Dodaj do ulubionych

Obrazki na karcie

05.12.14, 09:08
Większość z Was na pewno już to wie, ale dla mnie to wciąż zachwycająca nowość - kiedy karty objawiają swoje znaczenie dosłownie, przez obrazki, które na nich są.
Np. wczoraj wyciągnęłam kartę dnia - 6 kielichów Rider-Waite'a. I rzeczywiście, jak ten człowiek rozstawiający złote kielichy, wiele czasu spędziłam w sklepie w dziale ze szkłem i porcelaną, wybierając i kupując piękne złote (!) kubki i wspaniały garnek do casserole.
Bardzo mi się podoba taki sposób informowania przez wyrocznię smile
Jakie Wy macie doświadczenia z detalami na kartach?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: Obrazki na karcie 05.12.14, 15:20
      Pięknie smile
      Tak właśnie tarot czasami nas zaskakuje. Wielokrotnie tak miałam. Kiedyś 9Mi. RW pokazało mi po prostu czarny kolor! To dopiero było zaskoczenie bo spodziewałam się dramatu.
      • lukrusia Re: Obrazki na karcie 06.12.14, 01:02
        Koleżanko świetnie ,to znaczy , że trafiłaś na talię kart dla Ciebie smile przemawiają do twoje podświadomości .
        A tak szybko nauczysz się interpretacji , że będziesz tutaj zasuwać codziennie po parę godzin i uczyć nowych smile
        Ja miałam talię bez obrazków małych arkan dlatego było mi trudniej ,ale też się nauczyłam .
        A wiesz , że większość tarocistów najpierw chowa karty do szafki a po długim czasie już wie , że jest gotowa do wróżenia - znajdz taki wątek kiedyś tutaj poruszaliśmy coś w tym jest .
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka