Dodaj do ulubionych

Kłamstwo/prawda

13.11.10, 21:27
Często w waszych rozkładach pojawia się to pytanie, czy ktoś mówił prawdę. Mnie trudno coś takiego wyczytać, ale może da się? Jakie karty mówią o tym, że ktoś kłamie a jakie, że nie oszukuje?
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: Kłamstwo/prawda 13.11.10, 22:14
      Ja zwracam uwagę szczególnie na dwie karty, kiedy wypadają mi przy osobie (lub jako jej sygnifikator) - Diabeł i 7 Mieczy. Każda z nich sygnalizuje, że ta osoba może (ale z podkreśleniem może) coś skkrywać, nie mówić całej prawdy, unikać tematu. Oczywiście nie przyjmuję z góry, że kłamie, bo sa różne powody ukrywania czegoś i nie zawsze wymierzone bezpośrednio w nas.
      • mrgodot Re: Kłamstwo/prawda 13.11.10, 22:16
        No i oczywiście Księżyc - zapomniałam. Tu też jest tajmenica.
        • niwa1 Re: Kłamstwo/prawda 13.11.10, 22:31
          Kapłanka często mówi że może chodzić o coś zupełnie innego jak się może z pozoru wydawać ale nie jest to KŁAMSTWO tylko pozory, nieświadomość, coś o czym nie wiemy
    • misboaa Re: Kłamstwo/prawda 13.11.10, 23:41
      Jeżeli zadasz pytanie czyl ktoś kłamie to marne szanse na uzyskanie jedmoznacznej odpowiedzi.
      7 Mieczy to kłamstwo, 5 Mieczy jako oszukaństwo, 7 Puch że kogoś ponosi fantazja
      • nielaik Re: Kłamstwo/prawda 14.11.10, 08:46
        Trzy karty RW na kłamstwo i trzy karty na prawdę. Karty układają się w historyjkę, nie dodtyczą żadnej sparwy. Chciałam zoabaczyć jak tarot pokaże kłamstwo i prawdę.

Kłamstwo: 4 deanrów Królowa Denarów Koło Fortuny

4 denarów trzyma się swojej racji. KD może dotyczy kobiety, która kłamie? Królowa jest też wyrachowana, ma wszystko starannie wyliczone. Kłamstwo przecież nie musi oznaczać chlapnięcia czegoś bezmyślnie. Chłodna kalkulacja. Koło Fortuny, jeżeli chodzi o ten AW, to wiem, że potrafi wprowadzić zamieszanie. Ludzie Koła Fortuny doskonale potrafią się zakręcić wokół swoich spraw i poprzez mniejsze lub większe ubarwienie sprawy, osiągnąć swój cel.

Prawda: Wisielec As Buław Król Kielichów

Zaskoczenie Król Kielichów. Wcześniej też wychodził w rozkładzie na prawdę. Nie wiem jak to zinterpretować. Buławy to co mają na języku to mówią? As poprzedza Króla, tak jakby ktoś w emocjach powiedział co myśli. Wisielec to w tym układzie dla mnie zagadka.
        • misboaa Re: Kłamstwo/prawda 14.11.10, 13:38
          Wisielec jak najbardziej, on poznaje, doszukuje się właśnie tego jak jest w rzeczywistości. Olśnienie. On może pokazywywać wyjaśnienie kłamstwa. KK to czyste serce big_grin
    • zainteresowany1977 Re: Kłamstwo/prawda 14.11.10, 12:50
      Ja tylko dorzucę, że przy pytaniu ,,czy ... ?" raczej lepiej położyć np mały krzyż, to pozwoli się rozwinąć przy odczycie i ostrzej zobaczyć sytuację. Przy trzech kartach niezbyt wiadomo co z czym bo jeśli nie wystąpią karty kojarzące się z przykrością\z oszustwem\ze złem\z nieświadomymi pokładami psychiki to będzie Ciężko dostać to tak\nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka