Dodaj do ulubionych

III, RPuch, VI - jaki to kolor???

27.01.15, 16:45
taki kolor: Cesarzowa, Ryc. Puch. Kochankowie
taki nie: As Buł. Głupiec, As Puch.

włosów! Zainspirowałam się zdjęciem które wstawiła Lukrusia i swoim hobby kosmetyczno-odzieżowym tongue_out

To nie może być kolor bardzo jasny. Nie blond i nic szaleńczo fosforyzująco czerwono-niebieskiego itp. Żadna awangarda!
Kochankowie to jakby coś 2w1 - albo refleksy albo kolor który pokazuje Cesarzowa lub RPuch. bo chyba nie balejaż /tego się już chyba nie robi, nie orientuję się tongue_out
Na fryzurę karty wyszły mi żeby się trzymać starego więc pozostawiam jak było big_grin Tylko ten kolor hmmm
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 28.01.15, 23:43
      Nikt mi nie pomaga to sama musze sie meczyc.
      Cesarzowa moze jako kolor naturalny? Taki w jakim sie czlowiek urodzil?
      A RPuch to szukac po jego kolorze???
      • hanna1985 Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 29.01.15, 18:42
        Jaka ty madra jestes wink To by wskazywalo na Twoj kolor od Matki Natury! Jasne, ze tak!
        • misboaa Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 30.01.15, 10:36
          big_grin
          a co Kochanieńka-Rozbawiona z VI w takim razie???
          • hanna1985 Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 30.01.15, 13:57
            Ano owoc zwiazku to ty Rycerz pucharow, a Cesarzowa to narodziny. Ja to polaczylam w calosc. Choc widac w tych kartach tez ta sytuacje. Chcesz sie upiekszyc Cesarzowa, marzysz Rycerz pucharow noi musisz podjac decyzje, dokonac wtyboru Kochankowie.

Jaki masz kolor oczu? Jaka masz barwe od Matki Natury? Gdybys nam wkleila swoje zdjecie ;D to doradzimy bez kart, a mzoe wtedy wlasnie trafimy w dziesiatke. smile
            • hanna1985 Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 30.01.15, 13:57
              Kochankowie owoc milosci smile
            • misboaa Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 30.01.15, 23:17
              hanna1985 napisała:

> Ano owoc zwiazku to ty Rycerz pucharow, a Cesarzowa to narodziny. Ja to polaczy
              > lam w calosc.
              dobrze zrozumialam, ze owocem czyli wynikiem jest ryc.puch a wiec ciemny blond zrobic??? Tak po prostu? Przyszedl mi do glowy bajejaz albo inne cieniowanie bo przez dwoistosc VI a aniol ma nawet taka dziwna dwukolorowa fryzure ( RW)
              Choc widac w tych kartach tez ta sytuacje. Chcesz sie upiekszyc C
              > esarzowa, marzysz Rycerz pucharow noi musisz podjac decyzje, dokonac wyboru Ko
              > chankowie.
              no niby tak, ale to nie jest odpowiedz na pytanie. Po co komu rozkladanie kart jesli pokazuja nie odpowiedz a pytanie lub cel?
              >
              > Jaki masz kolor oczu? Jaka masz barwe od Matki Natury?
              Jakby szaro-niebieskie. Wlosow juz naprawde nie pamietam bo farbuje od zawsze! Z ciemniejszych byly big_grin ale nie czarne.

Gdybys nam wkleila swoje
              > zdjecie ;D to doradzimy bez kart
              to przeciez portal dla czarownic wiec spokojnie mogla bym,
              malo tego, moje zdjecie nadawalo by sie tutaj na baner! big_grin

• coill Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 04.02.15, 17:04
        misboaa napisała:

> Nikt mi nie pomaga to sama musze sie meczyc.
        > Cesarzowa moze jako kolor naturalny? Taki w jakim sie czlowiek urodzil?
        > A RPuch to szukac po jego kolorze???

ja nie widzę natury w Cesarzowej ale jej poprawienie - czyli jakieś nagięcie, naciągnięcie koloru.Czyli np ozłocenie,ocieplenie naturalnej barwy. Lekie ożywienie jasnym balejażem, lub pogłębienie brązem. Cesarzowa to dbanie o siebie, poprawianie natury(czasem przesadne). KOlor będzie zbliżony - bo musi być elegancko i na poziomie, ale nie kropka w kropke naturalny. Cesarzowe błyszczą na salonach, nie pozwolą sobie na nature - kiedy to ich kolor byłby mysim blondem albo nie daj boże siwym. Zawse poprawią naturesmile
    • blue_kwiatuszek Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 30.01.15, 23:13
      Cesarzowa - to jest ładna kobieta . Jak ranow staje i jest roczochrana to i tak wygląda Pięknie .Bo nie jest plastikiem . Znacie taki żart , że pewien facet ożenił się z kobietą , która zawsze wstawała rano 2 godziny szybciej i pinglowała się przed lustrem . Któregoś dnia zaspała i jej mężczyzna gdy ją zobaczył to się przestraszył .
      Naturalność to Cesarzowa - rycerz pucharów - to takie delikatne rysy poprawienie to nawet delikatne kolory róże , ciepłe odcienie szminek , różu do policzek .
      Kochankowie ta para współgra ze sobą , no i jest decyzja też , ale tak patrzeć na te karty ogólnie to ja nie widzę abyś musiała robić wielką rewolucję w swoim wyglądzie bo musisz być ładną kobietką a karty mówią tylko abyś delikatnie poprawiła urodę , włosy naturalne - ale to też i koleżanka podpowiada mi , że zbliżone do naturalnych czyli o jeden /2 tony rozjaśnione lub przyciemnone .

Tak Nie :
      Głupiec- tylko nie rób rewolucji smile) As buław z Głupiec - to pomysł pod wpływe impulsu . Nie odmładzaj się bo tak naprawdę nie będzie to rewelacyjne wyglądać i a jak napisałyśmy (bo dzisiaj mam pomoc ) kup nowe kosmetyki w ciepłych odcieniach , ubrania w pastelowych kolorach ,złotych to symbol Cesarzowej i delikatnie rozjaśnij włosy ot .
      A jaki masz kolor włosów ? Brązowe ?
      • misboaa Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 30.01.15, 23:46
        blue_kwiatuszek napisała:

Krolowo zlota!!! Tak jakbys to widziala smile
        > Cesarzowa - to jest ładna kobieta . Jak ranow staje i jest roczochrana to i tak
        > wygląda Pięknie .Bo nie jest plastikiem .
        Zawsze stawiam na naturalnosc! Dla mnie upiekszanie sie to nie "photoshop" a tylko zmiana oswietlenia.
        > Naturalność to Cesarzowa - rycerz pucharów - to takie delikatne rysy poprawieni
        > e to nawet delikatne kolory róże , ciepłe odcienie szminek , różu do policzek .
        > Kochankowie ta para współgra ze sobą , no i jest decyzja też , ale tak patrzeć
        > na te karty ogólnie to ja nie widzę abyś musiała robić wielką rewolucję w swoim
        > wyglądzie bo musisz być ładną kobietką a karty mówią tylko abyś delikatnie pop
        > rawiła urodę , włosy naturalne - ale to też i koleżanka podpowiada mi , że zbli
        > żone do naturalnych czyli o jeden /2 tony rozjaśnione lub przyciemnone .
        bang!!! bang!!!! Zastrzelilas mnie tonem bo to wlasnie chodzilo mi po glowie, ze te ktorem mam wyszly zbyt ciemne i nie podobaly mi sie, ale wystarczy zostawic tak jak jest i tylko lekko rozjasnic. Juz sie balam ze tarot doradza bym zostala platynowa pieknoscia remizy big_grin choc widzialam ze radykalna zmiana jest nie dla mnie, ale wiadomo ze karty poitrafia zaskoczyc.
        > Tak Nie :
        > Głupiec- tylko nie rób rewolucji smile) As buław z Głupiec - to pomysł pod wpływe
        > impulsu . Nie odmładzaj się bo tak naprawdę nie będzie to rewelacyjne wyglądać
        > i a jak napisałyśmy (bo dzisiaj mam pomoc ) kup nowe kosmetyki w ciepłych odcie
        > niach , ubrania w pastelowych kolorach ,złotych to symbol Cesarzowej i delikat
        > nie rozjaśnij włosy ot .
        wlasnie kupilam pastelowy ciuszek celna wrozko smile brawo! O zlocie nie pomyslalam.
        • misboaa owoc 31.01.15, 15:26
          Owoc. Haniu cos ci sie z tym skojarzylo czy tylko tak sie samo napisalo? Tarot bywa pracyzyjny jak skalpel wiec dopytuje czy to nie jest wskazowka. Zobaczylam w drogerii ze polowa chyba farb nosi owocowe lub kulinarne nazwy: czekolada, trufle, sliwka, wisnia, biala czekolada, orzech laskowy itp itd
          Jak kwiatuszek doradza szukam czegos nico jasniejszego od obecnych i moze wlasnie postawic na "owocowy" refleks? Wciaz zastanawia mnie dwoistosc Kochankow a to by pasowalo. Kolor naturalny jako baza i jakis mieniacy sie polysk, czyli jesli wisnia to nie taka jak niektore starsze panie nosza na glowie cos czerwonego niczym plonacy stog siana big_grin a cos co jest widoczne pod swiatlo. Kwiatuszek mowi o cieplych, rozowych odcieniach wiec dlatego przyklad z wisnia a nie orzechem.
      • misboaa zloto 04.02.15, 16:14
        Kwiatuszku, majac ciebie w myslach kupilam szalik z delikatnymi zlotymi przeplatankami. Nigdy wczesniej bym na to nie wpadla smile Kolezanka moja zobaczyla i az pomlaskala z wrazenia big_grin
        Zloto bardzo delikarne. Ile za niego zaplacilam nie powiem bo beatka radzila mi wczesniej ze mam sie nie chwalic okazjami tylko udawac ze w Diorze byklam ha ha ha
        A inna nasza czarownica wrecz nakazuje mi ze mam sie strioc wiec ja teraz od rana przed lustrem big_grin
        Jeszcze troche a zaczne przez nie przechodzic winny wymiar!!!! big_grin

Moze farba poiwinna miec zloty odcien lub przynajmniej zlota nazwe? Zloty orzech?
      • misboaa zloto 04.02.15, 16:16
        Kwiatuszku, majac ciebie w myslach kupilam szalik z delikatnymi zlotymi przeplatankami. Nigdy wczesniej bym na to nie wpadla smile Kolezanka moja zobaczyla i az pomlaskala z wrazenia big_grin
        Zloto bardzo delikarne. Ile za niego zaplacilam nie powiem bo beatka radzila mi wczesniej ze mam sie nie chwalic okazjami tylko udawac ze w Diorze byklam ha ha ha
        A inna nasza czarownica wrecz nakazuje mi ze mam sie strioc wiec ja teraz od rana przedlustrem big_grin
        Jeszcze troche a zaczne przez nie przechodzic winny wymiar!!!! big_grin

Moze farba poiwinna miec zloty odcien lub przynajmniej zlota nazwe? Zloty orzech?
    • beata25_84 Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 01.02.15, 00:20
      Misboaa nie pisałam, bo zastrzeliłaś mnie tym pytaniem.
      Nadal mam problemy z interpretacją na takie tematy, nigdy wcześniej nie ćwiczyłam takich rzeczy.wink
      Cesarzowa to może byc jak najbardziej kolor naturalny, tak jak pisałeyście. Pomyślałam też o czernych lub ciemno brązowych włosach (bo w mojej talii cesarzowa ma czarną czupryne).Puchary z kolei kojarzą mi się z jasnymi kolorami, a Rycerz Pucharów to dyplomacja,zaś Kochankowie kojarzą mi się z namiętnością, czasami na kartach są też dwie kobiety - blondynka i brunetka. Może chodzi o jakiś pośredni kolor między ciemnym, a zupełnie jasnym?
      Nie wiem dlaczego po głowie chodziły mi tez jakieś czerwone refleksy przez tych Kochanków, ale karty "taki nie" odradzają szaleństwa,żeby nie popaść w śmieszność i przesadę.
      • misboaa Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 04.02.15, 16:04
        U mnie w RW akurat Cesarzowa jest blond big_grin ale blond jest tez na "nie" wiec to nie ten kolor/ tak mysle.
        Widzisz beata ja tez zasuwzzylam te "czerwone" kolory i hania mowi o owacach. Wiadomo ze czerwonego nie zrobie bo to rewolucja. Wpadlam wiec na to ze kolor farby moze tak sie nazywacjak np oberzyna.Nie jest zaciema, jest z gamy czerono filoletowej i jest owocem/ big_grin prawie owocem bo jest warzywem hehe
        Nie wiem czy to jest ten "moj kolor" ale pasowalo by do opisu. Rozjasniony ciemniejszy.
        Ktora sie zna na stylistce i modzie i powie czy taki kolor w ogole sie jeszcze nosi?
        Albo brazowa sliwka???
        Teraz chyba czekolady, kawy i orzechy sa na czasie?
        • coill Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 04.02.15, 17:17
          misboaa napisała:

> U mnie w RW akurat Cesarzowa jest blond big_grin ale blond jest tez na "nie" wiec to
          > nie ten kolor/ tak mysle.
          Wpadlam wiec na to ze kolor fa
          > rby moze tak sie nazywacjak np oberzyna.Nie jest zaciema, jest z gamy czerono f
          > iloletowej i jest owocem/ big_grin
          nie wiem jakie masz kolory w kartachsad ale oberzyna chyba troche zbyt ciemna jak na te delikatne kobiece karty?(no chyba że masz czarne wlosy, a karty nakazują być blisko tego co masz).

a może brzoskwinia? tez owoc chyab sa nawet farby takie
          byłabym za takimi złotymi orzechami, brzoskwiniami, miodowy blond/brąz. To nie musibyć pofarbowanie całej głowy ale jakis dodatk poprawiający istniejącą juz barwe.

oberżyne chyba zostawiłabym Królowej mieczy i Kapłance, w tym je widz.....no ale napisz jaki masz teraz i jaki masz naturalnie(i jakie oczy skore itd, czy różowa,blada,może śniada,brzoskwiniowa itd)? bo pierwsze karty każą oscylować w tych rejonach, a wsumie nie wiemy z czego startujemybig_grin będzie latwiej

wrozkakamelia.blogspot.com
        • beata25_84 Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 04.02.15, 22:58
          misboaa napisała:

> U mnie w RW akurat Cesarzowa jest blond big_grin ale blond jest tez na "nie" wiec to
          > nie ten kolor/ tak mysle.
          > Widzisz beata ja tez zasuwzzylam te "czerwone" kolory i hania mowi o owacach. W
          > iadomo ze czerwonego nie zrobie bo to rewolucja. Wpadlam wiec na to ze kolor fa
          > rby moze tak sie nazywacjak np oberzyna.Nie jest zaciema, jest z gamy czerono f
          > iloletowej i jest owocem/ big_grin prawie owocem bo jest warzywem hehe
          > Nie wiem czy to jest ten "moj kolor" ale pasowalo by do opisu. Rozjasniony ciem
          > niejszy.
          > Ktora sie zna na stylistce i modzie i powie czy taki kolor w ogole sie jeszcze
          > nosi?
          > Albo brazowa sliwka???
          > Teraz chyba czekolady, kawy i orzechy sa na czasie?

Misboaa skoro naturalne włosy masz ciemne, to raczej nie ryzykowałabym blondów.
          Myślę,że powyższe pomysły mogą być trafne, ale najlepiej jeśli ocenisz swój typ urody sama i dobierzesz odpowiedni kolor. Nie ma co ślepo za modą iść, bo to się czasem śmiesznością kończy. Trzeba wszystko dopasować do swojego wyglądu i upodobań,żeby dobrze się w tym czuć. smile
    • coill Re: III, RPuch, VI - jaki to kolor??? 04.02.15, 16:55
      misboaa napisała:

> taki kolor: Cesarzowa, Ryc. Puch. Kochankowie
      > taki nie: As Buł. Głupiec, As Puch.
      >
      > włosów! Zainspirowałam się zdjęciem które wstawiła Lukrusia i swoim hobby kosme
      > tyczno-odzieżowym tongue_out

a myslalam ze 'gólnie'! ;/ pomyslalam od razu o kobiecych i romantycznych barwach - a więc wsztstkie pastele, czerwien i róż(oraz to co aktualnie "na topie" dla pań)...no ale to na wlosy się nie nadajetongue_out hehehe

idąc tą drogą - kobiecy romantyczny ? za taki uchodzą na priorytecie od lat kobiece blondy(nie żadne platyny!), złote..kolory jak u dam,księżniczek w kostiumowych filmach. Złote i ciemne blondy, jasne brązy(może być balejaż,ale nie jakis mocno kontrastowy). Kolor klasyczny,taki którego dobór obejmuje klasyczne trendy dobierania kolorów(a więc do koloru oczu i cery).
      Tak poza tym osobiście blondy i jasne brązy dopasowywuję do pucharów.

Jaki kolor ma nie być? nie może być , krzykliwy, sezonowy ani rażący w oczy, a więc żadne czerwienie, kolorowe paski, kanarki i inne. Ostry rudy to już chyba za dużo. I nie powinna to być jakas drastyczna zmiana dla Ciebie.
      szkoda ze nie napisałaś jakiej użyłaś talii(masz zdjęcie tego ukladu moze? to wklejsmile Bo tam napewno dominują jakies barwy. Nie powinna być też czerń - może za ostra? Pozatym czerń w inych akrtach widze ,nie ma tu ichsmile
      pokaż talię albo zdjecie kartwink
      • misboaa coill 04.02.15, 17:52
        Oczy szare lub niebieskie, pucharowy odcien wody alenie takie jasnejak u husky tylko nirmalne. Wlosy mam z ciemniejszych, nie mocno czarne. Szatyn to chyba jest :p
        Typ zimowy urody. W rudosciach, jesieni mi nie dobrze jest.
        • coill Re: coill 05.02.15, 13:15
          misboaa napisała:

> Oczy szare lub niebieskie, pucharowy odcien wody alenie takie jasnejak u husky
          > tylko nirmalne. Wlosy mam z ciemniejszych, nie mocno czarne. Szatyn to chyba je
          > st :p
          > Typ zimowy urody. W rudosciach, jesieni mi nie dobrze jest.

te wszystkie niebiesko-okie to niby dobrze wyglądają w tych brązach i w blondach tez,ale sie trzeba czuć. Ja lubie niebieskookie blondynki, ale wole je w granatowej czernismile No chyba ze są tak na maksa blade ze wygladaja jak smiercwink

kurcze taki burgund zły by nie był w takim razie.
          ja bym wibierała pomiedzy burgundem(choć powiem CI, że wolę zieloonookie w tym hehe) a chłodnym blondem big_grin ale zmiana z ciemnych na blond nie wchodzi chyba w gre - bo karty nie kazały robic nic drastycznegowink
          a jakaś granatowa czerń? Loreal ma tez taki kolor z ciemnych "mrozny bursztyn", ze niby taki chłodny odcień brązu, nie rudy.
          ale jestes pewna ze cieple odcienie nie wchodzą w gre? taj pytam, bo te karty takie ciepłe mi sie zdająbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka