Dodaj do ulubionych

JAKIE STUDIA PODYPLOMOWE

19.01.12, 20:02
Mam pytanie. Jakie studia podyplomowe opłaca sie dorobić bedąc już nauczycielką przedszkola (czyli mając wychowanie wczesnoszkolne i przedszkolne, dodam, że mam licencjata z opiekuńczo - wychowawczej)?
Obserwuj wątek
    • kasikrj Re: JAKIE STUDIA PODYPLOMOWE 19.01.12, 21:39
      Sama zastanawiam się nad tym samym, może logopedia?
      • nauczycielka_przedszkola Re: JAKIE STUDIA PODYPLOMOWE 05.02.12, 10:51
        Większosc moich znajomych poszło na logopedię lub terapię pedagogiczna,tylko ja się wyłamałam,bo zamierzam na muzykoterapię.
        • magdalas Re: JAKIE STUDIA PODYPLOMOWE 22.02.12, 18:14
          A da sie zrobić psychologię dziecięca na podyplomowe?
          • nauczycielka_przedszkola Re: JAKIE STUDIA PODYPLOMOWE 23.02.12, 10:15

Zrobic da się każdy kierunek ,tylko zadaj sobie pytanie po co?
            W dobie obecnych wymagań ustawowywch (zespoły ped-psych. w każdej placówce) dyrektorzy cenią konkretnych specjalistów terapeutów,a czy po psychologii dziecięcej będziesz terapeutą? Nie wiem dokładnie ale na pewno nie bedziesz tak ceniona i "rozchwytywana" jak pedagog(po terapii),logopeda,arteterapeuta,pedagog specjalny czy każdy inny z ukończoną konkretną "terapią" ,na końcu smile.A jednocześnie te uprawnienia dają Ci niejako drugi zawód i większe pole działania w szkołach,przedszkolach i innych (a wiemy,że przy obecnych "szaleństwach" likwidacyjnych samorządów- żadna z nas nie może być pewna dnia ani godziny co do pracy),natomiast psycholog dziecięcy bez konkretnej specjalizacjii hmmm.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka