Dodaj do ulubionych

PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH

01.11.10, 17:47
Moi Drodzy,
wiem, ze nasze forum czyta sporo inteligentnych aczkolwiek nie majacych odwagi pokazania wlasnych interpretacji osob. Uwazacie ze za malo wiecie aby aktywnie uczestniczyc w dyskusji ale to nieprawda. Kazda wypowiedz jest mile widziana. Symbolika kart moze nasuwac rozne skojarzenia wiec odwazcie sie tutaj zaistniec. Jakis czas temat pojawialy sie wypowiedzi osob ktorych teraz nie widze lub widze sporadycznie a czulam ze sa to bardzo wartosciowe osoby i tesknie za nimi. Brakuje mi Was wiec piszcie i pokazcie ze nie jestescie tylko wirtualnymi duchami( tak apropos dzisiejszego Świeta) wink
Sciskam Was bardzo bardzo serdecznie i zapraszam do wspolnej wymiany wiedzy
Iv( dla przyjaciol Bellucci)
Obserwuj wątek
    • felutka Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 01.11.10, 21:52
      Hmmm...Wrzuciłam ostatnio dwa wątki, jeden odnośnie rozkładu na 12domów, drugi Tajemnica Arcykapłanki wraz z własną wypoconą interpretacją. Oba dotyczą bardzo ważnych dla mnie spraw. I co? Nic. Jedynie w pierwszym przypadku odezwała się coco_angel i obiecała pomóc, ale chyba nie ma czasu bo dawno jej tu nie widzę. Ale przecież nie ona jedna tu zagląda...I to ma być zachęta? Przyznam szczerze, że trochę się zawiodłam, a bardzo liczyłam na Waszą pomoc bo dopiero się uczę sad Więc chyba eterycznie się jednak ulotnię bez większej straty dla tego forum...
      Pozdrawiam
      • krolowa.mieczy Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 01.11.10, 22:26
        Powodów może być kilka dlaczego nie było chętnych do interpretacji. Nie wiem jakie, zapewne ile osób na forum to tyle powodów.
        Nie ma co się obrażać i zabierać zabawek z piaskownicy.

smile
      • misboaa Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 01.11.10, 23:54
        tzn, że rzucasz naukę bo nie zinterpretowano twoich wątków?
      • ma_ewa01 Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 09:44
        Widzisz, tylko ,że my tez sie uczymy i czasami nie znając nowej osoby, obawiamy sie zabierać autorytatywnie głos w sprawach "życia i śmierci". To są ciężkie sprawy dla profesjonalistów.
        Znacznie łatwiej, jeśli sprawa jest lżejszego kalibru. Wtedy pomyłka nic nie kosztuje i więcej osób podejmuje się interpretacji.
        Msmile
      • zainteresowany1977 Re: 02.11.10, 09:51
        To że nikt się wówczas nie odezwał nie oznacza, że zostałaś zignorowana czy też że nie jesteś tu mile widziana, widać wówczas nikt nie miał weny, ja też wiele razy coś napisałem i nie było odzewu, no i trudno, przecież nie pogniewam się za to, że ktoś nie spełnił mojej zachcianki smile Podciągnij tamten temat w górę to może tym razem ktoś coś dopisze smile
    • camaretto Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 06:39
      Fela ma troszkę racji, wiedziałam trochę nowych wątków i ucieszylam si, że ludzie odwiedzają to miejsce, podobnie jak ja smile ale poleciałam dalej w nadziei, że im "ktoś odpowie". Kiedyś nawet wyszukiwałam posty które były bez odpowiedzi, ale ludzie często rezygnują z dyskusji po paru godzinach oczekiwania. Fela, mogę cię pocieszyć,że na innych forach jest często gorzej - tu po pierwszym niedopowiedzianym pście ktoś się włączył i tak dalej.. aczkolwiek moje wypowiedzi często kończyły dyskusję, a nie wszystkie miały taki charakter. Wiec do dzis zastanawiam sie dlaczego i mam nadzieję żer to nie z pwodu tego, że ktoś siedząc przed komputerem myśli że jestem garbata smile
      Na forum "o Tarocie" króluje zagadka, a ty jest taki hyde park, w sumie b. fajny, bo elastyczny
      Na pewno będę uważać na twojego nicka smile
      • nielaik Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 07:54
        Nie wypowiadam się we wszystkich wątach bo niekiedy nie potrafię nic wymyśleć, karty nic mi nie mówią. A wychodzę z założenia, że każdy by chciał mieć coś w miarę rzetenego do przeczytania, a nie na siłę wymęczonego. Myślę, że wystarczy się upomnieć, zauważyłam, że działa. Prawie zawsze się ktoś odezwie.
        • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 08:59
          Felutka rozumiem ze mozesz czuc sie troszke rozczarowana ale nie odchodz z forum. Będę uwazala na Twoj nick i jesli tylko bede mogla to obiecuje pomoc
        • zainteresowany1977 Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 09:55
          Ooo, nieraz jest po prostu tak, że nie przychodzi do głowy nic ponadto co napisał autor rozkładu, ja nieraz w takich chwilach zwyczajnie nie zabieram głosu, może faktycznie będzie cennym napisanie ,,też tak to widzę".
          • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 10:00
            Zefirku tez uwazam ze bedzie cenne jesli napiszesz ze widzisz to podobnie jak przedmowca
        • algaria Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 14:19
          A mi jest ciężko interpretować cudze karty ja je muszę widzieć przed sobą - czyli jeśli ja nie interpretuje to znaczy że albo nie mam czasu albo nie chce mi się wyciagac kart by odtworzyć rozkład - szczególnie tak trudnych jak 12 domów - Do 3 kart jestem w stanie się odnieść bez obecności ich przede mną smile
    • mellisanda Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 14:30
      może ja coś od siebie i na swoje usprawiedliwienie wrzucę wink
      nie bardzo się udzielam z bardzo prostej przyczyny - nie potrafię tak ładnie pisać jak większość tu zgromadzonych - u mnie musi być prosto, po "technicznemu" bom ja techniczny umysł jest, wiem, że źle się czyta takie suche wypowiedzi to nie bardzo chcę zamęczać moimi wywodami. jakoś wolę gadać niż pisać - ciężko mi przetwarzać myśli w formę pisaną - wiem, że powinnam to ćwiczyć, ale jakoś nie mam tyle samozaparcia wink
      • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 15:51
        Melisando nie szkodzi ze piszesz prosto i technicznie. To wcale nie znaczy ze nie mozesz czegos fajnego wniesc do tej szkolki. Nie marudz tylko probuj swoich sil. Powodzeniawink
    • szpilki-only Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 15:48
      Rzadko kiedy się udzielam, jeżeli w dyskusji bierze udział wiele osób uważam że nie ma sensu powielać cudzej interpretacji, odwróconych kart w ogóle się nie podejmuję, nie wszystkie rozkłady dobrze mi się odczytuje i nie wyciagam karty dnia wink właściwie odzywam się tylko wtedy kiedy jestem przekonana niemal w 100% swojej interpretacji, jeżeli mam wątpliwości wolę nie zabierać głosu, żeby nie narobić komuś bałaganu w życiu.
      Inną kwestią są ludzie którzy mylą tarocistę z "dobrą wróżką" która spełnia życzenia, karty mówią swoje a klient(forumowicz) mówi swoje, nie mam sił kogoś przekonywać, zresztą po co? po to żeby się dowiedzieć, że komuś zazdroszczę, jestem zgorzkniała, złośliwa czy też patrzę przez pryzmat swoich życiowych (domniemanych lub prawdziwych) niepowodzeń?
      Są ludzie którzy nie chcą znać prawdy (to da się wyczuć), wolą się łudzić, więc biorę to pod uwagę, że na pewnym etapie może jest im to bardziej potrzebne niż obiektywna prawda...wtedy milczę (bo kłamać nie będę), każdy ma pełne prawo aby popełnić w życiu swoje błędy czy nawet brnąć w g... jeżeli tak bardzo tego chce. Podobno nic nie dzieje się bez przyczyny, każde doświadczenie w założeniu ma do czegoś doprowadzić, nie zawsze warto się wtrącać.
      • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 15:58
        Szpilky-only nie odzywajac sie nie dajesz szansy na rozwoj i zmiane zdania po przemysleniach dotyczacych Twoim slow. Odzywaj sie prosze czesciej bez wzgledu na to czy ktos chce przyjmowac Twoje slowa czy nie. Zrob to przynajmniej dla tych ktorzy sie tu ucza i Twoj punkt widzenia biorą pod uwage.
        Sciskam cieplo.
        P.S. Nie zrazaj sie prosze nawet jesli ktos posądzi Cie o zbytnią surowosc w odbiorze kart. Badz soba i daj szanse poczytac Twoje interpretacje innym.
    • krolowa.mieczy Ludziska!!! :D 02.11.10, 16:13
      Wy się niczym nie przejmujcie, wątpliwości schowajcie w kieszeń i logujcie się i piszcie!
      Przez te kilka lat, które tu spędziłam, tematy powracały jak bumerangi albo jak odgrzewane kotlety, pojawiały sie nowe, świeże oraz było naprawdę wiele super objawień i punktów widzenia...
      Kilka słów prawdy nikomu nie zaszkodzi nawet gdyby ktoś miał się dąsać przez kilka dni. Ok, niektórzy kasają ale krzywdy nie robią smile
      Najważniejsze, ze jesteśmy świadomi wszyscy, mam nadzieję, że z tego forum nie zrobi się nigdy bagienko jak na publicznym i czym grozi uzależnienie od wróżb.
      smile
    • 2bieguny Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 20:26
      Ogladam kart od niedawna, mało wiem, boje się czasem pisac co widze, bo czesto widze inaczej, cenie watki w których autor po jakimś czasie pisze, jak sie sprawa miała, wtedy moge wyciagnąc wnioski czy dobrze myslałam, czy zle.
      Kart odwróconych nie interpretuje, jakos umówiłam sie ze swoja talia, ze tylko prosto wink
      Ma dosc absorbujaca prace, czasem jestem tak zmeczona, ze nic nie wymysle, poza ty mam jak któras z dziewczyn, musze widziec karty, bo nic nie wymysle.
      Bede sie starała smile Słowo smilesmilesmile
      • felutka Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 02.11.10, 22:53
        No i proszę jaki odzew smile
        Nie obrażam się, nie strzelam focha, nie zabieram zabawek i na pewno nie zrezygnuję z nauki Tarota. Co to to nie. Nawet nie miałam takiego zamiaru. Zbyt ciekawie przekłada się to na rzeczywistość. A na naukę jest wiele sposobów.
        Na równi cenię sobie uwagi tych dużych i tych maluczkich, bo z każdej z nich mogę wyłuskać sobie obiektywne odniesienie do sytuacji. Mam ten komfort, że mogę weryfikować niektóre rzeczy astrologicznie więc na pewno nikt swoją interpretacją zaszkodzić mi nie może. Nie ma obaw smile Decyzja i tak zawsze należy do mnie, bez względu na to, co powiedzą karty. Zarówno one jak i astrologia mogą być dla mnie drogowskazem, radą, natomiast nie determinują moich poczynań, zawsze mam wybór z którego chętnie korzystam. A pytam tylko o trudne sprawy życiowe, bo z drobiazgami problemów nie mam, za co przepraszać chyba nikogo nie muszę wink
        A teraz idę spać bo mialam ciężki dzień. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy smile
        • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 03.11.10, 08:35
          Felutka milo, ze tu bedziesz wraz z nami. Z naszej strony liczymy rowniez na Twoja pomoc astrologicznawink To byloby ciekawe. Mozemy sie nauczyc od Ciebie astrologicznego spojrzenia na tarota. Nie zawiedz naswink
    • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 04.11.10, 15:57
      Zauwazylam ze jest z nami ktos nowy, to czu-jkawink Superwink
      • czu-jka Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 04.11.10, 18:08
        ivana napisała:

> Zauwazylam ze jest z nami ktos nowy, to czu-jkawink Superwink

Podoba mi się to forum. Pozdrawiam serdeczniesmile
        • zainteresowany1977 Re: 04.11.10, 23:18
          Czeeeść czujka, kochamy Cię smile
    • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 06.11.10, 14:03
      Witam serdecznie niwę1 i zapraszam czesciejwink
      • niwa1 Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 06.11.10, 14:29
        Witam ciepło! niewiele mam czasu ale w wolnych chwilach zawsze do Was zaglądam a czasem coś napiszę,oczywiście nadal będę z Wami, gorąco pozdrawiam
    • 2bieguny Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 06.11.10, 18:56
      a ja ostatnio mam tak mało czasu sad
      Przepraszam, ze nic nie pisze, czasem tylko szybko poczytam.
      Pozdrawiam.
    • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 09.11.10, 12:19
      Motyla_noga witaj, mam nadzieje ze zostaniesz wsrod naswink
      • motyla_noga123 Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 09.11.10, 12:35
        ivana napisała:

> Motyla_noga witaj, mam nadzieje ze zostaniesz wsrod naswink

Jak nie, jak tak wink
        Podobają mi się wasze interpretacje i jestem pod wrażeniem sczzegółów, jakie widzicie w kartach. Czuje, ze przede mną jeszcze daleka droga, ale grunt że mam chęci.

No i ciesze się, ze wreszcie się odważyłam smile
        • krolowa.mieczy Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 09.11.10, 12:40
          Bardzo dobrze, ze się odważyłaś, bo co innego uczestniczyć i próbowc swoich sił
          smile
    • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 11.11.10, 17:19
      Witaj wsrod nas krolewno.nie.snieżkowink
    • krolowa_pucharow Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 11.11.10, 20:00
      Ja też ostatnio mało tutaj zaglądałam ,ale postaram się więcej pisać na forum.
      • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 11.11.10, 20:10
        Cieszymy sie bardzo krolowo pucharowwink
    • ivana Re: PROŚBA DO BIERNIE NAS CZYTAJĄCYCH 11.11.10, 21:52
      Witajcie zuzko i verbenowink Czy ten watek Was zachecil?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka