Dodaj do ulubionych

Wesołych Świąt

21.12.12, 19:13
Chciałabym Wam życzyć wesołych Świąt. Oby był to czas słodkiego wypoczynkusmile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Wesołych Świąt 21.12.12, 20:07
      A co tak wcześnie?? big_grin Dołączam się do życzeń.. oby Wam się darzyło a nieszczęścia omijały Was szerokim łukiem, i żeby Wam się karty w czasie wróżb z rąk nie sypały - smile
      • czu-jka Re: Wesołych Świąt 21.12.12, 20:44
        A dlatego, że będę offline od jutra, wyjeżdżamsmile. I stąd takie wczesne życzeniasmile.
        • ma_ewa01 Re: Wesołych Świąt 21.12.12, 20:49
          No i ja sie dołączam do życzeń- tradycyjnie- zdrowych i wesołych światsmile
          Msmile
          • anna151sx Re: Wesołych Świąt 21.12.12, 21:52
            Ja też chcę wyjechać, te rodzinne świąteczne klimaty są mocno przereklamowane wink
            Ale jeszcze w tym roku niech będzie tradycyjnie smile
            • czu-jka Re: Wesołych Świąt 21.12.12, 22:26
              Ja wyjeżdżam, ale właśnie w rodzinne klimatysmile Do rodzicówsmile.
              • amazela Re: Wesołych Świąt 21.12.12, 23:25
                Ode mnie tez życzenia dla wszystkich- radosnych i zdrowych świąt smile
    • baba_potwor Re: Wesołych Świąt 21.12.12, 23:53
      To udanego wjazdu i wesołych smile.
    • leda-is-one Re: Wesołych Świąt 22.12.12, 06:34
      """Jak obyczaj każe stary,
      Według ojców naszej wiary,
      Pragnę złożyć Wam życzenia w dniu Bożego Narodzenia.
      Niech ta Gwiazdka Betlejemska,
      Która świeci tu o zmroku,
      Doprowadzi do spełnienia Waszych marzeń w Nowym Roku."""
      ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT !!!
      Jestem już dwa tygodnie w domu ,na urlopie,tylko tydzień mi jeszcze został;-(mam gonitwę-dlatego tulę Was świątecznie już, bo też jestem w rozjazdach i dostęp do neta ograniczonywink) Leda
      • independency.today Re: Wesołych Świąt 23.12.12, 14:58
        Dołączam się do życzeń-
        zdrowia nie zdrówka
        prawdziwej sztuki zamiast tanich sztuczek
        i mocy radości w te Święta
        Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
        Ola
        • krolowa_pucharow Re: Wesołych Świąt 24.12.12, 21:31
          Spokojnych, a w szczególności zdrowych świąt Bożego Narodzenia,
          Spędzonych wśród waszych rodzin,
          Oraz dużo szczęścia w nowym roku,
          Niech Te święta będą dla was jak najbardziej wyjątkowesmile
    • krolowa.mieczy Re: Wesołych Świąt 23.12.12, 19:37
      Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich smile
      Pojednań i spokoju.

PS
      Ksiądz nie dał mi dziś rozgrzeszenia po spowiedzi bo żyję w grzechu. Mój A. dostał. Podwójny standard dla meżczyzn i kobiet. Już przypomniałam sobie dlaczego nie bywałam w kościele. Wkurw. mnie. I nie chodzi o rozgrzeszenie, a o to że mnie upokorzył i zaglądnął w majtki. Kościół katolicki ewoluuje zbyt wolno, nie nadąża za rozwojem cywilizacyjnym. Wiary nie straciłam, ale ponownie pośrednicy stracili owieczkę.
      • algaria Królowo 23.12.12, 20:10
        Ja już od dawna wiem że Kościół i Bóg to dwie różne "instytucje" i tak jak to grzecznie nazwałaś pośrednicy nie są potrzebni w rozmowie (modlitwie) z Bogiem ich "złote cielce" czyli kapiące złotem świątynie też nie są do wiary potrzebne. Bóg jest wszędzie i wszędzie można się modlić, i to on rozgrzesza a nie ktoś kto być może ma więcej grzechów niż Ty a chce być ważny upokarzając nie dając rozgrzeszenia.
        Już myślałam, że nie dostałaś rozgrzeszenia "przez tarota" wink , a tu tylko przez chłopa.. to nie wiesz że jak facet ma 100 kobiet to jest postrzegany jako maczo, a kobieta mająca 5 facetów jest już dziwką?
        Nie przejmuj się - Kościół nie nadąża i jeszcze długo nie nadąży , dlatego tak dużo zdrowo myślących młodych ludzi odsuwa się od niego...
        • krolowa.mieczy Re: Królowo 24.12.12, 08:55
          Dziękuję za wsparcie, Algario smile
        • independency.today Re: Królowo 24.12.12, 08:55
          Tak sobie myślę, po co Ty mu w ogóle mówiłaś o tym
          Jeżeli coś nie jest grzechem dla mnie, to się z tego nie spowiadam. Bóg nas osądza za nasze życie i tyle.
          Ja przestałam opowiadać o swoim życiu na spowiedzi od momentu rozwodu, kiedy okazało się, że mogę należeć do kościoła pod warunkiem że już nigdy z nikim się nie zwiążę. Tak więc- oni uważają, że nie mam już prawa do szczęścia.
          Hipokryzja jedna wielka, fuj.
          • krolowa.mieczy Re: Królowo 24.12.12, 09:05
            Też teraz uważam, że trzeba było trzymać język za zębami. O tarocie zapomniałam (serio) i nic nie mówiłam (gdyby się dowiedział, to anatemę chyba by tam zesłał na mnie)...
            Wiesz, że doszłam do podobnego wniosku? Albo małżeństwo albo samotność do końca życia - wtedy jesteś cacy dla kościoła.
            A najgorsze jest to, że teraz na świeżo po tym, nie mam ochoty na seks, bo dostałam jakiejś traumy, że ksiądz wpierdzielił się między nas do lózka. Oby mi przeszło...
            • independency.today Re: Królowo 24.12.12, 13:53
              Oj, nie wpadaj w paranoję! Niech Ci klecha do łózka nie wchodzi! big_grin
              Przede wszystkim oni widzą wszystko tylko od swojej strony, czyli sakrament ma być uświęcony, nic inne nie jest ważne. Jak się kobita męczy z mężem przemocowcem, alkoholikiem, łajdakiem, to ma się męczyć, bo ślubem związana. A dali jazda z takim rozumowaniem.
              Potem są takie sytuacje, że mnie np. wyrazili zgodę na bycie matką chrzestną pod warunkiem, że im przysięgnę że z nikim nie jestem po rozwodzie.
              Ech, szkoda gadać, nie będę się denerwować przy Wigilii.
              Wszystkiego dobrego i dużo szczęścia dla Was, nie tylko od święta!
            • algaria Re: Królowo 24.12.12, 14:09
              No za tarota to by ksiądz Cię gonił z kropidłem i kadzidłem przez cały kościół w stronę drzwi.. big_grin albo utopił by Cię w kadzielnicy tak by sprawdzał czy woda święcona się nie zagotowała od Twojego zanurzenia wink ale.. jak byś się utopiła to byś dostała rozgrzeszenie znaczyś była niewinna, jakbyś wypłynęła to Twoja wina byłaby nie do zmazania (według dzieła Inkwizycji "Młot na czarownice")
              Mimo wszystko ciesz się związkiem... a księża na księżyc...
      • anna151sx Re: Wesołych Świąt 25.12.12, 15:49
        Księża to mężczyźni (raczej wink, więc i jeden, i drugi opowiedział się po stronie mężczyzn. Ten "Twój" to zapewne z zazdrości wink
        Ponadto mężczyznom nie należy zawracać głowy, dzielić włosa na czworo - krótkie komunikaty. Nie należy ich tez zbytnim gadulstwem męczyć, bo nigdy nie wiadomo jak spuentują nasze
        wynurzenia smile Ania
        • szeltie Re: Wesołych Świąt 25.12.12, 20:09
          Kochane, również dołączam się do życzeń ,chociaż z lekkim opóźnieniem. Życzę Wam przede wszystkim tego, abyście osiągnęły to, do czego dążycie, spełniały swe marzenia, nie zmieniały się, bo jesteście wspaniałe ! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka