21.06.08, 13:34
zainstalowałem mozille i rzeczywiście działa dzięki za podpowiedzsmile
Obserwuj wątek
    • elleshesie Re: mozilla 22.06.08, 01:15
      Fajnie, ale po co od razu zakładać nowy temat z tym wyznaniem? Przecież można
      było wpisać się w już istniejącym temacie, GDZIE TOCZYŁA SIĘ "DYSKUSJA" nt.
      Mozilli, a nie mnożyć niepotrzebne wątki.;/
      • romanticca Re: mozilla 22.06.08, 19:49
        Jeśli ktoś chce założyć wątek, by podziękować to nie widze problemu,
        wręcz przeciwnie - jest to bardzo miłe.
        • okwilk Re: mozilla 22.06.08, 19:55
          romanticca napisała:

> Jeśli ktoś chce założyć wątek, by podziękować to nie widze problemu,
          > wręcz przeciwnie - jest to bardzo miłe.

No ale żeby nie zarzucać, że wątek nie potrzebny to może porozmawiamy o addonach
          do mozilli tongue_out? Macie jakieś ulubione ?smile

Ja osobiście używam:
          Session manager
          FlashGot
          Fission
          Extended Statusbar
          Download Statusbar

no i w dodatku:
          Słownik języka polskiego
          Słownik British English

Może to rozmowa o naszych czarnych kotkach nie jest ale co tam, trochę spraw
          technicznych nie zaszkodzi smile

Pozdrawiam,
          Oktawiusz.
          • alka.5 Re: mozilla 22.06.08, 20:10
            A czemu ta mozilla nie podkreśliła Ci "nie potrzebny"? smile))
            Chciałam tylko podtrzymać rozmowę big_grin
            • okwilk Re: mozilla 22.06.08, 20:16
              alka.5 napisała:

> A czemu ta mozilla nie podkreśliła Ci "nie potrzebny"? smile))
              > Chciałam tylko podtrzymać rozmowę big_grin

Bo zarówno słowo "nie" jak i "potrzebny" nie jest nie zgodne ze słownikiem. A że
              czasami piszę i patrzę gdzieś na dwór to wychodzą potem takie babole ;P

Wszyscy znajomi się ze mnie śmieją że jak piszę na komputerze to muszę patrzeć
              gdzieś poza monitor, bo patrzenie na klawiaturę rozprasza mnie i spowalnia mi
              pisanie... tongue_out

A tak na koniec - zawsze miałem problemy z ortografią tyle że ja pomimo
              stwierdzonej dysortografii byłem na tyle uparty żeby słowa wkuwać na pamięć i
              używać słownika... no ale niestety - do dziś mi się jakiś babol przemyci wink

Pozdrawiam,
              Oktawiusz.
              • okwilk Re: mozilla 22.06.08, 20:17
                niezgodne - no nie czepiać się już tongue_out
                • alka.5 Re: mozilla 22.06.08, 22:28

Oktawiuszu, czy możemy się nieczepiająco poprawiać wzajemnie, ja
                  mogę Twoją ortografię, a Ty moje błędy tarotowo-interpretacyjne?
                  No dobra, rzartóję z tą ortografiom!
                  • alka.5 Re: mozilla 22.06.08, 22:30

tartowo-interpretacyjne, oczywista!
                  • okwilk Re: mozilla 22.06.08, 22:52
                    alka.5 napisała:

>
                    > Oktawiuszu, czy możemy się nieczepiająco poprawiać wzajemnie, ja
                    > mogę Twoją ortografię, a Ty moje błędy tarotowo-interpretacyjne?
                    > No dobra, rzartóję z tą ortografiom!

No hm... muszę pomyśleć... ale to Twoje ostatnie zdanie mi się tak podoba, że aż
                    nie sposób Ci odmówić współpracy wink

Pozdrawiam,
                    A.A. z drÓRZyny R.R. Wilk wink
                    • alka.5 Re: mozilla 23.06.08, 10:32
                      Czy ja mogę rozłożyć karty na pytanie co to za drórzyna? To będzie
                      taki warsztat zaspokajający moją ciekawość smile
                      Ale weryfikacja niezbędna.

Może na szkółce można by wprowadzić jakieś warsztaty, które są dosyć
                      bezpieczną i myślę, że skuteczną formą nauki?
                      Te "szkółkowe" mogłyby być krótsze, prostsze?
                      • okwilk Re: mozilla 23.06.08, 17:20
                        alka.5 napisała:

> Czy ja mogę rozłożyć karty na pytanie co to za drórzyna? To będzie
                        > taki warsztat zaspokajający moją ciekawość smile
                        > Ale weryfikacja niezbędna.
                        >
                        > Może na szkółce można by wprowadzić jakieś warsztaty, które są dosyć
                        > bezpieczną i myślę, że skuteczną formą nauki?
                        > Te "szkółkowe" mogłyby być krótsze, prostsze?
                        Jeśli chcesz to rozłóż, ale rozwiązanie będzie pewnie tak poplątane jak sieci
                        neuronowe we mnie ;P

Pozdrawiam,
                        Wilk.
                        • alka.5 Re: mozilla 23.06.08, 18:01
                          No wiesz, moje rozwiązania na ogół są poplątane, więc co za różnica?
                          • okwilk Re: mozilla 23.06.08, 20:21
                            alka.5 napisała:

> No wiesz, moje rozwiązania na ogół są poplątane, więc co za różnica?
                            No jak tak to chyba żadna - próbuj uważaj tylko żeby się nie zaplątać w te moje
                            sieci neuronowe - a jakbyś się wplątała to nie szarp, bo głupio będę wyglądał
                            jako kukiełka ;P
                            • alka.5 Re: mozilla 23.06.08, 22:07
                              1.charakter drużyny? - 9mieczy as kielichów
                              2.co robią członkowie? 5 kielichów król mieczy
                              3.co robi Oktawiusz? rycerz mieczy 8 kielichów
                              4.gdzie się spotykają? 7 denarów cesarzowa
                              5. w jakim celu się spotykają? 9 buław księżyc
                              6.jak spędzają razem czas? 6buław rycerz kielichów
                              7. co ich jednoczy? giermek denarów 7 kielichów
                              8. kim są członkowie? równowaga kochankowie

Karty na pyt. 2, 3 odpowiadają, że jest to grupa AA.
                              Ale tak poważnie to faktycznie wyszło dziwnie, po obu stronach
                              ciężkie karty emocjonalne w połączeniu z trzeźwymi i akurat trochę
                              zwariowanymi mieczami.
                              Chyba, że jest to grupa cynicznych szowinistów, którzy spędzają czas
                              pijąc alkohol? - być może zbyt ciężki dowcip, czasem nie umiem się
                              powstrzymać, liczę na cierpliwość Twoich neuronów smilejeżeli
                              przekraczam granice - powiedz.

Wychodzi na to, że członkowie grupy dobrali się jak w korcu maku,
                              czują się ze sobą świetnie, być może jest to duet ze względu na 2
                              kielichy na równowadze oraz parę na kochankach, czas spędzają w
                              bardzo fajnej atmosferze, w dodatku urzeczywistniają swoje marzenia.
                              Oktawiusz jest kimś, kto przewodzi, napędza, aktywizuje - niestety
                              nie potrafię połączyć rycerza mieczy z 8 kielichów.
                              Karty miejsca mają ze sobą tyle wspólnego, że oznaczają powolne
                              rozwijanie się czegoś - faktycznie, może to las, a może piekarnia smile
                              Cel jest dziwny - 9 buław i księżyc. Jedynie co tu mogę połączyć to
                              jakieś uparte przezwyciężanie lęku.
                              Oktawiuszu - tyle ja.
                              A, gdyby nie taraka, nie wiedziałabym co zrobić z 9 mieczy (znowu
                              połączenie mieczy z kielichem), więc za nią stwierdzam, że charakter
                              grupy ma związek z poczuciem wolności, z faktem, że robicie coś, co
                              daje Wam możliwość odczuwana wolności.
                              To fajna drużyna!
                              ps. ja naprawdę nie umiem bardziej się rozpisać.
                              Pozdrawiam

• okwilk Re: mozilla 23.06.08, 23:02
                                alka.5 napisała:

> 1.charakter drużyny? - 9mieczy as kielichów
                                > 2.co robią członkowie? 5 kielichów król mieczy
                                > 3.co robi Oktawiusz? rycerz mieczy 8 kielichów
                                > 4.gdzie się spotykają? 7 denarów cesarzowa
                                > 5. w jakim celu się spotykają? 9 buław księżyc
                                > 6.jak spędzają razem czas? 6buław rycerz kielichów
                                > 7. co ich jednoczy? giermek denarów 7 kielichów
                                > 8. kim są członkowie? równowaga kochankowie
                                >
                                > Karty na pyt. 2, 3 odpowiadają, że jest to grupa AA.
                                > Ale tak poważnie to faktycznie wyszło dziwnie, po obu stronach
                                > ciężkie karty emocjonalne w połączeniu z trzeźwymi i akurat trochę
                                > zwariowanymi mieczami.
                                > Chyba, że jest to grupa cynicznych szowinistów, którzy spędzają czas
                                > pijąc alkohol? - być może zbyt ciężki dowcip, czasem nie umiem się
                                > powstrzymać, liczę na cierpliwość Twoich neuronów smilejeżeli
                                > przekraczam granice - powiedz.
                                >
                                > Wychodzi na to, że członkowie grupy dobrali się jak w korcu maku,
                                > czują się ze sobą świetnie, być może jest to duet ze względu na 2
                                > kielichy na równowadze oraz parę na kochankach, czas spędzają w
                                > bardzo fajnej atmosferze, w dodatku urzeczywistniają swoje marzenia.
                                > Oktawiusz jest kimś, kto przewodzi, napędza, aktywizuje - niestety
                                > nie potrafię połączyć rycerza mieczy z 8 kielichów.
                                > Karty miejsca mają ze sobą tyle wspólnego, że oznaczają powolne
                                > rozwijanie się czegoś - faktycznie, może to las, a może piekarnia smile
                                > Cel jest dziwny - 9 buław i księżyc. Jedynie co tu mogę połączyć to
                                > jakieś uparte przezwyciężanie lęku.
                                > Oktawiuszu - tyle ja.
                                > A, gdyby nie taraka, nie wiedziałabym co zrobić z 9 mieczy (znowu
                                > połączenie mieczy z kielichem), więc za nią stwierdzam, że charakter
                                > grupy ma związek z poczuciem wolności, z faktem, że robicie coś, co
                                > daje Wam możliwość odczuwana wolności.
                                > To fajna drużyna!
                                > ps. ja naprawdę nie umiem bardziej się rozpisać.
                                > Pozdrawiam
                                >
                                Czymkolwiek jest brygada... jeżeli jest...
                                Kimkolwiek ja jestem w tym wszystkim...
                                Cokolwiek tam robię i w jakim celu...

Mogę Ci to powiedzieć, są to jednak rzeczy, które nie nadają się na to forum...
                                Jeśli chcesz, mogę Ci odpowiedzieć, ale to już między nami (mail) smile

Wszystkich innych zainteresowanych przepraszam, wyraziłem zgodę na postawienie
                                kart. Kto będzie miał w nich coś zobaczyć, ten zobaczy. Nie chcę jednak
                                publicznie omawiać swoich prywatnych spraw wink

Pozdrawiam,
                                Oktawiusz.
                                • alka.5 Re: mozilla 23.06.08, 23:21
                                  Aeroklub - ekstremalne emocje w powietrzu.
        • elleshesie Re: mozilla 22.06.08, 22:16
          romanticca napisała:

> Jeśli ktoś chce założyć wątek, by podziękować to nie widze problemu,
          > wręcz przeciwnie - jest to bardzo miłe.

A ja nadal uważam, że mnożenie zbędnych wątków sprzyja chaosowi i bałaganowi na
          forum i że podziękowanie można było zamieścić w wątku Mozilli "poświęconym".smile
          • okwilk Re: mozilla 22.06.08, 22:24
            elleshesie napisała:

> A ja nadal uważam, że mnożenie zbędnych wątków sprzyja chaosowi i bałaganowi na
            > forum i że podziękowanie można było zamieścić w wątku Mozilli "poświęconym".smile

Ależ to właśnie jest wątek Mozilli poświęcony wink
            Poprzedni poświęcony był ...eemmm... z tego co pamiętam rodzynkowi w Tarcie ;D

Pozdrawiam,
            Oktawiusz.
            • elleshesie Re: mozilla 25.06.08, 23:39
              okwilk napisał:

> Ależ to właśnie jest wątek Mozilli poświęcony wink
              > Poprzedni poświęcony był ...eemmm... z tego co pamiętam rodzynkowi w Tarcie ;D
              >
              > Pozdrawiam,
              > Oktawiusz.

"Rodzynek w tarcie" brzmi makabrycznie.big_grin Rodzynek kojarzy mi się tylko z
              jedynym mężczyzną w damskim gronie. A tu w tarcie, brrrr... Przypomniał mi się
              film "Sweeney Todd", tam też różne "rzeczy" do ciast wkładano.smile
              • alka.5 Re: mozilla 26.06.08, 00:47
                A ja od tej pory wchodzę na forum "o tarcie"
                i zawsze mam wtedy dobry humor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka