Dodaj do ulubionych

Odchudzanie

01.07.19, 22:36
Przytylam. Zdarza sie. Wzielam sie za odchudzanie, rozsadne, nie zadne 20kg w miesiac. Zadalam pytanie: jak pojdzie mi odchudzanie w lipcu?
1. Sytuacja. Odwrocona Smierc. Juz sie przyzwyczailam do tluszczyku I sama sie przekonuje, ze nie jest tak zle. Trudno mi sie zebrac na zmiane.
2. Dobre wplywy. Glupiec. Zaczynam nowa droge . Moze ruch, doslownie wedrowanie, biegi, beda pomocne?
3. Zle wplywy. Ksiezyc. Biadole, ale nie odmawiam sobie dobrego jedzenia. I picia. Zwlaszcza picia.
4. Rada. Odwrocona 5 kijow. Karta konkurencji. Mam sie nie ogladac na konkurencje, nie porownywac z innymi. Jeden schudnie 1 kg w miesiac, inny 6kg. To, ze przeczytam na innym forum, ze ktos osiagnal wiecej, tylko mnie zniecheci.
5. Rezultat. Odwrocony Swiat. Jesli bede stosowac diete I cwiczenia, strace nieco wagi , ale raczej niewiele. Moje odchudzanie to dlugi dystans.
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Odchudzanie 04.07.19, 12:18
      Ktos cos moze?
    • kamerados Re: Odchudzanie 06.07.19, 12:34
      NIE MOGĘ,najpierw śmiechoterapia, andgie.
      1. Zagłodzisz się. Prawie.
      2. Zamierzasz i zgłupieć, pewno dlatego że jak nie ma cukrów i glukozy to nie ma i nic w głowie. Przed egzeminami biorę glukozę, i zdaję, bezpardonowo odsaczając innych.
      Inna sprawa, że archetyp Głupca jest otwarty NA WSZYSTKO. Jednym słowem, nauczyć się musisz, policzyć kalorie, zajrzeć, ile masz nadwagi...
      3.Księżyc. Bez zmian, kobiece łakomstwo cię rozłożyło, tu,ciasteczko, tam ciasteczko...
      winko do obiadu pomaga,jawłaśnie przerzucam się - bo też tyję - na piwo z drożdżami Działa. Odwadnia. Polecam każdemu,zdrowe byle nie za dużo.
      4. Popieram, za dużo wkładasz w konkurencję z innymi. I nie mów mi,że nie, taka po prostu jesteś . Musisz nauczyć się nad tym panować, pięknie o tym mówi Tarot
      5. Uważaj na efekty jojo, Świat to pewien cykl, choć i nie zakończony, i obarczony złudzeniami.
      • andgie Re: Odchudzanie 06.07.19, 21:27
        Dzieki wielkie Kamerados, wiele trafnych komentarzy . Szczegolnie odwrocony Swiat, wszystko od nowa. Moze powinnam jak Glupiec zaczac cos calkowicie nowego, np. Weight Watchers czy cos takiego.
    • crymeariver Re: Odchudzanie 18.07.19, 20:38
      A może ta 5 kijów jako rada zachęca po prostu do jakiegoś sportu grupowego...?
      • andgie Re: Odchudzanie 18.07.19, 22:13
        Dzieki za wpis. Nie wiem, nigdy nie bylam dobra w sportach grupowych. Przez pierwszy tydzien lipca ulegalam lakomstwu. Pozniej juz trzymam diete.
        • misboaa Re: Odchudzanie 21.07.19, 19:16
          Najważniejsze chyba w tym wszystkim jest to że nie jesteś przesadnie gruba/lub tak uważasz. Tobie nie tyle chodzi o szudniecie ale o nieprzytycie big_grin big_grin big_grin
          I na tym etapie pozostaniesz.
          Mozesz osiagnac dobry wynik, tylko, ze ty z tego zrezygnujesz. Dobra wiadomosc u ciebie jest taka ze mozesz sobie na to pozwolic/ mam na mysli twoja sylwetke. Nie musisz siebie katowac. Ogrznicz tylko kilka produktow ktore sa twoja bomba kaloryczna. Mozesz je wciaz jesc od czasu do czasu, kiedy juz naprawde czujesz ze musisz hihihi. Nie wyznaczaj dni w tygodniu typu: jem czekolade w niedziele, ale jedz ja wtedy kiedy silnie tego potrzebujesz.
          • andgie Re: Odchudzanie 21.07.19, 19:33
            Hi Misboa, Dzieki za odpowiedz. Wiem, ze nie jestem specjalnie gruba , BMI mowi, ze mam niewielka nadwage, ale chce schudnac przynajmniej do poziomu , gdzie BMI bedzie pokazywal , ze tej nadwagi juz nie mam.
            • misboaa Re: Odchudzanie 21.07.19, 21:07
              andgie napisała:

> Hi Misboa, Dzieki za odpowiedz. Wiem, ze nie jestem specjalnie gruba , BMI mowi
              > , ze mam niewielka nadwage, ale chce schudnac przajmniej do poziomu , gdzie
              > BMI bedzie pokazywal , ze tej nadwagi juz nie mam.

Hahaha jaki tarot jest cudowny smile Pieknie potrafi pokazać o co chodzi.
              Wszystko opisalam tobie powyzej.
              Idz tym tropem a bedziesz zadowolona smile
              Najbardziej podoba mi sie to ze widac w karach ze ty tego "nie potrzebujesz". A ty teraz mowisz " ze nie chcesz wiecej".
              Fajnie smile

• andgie Re: Odchudzanie 21.07.19, 21:20
                No bo nie chce byc grubsza big_grin
                Chce troche schudnac, ale wiem, ze nie jestem strasznie otyla. Nie napisalam, ze "nie chce wiecej", chce zrzucic pare kg.
                Pilnuje sie . Na razie idzie. Tyle, ze to dlugoterminowe zadanie, a ja lubie dobrze zjesc.
                • andgie Re: Odchudzanie 03.08.19, 21:22
                  Lipiec minal. Nie przytylam smile Wprowadzilam nowa metode odchudzania , polegajaca na okresowym poszczeniu ( odwrocona Smierc? To prawie zaglodzenie sie?). Walcze dalej. Rozlozylam karty na sierpien.
                  1. Smierc . Znowu! Tym razem w pozycji prostej. Chyba poszczenie przypadnie mi do gustu.
                  2. Odwrocona 2 mieczy. Po prostu trzeba dzialac wedlug planu.
                  3. Odwrocony Rycerz pucharow.
                  4. Odwrocony Mag.
                  5. 9 pucharow, prosta .
                  Bardzo podobne karty do tych z lipca. Mysle, ze bede poscic, ale jesc za duzo wtedy, gdy moge. Choc rozklad wydaje mi sie ciut bardziej optymistyczny niz poprzedni. Byc moze poszczenie wplynie korzystnie na moje ogolne samopoczucie, jesli nie na wage. Juz zauwazylam pewne korzystne zmiany, ale ze wzgledu na delikatnosc materii, nie podam szczegolow.
                  • lola1104 Re: Odchudzanie 29.08.19, 08:42
                    jak minal sierpien , Andgie? ja tez sie odchudzam, czuje Twój bol , pozdro
                    • andgie Re: Odchudzanie 29.08.19, 23:09
                      Schudlam 1kg , potem odpuscilam diete bo urlop I nadgonilam. Coraz bardziej do mnie dociera, ze musze sie wziac za siebie, ale brak mi wytrwalosci. Na razie zrezygnowalam zupelnie z alkoholu.
                      Rozklad na wrzesien, uzylam kart tylko prostych.
                      1. Kochankowie. Moje niezdecydowanie jest problemem. A moze faktycznie powinnam sie zapisac do jakis Slimming World czy innych, zeby miec doping, wsparcie? Chyba sobie sama nie poradze.
                      2. Dobre wplywy. 4 pucharow. Ostatecznie dostrzegam problem.
                      3. Zle wplywy. As kijow. Slomiany zapal.
                      4. Rada. 6 monet. Sporzadzic plan diety I sie scisle trzymac.
                      5. Rezulat. Kaplanka. Bedzie dobrze, pod warunkiem, ze bede sie trzymac planu. Czy bede, to inna sprawa. Ale Kaplanka lubi poscic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka