16.12.10, 19:21
A ja się wam przyznam, że dziś robiłam obiadek i tak sobie myślałam żeby was zapytać co było u mnie na talerzu. Potem odpuściłam bo pomyslałam że zagadki to raczej na forum tarota nie w szkółce, ale jak przeczytałam o bigosiku to jeśli kktóraś ma ochotę zgadnąć proszę
9 pucharów talia A.E. Waite
P.S - to puchary sa kulinarne?????
Obserwuj wątek
    • niwa1 Re: Zagadka 2 16.12.10, 20:36
      To nie robisz obiadku codziennie? Dobrze Ci, bo ja mam już dość tego jakże czasem przyjemnego obowiązku-no ale coż-mus smile
      9 Pucharów-tylko 1 karta? ciężka sprawa

Puchary to coś w miarę płynnego ale nie za bardzo bo 9-tka-więc zageszczonego, na tyle żeby było syte, takie porządne danie po którym nie jest się głodnym, - nic tylko usiąść i smile siedzieć?
      No ciężko, to może coś z takich jak fasolka po bretońsku albo gulasz?, albo coś z makaronem?
      smile
    • krolowa.mieczy Re: Zagadka 2 17.12.10, 09:47
      Nie zgadnę na pewno, ale sobie myślę, ze był to porządny sycący obiad złożony z pełnych kilku dań: od przystawek po deser. Chyba, ze tylko głowne danie bylo. Na mojej karcie 9 pucharów w talii druidów facet przed soba ma rybę więc stawiam w ciemno rybę big_grin
      • liri-th Re: Zagadka 2 17.12.10, 13:41
        A mi się kojarzy z pizzą lub zapiekanką.
    • liri-th Re: Zagadka 2 17.12.10, 13:44
      jeszcze może naleśniki.
    • indi12 Re: Zagadka 2 17.12.10, 18:04
      Witajcie!
      Karta był tylko jedna bo doszlam do wniosku że pokazuje wszystko
      Królowo jesteś boska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Na obiadek była rybka - Tarot jest niesamowity , a wielośc kielichów to pewnie pozostałe rzeczy - żyż sałatka.....
      • krolowa.mieczy Re: Zagadka 2 17.12.10, 18:07
        Nie! No tego się nie spodziewałam! Strzeliłam sobie ot tak, bez przekonania, sugerujac sie moją własną talią. smile Musiało być pyszne, bo 9 pucharów to mniam ;D
        https://multiply.com/mu/taroteca/image/16/photos/370/500x500/59/58-Minor-Cups-09.jpg?et=rkVZ7Cq1Y8%2ChGDiDeQYpBQ&nmid=41281082
        • indi12 Re: Zagadka 2 17.12.10, 18:18
          Jak widać intuicja przedewszystkim wink)
          a było pyszne i do przesady duuuuuuuuuuuuuzo zrobiłam w piekarniczku i w filii mniam
          • nielaik Re: Zagadka 2 18.12.10, 11:59
            Druid Craft fajnie to pokazał. Kielichy mogą też oznaczać morskie jedzenie w końcu to woda?
            • krolowa.mieczy Re: Zagadka 2 18.12.10, 20:31
              Może...
              Ale karty pokazały mój bigos rycerzem pucharów, a bigos nic wspólnego z dobrami mórz i rzek nie ma... uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka