Dodaj do ulubionych

dzialanie magii

IP: 217.153.6.* 24.01.07, 13:32
Czy magia zawsze dziala? jak to wyglada naprawde?
Obserwuj wątek
    • zdiwonsaj Re: dzialanie magii 24.01.07, 13:48
      magia dziala zawsze, problem w tym czy mamy do niej dostep!
      • troosky Re: dzialanie magii 24.01.07, 19:51
        I problem w tym ze dziala zle, nie jest od Boga, wiec pochodzi od zlego.
        • angelisme Re: dzialanie magii 14.03.07, 13:50
          hmm wszystko czego doświadczamy pochodzi w pewnym sensie od Boga, gdyz jesteśmy
          jego dziećmi...

Natomiast racją jest że konsekwencja rzucania ma silne skutki negatywne dla
          komórek żywych zatem dla zdrowia agresora
          • troosky angelisme 16.03.07, 08:29
            Nie kazdy jest Dzieckiem Bozym. Biblia mowi,z e tylko ci ktorzy oglosili Jezusa
            swoim Panem i uwierzyli ze BOg wskrzesil Go z martwych sa dziecmi Boga.Wszyscy
            natomiast jestesmy Bozymi stworzeniami.
            A wrozenie od Boga nie pochodzi, ale od szatana.
            • angelisme Re: angelisme 16.03.07, 08:57
              To dowiaduję się tu całkiem ciekawej rzeczy, wyznawcy Innych religii mają innego
              Stwórcę od katolików...
              Bóg inaczej Stwórca duszy ciała i wszystkiego co jest...Stwórca czyli Ojciec:)
              Nie ważne czy wyznajesz czy wierzysz..
              Czy musisz wierzyć w swojego Ojca biologicznego? nie, On jest i tego faktu Twoje
              podejście do tego nie zmieni:)
              Każda religia poza drogą posada politykę i jest względem Niej prowadzona.

Biblia jest jednym z pism świętych:)
              Fanatyzm i wszelkie nadinterpretacje tworzą brak ładu..
              Akceptacja i brak wywyższania się to złoty środek..
              A każda rzeka, morze i strumień prowadzą do oceanu...

Wróżenie, to zależy z jakich mocy się korzysta owteiera się kanał do Stwórcy czy
              Czarnych Aniołow i demonów..

tyle...

Pozdrawiam ciepło
              • troosky Re: angelisme 17.03.07, 15:54
                Brak mi slow na to co piszesz, wiec moze po prostu Cie poblogoslawie i zycze
                milego dnia!
                Szkoda tylko ,ze nie poznalas jeszce prawdziwego Boga..
            • Gość: ewa Re: angelisme IP: *.chello.pl 08.06.07, 17:30
              widzę, że mieszacie pojęcia totalnie. jak do wróżki wygodnie, to od Boga - a jak
              nie, to wróżenie od szatana.

Bóg nigdy nie był związany z jakimkolwiek wróżbiarstwem itp., wręcz przeciwnie,
              nienawidzi tego.

jakie czarne anioły??? co, niby czasem wchodzą i w karty się Bogu wmieszają???
              ludzie, litosci.
        • kostucha999 Re: dzialanie magii 15.03.07, 21:50
          Są różne definicje magii. Magią można nazwać coś czego działania nie rozumiemy,
          a zdarzyło się. Przy takim założeniu to nawet sam Bóg jest dla nas magiczny.
          Czy jest On także zły? Według mnie nie można powiedzieć, że coś jest złe lub
          dobre. To człowiek swoimi czynami powoduje, iż pewne rzeczy postrzegamy
          pozytywnie, a inne nie. Sam przedmiot nie jest winny temu w jaki sposób się go
          wykorzysta. Nobel nie stworzył dynamitu, by za jego pomocą mordować ludzi. Miał
          im pomagać, nie niszczyć ich. Problem w tym, że pojawili się tacy, którzy
          widzieli inne zastosowania jego wynalazku. Magia nie jest od Boga? Ja się
          uczyłem, że Bóg stworzył wszystko, szatana również, choć w tym akurat także
          maczali ręce ludzie.
          Nic nie jest całkowicie złe, bądź dobre, to ludzie nadają temu sens. I z tego
          powodu nie można, czegoś przekreślać.
          • angelisme Re: dzialanie magii 15.03.07, 21:58
            Witam, no oczywiście nóż służy do krojenia....
            Widząc mnie z nożem w ręku idącą w ciemnym zaułku zapewne nie ulega wątpliwości
            że idę po bułki;):):)

Poziom zła i dobra kojarzy mi się z dzieleniem Boga:):):)
            • kostucha999 Re: dzialanie magii 15.03.07, 22:58
              Określanie poziomu w tym przypadku dobra, bądź zła jest raczej subiektywną
              czynnością człowieka. Nie mam zamiaru dzielić Boga, później pewnie trafiłby na
              allegro ;)
              • angelisme Re: dzialanie magii 16.03.07, 07:40
                no to jestem ciekawa stawki wywoławczej lub ew "kup teraz"..

Myślę że sam Stwórca nie byłby zdziwiony, jakby nie było od wieków trwa walka o
                monopol:)na to co on myśli i kogo uznaje kogo obala...

Pomysł ciekawy ha ha ha
          • troosky kostucha999 16.03.07, 08:30
            Owszem Bog stworzyl szatana, ale to szatan tworzy zle rzeczy a nie Bog. Szatan
            jest upadlym aniolem i pierwotnie byl dobry, sam wybral zlo i odwrocil sie od Boga.
            pozrawiam
            • angelisme Re: kostucha999 16.03.07, 09:00
              Bóg stworzył wszystko co jest, brak dobra i brak zła..
              Nie można dzielić Boga na dobre dzieła i na złe dzieła...
              Wszystko jest właściwe, każde z Naszych doświadczeń, emocji i pobudek..
              Zostało dane nam w pakiecie podstawowym razem z mózgiem...

A satan hmm jest jednym z tych którzy jako pierwsi zaprzeczyli Boskości i tak
              między innymi się zaczęło tu na ziemi...
            • anahella Re: kostucha999 09.06.07, 05:05
              Mylisz Troosky Szatana z Lucyferem. To dwie rozne sily.
              Tak jak Bog jest odwiedznym dobrem, tak Szatan odwiecznym zlem.
              Upadlym aniolem jest Lucyfer - ulubieniec Pana, ktorego zjadla pycha. Byl z
              innej rasy aniolow, bo w odroznieniu od nastepnych mial wolna wole i wybral bunt
              (podobnie jak czlowiek).

Nie cierpie misjonarstwa opartego na nierzetelnej wiedzy.
    • angelisme Re: dzialanie magii 14.03.07, 13:48
      Magia działa zawsze, zakres bywa różny.
      na 100% działa na osobę rzucającą, zawsze wraca...

rzucać potrafi każdy, ściągać 5 osób w Europie ( nie mówię o poodcinanie nitek a
      prawdziwym egzorcyzmie)...

Le ciel étoilé au-dessus de moi et la loi morale en moi...\
      czyli... niebo nade mną, prawo moralne we mnie.

gg:9262078
    • zdiwonsaj Re: dzialanie magii 15.03.07, 09:07
      Chcecie autentycznej magii, no to czekaja was ogromne ofiary!
    • sawanna3 Re: dzialanie magii 21.03.07, 11:40
      Trudno mi powiedzieć czy magia zawsze działa, ale ja próbowałam i skorzystałam
      z pomocy wrózki polecanej tu na forum i u mnie zadziałało. I wcale nie była to
      jakaś czarna magia, ani wymierzona w kogos, bo chciałam coś w sobie wzmocnić
      żeby lepiej pewne rzeczy sie układały i podziałało fantastycznie. Myśle, że
      wszystko zalezy na kogo sie trafi, bo jak wróżka kiepska to i efekty szkodliwe,
      a jak wróżka odpowiedzialna, to nie poda Ci przepsisu na coś, co mogłoby
      zaszkodzić Tobie albo jakiejś innej osobie.
      • Gość: znawca Re: dzialanie magii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:24
        a to juz zalezy czy to robisz polega na czystej energii z ramienia Stworcy, czy
        tez robisz cos (rytulal)i spelniasz swoje marzenie a calkiem "przypadkiem"
        instalujesz sobie istotki ktore sobie przez kolejny wiek na podstwaie cyrografu
        sciagaja co ich...
        • pele999 Re: dzialanie magii 08.06.07, 19:27
          "14 Dlatego też, najmilsi moi, strzeżcie się bałwochwalstwa! 15 Mówię jak do
          ludzi rozsądnych. Zresztą osądźcie sami to, co mówię: 16 Kielich
          błogosławieństwa, który błogosławimy, czy nie jest udziałem we Krwi Chrystusa?
          Chleb, który łamiemy, czyż nie jest udziałem w Ciele Chrystusa? 17 Ponieważ
          jeden jest chleb, przeto my, liczni, tworzymy jedno Ciało. Wszyscy bowiem
          bierzemy z tego samego chleba. 18 Przypatrzcie się Izraelowi według ciała! Czyż
          nie są w jedności z ołtarzem ci, którzy spożywają z ofiar na ołtarzu złożonych?
          19 Lecz po cóż to mówię? Czy może jest czymś ofiara złożona bożkom? Albo czy
          sam bożek jest czymś? 20 Ależ właśnie to, co ofiarują poganie, demonom składają
          w ofierze, a nie Bogu. Nie chciałbym, byście mieli coś wspólnego z demonami. 21
          Nie możecie pić z kielicha Pana i z kielicha demonów; nie możecie zasiadać przy
          stole Pana i przy stole demonów. 22 Czyż będziemy pobudzali Pana do zazdrości?
          Czyż jesteśmy mocniejsi od Niego? 23 Wszystko wolno, ale nie wszystko przynosi
          korzyść. Wszystko wolno, ale nie wszystko buduje."
          • anahella Re: dzialanie magii 09.06.07, 05:05
            A Ty uprawiasz magie na forum.
    • Gość: boipupa aaaaaaaaaaaa ratunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:28
      Lucyfery, diabły, anioły, demony, cyrografy - Matko o.O

Czytając was mam wrażenie że wszyscy będziemy za to potępieni? a wrózki bedą sie smażyć w piekle (bo chcę nie raz pomóc drugiemu człowiekowi)

Zamknijmy to forum i uciekajmy, bo tu szatan rządzi hahaha

Podziwiam wypowiadających się że tak się poświęcają i czytają to forum (mało tego jeszcze sie udzielają) wiedząc że za tym kryje sie lucyfer, diabeł, smoła bulgocząca w kotle piekła :)

Pozdrawiam i nie dajcie sie zwariować.

Jakby Bozia nie chciala, to wszystkie wróżki by wybiła - jedna miałaby wypadek samochodowy, inna cegłówka by jej na łeb spadła, itd a mi by sie pociąg wykoleił bo jade do wróżki :D
    • agrentowy4321 Re: dzialanie magii 04.03.23, 14:16
      Bardzo trudny temat
    • irona.sonata Re: dzialanie magii 23.04.23, 23:54
      Jestem spetryfikowana
    • irona.sonata Re: dzialanie magii 24.04.23, 18:00
      Jestem oszołomiona
    • irona.sonata Re: dzialanie magii 02.05.23, 23:23
      Ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka