balbinin 11.03.22, 18:43 Dzień Dobry, chciałbym zapytać, czy to możliwe, że ktoś mógł rzucić urok na drugą osobę, tak aby ta osoba zaczęła zachowywać się w taki sposób jak sobie życzy osoba rzucająca urok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olek13 Re: Rzucanie uroku 11.03.22, 21:18 Człowieka można wystraszyć, zmanipulować, oszukać tak, by zachowywał się irracjonalnie. A uroki, czary czy magia nie istnieją. To wszystko bajki. Ktokolwiek twierdzi inaczej - kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinin Re: Rzucanie uroku 15.03.22, 12:52 No nie wiem. Też tak kiedyś myślałem. Ale nikt mnie nie wystraszył a jednak w pewnych sprawach zmieniłem kompletnie myślenie. I jak tak się zastanowić, to nie widzę w tym żadnej logiki. Za to pamiętam, że Pani, którą podejrzewam, interesowała się wróżbiarstwem, ezoteryka, magia. Kupowała czasopismo "wróżka". Ten "urok" zadziałał jakby na jej korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Rzucanie uroku 15.03.22, 13:28 Czyli pojedynczy przypadek zrobił na Tobie takie wrażenie, że zacząłeś myśleć inaczej? To typowy efekt zaskoczenia albo silnego wrażenia. Umysł daje się wprowadzić w błąd, za którym potem idą dalsze błędy poznawcze. Zamiast temu ulegać należy krytycznie patrzeć, poznać dokładnie fakty i na ich podstawie wyciągać wnioski. Czy warto kierować się błędnymi przekonaniami? Za błędy się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Rzucanie uroku 17.03.22, 09:46 A Ty znasz się? Masz rzetelną, czy tylko wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Rzucanie uroku 17.03.22, 11:51 Oczywiście chodzi mi o rzetelną wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cramar Re: Rzucanie uroku 02.04.22, 00:15 A można jakoś to samodzielnie sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś