Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc

25.12.10, 14:56
Poznałam rok temu w Internecie mężczyznę. Zaprzyjaźniliśmy się. Spotkaliśmy się w realu. Przyjaźń nadal trwa ale on wycofuje się z zażyłości. Chciałabym wiedzieć jak to się rozwinie i czy są szanse na przerodzenie tego w coś więcej niż przyjaźń.
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 25.12.10, 17:44
      Chcę powiedzieć, że można stawiać karty, bo to jest "tymczasowy" nick osoby, która napisała do mnie że w ten sposób chciałaby prosić o wróżbę smile
      • magia.zmyslow Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 14:09
        Moc 8 bu7law Ksiezyc Krolowa bula As bulaw 8 monet kaplanka slonce diabel.
        On nie chce tak szybko, dla niego to za szybko,Ty wykazujesz niecierpliwosc i to Ty podejmiesz dzialania majace na celu spotkania bedzie milo ale tez spór jakis slowny atak bo bedzie jakis taki tajemniczy ale mimo to bedzie milo
        • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 14:11
          Czy te karty stoją na jakiś pozycjach w rozkłądzie czy moze wylosowałaś je i ułożyl się ciąg... 9 kart?
          • lilka107 Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 14:21
            ciężko dobrze zinterpretować tak dużą ilość kart luźno rzuconych..
            • magia.zmyslow Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 14:23
              luzem, a pomyslalam ze moze to Ty powinnas byc tajemnicza zeby to on o Ciebie zabiegal a nie Ty o niego
              • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 14:25
                Lilka ma rację, bo duży margines błędu jest przy odczytywaniu i interpretacji.
                Zaraz ja zrobię rozkład i zobaczymy czy jakies karty się powtórzą...
                • magia.zmyslow Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 14:46
                  ja czasami wroze z rozkladow z ksiazki bo nie nauczylam sie ich, jedynie polubilam krzyz celtycki i rozkladam go ciagle bez pytan sobie, i to mi wystarczy, a luzem rozkladalam paru osobom i celtycki i to wystarczylo i zgadzxalo sie (ale karty wyciagaly osoby ktorym wrozylam), na odleglosc raczej rzadko rozkladam wiec nie wiem, raz wrozylam na kafeterii i bylo potwierdzenie ze sie zgadza
    • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 14:54
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/qb/dm1b/1IYacoAaD0WbHjYRTX.jpg

------------------------------VERTURIANNA --------------ON
      co wnosi: król pucharów---------------------------7 kijów
      myśli: król kijów-------------------------------------Qmonet
      emocje: słońce-----------------------------------król mieczy
      co okazuje: 5 mieczy---------------------------9 kijów
      co łączy: 4 pucharów
      co dalej (chronologicznie do 3mcy): sąd, 3 mieczy, paź mieczy
      Jakie on ma plany wobec V? - 8 pucharów
      czy je zrealizuje? - Qkijów
      rada dla V. - 5 pucharów

Przełozenie: 10 pucharów, as kijów, król mieczy

Powrórzyła sie jedna karta: 7 kijów. Nie wiem czy to możliwe, ze do waszej relacji wtrąciła sie jakaś osoba. Na pewno między wami była nieprzyjemna wymiana zdań z jego inicjatywy. I tu jest odpowiedź dlaczego on sie wycofuje z relacji: ktoś go "napuscił", zasiał niepewność w jego umyśle. Być moze on nie odpowiada na twoje maile lub zablokował cie na gg itp. Oby dwoje jesteście mimo wszystko zasmuceni tą sytuacją i żadne z was nie wie jak z niej wybrnać. Ty liczysz, ze on sie w końcu odezwie i wyjaśni (lub prosisz go o wyjaśnienie), bo nie masz pojęcia co sie stało. Karty sugerują, aby przeczekać, bo ostatecznie nastąpi powrót do kontaktów (być może zadzwoni do ciebie jeśli ma numer) i wyjaśni, ale nie będą to miłe słowa i powinnaś dowiedzieć sie wtedy, że ktoś trzeci maczał paluszki i namieszał. Sądzę, że znajomosć nie wróci do formy sprzed: rysa zostanie. Tarot pokazuje, ze możesz nie odpuszczać i chcieć nadal utrzymywać relację i on będzie odzywał sie z powodu twoich "zaczepek", ale z własnej inicjatywy niekoniecznie.

Kto dorzuci cos od siebie? smile
      • magia.zmyslow Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 15:02
        nie będą to miłe słowa > diabel i slonce w moich kartach mowia to samo smile i jej inicjatywa (as bulaw). Q mieczy mam taki9e same kartty jak Ty smile smile smile
        • lilka107 Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 15:35
          on odciąl sie od Ciebie emocjonalnie, choc jeszcze się odezwie ale nie bedą to miłe słowa, mogą Cię zaboleć, on ma plany wobec innej kobiety, niestety..
          w tamtych kartach tez zaznaczała się mocno inna kobieta..
          • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 15:39
            Lilko, też pisalam o innej kobiecie, ale ostatecznie wykasowałam te 2 zdania. czyli miałyśmy takie samo przeczucie...
        • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 15:40
          smile Fajna talia, prawda?
          • magia.zmyslow Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 15:43
            no jest super to juz moja druga zazdroszcze Ci Twojej bo moja jest strasznie juz wytarta smile najbardziej ja lubie, inne leza nawet Rider Waite schowany
    • verturianna Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 19:23
      Bardzo Wam dziękuje. Pomoże mi to podjąć decyzje. Pokazało też że mam intuicję.
      On się odzywa ale to rzeczywiście jest moja inicjatywa.Jeśli to inna kobieta to mam nadzieję że mu się ułoży bo zasługuje na to.
      Ze mną jest ten problem że nie umiem być zołzą. Ja się z mężczyznami zaprzyjaźniam
      .Skoro nie ma szans to odpuszczę bo jest dla mnie bardzo ważną osobą i chciałabym zachować chociaż przyjaźń.
      Serdecznie dziękuję. Pozdrawiamsmile
      • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 22:11
        Tak do końca to nie musisz odpuszczać przecież. Na pewno nie wróci taka sama relacja jak byla, może na innych zasadach.
        Wiesz, król mieczy w kartach pokazuje osobę która w dość ostrych słowach mówi, co mu leży na wątrobie i można mu to mieć za złe, jednak z drugiej strony trzeba mu przyznać, że nie lawiruje i nie wykręca sie sianem. Zapewne dowiesz sie niedługo na czym stoisz (stoicie) i o tyle mniej domysłów będziesz mieć.
        A poza tym nie ma tego złego...

I dziekuje za przepis smile
        • asia.33 Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 22:37
          faktycznie on oddziela sie od Ciebie 7kiji to stawianie barier ( kiedys pokazalo sie na forum jako faktyczna bariera typu granica -szlaban) , sece jakis chłod , i wiecej tu rozumu niz uczuc, bardzo taki myslacy i kalkulujacy mezcyzna , okazuje ze sie pzyglada z daleka ... z twoje strony wiecej ciepła i takiej symapatii on chyba zanim cos powie lub napisze to dlugo mysli bo K mieczy to typowo surowy umysl taki racjonalny,
          3miesiace = nastapi jakis odrodzenie badz doslownie tel (sad to dla mnie akurat dziwek telefonu lub glos ktry przez niego sluchac, wiec powinna byc jakas rozmowa tel i tu nie za bardzo mile slowa ..3mieczy i paz mieczy ..jakies slowne przykrosci sad
          plany jako 8 puch - to moze wywoalac emocje po ktorych ktos pojdzie sobie ..i nie wiem czy tu slusznie ale jesli realizajc to q kiji moze liczy zze jak Ty zadzwonisz nawiazesz kontaakt to moze byc niemily ..wiec jakby nie spojrzec to inicjatywa w Twoich rekach
          rada 5 puch..chyba nie zalowac , nie uzalac sie , mze sprobuj nie narzekac jemu ..tak by on tego nie widzial ze jestes rozczarowna
        • verturianna Re: Prośba o pomoc 26.12.10, 23:55
          Bardzo zależy mi na przyjaźni i to będzie po prostu priorytet. Skoryguję też swoje plany. Faktycznie planowałam spotkanie. On nawet dość chętnie wyraził aprobatę.
          Obawiam się jednak że nie jest to mężczyzna mówiący wprost o swoich odczuciach. Chowa się za dobrym wychowaniem i manierami.Bardzo go lubię i chcę zachować kontakt i przyjaźń.
          Dziękuję za rozjaśnienie mi sytuacjismile
    • verturianna Re: Prośba o pomoc 28.12.10, 10:51
      Myślę o tej wróżbie jeszcze. Może kobieta to córka?Wiem, ze jest dla niego najważniejsza. On zajmuje sie niejako zawodowo pisaniem więc faktycznie myśli nad słowem.
      Przyznam, że zastanawiałam się czemu następuje to wychładzanie stosunków. Zmieniła mu się sytuacja życiowa i już mnie nie potrzebuje w takim stopniu jak wcześniej. Poznaliśmy się realnie i albo mu się nie podobam, albo jestem zagrożeniem. On deklaruje że nie chce związków.Tak sobie myślę, że mam czas, on jest dobry i interesujący, że warto poczekać. zamierzam jednak zmienić swój stosunek: mniej zaangażowaniasmile
      • 2bieguny Re: Prośba o pomoc 28.12.10, 11:46
        Kobiety, są uczuciowe i nie zmienimy tego, róznimy się, nie wiem dlaczego tak jest, ale mam wrazenie, ze to czasy takie, mężczyzni zyją w stresie, pracują, popadają w pracoholizm, nie ma juz ani czasu, ani chęci do adorowania kobiety w naszym pojeciu. To wszystko sprawiło, ze ja moje znajomosci traktuje luzno. Mam w pamieci takie, których załuje, ze się rzopadły, ale trudno, widac tak miało byc.
        Kobiety chcę byc kochane i koniec!
      • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc 28.12.10, 12:09
        A wiesz, że niedawno król mieczy pojawil mi się jako krytyk literacki, ktoś kto jest zwiazany z pisarstwem właśnie? To tak a propos smile
        Uzupełnie moze trochę: on myśli o tobie bardzo dobrze, być moze widział ciebie w roli swojej partnerki, bo odpowiadałaś mu taka, jaka jesteś (mam na myśli królową monet po jego stronie). Z tym, ze widać nie jest na tyle zaangażowany uczuciowo, zeby zdecydować się na jakikolwiek krok. I cały czas mam wrazenie, ze osoba trzecia w jakiś sposób wpłynęła na niego i jego zmianę kierunku (jakby mu utrudniała, zmusila go wręcz). Czy to córka? Być moze - gdybym dołożyła karty, to byłoby wyjaśnienie, ale rzadko dokładam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka