Dodaj do ulubionych

Ze wstydem przyznaję, ze

22.12.11, 17:20
dopiero odkryłam, że Andrzej Lepper nie żyje.
W sumie więcej mnie nie ma w kraju niż jestem...
Czy godzi się postawić karty na ew. udział osób trzecich w sprawie jego śmierci?
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Ze wstydem przyznaję, ze 22.12.11, 20:10
      tzn on popełnił samobójstwo - a osoby trzecie mogły jedynie przyczynić się do wpłynięcia na jego decyzję Do osób trzecich zalicza się też banki w których miał duże długi. Co do politycznych współwinnych to pewnie też jest ich sporo
      Według mnie nie ma co stawiać kart ... chyba że chcesz ot tak z ciekawości zobaczyć co One pokażą
      • emka26 Re: Ze wstydem przyznaję, ze 22.12.11, 22:06
        algario z tym samobojstwem... hmm.. on nie mial profilu psychologicznego samobojcy.
        Krolowo, jak by tak usciclic pytanie: czy bezposrednio ktos ?
        • krolowa.mieczy Re: Ze wstydem przyznaję, ze 22.12.11, 22:21
          Właśnie nie wiem czy można w tym grzebać...
          Czy to nie bedzie naduzywanie etyki itd.
          • mrgodot Re: Ze wstydem przyznaję, ze 28.12.11, 16:56
            krolowa.mieczy napisała:

> Właśnie nie wiem czy można w tym grzebać...
            > Czy to nie bedzie naduzywanie etyki itd.

Moim zdaniem nie będzie. Osoba publiczna sama stawia się na świeczniku przez co niejako wyraża zgodę na bliższe przyglądanie się jej życiu i skazuje na utratę pewnej części prywatności. Coś za coś. Ważny jest natomiast cel: czy chcemy coś wyjaśniać, odkrywać czy uzywamy kart do szkodzenia komuś. Jeżeli to pierwsze, to nie ma w tym nic złego.
            Horoskopy też opracowuje się dla osób publicznych bez ich zgody, ale nikt nie próbuje z nich wyciągać kompromitujących szczegółów. Paparazzi nie mają takich dylematów.
      • krolowa.mieczy Re: Ze wstydem przyznaję, ze 22.12.11, 22:20
        Czytałam dziś jakiś artykuł, że prokuratura bada mozliwośc udziału osób trzecich w spr. smierci. Był datowany na wrzesień bodaj.
        A prokuratura musi chyba tak czy siak to zrobić...
        To rzeczywiście nie ma sensu stawiać kart. smile
    • zainteresowany1977 Re: 23.12.11, 13:14
      Ja też nie widziałem w nim kogoś kto mógłby się zabić, facet miał dużą siłę przebicia, był pewny tego co robi, mógł zrezygnować z polityki i zająć się zwykłym biznesem, mógł odnosić sukcesy finansowe, był operatywny i te długi by spłacił, dziwna sprawa, szkoda że odszedł.
      • nielaik Re: 24.12.11, 15:05
        Jaki profil ma samobójca?
        78 drzwi
        Sedno: 10 monet
        O to chodzi: paź kielichów
        O to nie chodzi: 10 mieczy
        Wynik: 3 monet (-)

Trójkę monet interpretuję jako: nie chciało mu się już zaczynać od nowa. Za dużo pracy musiał by w to wszystko włożyć, wiedział, że jego starania w tej materii będą daremne. Nie będzie tak jak dawniej, nie ten sam poziom życia, a przynajmniej nie od razu. 10 monet to jak upadek z wysokiego konia, pewnie chodzi o roszczenia banku. Paź Kielichów jest do czegoś przywiązany, mocno przywiązany (mnie się ta karta pokazuje jako coś co niechętnie zmienia miejsce pobytu, tam gdzie jest tam mu dobrze, żadna siła nie jest wstanie zmusić pazia do zmiany miejsca zamieszkania). 10 mieczy, ale w dołku znowu nie był.
        Chyba, że ktoś czyhał na jego majątek. Bo z kart to wynika sorry za wyrażenie radosne samobójstwo. Karty są proste. Ale mogę też źle czytać.
        • emka26 Re: 27.12.11, 00:12

www.youtube.com/watch?v=vidr9qej49E&feature=related
          www.youtube.com/watch?v=MgXtE3DOhyU&feature=related

10 monet- korzysci materialne czy tez finalnie materia pod jakakolwiek postacia majac przyniesc KOMUS zysk, lub wymierne wartosci materialne (pytanie nie okresla, prosty rozklad dajacy zarys problemu), sprawa omowiona i wydawac by sie moglo - powinna zostac doprowadzona do konca (przyponijcie sobie afere gruntowa?)

paz kielichow- obietnice dane pochopnie, "bajkopisanie",przyzeczenie zalatwienia sprawy bez zastanowienia sie nad mozliwosciami ich realnej realizacji. 'smoothtalking", glaskanie i prztakiwanie bez realnych dzialan ku ich finalizacji.

10 mieczy- brak symptomow zalamania psychicznego, stabilnosc emocjonalna.

Pytanie nie odnosilo sie bezposrednio do udzialu osob trzecich, ale nie wskazuje na smierc z powodu zalamania nerwowego . Vide...? wink
          • emka26 Re: 27.12.11, 00:21
            Sorry uciekl mi wynik, czyli odwrocona 3 mieczy

ewidentnie dzialanie nie wypelnione do konca, nie przynoszace komus (komu to przyrzekl) realnych zyskow,jego brak zainteresowanie tematem, "olanie problemu" i puszczenie go wolno, nonszalancja (moze myslal poczatkowo, ze nic go za to nie spotka).
            To tez zawisc otoczenia, lub tez "kopanie dolkow" pod osoba z ktora sie wspolpracuje. Nie polozyles kart na rozwiniecie tamatu, Aw przy tej karcie wskazalaby na odpowiedz. Tutaj wskazuje tylko przyczyny smierci.
            • emka26 3 monet* 27.12.11, 00:25
              przejezyczylam sie.

(ah bo dzis z 3 mieczy zwiastuje moje zwyciestwo i ciesze sie jak cholerrra, ole! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka