Dodaj do ulubionych

Portugalia vs Polska

26.06.16, 21:04
Zrobilam dwie K7.

1. PORTUGALIA
Przeklad; krolowa kielichow i 5bulaw

Wejscie:: Krolowa Denarow
2,6 negatywy:CesarZ, 9denarow
3,5 pozytywy: Sika, Umiarkowanie
4dominanta: Swiat!!!!!!!!!!!
Wyjscie:Mag

2. POLSKA
Przeklad: Paz mieczy i 4bulawy

Wehscietongue_outaz kielichow
2,6negatywy: krol denarow i 6 kielichow
3,5 pozytywy: Kolo fortuny i 10mieczy
4 dominanta: As kielichow
Wyjscie: As denarow

Skromnie powiem ze mysle ze nasi jednak pobija Ronaldowink Boje sie jednak Kolka F i 6kielisKow. Ale jak widze swiat u Portugalii to bede sie bardzo prYgladac komu w czwartek zostanie wypisany wilczy bilet.
Kolejnybrozklad ktory jest dla mnie dwuznaczny.
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: Portugalia vs Polska 26.06.16, 23:08
      Moze Portugalia wygra Euro?
      To bardzo mocny przeciwnik. Nie jestem mam tylu informacji o pilce co Jonasz wiec mam nadzieje ze nie zlapie sie on za glowe jak to przeczyta, ale.... pomimo ze przed nami gra z bardzo silnym przeciwnikiem to uda nam sie wiele osiagnac, i w pewnym sensie bedzie powod do usmiechu poniewaz Portugalii az tak bardzo nie bedzie sie chcialo. Oni znaja swoja wartosc i nie beda sie wysilac za bardzo bo uwazaja ze "nie ma z kim". To bedzie plus dla naszych smile
      Karty mowia ze Portugalia gra doskonala pilke. Cokolwiek sie stanie, wstydu dla naszych chlopcow nie bedxzie. Dobrze sie zaprezentuja.
      • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 26.06.16, 23:20
        Misboaa a ja akurat zawsE wierze w tego co go na straty spisali i juz mu trumne zbijaja. Tak bylo ze mna. Bedzie naszym ciezKo ale ja wiem ze sie cos dla naszychvprzekuje na zycie nie adios amigos muchos gracias! No ale ja glupia i naiwna jestem. Majac Ronaldo w ekipie kazdy bedzie asowal. Sztuka nie miec ronaldo a przejsc.
        ----
        Bajka o zolwiu i zajacu....
      • misboaa Re: Portugalia vs Polska 11.07.16, 19:19
        misboaa napisała:

> Moze Portugalia wygra Euro?
        > To bardzo mocny przeciwnik. Nie jestem mam tylu informacji o pilce co Jonasz wi
        > ec mam nadzieje ze nie zlapie sie on za glowe jak to przeczyta, ale.... pomimo
        > ze przed nami gra z bardzo silnym przeciwnikiem to uda nam sie wiele osiagnac,
        > i w pewnym sensie bedzie powod do usmiechu poniewaz Portugalii az tak bardzo ni
        > e bedzie sie chcialo. Oni znaja swoja wartosc i nie beda sie wysilac za bardzo
        > bo uwazaja ze "nie ma z kim". To bedzie plus dla naszych smile
        > Karty mowia ze Portugalia gra doskonala pilke.

i wygrali......
        Pokonal nas Mistrz!

mowilam ze wstydu nie bedzie big_grin

• ucztababette Re: Portugalia vs Polska 11.07.16, 19:32
          Ale numery misboaa. Ostatnie moje zdanie: sztuka nie miec ronaldo a przejsc. Kibucowalam Portugalczykom. No i ronaldo zeszedl. Ale numery. Ale wygrali. Bo pokazali cos czego mnie w kazdej grupie brakuje: ze chlopaki sie dogaduja, na oko to na oko ale pokazali toos czego mi w pracy brakuje a fruwalabym. PociesA mnie fakt ze Polacy przegrali z Mistrzamismile i od tego meczu dla naszych zaznie sie dobra passa wbrew wsYstkiego. Niemniej gratulacje dla Mistrzow. Wygrali bez Krystyny miauczka jednego ale bronili i to byla sztuka. Ozywiscie bramkarza Portufalia powibb mie za bohatera narodowego. Przystojniak z niezlym kalibrem w oku. Brawo brawo!
          • beata25_84 Re: Portugalia vs Polska 11.07.16, 22:08
            Tak tym bardziej wstydu nie ma, bo przegraliśmy z Mistrzami, w dodatku nie w meczu, a karnych! big_grin
    • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 27.06.16, 17:27
      Polska (As Pucharów, Rycerz Buław, 9 Buław) - Portugalia (Królowa Buław, As Buław, Wisielec)
      Polska będzie się w tym meczu starać, ale zmęczenie da się we znaki i ostatecznie przegrają to spotkanie. Będą atakować, ale dalej będą bardzo nieskuteczni. Za to Portugalia zagra dojrzale i nie będzie podpalać się psychicznie. Pewne zwycięstwo Ronaldo i spółki.
      • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 27.06.16, 18:27
        Dla mnie te wszystkie rozkłady nie są jednoznaczne- pamiętam, jak przy Ukrainie grającą z Polską wychodziły też karty, które sugerowały, że Polska przegra.
        Chyba poproszę moje koty o podpowiedź i dam znać co wyszło smile
        • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 27.06.16, 19:19
          Każda seria kiedyś się kończy big_grin szczęścia mieli aż za dużo, więc moim zdaniem się od nich odwróci.
          • misboaa Re: Portugalia vs Polska 27.06.16, 22:55
            A co jesli najlepszy z Portugalczykow tym razem nie zagra? Tak mi w glowie zaswitalo, ze jest to mozliwe. Portugslia to dobry i godny przeciwnik, ale moze traner wystawi innych by sie ograli (jonasz czy taka decyzja jest mozliwa?) bo ja mam przeczucie karciane ze czegos im zabraknie i jesli nasi chlopcy z tego skorzystaja to moze zremisuja a potem im sie fuksnie???
            Moze ten mecz przegraja ale smignie im sie z inneg powodu? W punktach czy jakos tam?
            Beda bardzo zmeczeni, jednak dadza rade. Zadyszka ich nie pokona. To widze pozytywnie.

• jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 27.06.16, 23:46
              Zmiany w podstawowym składzie są możliwe, ale tylko w razie kontuzji, ponieważ każdy trener chce przejść do kolejnej fazy, więc będzie wystawiał najsilniejszą jedenastkę. Nawet jeśli Ronaldo nie zagra (uraz, kontuzja na treningu) to i tak w składzie jest jeszcze Nani i Quaresma, więc nawet brak Cristiano, nie sprawi, że Portugalia będzie na straconej pozycji. Inni zawodnicy mogli się ogrywać w fazie grupowej, ale teraz nie ma żartów, bo przegrywający zespół odpada i nikt nie będzie robił roszad w składzie - tylko kontuzje mogą na to wpłynąć.
              • misboaa Re: Portugalia vs Polska 28.06.16, 16:41
                Rozumiem i przyjmuje do wiadomosci bo nie jestem ekspertem. W kartach widac oslabienie wielkiego wsparcia. Pomimo to Port. da rade. Doslownie "wydoli". Nie mam pojecia o co chodzi, ale jesli naszym udalo by sie z tego skorzystac do przeszli by. Mam na mysli nie takie normalne granie w ktorym uda im sie pokonac bo to bardzo wysokie progi, tylko to "cos", "oslabienewie" na co wskazuja karty. W karnych????
                Ciezko niesamowicie bedzie, ale tarot daje szanse smile
    • beata25_84 Re: Portugalia vs Polska 28.06.16, 23:22
      Bardzo bym chciał, żeby Polska wygrała z Portugalią, ale nie umiem w to zbyt mocno uwierzyć.
      Z pewnością ładny mecz zagrają i wstydu nie będzie, tak łatwo w razie czego nas się nie pokona. wink

Poniżej wrzucam swój rozkład, który wcześniej już w wątku u Karoli zamieściłam:
      Polska: 7 Kielichów (o) + 7 Mieczy (o) + 6 Monet (o) + dociągnięte 4 Kielichy (o)

Portugalia: 2 Kielichy (o) + Królowa Kielichów (p) + Król Monet (o) + dociągnięta Sprawiedliwość (p)

3 pierwsze karty to było pytanie o mecz Polska - Portugalia, ponieważ nadal wylosowane karty nie dawały jasnośći, to poprosiłam karty o potwierdzenie i pytanie na karty dociągnięte, to kto wygra.
      Biorąc pod uwagę wcześniejsze 3 karty, to widzę, że wygra Portugalia.
      Potwierdza to tez Wasze rozkłady. sad

Polska będzie żyła w iluzji zachęcona sukcesem, ale nie będzie radziła sobie na boisku, możliwe, że dojdzie do jakiś fauli. Dużo z siebie dadzą, ale nie otrzymają proporcjonalnie. W efekcie rozczarowanie. Będą zawiedzeni, bo już tyle zrobili, już rozbudziły im się apatyty, a tu niestety fiasko widzę.

Portugalia w tych 2 Kielichach, to albo będzie miała wewnętrzne problemy z dogadaniem się, albo nie będą grać po "koleżeńsku" i też faulować. Może to być też sygnał, że przy grze Polska, to żaden partner dla Portugalii. Portugalia będzie zadowolona, ale będzie czuła i tak niedosyt, wiec chyba Polaków pokona, ale nie rozgromi. Sprawiedliwość na końcu wskazuje, że dostanie to na co zasłużyła - będą lepiej grali, więc wygrają, ale nie będzie spektakularnego zwycięstwa (nie ma tam Maga, Cesarza, Siły itp.kart).
      • misboaa Re: Portugalia vs Polska 29.06.16, 17:50
        Beata jak zwykle naciagnela odwroconych hehehehe
        I co ja mam z tym zrobic kolezanko droga? big_grin
        Niemniej widze ze futbol bedzie jak sie nalezy a na koniec wygra lepszy czyli Portki.
        Ja tez nie widze zeby sie udalo, niemniej karty mowiac ze szansa jest w postaci "tego czegos" (mysle ze jonasz to wylapie w czasie gry i pozniej nam wyjasni bo ja nie potrafie skonkretyzowac obecnie; moze chodzi o taki fuks jaki miala Islandia?) wiec chce sie do jutra/ trzymac tej deski...
        • misboaa moje karty na mecz 30.06.16, 13:56
          1. tak bedzie wynik dla Pl. - QMon, Glupiec, Papiez
          2. Tak nie bedzie - ABul, 9 Bul, KMi
          3. Wynik - 9Mon

4. Tak Pl. zagra - QBul, 6Bul, 3Puch
          5. Tak Pt. zagra - 6Puch, RMi, Wisielec

Mam do tego meczu ogromny stos. emocjonalny. Juz rano ubralam barwy narodowe i tak biegam bo nie wroce do domu przed meczem by sie przebrac. Reszta gadzetow w torbie. Dlatego nie wiem czy karty nie sa zyczeniowe lub moja interpretacja. Przyznam ze Glupiec mi sie nie podoba. Chyba Orly beda tanczyc nieco chaotycznie wokol Portkow.
          Co do Wiesielca??? Hmmmm Zrobia cos innego niz do tej pory? Zaskocza tym naszych. Moze dlatego pojawil sie Glupiec. Beda faulowac.
          Naszym chlopcom towarzyszy ogeomny optymizm. Dobrze smile
          • misboaa Re: moje karty na mecz 30.06.16, 16:32
            Wlasnie przeczytalam info o mozliwosci zakonczenia kariery przez R.
            Czyzby to bylo to czego nie moglam sprecyzowac?
            • jonasz_koran Re: moje karty na mecz 30.06.16, 16:46
              To zwykła spekulacja...ostatnio karierę zakończył Messi, bo w ostatnich dwóch latach reprezentacja Argentyny przegrała 3 finały...Wracając z pracy w rmf fm jacyś zwykli kibice wypowiadający się na temat tego meczu mówili, że liczą na wygraną Polski i, że Ronaldo zakończy karierę po tym meczu...Nic to nie znaczy...Ronaldo to wojownik i tak łatwo się nie podda...Zwykła plotka i tyle.
              • misboaa Re: moje karty na mecz 30.06.16, 18:06
                Moze chodzi o to ze plotka wplynie jakos na gre. Nie uwazam ze odejscie R. jako takie oslabi druzyne w tym momencie. Gdyby mialo do tego dojsc to on tym bardziej by sie postaral by byc dobrze zapamietanym.
                Znowu wyszly tobie niejdnoznaczne karty bo w sumie wszystkie do tej pory takie byly. Byc moze dlatego ze ten mecz wzbudza w nas ogromne emocjie. To zaburza energie. Duzo chciejstwa big_grin Pewnie naszym bedzie szlo dobrze, az nagle Pt. gruchnie strzala i.... nie chce pisac dalej.
    • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 17:10
      Śmiesznie to wygląda, bo drugi raz zapytałem karty o przebieg tego spotkania i wyszło mi znowu niejednoznacznie tak jak ostatnio big_grin
      polska 10 buław, 4 monet, 6 mieczy
      portugalia umiarkowanie, wieża, Diabeł
      • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 20:53
        'Też nie wytrzymałam i zapytałam o przebieg spotkania:

Polska: Rycerz Pucharów, Umiarkowanie, 7 monet- dobrana Słońce !!!
        Portugalia : Cesarz, 8 mieczy, Wieża!!! - dobrany Sąd

Naprawdę mamy szansę!!! ja w to wierzę - bo Słońce mi wyszło na mecz ze Szwajcarią
        • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 21:01
          Uwielbiam nasz hymn. A ze mi sie chlopcow spodobalo spiewanie to ja poprosze o wiecejwink kopa w tylek na szczescie chlopaki!!!!!!
    • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 21:50
      Pierwsza połowa ni jak ma się do rozkładów big_grin
      Polacy o dziwo grali przez pierwsze minuty szybko, dokładnie, ale strzelili tylko jednego gola. Potem za bardzo się skupili na obronie i to spowodowało, że stracili gola - Portugalia po bramce mocno odżyła jest bardziej aktywna i dokładna. Martwi mnie to, że sędzia w 31 minucie nie podyktował ewidentnego karnego po faulu Pazdana...karma jednak wróciła i 2 minuty później Portugalia wyrównała.
    • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 22:56
      W drugiej połowie Portugalia grała jak rutyniarz big_grin bardzo dobrze, Polacy za bardzo się wycofali i czekali na dogrywkę...chyba zostaną skarceni i przegrają, bo z taką grą nic nie ugrają.
      • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 23:15
        Bzdury kompletne gadasz Jonasz!
        Szukasz prawa karmy w piłce nożnej? smile nie tędy droga.
        • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 23:26
          nie szukam, ale sędzia skrzywdził swoją decyzją Portugalczyków, więc dobrze, że strzelili big_grin
          • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 23:50
            Dawno sie tak zle nie czułam; ( tak mi przykro. Ale uznajmy wole Gory. NasE chlopaki jesnak zawsze beda the besciaki. Pokazali klase do konca. Nie przepychanki! Chociaz zmeCeninjuz byli do granic moLiwosc. I to byl piekny osiag. Dla mnie gra pelna uznania! Brawo!
            • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 23:52
              Jestem DUMNA z Naszych Chłopaków!
              Ot tyle, serca mamy poranione jak mi wyszło w 3 mieczach na początku - ale powinniśmy być dumni z Naszych! KUBA głowa do góry!
              • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 23:56
                Kube taknjakby nagle cos zatrzymalo. Widzieliscie to? Dlatego mial krotki kopniak i jakby slaby, sciety. Ale rowniez pelnoa uznania dla A. NAWALKI. Kupe swietnej menagerskiej roboty!
              • beata25_84 Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 23:56
                Też jestem z nich dumna, tak jak karty pokazały - przegrali, ale w ładnym stylu, tanio skóry nie oddali. Szkoda, ale jakoś rozczarowana nie jestem, bo byłam na to gotowa po kartach.
                Tak swoją drogą chyba na prawdę powinnam się zacząć zastanawiać poważniej nad zarabianiem na wróżbach, bo za dużo mi się sprawdza, aby to był przypadek. wink
                • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 30.06.16, 23:59
                  Na dodatek czulam jakby Portugalczycy wrecz poczuli zal dla Naszych. Jakos poryugalia cicho sie cieszyla. To byl mecz swiata!
                  • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 00:11
                    Portugalczycy to dla mnie cieniasy po tym meczu! grali tylko na aktorskich faulach, Krystyna z wielkim EGO tylko miny strzelała a nie piłki!
                    Karty i tak wychodziły za słabe na naszą grę, graliśmy pięknie!!
                    Kuba..właśnie ponoć największym w takich sytuacjach zdarza się zacięcie czy błąd. Trudno!
                    Chłopaki mogą wracać z honorem i głową podniesioną do góry!
                    • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 00:20
                      Mnie właśnie zadziwiła gra Cristiano, bo na początku nie pchał się do przodu tylko wycofał się i rozdawał podania swoim kolegom. W drugiej połowie pięknie grał. Z obu stron były brzydkie faule i dziwne zachowania, ale to normalne, bo obie ekipy chciały wygrać. Taka specyfika. Szkoda tego nie podyktowanego karnego, bo powinni te cieniasy z Polski odpaść po 90 minutach.
                      • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 00:23
                        Jeszcze raz nazwiesz naszych cieniasami to osobiscie zalatwie Ci takiego karnego,ze popamietasz! Wyjdz na boisko i pokaz jak umiesz wbijac. Chyba ze jakis malowany lis z Ciebie! Brawo patrioto z odwroconym Magiem w kieszeni. SzKoda gadac!
                        • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 00:31
                          Cieniasy z Polski ???????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Na mózg Ci padło, a przynajmniej na wzrok!
                          Resztę dopowiedziała dobitnie Babette, więc nie będę się powtarzać.

• beata25_84 Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 00:36
                            Jonasz zgadzam się z Dziewczynami! Dobitniej już się tego nie da powiedzieć zachowując kulturę osobistą.
                            Polacy pokazali klasę i brawo dla nich! Ja im dziękuję za piękny mecz i wstydu nie było.
                            Przegrać z honorem i w pięknym stylu to nie wstyd i możemy być dumni z naszej drużyny!
                            • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 00:41
                              Tu nie o kulture Beata biega. Co ten facet wypisuje?
                              Nasi gdyby sie dowiedzieli ze taki ktos po takim neczu pisE cos takiego bylby narodowy lincz. Masz chlopie sczescie ze kazdy jest przy Kubie.proponuje zmieni biblie bo uprawiasz nam tu profanacje, herezje i dIekuj Bogu ze sie nasi o tum nie dowiedza cos tu zmajstrowal. Bramke wlozyliby Ci na glowe.
                              • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 00:55
                                Wpis Jonasza jest na poziomie trollowego działania na jakimś żenującym forum!
                                Nie przegraliśmy na Euro żadnego meczu! przegraliśmy w karnych- dzięki Kubie - dotarliśmy tak daleko!
                                Ciekawe, czy Jonasz miałby odwagę wyjść do innych kibiców z takim teksem "cieniasy z Polski".
                                • beata25_84 Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 01:16
                                  Polacy powinni Polskę i polską drużynę szanować, bo to nasze, a w dodatku wstydu nie zrobili i wielkie dziękuje dla nich za zaciętą walkę i za to, że tak daleko zaszli. smile
                                  • carolina-8 Re: Portugalia vs Polska 01.07.16, 01:24
                                    Na koniec powiem, że po raz pierwszy czuję moc hasła skandowanego wśród kibiców: "Nic się nie stało, Polacy Nic się nie stało". smile
    • ucztababette Re: Portugalia vs Polska 03.07.16, 09:56
      Hej hejnhej.
      Podobno sedzia popelnil blad przy karnym Kuby! Co oni tam z naszymi nawyprawiali te barany? Ciekawe jak sie to zakonczy. ..
      • jonasz_koran Re: Portugalia vs Polska 03.07.16, 12:29
        Nijak. W meczu Chorwacja vs Hiszpania, Espania dostała rzut karny, do piłki podszedł Sergio Ramos, a Chorwacki bramkarz wyszedł z linii bramkowej zanim Hiszpan dotknął piłki big_grin Niby nieprzepisowo, ale nikt z tego afery nie robi. Tutaj będzie podobnie. Gdyby dobrze strzelił to przedwczesne wyjście bramkarza nie miałoby znaczenia. Takie przypadki to norma. Bramkarze wcześniej wychodzą z bramki, a strzelający wykonują rzut karny na dwa tempa co też jest niedozwolone, więc tak to wygląda i nic tego nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka