Dodaj do ulubionych

czy przeżył

22.02.15, 11:41
Moj sąsiad jest bardzo chory sad slyszalam ze w nocy dzialo sie u niego cos niedobrego. Nie wiem jak jest .Wiec postawiłam karty czy przezyl? Czuje sie z tym zle i prosze Was o pomoc i nterpretacji
5 monet jest to karta ubóstwa
8 kielichów karta porzucenia wszystkiego i odejscia ale z mozliwiością powrotu
noiKrólowa mieczy ???
w pierwszej chwili pomyslałam o jego żonie która wciaz walczy o niego
Nie umiem znalezc odpowiedzi

Obserwuj wątek
    • lara9369 Re: czy przeżył 22.02.15, 12:25
      w pierwszej chwili pomyslałam o jego żonie która wciaz walczy o niego
      Nie umiem znalezc odpowiedzi sonka66 napisała:

Jestem w szoku. Nie poszłaś do sąsiadki aby zapytać czy wszystko w porządku i czasem nie potrzebuje pomocy, tylko... rozłożyłaś karty Tarota????
      Tarot uniwersalny. zamiast mózgu i serca - na wszystko, Tarot...
      ...
      • sonka66 Re: czy przeżył 22.02.15, 12:42
        to nie jest dokładnie tak...tam jest rodzina...a chodzenie wypytywanie byłoby żle przyjete jakby szukanie sensacji.Uwierz mi nie jestem osoba bez serca z niepokojem patrze w okna sąsiadów i modle sie zeby było wszystko dobrze.Przykro mi ze żle mnie ocenilassad
        • lara9369 Re: czy przeżył 22.02.15, 12:45
          Nie oceniłam Cie źle, tylko stwierdzam, że każdy normalny człowiek, słysząc, że źle się dzieje za ścianą u sąsiadów - powinien iść i zapytać, czy nie potrzebują pomocy! Zamiast trząść dupa i sie zastanawiać, jak zostaniesz przez nich przyjęta. Modły to se możesz... Człowiek człowiekowi na tym świecie pomaga.
          • sonka66 Re: czy przeżył 22.02.15, 13:01
            To jest starszy człowiek w ostanim stopniu raka . W czym ja moge pomóc? Sąsiadka tzn duzo starsza "znajoma".Jak sobie to wyobrazasz?nigdy u nich nie byłam w domu i nagle sie pojawiam ?A mam wiele szacunku dla tych ludzi Wiem błedem było napisanie tego postu. Było zostawic to dla siebie..Jestem zniesmaczona soba i Toba Lara ze tak łatwo oceniasz
            • lara9369 Re: czy przeżył 22.02.15, 13:07
              Wybacz, absolutnie nie rozumiem tego, co piszesz. Starszy człowiek w ostatnim stadium raka??? Tym bardziej - dobrym słowem, uwagą - można pomóc! Zanieść kwiatek, kawałek ciasta dla żony która na pewno nie ma na to głowy, aby o siebie zadbać!
              To jest tak oczywiste, aż w głowie się nie mieści, ze tego nie rozumiesz!
              Dobrym słowem, okazaniem uwagi i wspólczucia - po prostu powiedz "współczuje", czy mogłabym w czymś pomóc???
              • sonka66 Re: czy przeżył 22.02.15, 13:17
                widocznie zyjemy w roznych swiatach jestesmy rózne. Nie jestem dumna z tego postu byl napisany pod wpływem emocji i nie nie mam ochoty dalej drazyc tego tematu. I wciaz mam nadzieje ze w tym przydadku krolowa mieczy okaze sie dobra karta.
    • hanna1985 Re: czy przeżył 22.02.15, 21:21
      8 pucharow to odejscie niestety. Nigdy nie czytalam, ze mozliwy jest powrot w 8 pucharow, dla mnie to karta brama. Smutne karty wyszly na ta sytuacje ;/
    • coill Re: czy przeżył 16.03.15, 12:24
      sonka66 napisała:

> Moj sąsiad jest bardzo chory sad slyszalam ze w nocy dzialo sie u niego cos nied
      > obrego. Nie wiem jak jest .Wiec postawiłam karty czy przezyl? Czuje sie z tym z
      > le i prosze Was o pomoc i nterpretacji
      > 5 monet jest to karta ubóstwa
      > 8 kielichów karta porzucenia wszystkiego i odejscia ale z mozliwiością p
      > owrotu
      > noiKrólowa mieczy ???

Powiem Ci, że nawet jeśli jakimś cudem tym razem przezył, to karty pokazują że odejście jest już blisko, długo chyba nie pociągnie. jakoś mi źle jak "patrzę" na taka kolejność kart..
      Myślę, że mowią też o zabiegu, oże być to też kroplówki(antybiotyki,chemioterapia) albo laser. TO taki zabieg bez którego powrót do domu nie będzie możliwy.

Co do pytań sąsiadów...kiedyś miałam pewną taką sytuacje, wszyscy ciągle pytali i pytali interesowali się chorym osobnikiem/..nic mnie tak nie przytłaczało jak właście ci wscibscy ludzie... Bałam sie wyjsc z domu jak było jasno bo wiedziałąm ze zaraz będzie lawina pytań - ciągle tych samych pytan, to byl jakis koszmar. Nie mowie o wszystkich, bo niektorzy zawsze jakąś radą(np poleceniem lekarza) pomogli,ale reszta tylko szukała sensacji i ich niezaspokojona ciekawosc niedawała spokoju. Nieproszona pomoc czasem moze bardzo zaszkodzic jezeli nie utrzymujemy zbyt bliskich relacji. Więc dobrze że nie pytasz, skoro rodzina jest pełna to w niczym nie pomozesz. mozesz tylko przy okazji podpytac delikatnie jak tam zdrowie i nic więcej... Co innego jakby to był jakiś sam stary czlowiek, albo moze jego zona bezdzieta sama tam siedzi i nie daje rady, to mozna zapytac...ale o to czy jakoś pomoc, a nie zadawać pytania w celu zaspokojenia ciekawosci....od ciekawosci - Tarota maszbig_grin
    • sonka66 Re: czy przeżył 16.03.15, 14:51
      Dziekuję Ci Coill za te słowa , bo fatalnie sie poczułam po komentarzach. Jak bezduszna osoba. A sąsiada niestety nie ma juz wsród nas, żył jeszcze kilka dni i odszedł tak jak ludzik na 8 pucharach.
    • sonka66 Re: czy przeżył 16.03.15, 20:25
      Lara bardzo Cie prosze nie wypowiadaj sie wiecej w moich postach.
      • hanna1985 Re: czy przeżył 16.03.15, 22:59
        sonka66 nie obawiaj sie udzielac na forum, administratorzy obserwuja sytuacje i reaguja w razie "atakow" slownych.

Tak czulam po tych kartach, ze odejdze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka