Dodaj do ulubionych

prośba o wróżbe

17.11.10, 15:18
bardzo prosze o wrozbe w sprawie biznesowej.jestem wspolwlascicielem firmy.firma ma swietna siedzibe i powinna prosperowac super.niestety tak sie nie dzieje.my z mezem mamy pewne pomysly na rozkrecenie tego interesu,jednak z gory sa one negowane przez naszego wspolnika.czasem mam wrazenie,ze chce on doprowadzic do sytuacji,ze sie poddamy.zainwestowalismy w to miejsce mnostwo pieniedzy,czasu i emocji.na dodatek nasz wspolnik nie odbiera telefonow,unika kontaktu w sprawie zmian itd.wlasciwie nie interesuje sie ta inwestycja,jedynie jako wlasciciel polowy udzialow blokuje nasze idee.jestesmy obecnie w kropce,co dalej???na dodatek ta ciezka sytuacja ma negatywny wplyw na naszezycie rodzinne itd.dlatego prosze o pomoc i wskazowke,co robic?sama interesuje sie tarotem,nie na tyle jednak by podjac sie samodzielnej interpretacji.z gory dziekuje za odpowiedz,wskazowki.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ma_ewa01 Re: prośba o wróżbe 17.11.10, 16:16
      Hugo43 ma imponującą liczbe postów na gazecie. kto chętny, może wróżyć
      Msmile
      • hugo43 Re: prośba o wróżbe 18.11.10, 11:38
        podnosze,moze ktos jednak sie zdecydujesmilepozdrawiam
    • krolowa.mieczy Re: prośba o wróżbe 18.11.10, 13:04
      Rozłożyłam ci karty, ale potrzebuję jeszcze chwili, żeby przemyśleć je. Niedługo je wrzucę.
    • krolowa.mieczy karty 18.11.10, 13:29
      Talia Druid Craft.

1. twoja sytuacja wyjściowa – 5 mieczy
      2. to co pomaga lub przeszkadza – 6 mieczy
      3. świadomość – 10 kijów
      4. podświadomość – kochankowie
      5. co było – 2 pucharów
      6. w ciągu 3 mcy – umiarkowanie
      7. własny stosunek – 3 mieczy
      8. okoliczności zewn (wspólnik) – 7 mieczy
      9. nadzieje lub obawy – 6 monet
      10. dalsza przyszłość – rycerz mieczy (śmierć, 9 mieczy, 4 mieczy)

Twoja czy też wasza sytuacja nie wygląda obecnie najlepiej. Mam wrażenie jakbyście byli oszukiwani po części nie zdając sobie z tego sprawy choć coś może wyczuwacie. Dodatkowo jakby wasza pozycja w tej firmie/spółce była słabsza z jakiś względów (np. zapisów w umowach lub udziałów lub też z zupełnie innych powodów) i nie możecie na wszystkie sprawy mieć wpływu lub wręcz nie wiecie o wszystkim np. waszą działką jest przepraszam, odrabianie „czarnej roboty”, którą jesteście przeciążeni, a wspólnik zajmuje się papierkową stroną przedsięwzięcia (podpisy, księgowość, dokumenty, urzędnicy itp.). Jeśli mogę coś poradzić: zainteresujcie się jego działaniami, bo naprawdę sądzę, że nie o wszystkim was informuje. Widać, ze liczycie na jego pomoc i wsparcie, a go nie ma. Przez najbliższy kwartał nic szczególnego się nie zmieni ani na plus ani na minus. Tyle samo pracy, tyle samo kłopotów. Constans. Cóż, ostatecznie karty nie wskazują na wspaniały rozwój sytuacji sad Może okazać się, ze będziecie musieli wycofać się z interesu w atmosferze kłótni, skandalu i oskarżeń.
      Co mi się nie podoba (a właściwie jakie karty mi się nie podobają): 5 mieczy i 7 mieczy. Możecie być oszukiwani lub są na was szykowane „kwity”. Naprawdę nie mam zamiaru siać paniki, a zwrócić uwagę chcę na te wszelkie dokumenty, w których jest coś, o czym nie wiecie, które mogą być ukrywane lub... fabrykowane. Zainteresujcie się, proszę, tą kwestią.
      Jeszcze na koniec przyszło mi coś do głowy: może wy chcecie wycofać się już teraz ze spółki? Zabrać co wasze i odejść?

Dobrze by było gdyby ktoś jeszcze coś dorzucił od siebie.
      • zainteresowany1977 Re: karty 18.11.10, 15:49
        Też tak to widzę, on chyba coś gra na boku. Na przyszłość jakby miało dojść do ostrych utarczek słownych, wychodzi też że problemy się nasilą nadwyrężając Wasze nerwy, i że taka sytuacja jeszcze potrwa, może dlatego, że jesteście z nim powiązani umowami\zobowiązaniami z których nie można szybko wyjść.
    • ma_ewa01 Re: prośba o wróżbe 18.11.10, 14:59

Już pierwsza karta pokazuje twoje niezadowolenie, wszystko wygląda inaczej niż byś chciała. Niby firma jest, ale nie daje dochodów, tyle zabiegów, zachodu, poświęcenia i nic. Malo tego z tym całym ambarasem zostajecie sami na polu bitwy ( 5 mieczy). To głównie Wy dźwigacie ciężar prowadzenia firmy, to Wy troszczycie się o to, żeby prosperowała jak należy. Wspólnik się wypiął i niby jest, ale go nie ma. Blokuje decyzje, ale nie pozwala zrobić kroku. Chyba ma inną wizję, albo jakoś powoli chce odpłynąc z tego interesu. Być może chciałby zabrać swoje udziały i iśc gdzieś indziej. Ty i mąż macie świadomośc , że jest coraz trudniej ( 10 kijów). Wszystko spadło na wasze barki i w sumie nie za bardzo dajecie sobie radę. W pewnym sensie obawiacie się, czy dacie radę sami prowadzić ten biznes. Najchętniej chcielibyście mieć jakiegoś zaufanego wspólnika ewentualnie nawet rodzinną firmę. Jesteście przyjaźnie nastawieni i otwarci, umiecie współpracować z ludźmi i potrzebujecie ich. No i właśnie tak było ( 2 puchary), ale się zmyło.
      W najbliższym czasie warto by się na spokojnie zastanowić co dalej, rozważyc różne warianty i nie nakręcac się na konkretne rozwiązanie. Spokojnie. Rozważyć wszystko. Wziąć pod uwagę, że lubicie jasne sytuacje i umiecie pracować z ludźmi, tworząc prawidłowe i ciepłe więzi( Kochankowie). Wasz obecny wspólnik nie zasługuje na zaufanie ( 7 mieczy) więc należałoby zachować czujnośc i jakoś się z nim rozstać. Chyba nie będzie miał nic przeciwko ( odpłynie w siną dal ( 6 mieczy) ale krwi wam jeszcze trochę napsuje (3 miecze i potem 9 mieczy). Będzie usiłował cos ugrać niekoniecznie do końca uczciwie. Miejcie się więc na baczności. .karty wręcz nakazują dokładnie obstawić się przepisami, przestudiować je, uporządkować papiery, trzeba będzie być może dowodzić swoich racji ( ryc mieczy) Współpraca ze wspólnikiem się zakończy ( Śmierć) tak czy owak. W działalności firmy może nastąpić chwilowy zastój lub nawet trzeba będzie zawiesić jej działalnośc na jakiś czas ( 4 miecze). Trzeba się będzie skupić na formalnościach… Może potrzebna będzie zupełnie nowa koncepcja...

Nie jestem specjalistką od pracy, zaraz poczytam interpretację Królowej. Ciekawa jestem, co ona z tych kart wycisnęła.
      Pozdrawiam
      Msmile
      • hugo43 Re: prośba o wróżbe 18.11.10, 15:09
        jest dokladnie tak jak piszecie!!!dzieki i czekam na jeszcze,moze ktos jeszcze cos doda!
        • ma_ewa01 Re: prośba o wróżbe 18.11.10, 15:18
          Hugo, pamiętaj o regulaminowej zapłacie dla Królowej.
          Poczytaj w regulaminie jak to można dopełnić - tzn wysłac coś miłego na maila np fajny przepis, ebooka, kartkę, wiersz, coś co mogłoby wywołać uśmiech na jej twarzy, lub zaciekawić.
          Po prostu energia musi przepłynąc i odciąć więź...
          Msmile
          • hugo43 Re: prośba o wróżbe 18.11.10, 15:59
            wiem i pamietam!musze tylko przemyslec co to moze byc!!!
            • ma_ewa01 Re: prośba o wróżbe 18.11.10, 16:47
              Ok, smile

M smile
    • krolowa.mieczy Re: prośba o wróżbe 19.11.10, 09:02
      Zapłata doszła.
      Dziękuję smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka