Popytaj w okolicy, każdy region ma swoje zabobony, przesądy itp. Albo rzuć tem
            > at na forum myśliwskim. To nie żart, ani kpina - w końcu mowa o dzikim zwierzęc
            > iu.
    • agrentowy4321 Re: Co oznaczają 04.03.23, 21:22
      Dużo rozmyślam ostatnio o tym
    • irona.sonata Re: Co oznaczają 25.04.23, 06:37
      Jestem wstrząśnięta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka