coco_angel 15.02.10, 21:30 wiekszosc uwaza ja za wspaniala karte w kazdym rozkladzie, jak uwazacie? jak dla mnie ma b. duzo znaczen od wyjazdu w swiat po zamkniecie sie w sobie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remon70 Re: karta Swiat 15.02.10, 21:41 Dla mnie to karta rozejścia, oddalenia, odejścia,"każdy ma swój świat". Często też oznacza kontakt telefoniczny. Nigdy mi się nie sprawdziła jako ta super szczęśliwa karta Ale mam nadzieję,że tak się stanie Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: karta Swiat 15.02.10, 22:04 mi tez sie nie potwierdzilo pozytywne znaczenie tej karty, za to wychodzi mi w rozkladach podobnie jak u Remon jako rozejscie sie w swiat lub zamkniecie sie we wlasnym swiecie. Odpowiedz Link
seweryna7 Re: karta Swiat 15.02.10, 22:56 ZNACZENIE UŻYTKOWE: znaczenie tej karty jest zróżnicowane w zależności od tego, kogo dotyczy wróżba. -Jeżeli pytającym jest mężczyzna, przedstawia jego myśli. -Jeżeli jest to kobieta, karta ta przedstawia raczej jej emocje . Odpowiedz Link
aischam Re: karta Swiat 16.02.10, 10:31 nie wiem, ale ja też nie miałam rewelacyjnych "doznań" jeżeli chodzi o tę kartę.Właściwie to ta karta jest dla mnie wielką niewiadomą i najgorzej mi się ją interpretuje jako kartę na przyszłość, bo w innych pozycjach w danym rozkładzie pół biedy.Jeżeli chodzi o uczucia to równie dobrze może przedstawiać osobę otwartą, szczerą oddana, a z drugiej strony taką co w każdej chwili bez podania przyczyny może "zwinąć żagle" i uciec w przysłowiowy świat.Ale mam nadzieje, ze osoby, które miały z nią więcej do czynienia podzielą się z nami swoimi doświadczeniami.Bardzo intrygujaca karta, przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: karta Swiat 16.02.10, 12:19 Ja nie postrzegam tej karty jakoś ciepło. Może dlatego, że zazwyczaj w rozkładach mam ją jako odległośc albo przy 2 puch związek na odległosc lub rozejście się w swoje strony. Chociaż ostatnio Świat pokazał mi w rozkładzie Canady "człowiek" na pozycji co człowiek przeżył do tej pory - wszystko już miał czyli rodzinę, pracę, pełnię szczęscia itp. Ogólnie - Świat jako nie pełnia szczęscia miedzy np dwojgiem ludzi. Tak samo Mag - mi zawsze pokazuje mężczyznę żonglującego czy wijącego się miedzy kobietami, kombinjacego jak tu zarobic, dorobic itp. Staram sie miec na bacznosci gdy widzę Maga Odpowiedz Link
coco_angel Re: karta Swiat 16.02.10, 20:57 no wlasnie kazdy jednak am inne z nia doznania, a wiekszoc tarocistow zawsze ja interpretuje jako swietna karte, taka pelnie, spelnienie, czemu? skoro u nas juz z kilku wypowiedzi wychodiz taki negatyw tej karty? ja mialam ja dzisiaj jako karte dnia i powiem ze okazal swoje zaskakujace raczej negatywne oblicze rozlam i pewnego rodzaju odciecie pewnych rzeczy... Odpowiedz Link
lukrusia Re: karta Swiat 16.02.10, 21:08 Mi zawsze pokazuje że będę musiała gdzie swyjechac lub że będę miała kontakt z ludzmi z wielu stron,każdy znich ma różne poglądy. Na prartnersto -każdo pójdzie w swoją stronę . Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: karta Swiat 16.02.10, 21:32 Dla mnie Swiat- to karta oddalenia i rozejścia sie - kazdy do swojego swiata... Pare razy tak mi sie zrealizowała... Raczej negatywnie widze ja w pytaniach o zwiazki... M Odpowiedz Link
coco_angel Re: karta Swiat 16.02.10, 22:25 no wlasnie ja tez tak mam i dziwie sie ze w wielu opracownaiach ta karta ma takie szczesliwe zakonczeniehmm z czego tow ynika? Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: karta Swiat 17.02.10, 10:09 to moze nam wszystkim ta wspaniala karta wychodzi jako odwrocona? a serio to czesto z tymi opracowaniami jest cos nie tak, np. as kielichow to wspaniala karta wielkiej milosci..a u nas sie pojawia zwykle jako ewentualny poczatek, mozliwosc uczucia 3 kielichow to tez pelnia szczescia - dziwnym trafem pojawia sie jako trojkat kochankowie to znowu wieelka milosc - a na forum zwykle jako podejmowanie decyzji wieza - jako straszliwy grom z jasnego nieba - a ile razy juz sie pokazala jako budynek? itd. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: karta Swiat 17.02.10, 10:34 Bo przecież każdy z nas jest inny, ma inne doświadczenia, filtry, wiec i karty mówia do niego nieco inaczej, tworzy się indywidualny język, kod. Muszą, zeby wyrazić to samo...ktoś, kto z natury jest większym optymistą w sytuacji jakiegoś zagrożenia dostaje inne karty niż zagorzały pesymista...Wtedy interpretacje maja szansę miec wspólny mianownik... M Odpowiedz Link
coco_angel Re: karta Swiat 17.02.10, 10:55 no tak ma_ewo ale zobacz wieskzosci tu na forum pojawia sie to jako niekoniecznie pelnia szczescia a rozlam..Dlatego zastanawia mnie fakt,ze w wielu opracowaniach jak i w opisach doswiadczonych tarocistow Swiat to najlepsza karta!!!!i badz tu madry.. Co do asa pucharow to ja mam dziwne doswiadczenia z nim , jakby pokazywal mi sie zawsze w odrwoceniu tzn prezmyslenia i porachunki wlasnym ego...to taka odpowiedz w nas Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: karta Swiat 17.02.10, 14:51 Ale przeciez my mamy ze sobą tak wiele wspólnego, być moze stąd ten wspólny "pogląd" na Świat M Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: karta Swiat 17.02.10, 18:17 Wiecie, zauważyłam że wiele zależy od przedstawienia obrazkowego kart. Mam 2 talie - arcus arcanum i 78 drzwi. Przykład pierwszy z brzegu: mag. W arcusie Mag stoi na ziemi, w 78 drzwiach balansuje na piłce. Niby ten sam mag, ale nie do końca: pierwszy wg mnie jest bardziej "uczciwszy" niż ten drugi. Przykłady mogę mnożyc: Kochankowie, 9 monet, 5 mieczy, 2 kijów9 kijów, 7 kijów... Znaczenie ogólnie przyjęte nie traci na mocy, ale wzbogacane jest dodatkowo o obrazek. Takie są moje spostrzeżenia, które odczułam na własnej skórze. I jeszcze coś: następną talię chciałabym miec z obrazkiem 2 osób na Kochankach. Ciekawa jestem jakby mi się objawiała w rozkładach. Odpowiedz Link
coco_angel Re: karta Swiat 27.02.10, 09:57 pierwszy raz mi karta swiat sie pokazala jako szczesliwosc wrecz fruwanie nad ziemia, taki blogostanmoze ejdnak zawsze objawiala sie jako odwrocenie? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: karta Swiat 27.02.10, 10:00 super! a ja zaczęłam znajomosc z pewnym facetem z portalu randkowego (tzn on zaczął) i wg kart spodobałam mu się i na pytanie co zrobi wylosowałam Świat więc sądzę, że będzie chciał się spotkac, bo dołożyłam do niego 2 puch i sąd (on mieszka w innym mieście niedaleko mnie) Czyli też pozytyw w sumie. Odpowiedz Link
coco_angel Re: karta Swiat 27.02.10, 10:04 swietnie krolowo ciesze sie ze usmiech zagoscil na Twojej buzi)) Tez mysle ze bedie bardzo pobudzajace spotkanie.. Moze ta karta nie jest taka zla, w sumie wielokrotnie mi sie teraz pokazuje i jetsem pelna dobrych mysli.. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: karta Swiat 27.02.10, 10:12 Ale super, Królowo. Tylko szybko sie z nim spotkakaj, zanim złapiesz się na haczyk wirtualnego zakochania Buziaki i wszystkiego, jak to mówią, najprzecudniejszego M Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: karta Swiat 27.02.10, 11:20 mi tez raz sie zdarzyl pozytyw a mianowiecie pozytywnie ukonczona szkola, kiedy w wyniku wyszedl swiat Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: karta Swiat 27.02.10, 12:16 No zobaczymy co on zrobi rzeczywiście a nie to co pokazują karty. Okazuje się, że cięty język QMie może pociągac (co jest zaskoczeniem dla mnie) i intrygowac. Jakbyco dam znac. Aniołku - trzymam kciuki za Świat Odpowiedz Link
coco_angel Re: karta Swiat 27.02.10, 12:24 ja tez trzymam kciukimoze pokaze Nam nowe oblicze czego z calego serca Ci zycze Odpowiedz Link
cassel Re: karta Swiat 27.02.10, 12:50 to karta oznaczającą nowe doświadczenie,rozdział w życiu, przygoda, wyjazd dla mnie to bardzo pozytywna karta,nie kryje w sobie żadnych złych znaczeń Odpowiedz Link
dana-25 Re: karta Swiat 19.03.10, 11:05 Odgrzebuje stary wątek, bo karta Świat pokazała mi się w ciekawy sposób. Zawsze rozkładam kilka kart na dzień, i w miejscu co mnie zaskoczy pokazał się w Świat, a na miejscu na co zwrócić uwagę 2 monet. Jadąc z pracy zahaczyłam bluzkę (dzianinową) bransoletką, nie zwróciłam na to większej uwagi, dopiero wieczorem, zauważyłam zaskoczona ze bluzka zaczęła mi się pruć i porobiły mi się niezłe prześwity.udało mi się naciągnąć oczka i starannie zacerować (2 monet. Odpowiedz Link
olkacool Re: karta Swiat 19.03.10, 16:51 Ja dzisiaj miałam tą kartę i niespodziewanie do innego miasta pojechałam Odpowiedz Link
coco_angel Re: karta Swiat 20.03.10, 08:23 no tak wiele twarzy Swiata czesto jako wyjazd, ale rownie czesto jako zakonczenie jakiegos etapu, takie trzasniecie drzwiami..ja nie mam na nia patentu... Ale jak kazda karta nawet jak sie nei odwraca ma swoj pozytyw i negatyw... Odpowiedz Link