Dodaj do ulubionych

wybory - kto wygrał?

23.11.10, 00:43
Kto chce się sprawdzić to proszę smile
Który z panów wygrał wybory?

1. QMieczy, Ryc. Buław. Papież (5Monet)
obecnie rządzący
2. Księżyc (Cesarz), 10 Buław, Diabeł (3 Pucharów)
Obserwuj wątek
    • dobema Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 11:04
      misboaa napisała:

> Kto chce się sprawdzić to proszę smile
      > Który z panów wygrał wybory?
      >
      > 1. QMieczy, Ryc. Buław. Papież (5Monet)
      > obecnie rządzący
      > 2. Księżyc (Cesarz), 10 Buław, Diabeł (3 Pucharów)

Obecnie rządzący - Q mieczy - agitował, dużo rozmawiał, rycerz buław - działał, jeździł i Papież na końcu - zwyciężył.
      Ale pewna nie jestem ??

3 pucharów u konkurenta/tki mnie "niepokoi" - bo to pokazuje radość i świętowanie.
      • misboaa Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 14:44
        Ha! Ja też miałam problem z Diabłem i 3.
        Gdyby nie to, że kandydat nie ma za sobą żadnych ekscesów obyczajowych to podejrzewała bym jakieś wyskoki.
        Jeszcze poczekami z rozwiązaniem bo może ktoś jeszcze będzie chciał coś skrobnąć.
        • dobema Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 15:02
          misboaa napisała:

> Ha! Ja też miałam problem z Diabłem i 3.
          Ja pomyślałam o Małkowskim wink apropo tego diabełka

> Gdyby nie to, że kandydat nie ma za sobą żadnych ekscesów obyczajowych to podej
          > rzewała bym jakieś wyskoki.
          > Jeszcze poczekami z rozwiązaniem bo może ktoś jeszcze będzie chciał coś skrobną
          > ć.
    • zainteresowany1977 Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 15:31
      Typuję 1 smile
    • krolowa.mieczy Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 16:09
      Pani Rydwan tongue_out
      Typuję tego z diablem. Nieźle się ustawił widać, zawarł układy i układziki, porozdawał stołki jeszcze przed wyborami, robił czarny PR innym. Dużo pracy i pieniędzy go to kosztowało.
    • asia.33 Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 17:42
      hmmm pan 1 ma papieza czyli jest autorytetem dla wielu..ale Pan 2 bardzo sie cieszy ( 3 puch) hihi
      • nielaik Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 18:00
        Pan 2, prowadził ostrą kampanię i wygrał.
        • lukrusia Re: wybory - kto wygrał? 23.11.10, 19:20
          Kto chce się sprawdzić to proszę
          Który z panów wygrał wybory?

obecnie rządzący
          2. Księżyc (Cesarz), 10 Buław, Diabeł (3 Pucharów

Ja obstawiam pana nr2. było ciężko ale udało mu sie wygrać i zrzucił teraz cięzar z siebie i może się już cieszyć i oblewać sukces.
          • misboaa wyniki 23.11.10, 20:28
            Jedynka.
            i kompletnie nie rozumiem kart.
            Ja typowałam 2. Nie był aż tak powszechnie znany jak inni (myślałm, że to pokazuje Księżyc), ale jest świtnie wykształcony, ma bogate doświadczenie zawodowe z górnej półki i nie wyciągał świnstw bo to facet z klasą (wydawało mi się, ze o tym mówi Cesarz).
            1. to typowy populista-karierowicz, zasad żadnych, tylko biznes, o czym wszyscy mówią a mimo to powalił dwójkę go z kretesem.
            Jak to możliwe?
            Z piątką monet?

2. Księżyc (Cesarz), 10 Buław, Diabeł (3 Pucharów)

Wciąż nie wiem z czego miał by się radować (3Puch lub opijac skoro przegral z kretesem
            Teraz mi to wytlumaczcie
            • krolowa.mieczy Re: wyniki 23.11.10, 20:33
              Miss, Dudek? wink
              u mnie na wsi jego podopieczny mimo intensywnej kampanii poległ smile

Do rzeczy: w takim razie drugi się podłożył. Było ukartowane. I wywiązał sie z zadania po mistrzowsku.
              • blue_kwiatuszek Re: wyniki 23.11.10, 20:38
                Diabeł (3 Pucharów) A moze 2pan ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie , którego wyciągnie w najmniej oczekiwanym momencie i będzie mógł wtedy sie radować.
                • misboaa Re: wyniki 23.11.10, 21:01
                  blue_kwiatuszek napisała:

> Diabeł (3 Pucharów) A moze 2pan ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie , którego wyc
                  > iągnie w najmniej oczekiwanym momencie i będzie mógł wtedy sie radować.

prawdopodobnie zostal radnym, ale nie wiem napewno
                  Moze podwazy wzbory, ale to teorie spiskowa raczej, no bo jakiego moze miec jeszcze asa
                  Nawet nie chce doposzczac mzsli ze tok mzslenia krolowej jest slusznz w tym przypadku
                  • misboaa czy można? 23.11.10, 22:16
                    Nie daje mi spokoju to coooooo powiedziała królowa i chciała bym wyciągnąć kartę by to sprawdzić, ale brak mi pomysłu jak?
                    • krolowa.mieczy Re: czy można? 23.11.10, 23:04
                      Łot?
                      A co ja powiedziałam, co cie niepokoi? Napisz, to moze wyłapię jeszcze tą mysl jaka mi przyswiecala podczas pisania smile
                      • misboaa Re: czy można? 24.11.10, 10:34
                        krolowa.mieczy napisała:

> Łot?
                        > A co ja powiedziałam, co cie niepokoi? Napisz, to moze wyłapię jeszcze tą mysl
                        > jaka mi przyswiecala podczas pisania smile

Podsunęłaś mi myśl, że mógł być podstawiony by np: wylansować 1.
                        Wiem z dobrych źródeł, że sztab jeszcze innego kandydata miał zabranych kilka szokujacych asów pod adresem 1. i byli dobrze porzygotowani. Czekałam co się bedzie działo, a tu nic, kompletna cisza. Jest to zastanawiające.
                        Może zrobią go teraz jakimś vice i gitara, miasto należy do 1.
                        Księżyc, Diabeł czy to są karty jasnego wyniku? tongue_out
                        • krolowa.mieczy Re: czy można? 24.11.10, 11:34
                          Aha, to znaczy ze chlapnęłam coś, co być moze mialo miejsce...
                          Nie wiem też jak zapytać kart o to. I czy się godzi?
                          • misboaa Re: czy można? 24.11.10, 12:09
                            krolowa.mieczy napisała:

> Aha, to znaczy ze chlapnęłam coś, co być moze mialo miejsce...
                            > Nie wiem też jak zapytać kart o to. I czy się godzi?

nic nie chlapnęłaś tylko podałaś trop big_grin.
                            Co się nie godzi?! Wszak los nasz w ich rękach big_grin

Tutaj ciężko jest skonstrułować pytanie bo to, że się dogadali czy dogadają nie musi świadczyć o "ciemnych interesach". Choć przegrał to i tak muszą go przecież gdzieś umieścić więc jeśli karty wskażą, że nastąpiło "porozumienie" to i tak taka odpowiedź nic nie da. Musi być jasne pytanie które jest w stanie wykryć spisek he he he
                            Trudne to.
            • asia.33 Re: wyniki 23.11.10, 23:44
              no tak Pan co ma papiez-5monet jest autorytetem dla ludzi biednych..jest wzorem co robic by sie dorobic a sie nie narobic wink big_grin
              • asia.33 Re: wyniki 23.11.10, 23:46
                mozliweze w swojej kampanii podkreslał ze sie dorobil ..q mieczy - dobor słow umiejestnych działajacych na wyobraznie, jak to sie mzna dorobic - ryc kiji- jak działac by z 5 monet biedy stac sie papiezem autorytetem - lanie wody smile
              • misboaa Re: wyniki 24.11.10, 10:52
                asia.33 napisała:

> no tak Pan co ma papiez-5monet jest autorytetem dla ludzi biednych..jest wzore
                > m co robic by sie dorobic a sie nie narobic wink big_grin

tak, on kocha wizyty w domach starców pod byle pretekstem. Zawsze przywiezie ze sobą torbę witamin i puszkę farby do pomalowania świetlicy i babcie go uwielbiają big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka