06.03.13, 13:25
Bardzo mnie poruszyła sprawa naszych Himalaistów - właśnie ta sytuacja potwierdza jak wredne i niebezpieczne są góry (których osobiście nie lubię)
Zapytałam kart o naszych zdobywców. Celowo nie podaje ich imion - niech zostanie trochę anonimowości
Zmodyfikowany rozkład "Na zaginionego" Ponieważ jest ich 2 rozłożyłam na każdego z osobna
S - Paź mieczy
Czy zaginiony X żyje? - 3 kielichów
Miejsce obecnego przebywania - 10 monet
Czy się odnajdzie - 9 buław

S Mag
Czy zaginiony Y żyje - 10 mieczy
Miejsce obecnego przebywania - 10 monet
Czy się odnajdzie - as monet

Za nim położyłam karty Miałam złe przeczucia wydaje mi się że panowie zginęli ale karty pokazały zupełnie coś innego
Dla obu Panów karty wyszły w miarę pozytywne - zaskakujące jest to że w obydwóch przypadkach karty pokazały to samo miejsce przebywania 10 monet - Jakby wracali na łono rodziny - nie ma tu konkretnego miejsca ale 10 monet mówi o powrocie. Sygnifikatory obydwóch Panów to osoby "żyjące" paź mieczy szuka - nie wiem czy to ten pan miał ostatni kontakt z bazą ale on szuka albo drogi zejścia albo zasięgu na kontakt. Pan Y ma wszystkie atrybuty potrzebne do dalszej drogi z tym że nie podoba mi się u pana Y 10 mieczy to jest karta no... może nie tyle śmierci co poranienia - może pan Y wpadł w szczelinę a pan X próbował go wydostać na własna rękę. Czy się odnajdą? Pan X nie od razu 9 buław to karta przestoju, przesunięcia w czasie, odpoczynku i nabrania sił. As monet kiedyś czytałam że sam w sobie jest bardzo pozytywny ale tu może mówić że Pan X może być zdany na własne siły - choć niewątpliwie pomocną dłoń poda mu pan X.
Mam nadzieję że panowie wrócą do rodzin, schodzą już sami - pan Y może być ranny, ale żywy i oby tak było tego życzę im i ich rodzinom.

Spróbujcie się odnieść do tych kart
Obserwuj wątek
    • anna151sx Re: Zaginieni 06.03.13, 19:22
      Myślę, że drugi z panów jest co najmniej ranny. Są razem, być może pierwszy nie chce go opuścić.
      • anuszzka Re: Zaginieni 07.03.13, 01:09
        Algario jaka talią wróżyłas?
        10mon to moze byc jakas jaskinia, szczelina.
        • anuszzka Re: Zaginieni 07.03.13, 01:11
          z kart to bez pomocy sami sie nie odnajda..
        • algaria Re: Zaginieni 07.03.13, 12:28
          Pictorial key - tam sobie rodzinka spokojnie siedzi - fakt w jakby grocie ale wszyscy są uśmiechnięci
          Teraz wiem że na chwilę stawiania kart panowie jeszcze żyli...
    • ucztababette Re: Zaginieni 07.03.13, 02:16
      Albo przekroczyli niestety ''brame'' bo sie bramki pokazalysad
      Trzymamy za Chlopakow kciuki! Bo ja niestety lubie gory, ale trza miec cholernie duzo szacunku i pokory do nich. Oby sie znalezli. Cali. I zywi.
      • algaria Re: Zaginieni 07.03.13, 12:31
        Z tego co dziś czytałam to szans nie ma na ich szczęśliwy powrót - tak bez pomocy z zewnątrz a pomocy nie ma.. przykre i dla mnie niezrozumiałe choć życie większości jest ważniejsze...
        A pokorę to trzeba mieć do każdego żywiołu ..a góry to nie zabawka
        • yool125 Re: Zaginieni 07.03.13, 13:25
          Przeoczyłam jakoś ten wątek w dniu wczorajszymsad także strasznie to przeżywam,szkoda mi ichsad(( weszłam na forum zeby podzielić sie z Wami tym co pokazały mi Karty, nie oglądałam informacji od rana ,dopiero teraz odtworzyłam na necie rozmowe smutna z Kuzniarem i kierownikiem wyprawysad(( Na moje pytanie czy żyją i jak to sie skonczy wyszły mi doskonałe Karty......... 4 buław,Gwiazda,Cesarzowa......i teraz pytanie do Was, bo wiemy juz ze nie ma szans dla nich, wiec łatwiej interpretowac,jako błogi spokój,światełko,odpoczynek, ziemie...w tamtych okolicznosciach przerwanie cierpienia i bólu i odpoczynek....czyli Śmierć.
          Czy w sytuacjach kiedy wiemy ze nie ma realnych szans na ratunek dobre Karty oznaczać mogą Śmierc????????????????????????????
          • algaria Re: Zaginieni 07.03.13, 14:46
            Też tego nie rozumiem - bo mi wczoraj również wyszły "miłe" karty - po za 10 mieczy - może one pokazują że oni żyją - w tej szczelinie czy gdzie tam "leżą" ale jeszcze żyją ... umierać ze świadomością umierania .. nie wyobrażam sobie
            I niby czas idzie do przodu w radiu gra muzyka - za drzwiami w mojej pracy, w świetlicy zbierają się emeryci - wesoło pobrzękują kubki i panie podśpiewują .. a we mnie coś boli... mimo że nie znałam tych ludzi, podchodziłam wyprawa to wyprawa .. ale kiedy spiker w TV z entuzjazmem wykrzykiwał o sukcesie już wtedy we mnie coś powiedział - "nie sztuką jest wejść i zdobyć - sztuka jest wrócić, wiele ekip tak właśnie nieszczęśliwie zakończyło wyprawy - nie wchodząc a schodząc i oby tu wszystko skończyło się dobrze..."
            niestety
            • yool125 Re: Zaginieni 07.03.13, 16:36
              Ale ta Gwiazda............to jakby Cud miał sie staćsad((((((i to w obu przypadkachsad?nagle dostana nowych sił i energii?no i jeszcze ten huragan co to nadciągasad(( jesli umiarali w tych górach co tak kochali to chciałabym zeby jeden juz nie maił wowczas siły myślec ,a drugi starszy nie zdarzaył...
              Mnie tez to boli, mysle stale o nich i ich bliskich............
              • ja-tekla Re: do yool 09.03.13, 08:02
                Niestety, przekonałam się, że gdy wychodza 'dobre' karty przy ciężkiej chorobie, moze to oznaczać właśnie.....śmiercsad
                Tak było w przypadku pana chorującego długo i ciężko; przyszłosc okreslala...6 buław. I on tak to widzial..że smierc to jego 'zwyciestwo', ze wreszcie odejdzie..
                • algaria Re: do yool 09.03.13, 11:40
                  Pokój z nimi... też bardzo przeżywam tę śmierć -sukces i porażka, ogień i woda słońce i księżyc, życie i śmierć .. przeciwności które kreują naszym życiem.. umarli robiąc to co kochali i to jest pięknym obliczem tej śmierci.. jeszcze raz pokój ich duszom.
                  • yool125 Re: do yool 09.03.13, 18:12
                    Dziekuje za informacje. Wierze ze wrócą jednak kiedys do domu, w lipcu maja ruszyc letnie wyprawy....moze odnajda T.Kowalskiego na tej przełęczy, bo ciało Pana Berbeki to ciezko bedzie odnalezc, ale moze.....mam nadzieje, bo wtedy ich rodziny beda miały gdzie zapalic znicz.+++Pokój ich duszom+++
    • malynils Re: Zaginieni 09.03.13, 21:59
      sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka