27.05.16, 09:19
Zainspirowana wątkiem z innego forum ... mam zagadkę. Dostałam od synka prezent na imieniny/ dzień mamy bo obie te okazje u mnie blisko siebie smile
Co to jest ?
Nagroda - 1 karta na dowolne pytanie smile
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: Zagadka 27.05.16, 11:00
      Wreszcie jakas nowa zagadka na Szkolce..smile
      Wyszedl mi Eremita..no i tak, jesli nie cos swiecacego, to pojecia nie mam..moze coc wystrugal sam, jakas rzecz nie ze sklepu? Jakas podpurka, albo madra ksiazka, poradnik?
      Ciekawa jestem bardzo smile
    • aprepope Re: Zagadka 28.05.16, 12:58
      a moze by Kolezanki z ABC Tarota sie tez czasem na Szkolce poudzielaly...? Tabularasa nie raz brala udzial w Waszych zagadkach.....no nie badzcie takie "chytre Baby z Radomia" wink
    • rrrozsypana Re: Zagadka 28.05.16, 13:17
      10 kielichow przepelnienie szczesciem az tryska - jak dla mnie laurka smile zrobiona od serca kolorowa i przepelniona miloscia
    • beata25_84 Re: Zagadka 28.05.16, 20:12
      3 buławy - jak to przy zagadkach - umówiłam się, że wszystko w pozycji prostej traktuję.
      Coś przepełnione energią, skojarzyło mi się ze świeżym powietrzem - kijki do nordic walking? Tylko dlaczego trzy, a nie 2 buławy mi się pokazały? A może zestaw łyżek drewnianych do kuchni?
    • beata25_84 Re: Zagadka 28.05.16, 20:14
      Obstawiam na coś drewnianego, coś związanego z energią - nie ważne czy chodzenie, czy mieszanie...
      Teraz jeszcze mi przyszło do głowy, że może grabki, jeśli lubisz w ogródku kwiatki sadzić. wink
      Czekam na rozwiązanie. big_grin
    • ucztababette Re: Zagadka 28.05.16, 20:23
      8 mieczy-bizuteriasmile cos metalem brzdekajacego
    • tabularasa22 Re: Zagadka 29.05.16, 20:56
      Ta dam dam dam , ladies ang gentlemen , and the winner is : UcztaBabetteeeeeee !!!
      Dostałam obłędny odpustowy pierścień z tombaku z dużym kryształowym oczkiem. Za duży nawet na kciuka big_grin Ponoć nie dał się oderwać od stoiska i koniecznie chciał taki dla mnie. Sam to wymyślił big_grin
      Apre - no świecące na maksa big_grin
      Rrozsypana - laurki też dostałam, a jak :d przymusili w przedszkolu, więc rykoszetem brawo
      Beata - nie wiem co te 3 buławy mówią w kontekście pierścienia , co na tej karcie twojej ?
      Uczta - brawo brawo brawo brawo smile wiedźma jesteś konkret i basta D:

Dla każdego podziękowania za udział i karta jeśli będą życzenia smile
      • ucztababette Re: Zagadka 29.05.16, 22:52
        Tabulo wiesz ze ja dawno nic nie wygralam? Wiec skoto tak mi sie poszczescilo poprosze skrombie o te jedna kartę. Przeszlam wszystkie etapy skargi na council i w czwartek ostatecznie wyslalam do rzecznika PO caly ostateczny sklad listow i tego co mi zrobili. Teraz juz musze czekac.
        Obstawiam , ze bedzie sie bal rzecznik wstawic za nna ibuzna ze nie mamacji. Wiec poprosze o ostateczny wynik tej sprawy zawarty wlasnie w Twojej jednej karciesad
        Ciesze sie ze syn Ci podarowal bizuterie. To z niego jest prawdziwy gentelmansmile bravo! I zyczenia imieninowe przy okazji spozniine skladamy !!!!
        • tabularasa22 Re: Zagadka 29.05.16, 23:08
          Dziękuję serdeczne za życzenia ! Mój mały to rzeczywiście prawdziwy facet wychodzi smile On w ogóle i często daje mi kwiaty, zrywa po drodze i czeka aż włożę za ucho, taki smyk smile
          A karta dla ciebie, ehh...
          7 mieczy
          tak jak czujesz ...
          • ucztababette Re: Zagadka 29.05.16, 23:52
            Niedobrze.
    • aprepope Re: Zagadka 29.05.16, 21:08
      jak bedzie Ci sie kiedys chcialo, to pstryknij fotke i pokaz nam ten okaz smile
    • rrrozsypana Re: Zagadka 29.05.16, 22:00
      Czekalam na rozwiazanie tej zagadki. Suuper smile Najwazniejsze ze od serca
    • beata25_84 Re: Zagadka 29.05.16, 22:18
      Tabula moja talia wygląda tak:
      www.google.pl/search?q=karty+tarota+aleksandry+ja%C5%9Bniak&biw=1921&bih=1064&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjx3LGfioDNAhVCCywKHRKeDDUQ_AUIBigB&dpr=0.67#tbm=isch&tbs=rimg%3ACfN1141gPnV6IjgjjlpA8W0ujzsv0OKeR3vejNrLLyRKDrvzfG4CbKMgbzaA7rbqXzNWxvqoD7gBzKF41bVkA4eRjioSCSOOWkDxbS6PEayh5UIt90GWKhIJOy_1Q4p5He94Ru88zv72ygSAqEgmM2ssvJEoOuxF4iwAOcu4q2ioSCfN8bgJsoyBvEfUWO8G0dMgZKhIJNoDutupfM1YReQtTvgYDWeQqEgnG-qgPuAHMoRG5rw9OfoHpeioSCXjVtWQDh5GOEdRw0CAW83lW&q=tarot%20aleksandra%20ja%C5%9Bniak&imgrc=83XXjWA-dXowvM%3A

Niestety 3 buław obrazka nie mogłam znaleźć, ale wygląda podobnie jak ta 5 buław.
    • beata25_84 Re: Zagadka 29.05.16, 22:21
      Dzięki za zagadkę. Tym razem moje karty się nie spisały. W życiu bym w tych 3 buławach nie dostrzegła pierścionka. wink Jak Ci się będzie chciało, to możesz wyciągnąć kartę dla mnie - na czym mam się skupić w związku?
      • tabularasa22 Re: Zagadka 29.05.16, 22:37
        Bea nie wiem jak 3 ale na piątce to taki złoty krążek jak mój pierścionek smile na 3 buław też taki ?
        Kartę wyciągnę oczywiście smile
      • ucztababette Re: Zagadka 29.05.16, 22:44
        Karty Ci dobrze pokazaly. Pokazaly obejmesmilebo wedrowiec obejmuje palke. Pokazaly Ci czynnosc tej zagdki. Cos co obejmuje i to na dloni. Karty trafnie do Ciebie mowily!
      • tabularasa22 Re: Zagadka 29.05.16, 23:03
        Bea - u ciebie fiu fiu .
        Przy tasowaniu wypadła 3 monet i królowa kielichów. Rzekła bym że trzeba postawić panu jakieś zadanie do zrealizowania, wytyczyć cel, pokazać wspólny plan i do roboty. Ty w karcie uczuciowej , kobiecej - fajnie. A karta właściwa - Król Buław - dopieścić wink
    • aprepope Re: Zagadka 29.05.16, 22:51
      To ja poprosze karte na pytanie: jak sie uda moj urodzinowy wypad - pogoda dopisze? smile
      • tabularasa22 Re: Zagadka 29.05.16, 23:01
        Apre .. Dyndalski
        CM Gilded, proste
        Coś mi się widzi że będą jakieś zawiesiste chmury - takie na tej karcie . Ale to mój pierwszy pogodowy raz big_grin pls napisz jak wrócisz smile
        • aprepope Re: Zagadka 29.05.16, 23:35
          a to na 99% sie sprawdzi ta prognoza pogody - dobra na regaty, wiec akurat pasi smile
          dam znac, ale to dopiero za pare tygodni.. zazdroszcze Ci tego prezentu - uwielbiam pierscionki ze sztucznej bizuterii...zostalo mi z dziecinstwa smile teraz to znowu "krzyk mody", jakby nie bylo wink
          dzieki za karte pogodynke i fajna zagadke smile
    • rrrozsypana Re: Zagadka 29.05.16, 23:26
      A dla mnie Tabula pociagnij karte na to jak mi minie najblizszy trudny tydzien smile jak będzie Ci die chcialo
      • tabularasa22 Re: Zagadka 29.05.16, 23:37
        Dla ciebie - Król Monet
        Oho , sprawy finansowo zawodowe na topie ?
        Będzie dobrze smile
    • rrrozsypana Re: Zagadka 30.05.16, 00:08
      Tabula fiu fiu trafiony idealnie. W przyszlym tygodniu czeka mnie zamkniecie miesiaca a ja jestem ksiegowa. Wazne ze bedzie dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka