Dodaj do ulubionych

czy pomoże...

10.09.11, 16:29
Koleżanka podejrzewa u siebie depresję. Skontaktowała sie nawet z psychiatrą i umówiła na pierwszą wizytę. I w zw z tym jej pytanie dotyczy terapii. czy wybrana przez nią lekarka zdoła jej pomóc...
Sygn. 8buław
9 mieczy, 3 den, 8 mieczy

Karty pokazały stan koleżanki 9 mieczy - depresję i żmudną pracę w kierunku przeniesienia na poziom 8 mieczy. W 8-mce mieczy przynajmniej nie ma bólu, aczkolwiek świadomości tez jeszcze nie, ale jest szansa uwolnienia , bo pokazała sie brama, przez którą być może ją przeprowadzi....
Jak myślicie?
Msmile
Obserwuj wątek
    • czu-jka Re: czy pomoże... 10.09.11, 18:11
      Cięzkie karty, jak na depresję przystało.
      Wydaje mi się, że przynajmniej zmieniejszy się jej poziom cierpienia.
      Życzę wiele cierpliwosci koleżance w walce z chorobą.Musi byc dobrze.
      • ma_ewa01 Re: czy pomoże... 10.09.11, 18:43
        Dzięki,też tak myślę...
        Dopytałam jeszcze jakie będą skutki terapii
        6monet, 9 kijów, Umiar
        no to odetchnęłam, powinno się udać.
        Karty pokazują przepływ kasy ( oczywiście leczenie prywatne), 9 kijów- schowanie się za murem obronnym, jakby za osłoną z np tabletek wyciszających, a potem Umiarkowanie, czyli powrót do równowagi...obysmile
        Msmile
        • czu-jka Re: czy pomoże... 10.09.11, 18:50
          Umiarkownanie na koncu, supersmile.Wydaje mi się, że nie ma lepszej finalnej karty w tym przypadku.
          • ma_ewa01 Re: czy pomoże... 10.09.11, 18:53
            Tak, to prawda,
            ale dzisiaj karty ze mną gadająsmile. Dzięki Czujkosmile
            Msmile
            • mii.krogulska Re: czy pomoże... 10.09.11, 22:08
              Witam,
              8 mieczy może oznaczać po prostu leki, które w depresji zwykle są przepisane. Ostatnio tak mi się pokazały dla osoby na lekach właśnie i dawało to pozytywne efekty - w sensie odcinało od problemów.

Pozdrawiam serdecznie, Mii
              • mrgodot Re: czy pomoże... 11.09.11, 19:41
                Nie są to jakieś super genialne karty na terapię. Dopiero to Umiarkowanie pokazuje powolny powrót do stabilności. Nie wiem co miał oznaczac sygnifikator - 8 Buław - terapii, pacjentki, lekarki? Bo dla mnie to jest szukanie, rozprzestrzenianie się. Nie wiem po tych kartach czy nie byłoby lepiej żeby znalazła kogoś innego. Teoretycznie 3 Monet to jest praca nad 9 Mieczy ale rzeczywiście może być poprzez leki i poprzez jakiś stan otumanienia, ogłupienia, serwowania różnych bodźców i patrzenia na co zareaguje. Jeżeli tak zamierza leczyć lekarka twoją koleżankę to troche mało - zwłaszcza za pieniądze prywatne. Umiarkowanie na końcu nie jest złą wróżbą ale czy nie lepiej byłoby poszukać kogoś przy kim wyjda mocniejsze WA albo MA ale takie bardziej słoneczne. Fakt, że depresja to nie katar i nie grypa, ale karty dość słabe.
                I ta 8 Mieczy mi się wcale nie podoba. Leczyć czy łagodzić skutki rozchwiania?
                • mii.krogulska Re: czy pomoże... 11.09.11, 21:40
                  Witam,
                  genialne nie są te karty, masz rację. Ale przejście z 9 do 8 daje nadzieję, że będzie powolna poprawa. A prochy jej zapiszą, to moim zdaniem pewne - o ile podejrzenie diagnozy się potwierdzi, choć dzisiaj pod depresję podciągają też byle doła.
                  • mrgodot Re: czy pomoże... 11.09.11, 22:00
                    mii.krogulska napisała:

> Witam,
                    > genialne nie są te karty, masz rację. Ale przejście z 9 do 8 daje nadzieję, że
                    > będzie powolna poprawa. A prochy jej zapiszą, to moim zdaniem pewne - o ile pod
                    > ejrzenie diagnozy się potwierdzi, choć dzisiaj pod depresję podciągają też byle
                    > doła.
                    Fakt. 8 Mieczy lepsze niż 9. Przy 3 Monet może ją odblokuje prochami czy inną techniką. 8 Mieczy to jak bombardowanie z każdej strony. Pociski mogą być różnego kalibru. Po prostu zastanawiał mnie sygnifikator 8 Buław - czy nie szukać dalej.
                    Ale takiego super sukcesu tu nie widzę. Dopiero w tych kolejnych kartach jest Umiarkowanie, ale też bez spektakularnych efektów.
                    • ma_ewa01 Re: czy pomoże... 11.09.11, 22:09
                      Sygnifikator dotyczył lekarki. Wygląda, że jest obcykana i sobie poradzi. Trafi w punktsmile. Z depresji chyba się tak szybko nie wychodzi... lepiej pomału i skutecznie, przez kolejne etapy ku górze: z 9 do 8. A osiem mieczy, to przecież brama i jeśli juz stanie przed nią koleżanka, to zdoła przez nią przejśc, choćby na czterech...Jak dla mnie Umiarkowanie czyli Równowaga ( psychiczna ) jest tu super kartą. Bez fajerwerków, fakt, ale fajerwerki mogłyby zwiastować jakąś dwubiegunówkę z manią, a to chyba jeszcze gorsze...
                      Msmile
    • ma_ewa01 Re: czy pomoże... 11.09.11, 21:12
      dziękuje za pomoc. Ano zobaczymy. Może to nie jest jakaś ciężka postać, ale już na pewno wymaga konsultacji, bo w końcu chyba życie nie polega na ciągłym zaciskaniu zebów i łykaniu znieczulających parafarmaceutyków...
      Jeszcze raz dzięki
      Msmile
    • nielaik Re: czy pomoże... 12.09.11, 19:42
      A musi iść do tej? Nie ma kogoś innego?
      • ma_ewa01 Re: czy pomoże... 12.09.11, 21:05
        No niby nie musi, i tak idzie prywatnie więc może iść do kogo chce. To dopiero po 20-tym, zasugeruję niech się rozejrzy, może trafi kogoś lepszego.
        dzięki za pomoc
        Msmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka