Dodaj do ulubionych

7 kijów jako ilość klientów

11.10.10, 11:24
robiłam rozkład i na pytanie "czy będzie dużo klientów w sklepie" wylosowałam 7 kijów.
Niby odczytuję to jako napór ludzi; wręcz człowiek nie będzie mógł się odgonić. Ale tak sobie myślę... 5 kijów bardziej mi pasuje do ruchu w interesie...
Chyba, że 7 kijów mówi o podbieraniu ludzi przez konkurencję.
Tak to jest jak człowiek się zagłębia zamiast zostać przy pierwszym skojarzeniu i być pewnym
;D
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 12:42
      Wielu pytających, wykłucających się marudziarzy ale mało takich którzy się decydują na zakup?
      • ivana Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 13:01
        Mysle podobnie jak Zainteresowany. Nie bedzie konkretnych konsumentow, lecz tłum ciekawskich, którzy chętnie obejrzą ale nie dokonają zakupu
      • krolowa.mieczy Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 13:53
        no tak. kapryśni.
        ale na pytanie jaki będzie obrót (czas upustów na otwarcie) wyszła mi 10 monet. Czyli wymagający klienci, ale sypiący groszem jakby...
        Mówię - za długie zastanawianie się gmatwa wyszystko hehe tongue_out
        • zainteresowany1977 Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 14:01
          10 monet, całkiem dziani ale marudni? smile
        • ivana Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 14:03
          !0 monet to klienci , którzy wiedza czego chcą, są wymagający i konkretni . Jesli znajda to czego szukają to sypna groszem , jesli nie, nic nie kupią.
          • zainteresowany1977 Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 15:21
            Czy to sklep specjalistyczny?
            • krolowa.mieczy Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 15:51
              tak, to dość wąska specjalizacja asortymentu.
              • misboaa Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 18:40
                trzeba bedzie ostro o nich zabiegać i kosić konkurencję/ może być sporo jeśli się o nich mocno zawalczy.
                • mrgodot Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 19:02
                  7 Kijów kojarzy mi się z takim otwarciem lub wyprzedażą - ludzie już przed sklepem atakują drzwi, nawet jak zamknięte i każdy chce być pierwszy. Kiedyś w TV pokazywali takie "rajdy" na sklepy.
                  5 Kijów to druga faza - jak się już wedrą do środka i złapią co pod ręką, to wyrywają sobie resztę nawzajem. Grozi dużymi szkodami.
                  7 Kijów w sumie lepiej wygląda niż 5 bo może nie będzie takiego bałaganu.
                  10 Monet - ludzie wiedzą co im potrzebne, byle czego nie kupią więc skoro wąska specjalizacja to przyjdą koneserzy. 10 Monet jak cos kupuje to 10 razy sprawdzi ale zapłaci sporo bo wie co ile warte.
                • zainteresowany1977 Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 20:46
                  Może program lojalnościowy, rabat przy kolejnych zakupach tej samej osoby?
                  • krolowa.mieczy Re: 7 kijów jako ilość klientów 11.10.10, 21:07
                    dzięki wszystkim za odpowiedzi smile
                    Dowiem się dopero w przyszłym tygodniu jak zrealizowała sie 7 kijów.
                    Zet, przekażę o rabatach; tylko nie wiem czy dadzą radę coś takiego wprowadzić...
                    • zainteresowany1977 Re: 7 kijów jako ilość klientów 12.10.10, 10:27
                      Nie wiem co to za branża, może 7 kijów to sugestia by sprzedawać przez internet (widać kije, nie widać tych co je trzymają).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka