Dodaj do ulubionych

Król Mieczy - ciekawostka

09.11.10, 20:09
Jako ciekawostkę mogę podać, że jak życie pokazuje, Król Mieczy zawsze zwiastuje mi pozytywne załatwienie jakiejś ważnej sprawy, czy to urzędowej czy na uczelni oraz spraw prywatnych. To ktoś z kim mam doskonałe porozumienie "umysłowe" smile Kiedyś miałam tę kartę jako bezduszną - już na sam widok wyrazu twarzy Króla Mieczy robiło mi się niedobrze (przerażała mnie jego sroga mina i dłuuuugaśny miecz), jednak z czasem zaczynam dostrzegać jej dobre strony.
Za to nieciekawie mi wróży w uczuciach, często pokazuje mi osobę zimną i niedostępną (na zewnątrz), mało uczuciowego intelektualistę lub kompletny brak uczucia ;/
Obserwuj wątek
    • lilka107 Re: Król Mieczy - ciekawostka 09.11.10, 20:26
      Tak samo uważam.
      • blue_kwiatuszek Re: Król Mieczy - ciekawostka 11.11.10, 21:13
        Krol Mieczy na uczuci anie wróży pozytywnie to raczej zimy ''drań'' .Nie kieruje sie sentymentem ani uczuciami , zawsze ma coś w planie .
        Mężcyzni : Wdowiec, Rozwodni _to drugie częściej .

Na sprawy urzedowe wróży szybkie załatwienie spraw (takie migiem )dobre porozumienie chłodne ale konkretnie nie ma żadnych matactw wtedy .
    • ivana Re: Król Mieczy - ciekawostka 11.11.10, 21:22
      Też tak uważam.
    • verbena.officinalis Re: Król Mieczy - ciekawostka 11.11.10, 21:55
      Jak już potwierdzili inni wg mnie to nie ciekawostka a właśnie to co wynika z samej karty.
      Miecze to intelekt, nic dziwnego że są dobrym ogółem kolorem na sprawy związane z uczelnią czy urzędami wink
      • blue_kwiatuszek Re: Król Mieczy - ciekawostka 11.11.10, 22:54
        Krol Mieczy pokazał sie w osobie strażnika miejskiego , który kierował ruchem
        -----------------------------------------------
      • kwitnacy_bluszcz Re: Król Mieczy - ciekawostka 12.11.10, 20:22
        Jak dotąd żadne z mieczy nie pokazało mi wyjaśnienia lub pozytywnego załatwienia sprawy, tylko Król Mieczy. Np. ostatnio oznaczał pozytywne załatwienie sprawy na uczelni oraz w banku więc uznałam to za ciekawostkę, że karta ta nie jest tak do końca zła i zepsuta smile
        • lukrusia Re: Król Mieczy - ciekawostka 12.11.10, 22:29
          Krol mieczy jako pogoda to takie nagłe pogorszenie warunków jest ciepło a zaraz w ciągu paru minut lunie ulewa i błyskają pioruny .
          Szybko i mocno jak krol mieczy widac ta władze .
          • misboaa lukrusiu 12.11.10, 23:22
            lukrusia napisała:

> Krol mieczy jako pogoda to takie nagłe pogorszenie warunków jest ciepło a zaraz
            > w ciągu paru minut lunie ulewa i błyskają pioruny .
            > Szybko i mocno jak krol mieczy widac ta władze .

Sprawidził ci się tak pogodowo? bo ja miałam K. Monet i było ciepło, ale padało cały dzień
            • lukrusia Re:misboaa 13.11.10, 19:28
              misboaa napisała:

> lukrusia napisała:
              >
              > > Krol mieczy jako pogoda to takie nagłe pogorszenie warunków jest ciepło a
              > zaraz
              > > w ciągu paru minut lunie ulewa i błyskają pioruny .
              > > Szybko i mocno jak krol mieczy widac ta władze .
              >
              > Sprawidził ci się tak pogodowo? bo ja miałam K. Monet i było ciepło, ale padało
              > cały dzień

Krol Mieczy to nagłe pogorszenie warunków pogodowych padało a raczej lało jak z wiadra.
              Do tego były pioruny i takie nagłe to było skrzyżowanie pogodowe .
              Wszyscy sie wtedy pochowali gdzie dało bo przez tą ulewe i grzmoty nie dało sie ruszyć z miejsca trzeba było odczekać.
              • misboaa Re:misboaa 13.11.10, 22:37
                To by mogło oznaczać, że króle są opadami deszczu a różnią się intensywnością albo charakaterem. W obu rzypadkach lało potwornie tylko, że w Monetowym dużo, ale jednostajnie i cały dzień smile
                Ciekawe jak pokazał by się śnieg?
          • misboaa Re: Król Mieczy - ciekawostka 12.11.10, 23:25
            miałam go jako dzielnicowego, profesora czyli typowe urzędowe sprawy.
          • nielaik Re: Król Mieczy - ciekawostka 13.11.10, 12:21
            W pracy Króla Mieczy lubię. Jak się wtedy dobrze myśli, jak łatwo załatwia sprawy, wiesz co chcesz, wiesz co robisz, nie masz problemów z jasnym wysłowieniem się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka