anhelica6darc
06.06.22, 17:59
Proszę o spojrzenie na karty w sprawie wyceny wartości mojego mieszkania przez bank. Na stronie specjalizującej się wycenom podana wstępna wycena mojego mieszkania bez wizji lokalnej to 350 tys. zł, a wg mnie to co najmniej 370 tys. zł. Większość mieszkań o podobnym metrażu, roczniku i stanie, ale w nieco lepszej okolicy mojego miasta jest bowiem sprzedawana średnio za 450 tys. zł, ale jak wiadomo bank na ogół zaniża wyceny w stosunku do tych za jakie są mieszkania realnie sprzedawane. Wkrótce przyjdzie pan z firmy wynajętej przez bank specjalizującej się w tego typu wycenach i moje pytanie brzmi, jak oceni wartość mojego mieszkania - na moją korzyść czy niekorzyść, tj. powyżej 370 tys. pln które zadeklarowałam bankowi, czy poniżej tej kwoty? Moje karty to: Królowa monet, 5 mieczy, As mieczy. Niestety on chyba zaniży wartość mojego mieszkania, gdyż pojawia się nóż wbity w plecy aczkolwiek będzie blisko mojej wyceny gdyż mamy Królowe monet, która jest bogato odziana i przystrojona w klejnoty.