09.01.17, 20:03
Od czego zacząć może od tego , że mężczyzna , który był moim narzeczonym pokazał na co go stać . Zapewniał , że jestem ważna dla niego ,ale ja tego nie czułam.
Straciłam 3 lata znajomości na człowieka , który nawet nie myślał o tym aby aby ze mną spędzić całe życie , zawsze coś było ważniejsze ode mnie . wybaczyłam gdy flirtował z inną kobietą , po tym sytuacja się uspokoiła było później różnie , aż do dzisiaj, Po sprzeczce doszedł do wniosku , że nie chce dalej ze mną być . Ja głupia dałam mu szanse drugą i tym m i się odpłacił .
Sama nie wiem już co myśleć , z jednej strony przyzwyczaiła się do niego ,a z drugiej czuję , że spadł mi kamień z serca i uwolniłam sie z toksycznej znajomości . Zapytałam jak to dalej czy już będzie rozstanie czy jeszcze powrót .

przełożenia: 4monet - 9 mieczy- 8 mieczy

Jest przywiązanie , ale i jest nieprzyjemna sytuacja , nie wiadomo jak z niej wybrnąć .

1. Obecna sytuacja - 4 miecze - Cisza z każdej strony .Jak by to ująć nie mam już nawet siły tego ratować , ani działać na siłę . Wiele razy się na nim zawiodłam i nie otrzymałam wsparcia , nie o sam seks chodzi przecież w związku .

2. Powód kłótni/ rozstania - Paż monet

Poszło o pieniądze

3. Uczucia partnera do ciebie - As kielichów
Hmm trudno mi tą kartę przyjąć jako prawdziwą bo zawsze mówił , że jestem ważna i takie tam , ale niegdy , że mnie kocha przez cały okres znajomości nie usłyszałam od niego tego sad

4. Jego plany i zamiary wobec ciebie - Papież

Odciął się ode mnie , zmienił nr.telefonu. zażyczył sobie uszanowania jego osoby i nie kontaktowania się z nim .

5. Jego chęć do powrotu - Król Mieczy
Brak , Pan i władca urażony .

6. Co powinnaś zrobić - Zakochani
Podjąć decyzję czy chcę z nim czy bez niego. Decyzję konkretną tak aby nie płakać za nim bo albo z nim albo z kimś innym .

7. To przemawia za ratowaniem związku - Śmierć

Że związek już się wypala .
8. To przemawia za rozstaniem - Paż mieczy
Ciągłe kłótnie , które się nie skończą , docinki i ciche dni - tygodnie między nami.

9. Tak będzie z pogodzeniem się - Qrólowa Denarów
? No nie wiem , królowa monet - ja się chyba zajmę pracą i nie będę myślała o nim.

10. Przyszłość relacji - 3 kije - 7 mieczy - 3 monet

11. Główny problem w związku - 8 mieczy
Nie wiadomo co dalej , jak dalej , nic nie wiadomo , trzy lata stracone.

12. Co stanowi problem dla niego - Słońce
13. Co stanowi problem dla ciebie - Księżyc
On uważą , że ja podchodzę do związku jak dziecko , a ja uważam , że z nim nic nie można zrobić ,wiele razy proponowałam wspólne zamieszkanie to on na to póżniej , ślub jakoś nie podejmował nigdy rozmowy inicjatywy w tym kierunku .

14. Czy będziecie razem -4 miecze (8 kielichów,10kijów,5 monet)
Sytuacja się ucichnie ale emocje pozostaną na długi czas , ciężko będzie się z tym uporać. Nie wiem ja to widzę , tak że zostałam zrobiona w balona i ktoś ze mnie zakpił i zabawił się moim kosztem . Dojrzałam trochę się otrząsłam i wiem , że jeżeli ktoś kocha to wróci , jeżeli nie to odejdzie ,,.
Obserwuj wątek
    • ucztababette Re: Rozstanie 09.01.17, 21:14
      Madzia a w czym my mamy Ci tu pomoc?
      Pan odważył sie będąc z Tobą na slalom z inna panią. Temat jest już rozpracowany. I nie trzeba tylu kart. Smierć to najmądrzejszy karta na ten związek i tylko nie płacz!
      • carolina-8 Re: Rozstanie 09.01.17, 21:30
        Powiem brutalnie- wałkujesz tego Pana chyba od 1,5 roku ? kilkakrotnie się wypowiadałam w Twoich wątkach, bo trochę ich jednak pozakładałaś na tą relację. I dla mnie temat finansowy sprzed roku, gdzie potrzebowałaś w chwilowym dołku wsparcia ze strony partnera, a on Cię lekceważył - wyczerpał dla mnie temat tej znajomości.
        Przefiltruj sobie swoje wątki jakie zakładałaś na tego chłopaka. W większości, jak nie zawsze wychodziły nieciekawe karty na tego Pana odnośnie stosunku do Ciebie, niepoważnego podejścia do Ciebie i związku. Dziewczyny nie raz Ci radziły: daj sobie spokój!
        więc dla mnie nie ma co wałkować tego tematu: rok temu pisałaś, że straciłaś rok czasu na tego chłopaka, dzisiaj, że 3 lata - ile jeszcze zamierzasz marnotrawić swego czasu ??
        Jak dla mnie Księżyc obrazuje Twoje łudzenie się, ciągle rozkminianie się nad tematem, który ni jest tego wart.
        Głowa do góry!
        • carolina-8 Re: Rozstanie 10.01.17, 15:18
          Magda, po przeczytaniu swojej wczorajszej wypowiedzi mam wyrzuty sumienia, że tak byłam mało delikatna i że za ostro Cię potraktowałam. Mam nadzieję jednak, że zrozumiałaś najważniejszy kontekst, jaki chciałam Ci przekazać- a mianowicie, że w większości Twoich postów sygnalizowałaś, że czujesz się źle traktowana, nie doceniana i czujesz że Twój partner nie zachowuje się jak ktoś, kto planowałby z Tobą przyszłość. Stąd moja wypowiedź,że czas zrobić szczery rachunek sumienia z samą sobą i przestać się okłamywać. Trzeba się cenic i szanować- bo jeśli Ty nie bedziesz samej siebie traktować się z szacunkiem, to nigdy nie otrzymasz tego z zewnątrz.
          Więc przewietrz głowę, zrób coś dla siebie przyjemnego i zostaw karty na jakiś czas w spokoju. Oczyść się smile
          Pozdrawiam ciepło!
          • misboaa Re: Rozstanie 10.01.17, 20:47
            Carola uzyla jezyka ktory powinie tu sie znajezc jesli Szkolka ma pomoc. Babeta zas wielki ma dar skomentowania trzech lat w trzech slowach. Nie wiem czy miala bym jeszcze cos do dodania?
            Tez chcialam powiedziec, ale carlina mnie ubiegla, ze tema byl walkowany od dawna, a problem zawsze byl ten sam. Jak nie ma poprawy to trudno oczekiwac ze samo zmienei sie na lepsze.
            Karty nie daja sie nawet nacignac. Magda w ym zwiazku nie ma/ niczego czego mogla bys zalowac. Ja czesto pisze, i daje bardzo szczegolowe rady gdy widze cien szansy. Tu go nie ma. On zakonczyl. Idz swoj droge. Znajdz kogos kto cie pokocha.
            Moje pytanie: co to znaczy ze ktos zmarnowal twoje 3lata? Trzy lata nas co? Tak to sie mowi o biznesie, a nie o milosci.
            Pokochaj sercem a wtedy zaden dzien nie bedzie zmarnowany...
    • beata25_84 Re: Rozstanie 15.01.17, 17:50
      przełożenia: 4monet - 9 mieczy- 8 mieczy

Jest przywiązanie , ale i jest nieprzyjemna sytuacja , nie wiadomo jak z niej wybrnąć .

Moim zdaniem to 4 monet świadczy o brakach, niedostatku emocjonalnym, a pozostałe karty pokazują smutek i brak możliwości zmiany tej sytuacji, poczucie uwięzienia w tym.
      Uwolnij się od tego, a wtedy się wyzwolisz. To w głowie masz ograniczenia, bo tak na prawdę już nic Cię nie trzyma przy tym związku, ani nic on Ci nie daje. Jesteś nieszczsliwa przez ten związek.

1. Obecna sytuacja - 4 miecze - Cisza z każdej strony .Jak by to ująć nie mam już nawet siły tego ratować , ani działać na siłę . Wiele razy się na nim zawiodłam i nie otrzymałam wsparcia , nie o sam seks chodzi przecież w związku.

Już nic nie robisz i 4 miecze to też ta bezczynność, ale i karta smutku, spadku sił. Nie zamykaj się w sobie, wychodź do ludzi, to powinno doadć Ci energii.

2. Powód kłótni/ rozstania - Paż monet
      Poszło o pieniądze

Skoro wiesz jak było, to więcej nie ma co kombinowac przy tej karcie.
      Wygląda na to,że chyba nie była to nawet jakaś bardzo duża kwota.

3. Uczucia partnera do ciebie - As kielichów
      Hmm trudno mi tą kartę przyjąć jako prawdziwą bo zawsze mówił , że jestem ważna i takie tam , ale niegdy , że mnie kocha przez cały okres znajomości nie usłyszałam od niego tego

As kielichów, to karta sympatii, ale dobra na poczatku znajomości, po 3latach to słabo, bo konkretów brak. Jest miło i nic więcej, zero poważnych planów.

4. Jego plany i zamiary wobec ciebie - Papież
      Odciął się ode mnie , zmienił nr.telefonu. zażyczył sobie uszanowania jego osoby i nie kontaktowania się z nim .

Normalnie bym zinterpretowała tą kartę jako chęć ślubu, ale że już razem nie jesteście, to mnie zastanawia, czy on sobie życia układac już nie zaczął. Nie zdziwiłabym się jak niedługo dowiesz się o tym.

5. Jego chęć do powrotu - Król Mieczy
      Brak , Pan i władca urażony .

Pan i władca się odciął, on już zamknął definitywnie związek z Tobą. Powrotu nie będzie.

6. Co powinnaś zrobić - Zakochani
      Podjąć decyzję czy chcę z nim czy bez niego. Decyzję konkretną tak aby nie płakać za nim bo albo z nim albo z kimś innym .

Mi jeszcze przyszło do głowy,że rozejrzeć się za alternatywą, porozglądac się za innymi facetami. smile Nie musisz od razu nic poważnego, ale pogadać przy kawie, troszkę zdabać o siebie i dowartościować się zainteresowanym spojrzeniem - to Ci nie zaszkodzi.

7. To przemawia za ratowaniem związku - Śmierć
      Że związek już się wypala .

Nic nie przemawia, to już koniec.

8. To przemawia za rozstaniem - Paż mieczy
      Ciągłe kłótnie , które się nie skończą , docinki i ciche dni - tygodnie między nami.

To,że ten związek powodował tylko cierpienie i smutek. Jak sobie to uświadomisz, to zobaczyz, że sama jesteś w stanie być duzo bardziej szczęśliwa, bo Ty się trzymasz wyobrażeń, dobrych wspomnień, życzeń, a nie faktów.

9. Tak będzie z pogodzeniem się - Qrólowa Denarów
      ? No nie wiem , królowa monet - ja się chyba zajmę pracą i nie będę myślała o nim.

Ja jeszcze pomyślałam,że jesli kiedy kolwiek będziecie ze sobą rozmawiać, to czysto formalnie, bez uczuć. Może jeszcze jakieś drobne interesy zostały do zamknięvcia.

10. Przyszłość relacji - 3 kije - 7 mieczy - 3 monet
      Nic z tego nie będzie jesli chodzi o uczucia, może coś jeszcze na polu biznesowym spróbujecie ugrać, ale nie będzie uczciwości między Wami.

11. Główny problem w związku - 8 mieczy
      Nie wiadomo co dalej , jak dalej , nic nie wiadomo , trzy lata stracone.

Ja bym powiedziała,że brak porozumienia, brak perspektyw - nie widzicie szansy, bo inaczej odbieracie świat i przez to blokady w komunikacji.

12. Co stanowi problem dla niego - Słońce
      Było mu przyjemnie, dobrze się bawił przy Tobie, był to dla niego czas beztroski.

13. Co stanowi problem dla ciebie - Księżyc
      On uważą , że ja podchodzę do związku jak dziecko , a ja uważam , że z nim nic nie można zrobić ,wiele razy proponowałam wspólne zamieszkanie to on na to póżniej , ślub jakoś nie podejmował nigdy rozmowy inicjatywy w tym kierunku .

Nie podchodzisz do związku jak dziecko, ale fakt, nie patrzyłaś na ten związek realistycznie, zatopiłaś się w emocjach i marzeniach,które nie maiły pokrycia w realu.

14. Czy będziecie razem -4 miecze (8 kielichów,10kijów,5 monet)
      Sytuacja się ucichnie ale emocje pozostaną na długi czas , ciężko będzie się z tym uporać. Nie wiem ja to widzę , tak że zostałam zrobiona w balona i ktoś ze mnie zakpił i zabawił się moim kosztem . Dojrzałam trochę się otrząsłam i wiem , że jeżeli ktoś kocha to wróci , jeżeli nie to odejdzie ,,.

Nie będziecie - wszystkie karty to odejście, zmęczenie, pustka. sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka