Dodaj do ulubionych

ale jaja!!!

09.05.07, 09:03
Witajcie,

własnie dowiedziałem sie od pracowników na budowie, ze osiedle ogrodzone i
chronione to wielki MIT!!!
starosta dabek planuje aby ul. sasanki + droga polna łącząc ul. Ogrodową z
Wilanowską została drogą publiczną - mają puścić nawet autobus...
ręce opadają...
- starosta dązy do tego aby nie budować ul. Kuropatwy tylko wespół z gminą
chce puścić wykupić ul. sasanki od osiedla domków jednorodzinnych

- skandal

ks
Obserwuj wątek
    • piotrekwawa5 Re: ale jaja!!! 09.05.07, 16:59
      Spokojnie,
      mysle, ze to "kaczka" już widze jak nasi sąsiedzi z osiedla domów godzą się na
      przelotową droge.
      Zresztą na forum Józefosławia jest wątek o Kuropatwy która ma być jedną z
      głownych ulic. (co wynika z planu zagospodarowania terenu)
    • idolw666 Re: ale jaja!!! 09.05.07, 18:51
      heh, skoro ktos chce kupic, ktos musi chciec sprzedaz.
      wlasciciel drogi polnej przy ogrodowej - moze i by sprzedal jakby dostal dobra cene.
      ale osiedle domkow? - jakbym byl mieszkancem tego osiedla, to bym sie czul
      okrutnie obrazony :)
    • krzysztof.swirski Re: ale jaja!!! 10.05.07, 10:52
      witam,

skoro podniosłem wątek - to go kontynuujuę - wczoraj spędziłem 3 godziny na
      telefonach oto co sie okazuje:

1. ul. Kuropatwy
      - ciągle jest w planach i to od lat bodajże 10-ciu - postepów jak nie było tak
      i nie ma - dzowniłem do starostwa i gminy - ciągle plany, obliczenia a postepów
      nie ma (nieoficjalnie - jak mówiłem od pracowników budowy) dowiedziałem sie, ze
      to przez działki starosty które leża własnie na planowanej ul. Kuropatwy - ile
      w tym prawdy - to ja nie wiem :(

2. jeżeli na wniosek Burmistrza starostsa zdecyduje o wykupie ulicy - to
      mieszkancy jednorodzinnych nie beda mieli nic do wpoweidzenia - procedura -
      wywałaszczenia sie rozpcozyna - zapewne chwilkę to potrwa - ale jak sie
      Burmistrz ze starosta uprze to nici z zamkniętego osiedla... a szkoda

3. wniosek - po prostu nalezy być czujnym

pozdrawiam
      ks
      • piotrekwawa5 Re: ale jaja!!! 10.05.07, 11:24
        Sprawa z drogą wyglada tak, że każdy z nas ma w niej udział.
        Należy byc czujnym i pamiętać, że mamy pełne prawo głosu.
        Co do planowanej ulicy Kuropatwy, to w przyszłym tygodniu mają zrobić ją
        prowizorycznie z betonowych płyt (nie wiem na jakim odcinku).
        Jakiś czas temu rozmawiałem z Mak Domem na temat działek w strone Ogrodowej i
        Pani mówiła, że nagocjują z właścicielem wykup pod kolejną część osiedla
        Kuropatwy.

• caniss Re: ale jaja!!! 10.05.07, 14:00
      Na teren osiedla domków jednorodzinnych ciężko wjechać nawet z dwoma dowodami
      osobistymi i paszportem w rękach a co dopiero puścić tam autobus już to widzę ...
      A tak poważnie z wątków Forum Józefosław-ia wynika że pierwsza ma być Kuropatwy
      plany zagospodarowania Sasanki są w urzędach i ewentualne wnioski i skargi można
      tam kierować, osobiście nie mam pojęcia na czym ma to polegać ( robić Rejtana
      czy pisać pisma)...
      p.s. wywołałam wilka z lasu.....!?
      pozdr.Caniss
      • kasztanowa15 Re: ale jaja!!! 10.05.07, 14:19
        Witam,

- faktycznie - wjazd na ul sasanki od Wilanowskiej łatwy nie jest
        - z drugiej strony nie ma co sie dziwic ludziom ze na terenie domow
        jednorodzinnych stawiają nasze bloki - ja bym sie nieźle wkurzył
        ks

• idolw666 Re: ale jaja!!! 11.05.07, 10:37
        > plany zagospodarowania Sasanki są w urzędach i ewentualne wnioski i skargi możn
        > a
        > tam kierować, osobiście nie mam pojęcia na czym ma to polegać ( robić Rejtana
        > czy pisać pisma)...

moze w takim razie cos napiszemy i sprobujemy zadzialac? Czy nie mamy takich
        praw jako nie-mieszancy?
        • krzysztof.swirski Re: ale jaja!!! 11.05.07, 10:58
          Witam,

- wielkie dzieki ze pojawil sie odzew mieszkańców;
          - na chwile obecna

1. nie mamy jeszcze wspólnoty i nie mamy prawa własności (akty notarialne) wiec
          dla gminy jestesmy anonimowi
          2. wspominałem, ze sa to tylko pogłoski i wiadomosci zaslyszane - oficjalnie
          ani gmina ani starostwo nie ma planów dot. ul. Sasanki aby była to droga
          przelotowa - wiec i nie ma zasadności odwoływać sie od jakiekolwiek decyzji
          (postanowienia) ...
          3. dla mnie to proste - musmy byc czujni - szczególnie w tak istotnej kwestii
          jak ul sasanki (osiedle musi być zamknięte i chronione)

ks
          • beciabbg Re: ale jaja!!! 15.05.07, 13:24
            Witam Wszystkich. W kwietniu rozmawiałam z Panią Anią z Mak Domu i powiedziała
            mi, że ul. Kuropatwy będzie budowana, a nowy etap osiedla Kuropatwy III także
            ruszy, ale najprawdopodobniej na początku 2008 r. Podobno w pozwoleniu na
            budowę etapu III jest warunek że komunikacja z osiedlam Kuropatwy (dla I etapu
            i planowanego III ) ma być od ul. Kuropatwy przez uliczkę osiedlową. Droga
            która prowadzi na etap I, ta przy piekarni jest wydzierżawiona czasowo przez
            Mak Dom, a docelowy dojazd ma zapewniac ul. Kuropatwy. Mimo wszystko bądźmy
            czujni. Nie wydaje mi się, żeby możliwym było przekształcenie ul. Sasanki w
            jedną z głównych ulic Józefosławia, jest wąska i jest we współwłasności
            mieszkańców osiedla domów jednorodzinnych i 45 przyszłyh właścicieli naszego
            osiedla. Przecież istnieje zaprojektowana ul. Kuropatwy i jeżeli prawdziwe są
            informacje z Mak Domu to chyba nie powinno być "niespodzianek".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka