Mój brat ma zamiar kupić mieszkanie. We wtorek idzie je oglądać. Jego dziewczyna zaszła w ciążę, zaplanowali już ślub (lipiec), ojciec chce mu kupić mieszkanie. I teraz pytanie: czy brat kupi mieszkanie przy ulicy X?
Krzyż celtycki
1. Główny problem/cel. Sytuacja obecna.- Paź buław
Mnie też wyszła ta karta w pytaniu o to, czy kupię sobie mieszkanie. Hmm. Ja widzę to tak, że on chce być na swoim. Ten mój Paź tak dumnie trzyma buławę stojąc u siebie na zamku. Widać że jest z tego dumny i zadowolony z sytuacji i brat też by tak chciał.
Zastanawiam się też czy ta karta nie mówi o tym że jest jeszcze młody i niedoświadczony (r.1991)
Może to też oznaczeć dziecko płci męskiej. Informacja o dziecku w drodze "miła niespodzianka".
2. Pogłebienie problemu/sytuacji. Osoby zaangażowane/przeszkody.- Diabeł
Wpływ jego narzeczonej? Ona jest w nim OBSESYJNIE zakochana. Tak że dałaby się za niego pociąć. Para na karcie złączona jest łańcuchem za szyję. Jakby ona chciała go usidlić. Może też opisywać energię seksualną jaka jest między nimi, albo ogólnie jej uczucie do niego. Wszyscy uważamy że to dziecko to nie była wpadka, jak ona twierdzi, ale chęć "zaklepania sobie" chłopaka i usidlenia go- jak pokazane jest na tej karcie- łańcuchem w czymś co później może być toksyczne. Jest baaaaaaaardzo zazdrosna. Tak toksycznie zazdrosna o niego.
3. Powód danej sytuacji. Podstawa- Cesarzowa0- (ja akurat nie interpretuję kart odwróconych, ale może Wam to pomoże)- Partnerka brata zaszła w ciążę.
4. Sytuacja z przeszłości- 6 buław0
Plany wspólnego zamieszkania. Oświadczyny. Poczęcie dziecka. Nie wiem. Mieli już razem zamieszkać w wynajętym mieszkaniu i wykupili całą IKEĘ (no ale się tam nie wprowadzili). Nie wiem co jeszcze ta karta może oznaczać.
5. Postawa obecna/ przekonania i Cel- Kapłanka0
Ktoś coś ukrywa?- Oni z ojcem zaplanowali to tak, że kupią mieszkanie przed ślubem żeby było tylko jego i później nie było problemów w razie ewentualnego rozwodu.- Tajemnica.
Jest to odpowiedni czas na kupno mieszkania?
Jest odwrócona więc może zwlekanie z kupnem mieszkania- on jest właściwie wiecznie niezdecydowany i nie lubi zmian. To mieszkanie to nawet nie jego pomysł.
Może też chęć założenia rodziny. Perspektywa założenia rodziny. Silna miłość kobieca
6. Najbliższa przyszłość- 10 Buław0- Kredyt który weźmie żeby dołożyć do mieszkania
7. Podejście do tematu. To co chce osiągnąć. Punkt widzenia- Królowa Buław0
No idea. QBuław pasuje na jego narzeczoną, chociaż ona jest młoda, na pewno nie w wieku królowej. Jest przedsiębiorcza i to ona wychodzi z inicjatywą. Albo ojciec objawiony w Królowej

Też podobny temperament.
8. Reakcja/Postawa otoczenia- Eremita0- Może babcia mu dołoży do mieszkania...
Jest jej ulubionym wnukiem, więc wcale bym się nie zdziwiła...
Nie mam tu innego pomysłu. Jakaś starsza osoba.
Macie jakieś pomysły?
9. Oczekiwania pytającego/obawy/nadzieje. Wskazówka co powinno się wiedzieć/czego uniknąć- 3 Puchary- Hmm będzie wesele. Powód do świętowania. To mieszkanie mu się spodoba i je kupi.
Hulaszcze imprezy u sąsiadów??
10. Możliwy rezultat- Gwiazda- Szczęście mu sprzyja. Rezultat: Kupi to mieszkanie.
Czy macie podobne odczucia?