Dodaj do ulubionych

Romeo i Julia ...:)

27.05.16, 12:22
Jak Wasze karty pokaza te "archetypy" romantycznych kochankow z dramatu Williama Szekspira?
Kto bedzie w nastroju, to zapraszam...prosze sie nie krepowac, prosze sie nie spieszyc, niech to bedzie karciany, milosny poemat wink
Porownania kart i zerkniecie, co komu sie pokazalo, moze byc ciekawe..choc szkoda, ze autor nie przewidzial "happy endu"..ale kto wie, jak to bylo w relacji Kopciuszka z Ksieciem po latach..wink
Obserwuj wątek
    • rrrozsypana Re: Romeo i Julia ...:) 28.05.16, 11:57
      ona diabel on rycerz kielichow - mnie tak to karty pokazaly smile pozniej napisze spostrzezenia
    • tabularasa22 Re: Romeo i Julia ...:) 28.05.16, 19:33
      U mnie już ok- widzę stronę główną szkółki Uffff
      Romeo - 0 Głupiec
      Julia - 4 kielichów
      Oh my , ale parka mi wyszła. Typowa szczeniacka miłość big_grin On wesoły, entuzjastyczny , odważny lekkoduch, a ona zblazowana emo - czarny makijaż i glany w środku lata.
      Poemat zakończony tragedią, typowy szekspirowski duch , bo szczęśliwej rodzinki to z tego nie będzie. Ucieczka z domu w czasie wakacji, kasa z rabunku jakiegoś sklepiku po drodze, autostopem nad morze smile
      • beata25_84 Re: Romeo i Julia ...:) 28.05.16, 21:15
        Tabula miałam ostatnio ten sam problem - pokazywała mi się strona gazety i żadną siłą nie mogłam wejść na szkółkę, więc musiał to być jakiś globalny problem.
    • beata25_84 Re: Romeo i Julia ...:) 28.05.16, 21:20
      Romeo - 2 monety
      Julia - Księżyc

On taki lawirujący, a ona żyjąca w wytworzonej iluzji. Miłość która nie miała prawa przetrwać, bo brak jej solidnych fundamentów, takie zakochanie bez rozsądku.
    • beata25_84 Re: Romeo i Julia ...:) 28.05.16, 21:20
      Karty używałam tylko w pozycji prostej - jak zawsze do zagadek.
    • aprepope Re: Romeo i Julia ...:) 28.05.16, 21:57
      a co z poematem - nie ciekawilo Was co bylo miedzy nimi...wink
      ja to chyba do tego uzyje talii Mona Lisa, ale czekam na poetyckie natchnienie..wink
      ilu ludzi, tyle spojrzen na Romea i Julie..ladnie Wam wyszlo, wiele racji w tych Waszych kartach...ahh
    • aprepope Re: Romeo i Julia ...:) 28.05.16, 22:00
      Kiedys sie mi obilo o uszy takie okreslenie "syndrom Romea i Julii" - Beatka jest chyba psychologiem z wyksztalcenia, to pewnie by umiala nam wiecej na ten temat napisac...ahhh smile
    • coill Re: Romeo i Julia ...:) 07.06.16, 16:29
      Cydny watek!! smile moze zalozymy wiecej takich co? Moj tarot mowi o tak:
      ROmeo - Krol pucharow
      Julia - 7 pucharow (padlam!!!! czekajaca Julia w okienku hahaha)
      Zakonczenie historii - Ksiezyc....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka