Dodaj do ulubionych

BYK i STRZELEC

23.10.02, 16:19
Ja to Strzelec (19.12) on to BYK (20.05). Zwiazek iscie wybuchowy. Czy mozna
znalezc wspolne szczescie?
Obserwuj wątek
    • martyna14 Re: BYK i STRZELEC 23.10.02, 23:03
      tusia7 napisał(a):

> Ja to Strzelec (19.12) on to BYK (20.05). Zwiazek iscie wybuchowy. Czy mozna
      > znalezc wspolne szczescie?

Ciekawi mnie punkt widzenia i odczucia w takim zwiazku ze strony Strzelca bo
      ja rowniez bylam w takim wybuchowym zwiazku ale Strzelcem byl facet.

Musze przyznac, ze nasze zycie erotyczne bylo po prostu niewiarygodne ale po
      za tym ciagla hustawka.
      • tusia7 Re: BYK i STRZELEC 26.10.02, 12:58
        Co do seksu to masz zupelna racje. Totalne szalenstwo i cos najpiekniejszego na
        swiecie. Tylko chorobliwa zazdrosc Byka daje mi sie mocno we znaki. A jak
        pewnie wiesz Strzelec ceni sobie nade wszystko poczucie wolnosci (przynajmniej
        teoretyczne). Nie jest lekko...
        Choc moze odwrotny uklad (kobieta Byk) jest zupelnie inny.. Ale jezeli bylas
        bardzo zazdrosna i "kontrolowalas" kazdy jego ruch to jestem pewna, ze wkurzal
        sie i "uciekal". Tak to juz z nami jest, ze nie lubimy ograniczen przynajmniej
        tych jawnie narzucnych. Bo sprytnie podsuwane i niby nasze chetnie akceptujemy.
        A jaki byl problem Waszej hustawki? Czy to wlasnie doprowadzilo do rozstania?
        Bede wdzieczna za odpowiedz, jezeli pytanie nie jet zbyt osobiste.
        Pozdrawiam cieplutko
        Tusia7
        • zanka Re: BYK i STRZELEC 28.10.02, 12:51
          ja jestem strzelcem ale mam pytanie odnosnie blizniaka. czy mialyscie
          doswiadczenia z blizniakiem??
          ja jestem troche przyzwyczajona do mocowania sie z lwem i wodnikime a z
          blizniakiem nie mozna sie poklocic.
          • tusia7 Re: BYK i STRZELEC 28.10.02, 16:21
            A lubisz sie klocic? :))

Z doswiadczenia wiem, ze uklad Strzelec (ona) i Bliznieta (on) to calkiem udany
            zwiazek. Choc Strzelac moze czasem denerwowac dwojakosc Blizniaka. raz taki a
            raz siaki. Czasem ma sie wrazenia,ze sam siebie nie zna, wiec jak inna osoba ma
            go znac. Jednak Blizniak to osoba pogodna, lubi sie bawic i jest bardzo
            przedsiebiorczy.

Z Wodnikiem? Mi szlo, poza zabawa, fatalnie. Odbieralismy na innych falach. Ale
            taki lizealny zwiazek to bylo OK. Jednak nie na zycie.
            • zanka Re: BYK i STRZELEC 31.10.02, 11:58
              tusia7 napisała:

> A lubisz sie klocic? :))
              moze nie, jako strzelec szukam najbardziej racjonalnych rozwiazan. nie lubie
              patrzec w przesz;losc i tak jak koziorozec marudzic co by bylo gdyby, a po co
              itd, itp.
              >
              > Z doswiadczenia wiem, ze uklad Strzelec (ona) i Bliznieta (on) to calkiem
              udany zwiazek.
              zaczynam w to watpic.
              Choc Strzelac moze czasem denerwowac dwojakosc Blizniaka. raz taki a
              > raz siaki.
              mnie ta dwoistosc nie denerwuje ale denerwuje mnie gadanie o bzdurach, skakanie
              z tematu na temat, brak introspekcji. blzniaki sa troche dla mnie glupawe,
              oczywiscie przy zachowaniu ich lotnego umyslu,ciaglej checi robienia swietnego
              wrazenia, dobrego bajeru itp.

> Jednak Blizniak to osoba pogodna, lubi sie bawic
              i chyba nic poza tym.

i jest bardzo
              > przedsiebiorczy.
              szczegolnie jesli chodzi o poprawianie swojego wizerunku ale co do ciezkiej
              pracy to raczej watpie.
              >
              > Z Wodnikiem? Mi szlo, poza zabawa, fatalnie. Odbieralismy na innych falach.
              Ale
              >
              > taki lizealny zwiazek to bylo OK. Jednak nie na zycie.
              a ja w sumie juz chyba wole wodniki, sa niesamowite. fajnie spotkac kogos kto
              jest bardziej odjechany niz strzelec. bo wodniki sa "tam" a strzelec cigle
              szuka nowego. wodniki tez sa poszukujacymi istotami, chociaz u wodnika nie do
              zniesienia jest chorobliwa chec postawienia na swoim, oczywiscie przy pomocy
              najbardziej, ich zdaniem,racjonalnych powodow. \
              znam wiele wodnikow, ktore sa "poza", klepia biede ale jak z nimi rozmawiasz to
              i tak potrafia zrobic wrazenie, ze maja racje i mysla najbardziej logicznie ze
              wszystkich dookola. w sumie wole wodnieki niz blizniaki.
        • martyna14 Re: BYK i STRZELEC 31.10.02, 02:55
          tusia7 napisała:

> Co do seksu to masz zupelna racje. Totalne szalenstwo i cos najpiekniejszego
          na
          >
          > swiecie. Tylko chorobliwa zazdrosc Byka daje mi sie mocno we znaki. A jak
          > pewnie wiesz Strzelec ceni sobie nade wszystko poczucie wolnosci
          (przynajmniej
          > teoretyczne). Nie jest lekko...
          > Choc moze odwrotny uklad (kobieta Byk) jest zupelnie inny.. Ale jezeli bylas
          > bardzo zazdrosna i "kontrolowalas" kazdy jego ruch to jestem pewna, ze
          wkurzal
          > sie i "uciekal". Tak to juz z nami jest, ze nie lubimy ograniczen
          przynajmniej
          > tych jawnie narzucnych. Bo sprytnie podsuwane i niby nasze chetnie
          akceptujemy.
          > A jaki byl problem Waszej hustawki? Czy to wlasnie doprowadzilo do rozstania?
          > Bede wdzieczna za odpowiedz, jezeli pytanie nie jet zbyt osobiste.
          > Pozdrawiam cieplutko
          > Tusia7

Hej Tusiu!

Sorry, ze odpisuje dopiero teraz ale bylam strasznie zajeta. Co do powodow
          rozstania to moj Strzelec po 3 lata hustwaki bycia i nie bycia ze soba
          stwierdzil, ze jednak nie jest gotowy na powazny zwiazek , ze potrzebuje
          wolnosci . Swoja droga to jak Wy Strzelce rozumiecie ta wolnosc najlepiej opisz
          mi to na przykladzie to na przyszlosc bede wiedziec jakbym spotkala nastepnego
          Strzelca ?
          Niestety Byki sa zazdrosnikami ale z wiekiem to przechodzi. Ja nie bylam
          specjalnie zazdrosna bynajmniej tego nie okazywalam .Byki lubia wieddziec, ze
          to one sa najwazniejsze dla drugiej osoby i stad ta zazdrosc.
          Co do kontrolowania to ja jej u siebie absoluynie nie zauwazylam ale moj
          Strzelec twierdzil, ze musze miec wszystko pod kontrola Byki lubia wiedziec na
          czym stoja
          • zanka Re: BYK i STRZELEC 31.10.02, 12:03
            co do wolnosci strzelca to w sumie chyba wolalby byc sam. najwiecej starych
            panien znam spod strzelca. strzelec czuje sie dobrze wsrod ludzi, przebywanie
            wciaz z jedna osoba moze byc meczace, chyba, ze rysujesz przed strzelcem wiele
            perspektyw wyjazdowych w najwieksza egzotyke. ja jako sttrzelec najbardziej nie
            lubie koziorozcow, byki kobiety sa fajniejsze od facetow, ktorzy sa bardzo
            egocentryczni, a w sumie nie na luzie.
            • martyna14 Re: BYK i STRZELEC 02.11.02, 00:55
              ja jako sttrzelec najbardziej nie
              >
              > lubie koziorozcow, byki kobiety sa fajniejsze od facetow, ktorzy sa bardzo
              > egocentryczni, a w sumie nie na luzie.

Ja jestem Bykiem i astrologicznego punktu widzenia powinnam miec udany
              zwiazek z Koziorozcami. Lubie ich jako przyjaciol ale moj zwiazek z Koziorozcem
              wspominam jako totalny niewypal. Za bardzo zasadniczy, domator nie lubi sie
              bawic i do tego zazdrosny.

Co do egocentryzmu Bykow to sie zgodze w stu procentach- szczegolnie u facetow
              choc moj byly Strzelec tez byl egocentrykiem i do tego wszystko robil
              najlepiej .
          • tusia7 Re: BYK i STRZELEC 31.10.02, 15:29
            > Hej Tusiu!
            >
            > Sorry, ze odpisuje dopiero teraz ale bylam strasznie zajeta. Co do powodow
            > rozstania to moj Strzelec po 3 lata hustwaki bycia i nie bycia ze soba
            > stwierdzil, ze jednak nie jest gotowy na powazny zwiazek , ze potrzebuje
            > wolnosci . Swoja droga to jak Wy Strzelce rozumiecie ta wolnosc najlepiej
            opisz
            >
            > mi to na przykladzie to na przyszlosc bede wiedziec jakbym spotkala
            nastepnego
            > Strzelca ?

Jakby to ujac...? Najlepiej, zeby nam mozna bylo robic wszystko, a drugiej
            stronie nic :) Oczywiscie zartuje :)) To taki przejaskrawiony obrazek.
            Tak naprawde chodzi przede wszystkim o to, zeby nas nie ograniczac, nie
            kontrolowac na kazdym kroku, nie podejrzewac o niewiadomo co (wiecej mowimy niz
            robimy, "pozory myla" - wyjatkowo pasuje do nas). Nie mozna nas ograniczac na
            sile, bo wtedy uzyskuje sie przeciwny skutek.
            Przyklad (wziety z zycia sprzed tygodnia): w pazdzierniku rozpoczelam studia
            podyplomowe w weekendy. Grupa zaproponowala spotkanie integracyjne w kolejnym
            tygodniu. Ja wspomnialam tylko, ze jest taka propozycja, a wogole chcialam
            zebysmy poszli razem. on na to odparowal, ze to jakas sekta, ze sie tak szybko
            integruje. bo studia sa po to zeby sie uczyc a nie integrowac...itp, itd.
            Generalnie juz sam pomysl byl dla niego nie do zaakceptowania. A pominal fakt,
            ze ja wcale nie powiedzialam, ze chce isc. Naskoczyl na mnie i tyle. Wtedy ja
            sie najezylam, bo to skok na moja wolnosc osobista. Poprostu mogl powiedziec,
            ze malo czsu spedzamy razem i wolaby, zebysmy wyszli gdzies razem, tylko my.
            Skutek bylby natychmiastowy, taki sam i w dodatku mily. A tak spiecie!
            Jak widzisz bardziej chodzi o forme proponowanych "zakazow" i "ograniczen" a
            nie sam fakt.

> Niestety Byki sa zazdrosnikami ale z wiekiem to przechodzi. Ja nie bylam
            > specjalnie zazdrosna bynajmniej tego nie okazywalam .Byki lubia wieddziec, ze
            > to one sa najwazniejsze dla drugiej osoby i stad ta zazdrosc.

To on mial szczescie:). Ja bylam zameczana przez zadrosc. Wystarczyl jeden
            telefon od kolegi (stary znajomy i nic wiecej) a ju mielismy caly dzien popsuty
            bo on sie najezyl.

> Co do kontrolowania to ja jej u siebie absoluynie nie zauwazylam ale moj
            > Strzelec twierdzil, ze musze miec wszystko pod kontrola Byki lubia wiedziec
            na
            > czym stoja

Oj tak:). Musza miec pelna kontrole nad sytuacja.

Ale juz nie jeden raz slyszalam od osob znajacych sie na tym, ze uklad
            Strzelec - Byk jest duzo latwiejszy w przypadku kobiety Byka niz odwrotnie.

W moim przypadku podstawowym problemem jest to, ze marzeniem Pana Byka jest
            miec kobiete w domu z dziecmi czekajaca na niego, gospodarna, oszczedna,
            niekoniecznie inteligentna :)
            A ja lubie pracowac i rozwijac sie, nie usiedze dlugo w domu, lubie wydawac (bo
            zawsze sama na siebie zarabialam i nikt mnie nie ograniczal)
            Jak widac zupelny rozjazd oczekiwan :)

Jedno ze smutkiem musze Ci przynac, ze to co powiedzial Twoj byly to tak bylo.
            Tzn. Strzelce tak maja, ze czesto zmieniaja partnerow, szybko sie zakochuja i
            idealizuja swoj obiekt. Dlugo wybieraja ale to czasu. jak znajda wlasciwa osobe
            to wierz mi sa super wierne i oddana i wkladaja w zwiazek duzo uczucia, ciepla,
            wysilku i ... pieniedzy (super drogi prezent na urodziny dla kochanego to zaden
            problem).

Jedno co moze zabic ich zwiazek to NUDA i RUTYNA. My mamy tysiace pomyslow i
            wszedzie nas pelno. niepoprawni optymisci z duzym poczuciem humoru. I chyba za
            to da sie nas lubic :)

Pozdrawiam cieplutko
            Tusia

• martyna14 Re: BYK i STRZELEC 02.11.02, 00:43
              > > Co do kontrolowania to ja jej u siebie absoluynie nie zauwazylam ale moj
              > > Strzelec twierdzil, ze musze miec wszystko pod kontrola Byki lubia wiedzie
              > c
              > na
              > > czym stoja
              >
              > Oj tak:). Musza miec pelna kontrole nad sytuacja.
              >
              > Ale juz nie jeden raz slyszalam od osob znajacych sie na tym, ze uklad
              > Strzelec - Byk jest duzo latwiejszy w przypadku kobiety Byka niz odwrotnie.
              >
              > W moim przypadku podstawowym problemem jest to, ze marzeniem Pana Byka jest
              > miec kobiete w domu z dziecmi czekajaca na niego, gospodarna, oszczedna,
              > niekoniecznie inteligentna :)

Czy to marzenie dotyczy tez Twojego konkretnego Byka? Bo ja znam wiele
              meskich Bykow , ktore jako nieliczni wsrod mezczyzn nie boja sie
              inteligentnych kobiet z kariera( wiele jest udanych zwiazkow Byk-Byk) .
              Nie chca tylko aby kobieta utracila swoja kobiecosc i cieplo bedac np
              dyrektorem.

Co do oszczednosci to prawda Byki sa oszczedne ale wtedy gdy musza lub tez gdy
              sa na drodze do sukcesu. Nie zapominaj my kochamy luksus , dobre jedzenie,
              ubranie, podroze , sztuke, kulture i towarzystwo.Moze nie jestesmy tak glosni
              jak Strzelce i nie czesto jestesmy dusza towarzystwa ale za to gdy nas nie ma
              wkolo to wszyscy zauwazaja , ze czegos brakuje.

Co do kontrolowania Ciebie przez Byka staraj sie rozmawiac , zapewniac o
              uczuciach i jednoczesnie mowic o potrzebach jak np o potrzebie wolnosci.
              Nielatwo przekonac Byka bo uparte z nas bestie ale nie zapominaj, ze
              dysponujemy bardzo silnymi emocjami ,potrafimy pieknie kochac i jestesmy
              wrazliwi na piekno( o ile takie wartosci wogole interesuja Strzelca)

Z moim Strzelcem trudno bylo sie nam czasami zrozumiec chociaz oboje btlismy
              energiczni, otwarci na nowe wrazenia , uwielbiajacy podroze ( niestety on wolal
              podrozowac beze mnie), ambitni.
              Poza tym On uwielbial gierki slowne, ktore mnie doprowadzaly do szalenstwa . Od
              czasu do czasu to mile urozmaicenie ale w zwiazku komunikacja jest bardzo wazna
              a takie gierki jej nie ulatwiaja.

Powodzenia

> A ja lubie pracowac i rozwijac sie, nie usiedze dlugo w domu, lubie wydawac
              (bo
              >
              > zawsze sama na siebie zarabialam i nikt mnie nie ograniczal)
              > Jak widac zupelny rozjazd oczekiwan :)
              >
              > Jedno ze smutkiem musze Ci przynac, ze to co powiedzial Twoj byly to tak
              bylo.
              > Tzn. Strzelce tak maja, ze czesto zmieniaja partnerow, szybko sie zakochuja i
              > idealizuja swoj obiekt. Dlugo wybieraja ale to czasu. jak znajda wlasciwa
              osobe
              >
              > to wierz mi sa super wierne i oddana i wkladaja w zwiazek duzo uczucia,
              ciepla,
              >
              > wysilku i ... pieniedzy (super drogi prezent na urodziny dla kochanego to
              zaden
              >
              > problem).
              >
              > Jedno co moze zabic ich zwiazek to NUDA i RUTYNA. My mamy tysiace pomyslow i
              > wszedzie nas pelno. niepoprawni optymisci z duzym poczuciem humoru. I chyba
              za
              > to da sie nas lubic :)
              >
              > Pozdrawiam cieplutko
              > Tusia
              >
            • martyna14 Re: BYK i STRZELEC 02.11.02, 00:44
              > > Co do kontrolowania to ja jej u siebie absoluynie nie zauwazylam ale moj
              > > Strzelec twierdzil, ze musze miec wszystko pod kontrola Byki lubia wiedzie
              > c
              > na
              > > czym stoja
              >
              > Oj tak:). Musza miec pelna kontrole nad sytuacja.
              >
              > Ale juz nie jeden raz slyszalam od osob znajacych sie na tym, ze uklad
              > Strzelec - Byk jest duzo latwiejszy w przypadku kobiety Byka niz odwrotnie.
              >
              > W moim przypadku podstawowym problemem jest to, ze marzeniem Pana Byka jest
              > miec kobiete w domu z dziecmi czekajaca na niego, gospodarna, oszczedna,
              > niekoniecznie inteligentna :)

Czy to marzenie dotyczy tez Twojego konkretnego Byka? Bo ja znam wiele
              meskich Bykow , ktore jako nieliczni wsrod mezczyzn nie boja sie
              inteligentnych kobiet z kariera( wiele jest udanych zwiazkow Byk-Byk) .
              Nie chca tylko aby kobieta utracila swoja kobiecosc i cieplo bedac np
              dyrektorem.

Co do oszczednosci to prawda Byki sa oszczedne ale wtedy gdy musza lub tez gdy
              sa na drodze do sukcesu. Nie zapominaj my kochamy luksus , dobre jedzenie,
              ubranie, podroze , sztuke, kulture i towarzystwo.Moze nie jestesmy tak glosni
              jak Strzelce i nie czesto jestesmy dusza towarzystwa ale za to gdy nas nie ma
              wkolo to wszyscy zauwazaja , ze czegos brakuje.

Co do kontrolowania Ciebie przez Byka staraj sie rozmawiac , zapewniac o
              uczuciach i jednoczesnie mowic o potrzebach jak np o potrzebie wolnosci.
              Nielatwo przekonac Byka bo uparte z nas bestie ale nie zapominaj, ze
              dysponujemy bardzo silnymi emocjami ,potrafimy pieknie kochac i jestesmy
              wrazliwi na piekno( o ile takie wartosci wogole interesuja Strzelca)

Z moim Strzelcem trudno bylo sie nam czasami zrozumiec chociaz oboje bylismy
              energiczni, otwarci na nowe wrazenia , uwielbiajacy podroze ( niestety on wolal
              podrozowac beze mnie), ambitni.
              Poza tym On uwielbial gierki slowne, ktore mnie doprowadzaly do szalenstwa . Od
              czasu do czasu to mile urozmaicenie ale w zwiazku komunikacja jest bardzo wazna
              a takie gierki jej nie ulatwiaja.

Powodzenia

> A ja lubie pracowac i rozwijac sie, nie usiedze dlugo w domu, lubie wydawac
              (bo
              >
              > zawsze sama na siebie zarabialam i nikt mnie nie ograniczal)
              > Jak widac zupelny rozjazd oczekiwan :)
              >
              > Jedno ze smutkiem musze Ci przynac, ze to co powiedzial Twoj byly to tak
              bylo.
              > Tzn. Strzelce tak maja, ze czesto zmieniaja partnerow, szybko sie zakochuja i
              > idealizuja swoj obiekt. Dlugo wybieraja ale to czasu. jak znajda wlasciwa
              osobe
              >
              > to wierz mi sa super wierne i oddana i wkladaja w zwiazek duzo uczucia,
              ciepla,
              >
              > wysilku i ... pieniedzy (super drogi prezent na urodziny dla kochanego to
              zaden
              >
              > problem).
              >
              > Jedno co moze zabic ich zwiazek to NUDA i RUTYNA. My mamy tysiace pomyslow i
              > wszedzie nas pelno. niepoprawni optymisci z duzym poczuciem humoru. I chyba
              za
              > to da sie nas lubic :)
              >
              > Pozdrawiam cieplutko
              > Tusia
              >
              • tusia7 Re: BYK i STRZELEC 04.11.02, 15:54
                martyna14 napisała:

> Czy to marzenie dotyczy tez Twojego konkretnego Byka? Bo ja znam wiele
                > meskich Bykow , ktore jako nieliczni wsrod mezczyzn nie boja sie
                > inteligentnych kobiet z kariera( wiele jest udanych zwiazkow Byk-Byk) .
                > Nie chca tylko aby kobieta utracila swoja kobiecosc i cieplo bedac np
                > dyrektorem.

Niestety tak.. Choc prawda jest taka, ze wlasnie moja inteligencja (bede troche
                nieskromna :)), przedsiebiorczosc i niezaleznosc mu zaimponowaly. I on to
                podziwia, choc przyznal, ze wolaby miec mnie "w domu". Ale to jak widze wynika
                raczej z jego zazdorsci. On moja otwartosc na ludzi odbiera jako flirtowanie, a
                tak nie jest (tylko wytlumacz uparciuchowi - jemu jak pokarzesz ze czarne jest
                czarne to i tak bedzie twierdzila ze jest biale).

> Co do oszczednosci to prawda Byki sa oszczedne ale wtedy gdy musza lub tez
                gdy
                > sa na drodze do sukcesu. Nie zapominaj my kochamy luksus , dobre jedzenie,
                > ubranie, podroze , sztuke, kulture i towarzystwo.Moze nie jestesmy tak glosni
                > jak Strzelce i nie czesto jestesmy dusza towarzystwa ale za to gdy nas nie ma
                > wkolo to wszyscy zauwazaja , ze czegos brakuje.

No tak. Fakt, ze babki to napewno zauwaza. Bo jest ich ciagle wiele wokol
                niego. I jego tlumaczenie, ze on nic nie robi zeby na niego leialy ma mi
                oczywiscie wystarczyc. Moje mu nie wystarcza..:)

> Co do kontrolowania Ciebie przez Byka staraj sie rozmawiac , zapewniac o
                > uczuciach i jednoczesnie mowic o potrzebach jak np o potrzebie wolnosci.
                > Nielatwo przekonac Byka bo uparte z nas bestie ale nie zapominaj, ze
                > dysponujemy bardzo silnymi emocjami ,potrafimy pieknie kochac i jestesmy
                > wrazliwi na piekno( o ile takie wartosci wogole interesuja Strzelca)

Oczywiscie, ze nas interesuja. A co do mocnych emocji oj tak.. jak sie raz
                wkurzyl, to byl wsciekly jak byk na corridzie. Choc prawda tez,ze potrafi
                pieknie kochac. I to doceniam.

> Z moim Strzelcem trudno bylo sie nam czasami zrozumiec chociaz oboje bylismy
                > energiczni, otwarci na nowe wrazenia , uwielbiajacy podroze ( niestety on
                wolal
                >
                > podrozowac beze mnie), ambitni.
                > Poza tym On uwielbial gierki slowne, ktore mnie doprowadzaly do szalenstwa .

Wiem cos o tym..:) Postaram sie poprawic. Mojego to tez czasem denerwuje.

Od
                >
                > czasu do czasu to mile urozmaicenie ale w zwiazku komunikacja jest bardzo
                wazna
                >
                > a takie gierki jej nie ulatwiaja.
                >

Ale jak widac Wy nie przetrwaliscie.. My przechodzimy teraz hustawke klotni-
                milosci. Ciekawe tylko ile to sie da wytrzymac.
                Czasem mam wrazenie, ze mowimy roznymi jezykami. Pierwszy raz mi sie to zdaza.
                A to nie pierwszy moj facet :)

Pozdrawiam
                Tusia
                • martyna14 Re: BYK i STRZELEC 04.11.02, 22:59
                  >
                  > Ale jak widac Wy nie przetrwaliscie.. My przechodzimy teraz hustawke klotni-
                  > milosci. Ciekawe tylko ile to sie da wytrzymac.
                  > Czasem mam wrazenie, ze mowimy roznymi jezykami. Pierwszy raz mi sie to
                  zdaza.
                  > A to nie pierwszy moj facet :)
                  >
                  > Pozdrawiam
                  > Tusia

My nie przetrwalismy choc moj Strzelec wydzwania do mojej mamy z prosba o
                  moj nowy adres.I ...nic jeszcze nie wiadomo.Wspomniany Strzelec byl moja
                  najwieksza miloscia . Teraz ja sie zmienilam byc moze on sie zmienil wiec ktoz
                  wie.
                  Co do mowienia roznymi jezykami to powiem Ci , ze trudno bylo nam sie dogadac ,
                  zrozumiec ( ach te gierki slowne) dlaczego Wy je tak lubicie?

Mi zawsze kojarzyly sie z jakas slowna ucieczka od problemow od prawdziwych
                  relacji . Jakby checia ukrycia samego siebie wiec nie ulatwialy zaufania.Jakby
                  ta druga strona nie chciala mnie wprowadzic do wlasnego swiata.

Byki sa bardziej prostolinijne i cenia otwarta komunikacje wiec postaraj sie
                  tak wlasnie z nim rozmawiac wtedy Cie bardziej zrozumie i pozna.np wytlumacz mu
                  dlaczego potrzebujesz wolnosci co ona dla Ciebie oznacza itp
                  Lepsze zrozumienie prawdopodobnie doprowadzi do wiekszego zaufania.

Co do roli kobiety w rodzinie tzn zostania w domu to tak na marginesie wlasnie
                  moj byly Strzelec chcial miec w domu kobiete, ktora rodzi dzieci i dba o
                  ognisko domowe choc to wlasnie on martwil sie o moje studia itp

Pozdrawiam

• tusia7 Re: BYK i STRZELEC 05.11.02, 09:07
                    martyna14 napisała:

> My nie przetrwalismy choc moj Strzelec wydzwania do mojej mamy z prosba o
                    > moj nowy adres.I ...nic jeszcze nie wiadomo.Wspomniany Strzelec byl moja
                    > najwieksza miloscia . Teraz ja sie zmienilam byc moze on sie zmienil wiec
                    ktoz
                    > wie.

Ile czasu nie byliscie razem? Bo powiem Ci jedno. Strzelce nie
                    lubia "odgrzewanych klusek". Jak zakonczyly zwiazek to nigdy do niego nie
                    wracaja. Chyba, ze... naprawde kogos kochaly.

> Co do mowienia roznymi jezykami to powiem Ci , ze trudno bylo nam sie
                    dogadac ,
                    >
                    > zrozumiec ( ach te gierki slowne) dlaczego Wy je tak lubicie?
                    >
                    > Mi zawsze kojarzyly sie z jakas slowna ucieczka od problemow od prawdziwych
                    > relacji . Jakby checia ukrycia samego siebie wiec nie ulatwialy
                    zaufania.Jakby
                    > ta druga strona nie chciala mnie wprowadzic do wlasnego swiata.

To chyba ja jestem Bykiem :) Bo to raczej moj mezczyzna staral sie ukryc ( i
                    nadal to czasem robi) samego siebie. Bardzo trudno jest dostac sie do jego
                    swiata.

> Byki sa bardziej prostolinijne i cenia otwarta komunikacje wiec postaraj sie
                    > tak wlasnie z nim rozmawiac wtedy Cie bardziej zrozumie i pozna.np wytlumacz
                    mu
                    > dlaczego potrzebujesz wolnosci co ona dla Ciebie oznacza itp
                    > Lepsze zrozumienie prawdopodobnie doprowadzi do wiekszego zaufania.

Ciekawe, bo to moj Byczek zarzuca mi, ze jestem prostolinijan i bardzo
                    konkretna. Ze dla mnie wszystko jest czarne lub biale i zawsze mam odpowiedz na
                    kazde pytanie.

> Co do roli kobiety w rodzinie tzn zostania w domu to tak na marginesie
                    wlasnie
                    > moj byly Strzelec chcial miec w domu kobiete, ktora rodzi dzieci i dba o
                    > ognisko domowe choc to wlasnie on martwil sie o moje studia itp

Chyba wieksza czesc facetow chcialaby powrotu do "dawnych czasow". W
                    dzisiejszym swiecie wolnych kobiet czuja sie chyba czasmi niepewni, czy
                    niepotrzebni.

Wiesz, nie znam historii Twojego zwiazku, ale jedno chcialabym Ci powiedziec.
                    Jezeli go kochasz to daj mu szanse tylko ustal konkretne zasady Waszego
                    zwiazku. Bo normalnie slowo "powrot" nie istnieje w naszym slowniku.

Zycze powodzenia.
                    Jesesmy czasem trudni we wspolzyciu ale potrafimy byc bardzo kochani :)
                  • zanka Re: BYK i STRZELEC 05.11.02, 13:09
                    > > Byki sa bardziej prostolinijne i cenia otwarta komunikacje wiec postaraj
                    sie
                    > tak wlasnie z nim rozmawiac wtedy Cie bardziej zrozumie i pozna.np wytlumacz
                    mu
                    >
                    > dlaczego potrzebujesz wolnosci co ona dla Ciebie oznacza itp
                    > Lepsze zrozumienie prawdopodobnie doprowadzi do wiekszego zaufania.

watpie aby byki byly bardziej prostolinijne d strzelca. byki musz kontrolowac
                    wszystko. sa troche ociezale umyslowo, wiec strzelec ktory mysli z predkoscia
                    blyskawicy, w czym dorownuje mu blizniak i wodnik, moze denerwowac byka, ktory
                    lubi wiedziec co jest grane. nie jest wyluzowany tak jak strzelec bo strzelec
                    nie walczy o dominacje, chce byc spontaniczny i wprowadzac w zycie swoje
                    najbardziej absurdalne pomysly. strzelec lubi tak troche chrzanic o niczym,
                    powtarza piec razy to samo i oczywiscie najchetniej by zuzywal piec razy wiecej
                    papieru toaletowego niz bykl. strzelec ceni u byka racjonalne umilowanie
                    komfortu, w odroznieniu do nieracjonalnego poczucia konfortu tak jak u
                    blizniaka. moja kolezanka blizniaczka chce wyslac swje dzieci do harvardu!!
                    chociaz nie ma na to zadnych srodkow. mam wrazenie, ze roznioca jest taka, ze
                    byk jest tu iteraz, a strzelec chcialby byc juz gdzies indziej.
                    • tusia7 Re: BYK i STRZELEC 05.11.02, 14:57
                      zanka napisała:

> watpie aby byki byly bardziej prostolinijne d strzelca. byki musz
                      kontrolowac
                      > wszystko. sa troche ociezale umyslowo, wiec strzelec ktory mysli z predkoscia
                      > blyskawicy, w czym dorownuje mu blizniak i wodnik, moze denerwowac byka,
                      ktory
                      > lubi wiedziec co jest grane. nie jest wyluzowany tak jak strzelec bo strzelec
                      > nie walczy o dominacje, chce byc spontaniczny i wprowadzac w zycie swoje
                      > najbardziej absurdalne pomysly. strzelec lubi tak troche chrzanic o niczym,
                      > powtarza piec razy to samo i oczywiscie najchetniej by zuzywal piec razy
                      wiecej
                      >
                      > papieru toaletowego niz bykl. strzelec ceni u byka racjonalne umilowanie
                      > komfortu, w odroznieniu do nieracjonalnego poczucia konfortu tak jak u
                      > blizniaka. moja kolezanka blizniaczka chce wyslac swje dzieci do harvardu!!
                      > chociaz nie ma na to zadnych srodkow. mam wrazenie, ze roznioca jest taka, ze
                      > byk jest tu iteraz, a strzelec chcialby byc juz gdzies indziej.

W duzym stopniu zgadzam sie z Toba Zanko. Byk i Strzelec to dwa zywioly, ktore
                      dosc ciezko pogodzic. Ty masz jakies doswiadczenia z facetami Bykami?
                      Moj Byczek nie raz powtarzal mi, ze jestem dla niego za szybka. On musi
                      wszystko przemyslec, skalkulowac..ja dzialam spontanicznie.
    • zanka Re: BYK i STRZELEC 31.10.02, 12:08
      dla mnie jako strzelca najlepszy jest baran, BO:
      jest spontaniczny, uczciwy, otwarty, ma duzo energii, nie bawi sie w podchody o
      wladze tak jak lew, nie manipuluje tak jak blizniak, nie wymysla oblednie
      nierealnych historyjek tak jak wodnik, ma chec dzialnia w przeciwienstwie do
      ryby.
      fajna jest waga, ale i tak dla strzelca najlepszy jest drugi strzelec bo sily
      sa wyrownane i wiadomo czego sie mozna spodziewac, w sumie duzo uczciwosci,
      zyczliwosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka