10.07.11, 18:59
Medyczne pytanie. Możecie mnie objechać, że zamiast na badania pytam się kart.
Boję się, ze naprawdę coś może być nie tak i... znowu problemy sad
Parę dni temu chodziłam z mama po mieście i czasem tak mam, że gdy poczuję lekki głód to koniecznie muszę coś zjeść bo w przeciwnym razie natychmiast zaczyna boleć mnie głowa. Więc kupiłam jakąś bułkę i chodzimy dalej. Po pół godzinie poczułam, ze MUSZĘ napić się soku pomarańczowego. I byłam zmęczona jak po maratonie. Moja mama z niepokojem na mnie patrzyła i każe mi iść zbadać poziom cukru we krwi.

Jak wygląda w moim organizmie poziom cukru? (nie wiem czy dobrze zadałam pytanie, a nie chciałam wprost pytać "czy mam cukrzycę"?
sedno - 3 mieczy
tak nie - 9mieczy
tak wygląda - moc
rezultat - umiarkowanie

Jestem zdrowa, ale badanie można by zrobić? Chyba że Umiarkowanie mówi o regularnym uzupełnianiu płynów? Boję się iść to zbadać, bo boję się dowiedzieć. Taka głupota jak stad na Alaskę...
uncertain
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: cukier 10.07.11, 19:20
      Coś z trzustką, jak masz poprawę po węglowodanach to sprawdź ten cukier mieczyku smile, może nie cukrzyca ale coś z insuliną ...
      Gdybyś miała uderzenia gorąca, nadciśnienie to by mogło być coś z tarczycą (byki - szyja), ale jak Ci mija po jedzeniu ...
      A może spróbuj położyć celtycki na swój stan zdrowia?
      • algaria Re: cukier 10.07.11, 21:08
        zbadać poziom cukru nie zaszkodzi a nie przejmuj się jeśli wyjdzie podwyższony czasem dieta wystarczy na unormowanie Ja bym powiedziała że cukier masz w normie a to raczej hormony szaleją wink
        • wanilkowa Re: cukier 11.07.11, 09:33
          Badanie cukru zrobisz w każdej przychodni tak na szybko glukometrem.
          Pochodzę z rodziny cukrzyków i choć nie choruję na nią, też tak mam, że jak zrobię się głodna robi mi się słabo i kręci mi się w głowie. Dodatkowo szalejąca tarczyca cudownie wyleczona tez zostawia swoje.
          Królowo nie zaszkodzi a wręcz konieczna sprawa, zrób podstawowe badania plus TSH! Nie zwlekaj!
    • czu-jka Re: cukier 11.07.11, 10:50
      Królowo, nie ma się czego obawiać.
      Badanie poziomu cukru we krwi trwa tylko chwilkę. Jak jestes w Polsce warto się przebadać.
    • krolowa.mieczy Re: cukier 11.07.11, 12:41
      Muszę zebrać się na odwagę i iść.
      Najbardzioej denerwuje mnie to, że najpierw trzeba iść do lekarza i przekonać go że chcę badania. I dopiero potem ewentualnie dostać skierowanie...
      • indi12 Re: cukier 11.07.11, 14:48
        Witaj !
        Napisałam do Ciebie kochana na prv. Nie trzeba , każdy lekarz ma w gabinecie glukometr. To jest 5 sekund. Albo Prywatnie idź na morfologię z poziomem cukru albo sam cukier robią na miejscu we wrocku kosztuje 7 zł.
        Buziaki
        • krolowa.mieczy Re: cukier 11.07.11, 17:14
          dzięki Indi smile Odpisałam.
          Zajrzyj do wątku "postawię karty dwóm osobom", bo napisałam posta do Ciebie w sprawie rozłożenia kart smile
    • krolowa.mieczy Re: cukier 26.07.11, 14:56
      Nie byłam na badaniach. Ale zanim zaczniecie na mnie krzyczeć, to po prostu powiem, że po powrocie z obczyzny mój organizm był bardzo osłabiony. Obserwuję siebie od dnia powrotu i brak stresu oraz normalne jedzenie postawiło mnie na nogi. Poza tym ja w ciagu 3 mcy schudłam bardzo sporo co też odbiło się na kondycji.
      Teraz czuję się dobrze, nie ma oznak osłabienia, niskiego ciśnienia itd.
      • wanilkowa Re: cukier 27.07.11, 08:15
        Królowo Leniwcubig_grin zrób te badania, tak dla własnych spokojnych myśli.
        Nie odkładaj "zdrowia" na potem.
        • krolowa.mieczy Re: cukier 27.07.11, 12:11
          Noooo, z lenistwa tongue_out wink
          Heh... pójdę drugą razą big_grin
          (jak mawiał mój znajomy. A swoją drogą mnóstwo ludzi mowi "drugą razą" - niepoprawnie - zamiast "drugim razem")
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka