Dodaj do ulubionych

dość dużo dziewiątek

17.08.02, 19:34
Witam,

Próbowałam sobie sama wyznaczyć układ planet w dniu moich narodzin (może w
nich znajdę odpowiedzi na niektóre nurtujące mnie pytania :) ), ale, nie
ukrywam, średnio mi wyszło. Bardzo szybko się pogubiłam. Mam taką dziwaczną
(tak mi się wydaje) datę i godzinę urodzenia - 9.09.1979 , 9:50 - pełno
dziewiątek :) Jak się do tego zabrać, aby coś sensownego z tego wyciągnąć?

pozdrawiam

Joanna
Obserwuj wątek
    • mii.krogulska Re: dość dużo dziewiątek 18.08.02, 13:07
      Witam serdecznie,
      po pierwsze radzę się nie załamywać. Obliczanie horoskopu "na piechotę" za
      pierwszym razem jest trudne. Najlepszy przepis na ręczne liczenie znajduje sie
      w książce Aleksandra von Pronaya "Zarys astrologii urodzeniowej", wyd. Studio
      Astropsychologii Białystok. Polecam ją dlatego, że to porządny, stary
      podręcznik - bez niepotrzebnych wiadomości, które wprowadzają w głowy
      początkujących uczniów wiele zamieszania (proszę spojrzec w wątek "Punkt
      szczęścia" jako przykład). Jest też dobry podręcznik Krystyny Konaszewskiej-
      Rymarkiewicz, ale Pronay jest o tyle lepszy, że tłumaczy łopatologicznie, na
      przykładach i ma wyciąg z efemeryd i tablic domów - a to przecież
      najważniejsze. Może się też Pani posłużyć dowolnym programem astrologicznym -
      choćby małą wersją polskiej Uranii, dostępne na www.astrologia.pl Jest tez
      wiele zachodnych programów, całkiem przyjaznych.
      Co do dziewiątek, to astrologia nie traktuje ich w jakiś wyjątkowy sposób.
      Znaczeniem liczb zajmuje się numerologia - to oddzielny system prognostyczny.
      Nie ma prostego przypasowania astrologii do numerologii, radzę więc na początku
      nie porównywać otrzymanych wyników. Doskonałe książki na temat numerologii
      pisze pani Natasza Czarmińska - "Liczby Losu" miały teraz kilka wznowień, radzę
      kupić! Są tam dokładne instrukcie co z czym zliczać i co to właściwie znaczy.
      Także ksiązki Gladys Lobos są według wielu numerologów bardzo dobre, ale p.
      Czarmińska uczy - moim zdaniem - lepiej.
      Życzę powodzenia i zaręczam, że to nowe i pasjonujące hobby sprawi, że będzie
      miała Pani jeszcze mniej wolnego czasu i zajęty każdy kolejny wieczór :)))

Pozdrawiam,
      Mii
      • joa1 Re: dość dużo dziewiątek 20.08.02, 09:14
        Dzięki - na pewno poszukam tych książek. Myślę, że jeśli są napisane nieco
        bardziej ludzkim językiem to powinnam sobie poradzić :)
    • irona.sonata Re: dość dużo dziewiątek 02.05.23, 15:50
      Nie wiem, ale się dowiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka