27.03.11, 19:38
Zamknąć firmę czy nie?

Sygn. - As Pucharów
1. Podejście osoby pytającej do problemu - Paź Mieczy
Nie wie co ma robić.
2.To co wpływa z przeszłości a czego pytający nie uwzględnił - Król Mieczy
Ma duże doświadczenie. Wie co i jak się robi. Jest fachowcem.
3. To co należy w danej chwili uczynić - Sprawiedliwość, Cesarzowa
Wypadły mi razem. Kiedyś padło tutaj, że Cesarzowa nie pracuje więc jeśli tak to odczytywać, to ze sprawiedliwością mówi by zamknąć działalność. Problem jednak wiadomo jest taki, że zaraz pada pytanie co zamiast tego?
4. Rozwój sytuacji po zastosowaniu rady tarota - Rycerz Monet
Wcześniej też już padł. Osoba wie, że raczej nie znajdzie dobrego zatrudnienia w swojej okolicy. To jest jednak dobra karta. Praca solidna i stabilna choć może nie kokosy, ale przynajmniej święty spokój. Ten Rycerz pokazał czarny kolor - myslicie, że to może oznaczać pracę na czarno???? tongue_out
5. Rezultat przyjęcia innego wariantu niż proponyją karty - 8 Monet
Ewidentnie ciężka robota. Dużo pracy, zysk żaden.
6. Rezultat ostateczny - Królowa Pucharów, 8 Pucharów
razem wypadły. To raczej zamknięcie z bólem serca, ale tak po prostu trzeba. Może potem nastąpi wyprwadzka za wodę, jakaś Królowa pomoże znależć rozwiązanie, pracę gdzieś za dalej?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: Zamykać? 27.03.11, 20:38
      To co napisałam wyżej wydaje mi się teraz bez sensu tongue_out
      Sedno tkwi w Sprawiedliwości i Cesarzowej. Jeśli to zrobi nastąpi u niego pełna stabilizacja, spokój w pracy.
      Nie bierze też pod uwagę Króla Mieczy a to przecież fachura jak się patrzy. Może potrafi robić coś innego/to przecież wynika z przeszłości więc musiał się o to otrzeć kiedyś.
      Wynik Królowa Puchaów, 8 Pucharów - może to się wiąze z przesżłoscia Króla której nie bierze pod uwag? Może to jest coś co kiedyś zaniechał?
    • krolowa.mieczy Re: Zamykać? 27.03.11, 21:22
      Miss, to są bardzo poważne sprawy. Poradzić: zamknąć czy nie.
      Wg kart i wg mnie to wygląda tak, że już za chwilę siądzie mu na firmę kontrola z urzędu w postaci króla mieczy. Czy wszystkie zobowiązania wobec US, ZUS itd są popłacone? W sumie nie musi chodzić o kasę, mogą zrobić po prostu kontrolę.
      Spróbuj popatrzeć na sprawiedliwość i cesarzową też w taki sposób: zawiesić działalność. Nie zamykać a zawiesić. Rycerz monet mówi o odłożeniu w czasie czegoś, ale i gotowości do pracy. Dalsze karty mówią o pracy, a 8 monet jak w mordę strzelił pasuje do budowlańców. Może nadal pracować ale niech zawiesi działalność. Potem moze do niej wrócić (8puch) jak się rozkręci.
      Z poprzednim rozkłądem widzę, ze właściciel bardziej nadaje się na osobę wykonującą czyjeś polecenia niz szefa formy. Bo spójrz: król kijów vs rycerz monet: wydający polecenia i szukajacy zleceń vs solidny fachura-pracownik. Miss, nie wszyscy mają żyłkę do interesów i robienia kasy, niektórzy są stworzeni do wykonywania świetnej roboty na drugiej linii...
    • asia.33 Re: Zamykać? 27.03.11, 21:36
      nie wyswietliło mi sie a wysłałam juz do tego watku cos wiec

czy Pan ma dziewczyne lub zone???
      a jak otrzymam odp to odpisze o co mi biega
      • krolowa.mieczy Re: Zamykać? 27.03.11, 21:46
        wiem o czym myslisz smile o przepisaniu firmy na kobiete...
        Tez zastanawiałam się przez moment nad tym. chodzi o to czy to rozwiąże problem braku zleceń. Bo ktoś je musi zdobywać...
        • asia.33 Re: Zamykać? 27.03.11, 21:54
          tak bo z sumy 11 + 3 = 14 a to jakies osuniecie w czasie ..moja kolejna mysl jesli Pan nie ma zony to i krolow puch i cesarzowa tu taka pokazuja w najblizym czasie i to Ona mogłaby zajac sie spr urzedowymi , zbierac zlecenia a pan tylko je realizowac tak by nie musial sam o wszystkim myslec
          role cesarzowej czy krolowej puch mozna tez powierzyc mamie lub siostrze a nawet sasiadce , ktre to mogly zajac sie sorawami papierkowymi i miec Pana na telefonie co z pewnoscoa odda panu wiecej czasu na skupieniu sie na pracy
          • asia.33 Re: Zamykać? 27.03.11, 21:56
            a z poprzedniego watku mozna by powiedziec ze q mieczy to sekretarka ktora zajmuje sie papierkami ( to jego cecha negatywna) powinien sobie wiec to odpuscuic i skupiac sie wyłacznie na pracy (as kiji wykonywaniu jej )
            • asia.33 Re: Zamykać? 27.03.11, 21:58
              co chwile cos nowego mi przychodzi do głowy big_grin
              suma umiar moze tu pokazywac ze to :uzdrowi: sytaucje , dkla mnie umiar to karta dochodzenia do sytuacji rownowagi, zdrowia , złotego srodka do tego jak powinno byc -zgodnie z przepisami itd
            • misboaa Re: Zamykać? 27.03.11, 22:25
              asia.33 napisała:

> a z poprzedniego watku mozna by powiedziec ze q mieczy to sekretarka ktora zajm
              > uje sie papierkami ( to jego cecha negatywna) powinien sobie wiec to odpuscuic
              > i skupiac sie wyłacznie na pracy (as kiji wykonywaniu jej )

Tak właśnie jest. On zajmuje się wyłącznie pracą, doradzaniem, dogadywaniem z klientami, natomiast żona pozyskiwaniem kilentów, reklamą, pilnowaniem dokumentów. Kobietą też jest księgowa. Przepisanie firmy nic nie da bo to firma jednoosobowa a nie moloch więc na jedno wychodzi. Problemem jest brak zleceń. Po zimowym zastoju nadal nic się nie dzieje. Mówił, że do tej pory wszystko miał opłacone, ale teraz już nie będzie w stanie zapłacić jeśli nic się nie zmieni w ciągu kilku dni.
    • nielaik Re: Zamykać? 07.04.11, 20:12
      1. Podejście osoby pytającej do problemu - Paź Mieczy
      Nie wie co ma robić.
      Albo pyta co ma robić smile
      3. To co należy w danej chwili uczynić - Sprawiedliwość, Cesarzowa
      Nie ma czasem wydatków, które można by obciąć. Wydatki, które nie są niezbędne w funkcjonowaniu firmy, a przynoszą duże koszty, są obciążeniem dla firmy?
      4. Rozwój sytuacji po zastosowaniu rady tarota - Rycerz Monet
      Sytuacja się ustablizuje.
      5. Rezultat przyjęcia innego wariantu niż proponyją karty - 8 Monet
      Praca jest, ale nie wiem jak z zyskiem.
      6. Rezultat ostateczny - Królowa Pucharów, 8 Pucharów
      Chyba dojdzie do wniosku, że dłużej tego nie ma sensu ciągnąć. Pieniędzy i zadowolenia z dziłalności nie widać.
      Napisałam własne skojarzenia, ale nie podejmowałabym na podstawie tej interpetacji decyzji o zamknięciu firmy. Niech to będzie coś do przemyślenia, jeśli jest trafne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka