Dodaj do ulubionych

Wzajemność uczuć

03.03.11, 19:32
Również proszę o "nowe" spojrzenie na mój związek?relację?
Obserwuj wątek
    • wyka_ptasia Re: Wzajemność uczuć 04.03.11, 15:56
      Dobrze, tylko już nie wiem o co pytać kart -czyli czy się spotykacie obecnie czy zawieszka?
      smile
      • buzka53 Re: Wzajemność uczuć 04.03.11, 17:13
        Obecnie wznowiliśmy spotkania po ponad pólrocznej przerwie. Jestem nieufna i zachowuję dystans. Nie wiem co dalej....Nie wiem dlaczego nagle postanowił odnowić relację...Jak ta sytuacja rokuje? i czy w ogóle rokuje....
        • wyka_ptasia Re: Wzajemność uczuć 09.03.11, 13:19
          Witam, niewątpliwie to dylemat dla kobiety. zadałam więc pytanie , czy ten związek przetrwa?
          Z przełożenia pokazało się, że ma szanse trwać, innymi słowy nikt nie zrobi niczego , aby zerwać, bo nie będzie takiej woli. Czyli nie los, przeznaczenie, czy kwestia uczuć, ale bardziej kalkulacji.
          W rozkładzie pokazało się, jakbyś stała na rozdrożu. Więcej entuzjazmu, związanego z nowym początkiem, pokazało się u niego. Dla niego problem nie istnieje - zaczynamy wszystko od nowa i kropka. Jeśli chodzi o ciebie , to karty pokazały, że po okresie ochłodzenia emocjonalnego, po okresie samotności i podsumowań, nic gorszego nie nastąpi , bo wnioski zostały wyciągnięte, temat przepracowany i to w taki sposób , który umożliwia formowanie tej relacji na nowych zasadach. A do tego trzeba zmienić się samemu - więcej energii, błyskotliwości, zdrowej dbałości o swój interes i temu podobne. Chodzi o to, aby ten związek żył, żeby było w nim więcej ognia. Dać sobie szansę na dobrą zabawę. Tu i teraz . Przejąć pałeczkę. Czego nie robić - nie wracać do przeszłości, do tego , co było i jak było. Nie być jego lustrem, bo może powiać nudą, byciem dla bycia, takim wykalkulowaniem.
          U niego pokazała się wola zmiany, pytanie czy i jak sobie z tym poradzi, bo z kart widać dobre chęci. Dla niego ta zmiana pokazała się, jako trudna. jakby wszystko musiał odbudować od nowa, zapewne ze względu na twój dystans. Co powinien więc zrobić - wykazać się. A więc to dobry moment na wprowadzanie przez ciebie zmian, nie chodzi o tłumaczenia i jakieś rozmowy, bo pewnie ten etap też już macie za sobą, ale na stawianie go w obliczu nowego. Piszę o tym, bo karty pokazują 'więcej ognia' , on na to czeka i na to jest gotowy. Oczywiście , co to może oznaczać w waszej konkretnej sytuacji - nie mnie to wiedzieć.
          Ciepłe uczucia z jego strony są , choć nie takie , póki co , aby miały doprowadzić do ołtarza.
          Najbliższa przyszłość rysuje się dość burzliwie i będzie iskrzyć, ale to z kolei pokazało się, jako czas zmian przed spokojnym i dobrym okresem dla związku.
          Pozdrawiam
          • buzka53 Re: Wzajemność uczuć 09.03.11, 17:28
            Nie wiem co powiedzieć. Dziękuję to za mało. Masz w 200 % rację. A teraz musze przemyśleć co mam sama ze sobą zrobić! Nie powinnam dziękować(podobno?) dlatego życzę Tobie wszystkiego naj....
            • wyka_ptasia Re: Wzajemność uczuć 10.03.11, 11:49
              smile To ja ci dziękuję.
              Wszystkiego dobrego
              Jolanta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka