beata25_84 16.03.16, 13:49 Chodzi o zamowienie,ktore skladalam przez internet: 1. Co bylo nietypowe w przebiegu realizacji zamowienia? 2. Co bylo powodem? 3. Jak sie sprawa zakonczyla? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabularasa22 Re: Zagadka-przesylka 17.03.16, 12:21 Startuję : 1. VII Rydwan 2. As Monet 3. II Arcykapłanka 1. Oh my ... czego to ja nie mam w głowie. Rzecz nietypowa dotyczy środka transportu, jakim dowieziono zamówienie, lub sposobu zapakowania. Może to był samolot - przesyłka lotnicza. Albo też coś ciężkiego, i dostarczenie wymagało zaangażowania większej siły, dużego samochodu. Albo rzecz mała- ale koperta bardzo nietypowa - kolorowa , wyróżniająca się. W każdym razie coś związanego z dostarczeniem przesyłki. 2. As monet - to przedmiot kosztowny, na którym bardzo ci zależało. 3. Hmm, nie wiem jak mam tu zinterpretować tą kartę - musiałaś cierpliwie zaczekać ? miała to być jakaś niespodzianka dla kogoś i utrzymane w tajemnicy się powiodło ? takie to rozważania nocne były Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagadka-przesylka 17.03.16, 13:09 Poczekam z rozwiazaniem do soboty. Moze ktos sie jeszcze przylaczy. Za udzial w zagadce przewidziana nagroda-karta rada tarota na wybrane zagadnienie. Odpowiedz Link
aprepope Re: Zagadka-przesylka 17.03.16, 18:21 Przy tasowanie wylecial mi V. Papiez, ale nie wiem, czy to moje dzisiejsze zmeczenie, czy to bylo jakos zwiazane z nauka, lub jakis "Papiez" partycypowal w kosztach, lub w czyms tu pomogl, ale zwyczajnie wyciagne na to, moze cos zrozumiem, moze nie.. 1. Co bylo nietypowe w przebiegu realizacji zamowienia? As kielichow.. Bardzo Ci na nim zalezalo, jakos bylas emocjonalnie z tym "zwiazana" - zglupialam.. Moglo sie wylac, potluc? Cos, na co trzeba "chuchac i dmuchac"? Pierwszy raz zamawialas jakis ten rodzaj produktu? 2. Co bylo powodem? I. Mag...powodem byl jakis sprzedawca, "Czarodziej" Jakis czlowiek cos namieszal? 3. Jak sie sprawa zakonczyla? 4 monet...stratna czysto materialnie chyba nie bylas na koniec - produkt otrzymalas, moze moglas cos zatrzymac, ale emocje troche poszly w dol? No to byle do soboty Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagadka-przesylka 17.03.16, 23:09 Zdecydowanie, byleby do soboty, bo już się sama nie mogę doczekać, żeby Wam rozwiązanie podać. Tak, od tej drugiej strony, czekanie też jest trudne. Odpowiedz Link
beata25_84 Rozwiązanie 19.03.16, 23:45 Podaję rozwiązanie: 1. Co bylo nietypowe w przebiegu realizacji zamowienia? Bardzo długi czas oczekiwania na przesyłkę - prawie 3 miesiące, co było zupełnie niespodziewane. Fakt, już nie mogła się doczekać na zamówienie, bardzo chciałam je mieć u siebie. Nie był to prezent dla kogoś, a dla mnie, ale nie mogłam się doczekać, aż będę mogła przeczytać. 2. Co bylo powodem? Powodem było drugie wydawnictwo, które musiało dodrukować brakujący tom (zamówiłąm książki) i niezbyt się spieszyło z tym, musiało najpierw uzbierać odpowiednią ilość chętnych na dodruk. 3. Jak sie sprawa zakonczyla? Produkt otrzymałam i jeszcze dodatkowo jakieś gratisy za długi czas oczekiwania. Przesyłka miała być jako odbiór własny, ale w końcu nie mogłam i bez problemu zmienili na paczkomat za co nic nie płaciłam dodatkowo. Zamówienie dotarło w całości, starannie zapakowane i wszystko odbyło się jak należy, z finału byłam zadowolona. Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Rozwiązanie 19.03.16, 23:54 Tab gratuluję, bardzo trafnie typowałaś: Miało to wszystko związek z dostarczeniem przesyłki i musiałam się naczekać, wykazać wyjątkową cierpliwością - pierwszy raz zdarzyło mi się tyle na zamówienie czekać. Wydawnictwo było jednak na bieżąco w kontakcie ze mną, więc o tyle spokojne było to czekanie. Na przedmiocie mi zależało. Jako niespodziankę poza tym co miałam dostać dodatkowo, otrzymałam jeszcze w gratisie zakładki - więc taka niespodzianka dla mnie. ============================ Apre papieża bym kojarzyła z książką, którą trzyma w dłoni lub też po prostu solidnością wydawnictwa - byli w stałym kontakcie ze mną, a opóźnienie wynikło nie z ich winy. Zgadza się - powodem był drugi sprzedawca - drugie wydawnictwo. Na koniec emocje były już bardzo pozytywne u mnie, więc tu nie trafione. Stratna materialnie jednak faktycznie nie byłam. ============================ Dziękuję Wam za wzięcie udziału w zagadce i gratuluję trafień. Jeśli macie życzenie to jako nagrodę mogę wylosować kartę radę tarota na wybrane zagadnienie. Odpowiedz Link
aprepope Re: Rozwiązanie 20.03.16, 14:37 Musze sie bardziej przykladac, a nie tak na luzie, ale fajnie bylo i dobrze, ze tom otrzymalas. Ja poprosze karte-rade na majowy wyjazd (pierwsza polowa maja) - tak dawno nigdzie nie "wybywalismy", ze juz o tym marze.. Co tam na ten temat wyciagniesz bardzo jestem ciekawa, bo sama sobie, to nawet nie probowalam Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Rozwiązanie 20.03.16, 16:45 Karta rada na majowy wyjazd to Śmierć, dociągnęłam jeszcze kartę pomocniczą As Buław. Z kartami się umówiłam,że wszystko w pozycji prostej traktuję w tym wypadku. Wydaję mi się,że potrzebujesz regeneracji, odpoczynku, zmiany otoczenia i nabrania energii życiowej, doładowania baterii jak ja to mówię. Tak więc jak tam sobie wyjedziesz, to odetnij się od wszystkich problemów, zmartwień, obowiązków i postaw na regenerację i chłonięcie pozytywnej energii. Odpowiedz Link
aprepope Re: Rozwiązanie 20.03.16, 19:05 Dziekuje Ci Beatko bardzo - rowniez za te karte pomocnicza Oj tak, potrzebuje tzw. "zmiany tapet", czyli chce "pozyc" w calkiem innym otoczeniu - chociaz doslownie pare dni Odetne sie, jak najbardziej - zwyczajnie nie wezme ze soba laptopa. Jeszcze raz dziekuje - za fajna zagadke i karty Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Rozwiązanie 20.03.16, 21:03 ja tam nie wiem, ten rydwan wywiózł - ale mnie na manowce. Najbardziej ta kapłanka pokazała co i jak było i jak się skończyło. No ale w sumie nieźle. To ja tez po poproszę na wyjazd majowy radę - zapowiadają mi jakieś rubaszne atrakcje , i nie wiem czego mam sie spodziewać Odpowiedz Link