rena10 09.09.02, 13:30 Rozbiłam w piątek lustro. Podobno oznacza to 7 lat nieszczęść. Aż się boję o tym myśleć. Czy można w jakiś sposób odwrócić działanie rozbitego lustra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mii.krogulska Re: rozbite lustro 09.09.02, 22:37 Witam serdecznie, stary przesąd o potłuczonym lustrze wciąz ma się nieżle, ale proszę się nie martwić :) Stłuczone lustro uważane jest za zły znak, symbolizuje stratę złudzeń i niespełnienie marzeń. Ale nie należy w to bezkrytycznie wierzyć, bo też zapewne nie było to wyjątkowo drogie i magiczne zwierciadło. Rada jest taka: posprzątać mieszkanie, umyć podłogę i zawiesić nowe lustro. Jeśli rama się potłukła, to trzeba ją szybko naprawić, a w żadnym razie nie wieszać pękniętego lustra. Tyle nowoczesne przesądy, pozdrawiam serdecznie i życzę miłych zakupów nowego lustra, dodam też, że kiedy wiesza się lustro to ważne jest, aby nie "obcinało" fragmentu głowy Pani, męża lub dzieci, bo według innych przesądów u osób "obciętych" pojawiają się bóle głowy lub inne życiowe nieprzyjemności, a przez specjalistów feng-shui nie sa polecane lustra złożone z małych kawałków lub oraz lustra o nowoczesnych i dziwacznych kształtach, a raczej owalne - i oczywiście bez skaz. Mii Odpowiedz Link Zgłoś
rena10 Re: rozbite lustro 10.09.02, 10:56 Ja to lusterko rozbiłam u fryzjera. Nie wyleciało z ram. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale nie było to moje lusterko. I tak jestem już trochę spokojniejsza. Pozdrawiam i dziękuję za szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: rozbite lustro 10.09.02, 13:32 Witam serdecznie, w takim razie był to tylko drobny wypadek przy pracy :) Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link Zgłoś