Wiecie już, jaką dyscyplinę sportu lubię najbardziej

. Dziś w tejże dyscyplinie (w męskim wydaniu) zaczynają się Mistrzostwa Europy, na których Polacy mają bronić tytułu. Pierwszy mecz gramy z Niemcami o 18.00. Zrobiłam dwa rozkłady na ten mecz.
1. Jaki będzie przebieg meczy dla Niemców, a jaki dla Polaków? Kolejne karty oznaczają początek, fazę środkową i zakończenie (nie stosuję kart odwróconych).
P: król monet, Koło Fortuny, król pucharów. Nie miałam pojęcia, jak mam rozumieć tego króla, więc wyciągnęłam jeszcze jedną kartę, żeby wiedzieć, czy zwrócić uwagę na jego pozytywne, czy negatywne strony. Wyszedł Diabeł. Mam wrażenie, że w trakcie meczu zdarzy się coś nieoczekiwanego (kontuzja?), a pod koniec sędzia podejmie jakąś niesprawiedliwą, niekorzystną dla nas decyzję. Ewentualnie ktoś ze starszych zawodników popełni fatalny w skutkach błąd (przychodzi mi na myśl Piotr Gruszka, który od lat nie może się oduczyć przekraczania linii ataku. Zdarzało się, że przegrywaliśmy przez to seta). Zastanawia mnie król monet na początku. Może zacznie się nieźle, a potem się posypie? A może trener drużyny przeciwnej (idealny król monet

) zrobi coś, co wpłynie na naszą grę (na przykład zacznie od nietypowego ustawienia)?
N: 9 buław, Umiarkowanie, 10 monet. Grać będą tak sobie, ale ostatecznie odniosą sukces. 9 buław może oznaczać przewagę rozegrania (a kiedy u nas nie ma Zagumnego, przewagę rozegrania nad nami ma większość świata).
Drugi rozkład: 1. co pomoże, a co 2. przeszkodzi drużynie podczas meczu, i 3. ostateczny wynik.
P: 4 mieczy, Pustelnik, 5 denarów. Nie wygląda na to, żeby cokolwiek przemawiało na naszą korzyść, bo 4 mieczy to nie jest karta przewagi, a już zwłaszcza popychania spraw do przodu. Pustelnik może wskazywać na brak współpracy i porozumienia w drużynie (nasz odwieczny grzech), piątka denarów mówi sama za siebie.
N: Świat, as mieczy, 6 buław. I znów świat w związku z siatką mi wyłazi

. Wygląda na to, że Niemcy mają nad nami przewagę w każdym aspekcie - lepszy rozgrywający, lepsi atakujący, lepszy trener, większa motywacja... Ich problemem może być niewykorzystywanie nadarzających się okazji (głównie chyba w ataku), ale końcowa 6 buław jest równie wymowna jak po polskiej stronie 5 denarów. Oj, chyba jednak będzie lanie

.