salic 15.06.07, 17:13 Podobno te, które widać dużo o nas mówią. Ja mam fehu czyli siły twórcze, powodzenie w biznesie, ale także zachłanność i przyziemność. A co wy macie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosma9 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.06.07, 18:18 Ja mam ALGIZ na lewej dłoni , co to oznacza ? Odpowiedz Link
gender32 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.06.07, 18:58 a ja uruz i hagal na prawej kryzysy, odradzanie się i pełno sił tajemnych w życiu? co o tymm myślicie. Odpowiedz Link
ifyso Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.06.07, 19:33 ja mam na lewej dość dużą Naudiz. Działa ona w moim życiu skutecznie Odpowiedz Link
salic Re: Jakie runy macie na dłoniach. 18.06.07, 11:41 To runa ochronna, a mnie ona sie kojarzy z uzbrojeniem się w cierpliwość, ze stagnacją. Odpowiedz Link
ifyso Re: Jakie runy macie na dłoniach. 18.06.07, 20:42 oj tak...naudiz z jednej strony mnie chroni. Jakaś siła mnie chroni, czuwa, nie ma przypadków. Z drugiej strony moje życie to lekcja cierpliwości, pokonywania przeszkód, opóźnień i pokory. Spóźniony sukces nie cieszy tak bardzo, cieszy mniej. Odpowiedz Link
salic Re: Jakie runy macie na dłoniach. 18.06.07, 21:31 To już wiem dlaczego za nią nie przepadam. Ale jest sposób, żeby to obejść. Można sobie rysować na dłoniach runy, jeżeli podrzebujemy więcej energii to możemy czerwonym flamastem narysować sobie linię w kształcie sowelo. Jest to coś w rodzaju dodatkowych linii, dodajemy sobie nowych cech charakteru. Odpowiedz Link
salic Re: Jakie runy macie na dłoniach. 18.06.07, 11:39 Uruz to siła tura, dla mnie to mocna runa. Hagal to runa wiedźm i magów, jesteś wiedżmą? Odpowiedz Link
gender32 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 18.06.07, 19:35 Troche pewnie tak Ale chyba wszystkie kobiety"parające się sztuką wyzwoloną" są troszke wiedźmami Odpowiedz Link
salic Re: Jakie runy macie na dłoniach. 18.06.07, 20:09 Ale czy jesteś wiedźmą w sensie umiesz czarować? Znasz się na zakleciach, masz silną intuicję. Odpowiedz Link
gender32 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 30.06.07, 09:23 tak, ciagle się ucze , ale umiem to i owo zresztą u mnie w rodzinie to dziedzicznezdolności przechodzą z babci na wnuczkę, zaś pozostałe kobiety w rodzinie mają ponad przeciętną intuicje. Odpowiedz Link
salic Re: Jakie runy macie na dłoniach. 18.06.07, 11:38 algiz to spokój i zrównoważenie. Pewnie drobiazgi nie wytącaja cię z równowagi. Odpowiedz Link
asmena37 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.06.07, 23:55 Ansur na lewej. Inspiracja, natchnienie, twórczość =)... Zgadza się ... A Gebo to chyba wszyscy mają, i to niejedną =D... Odpowiedz Link
sigyn Re: Jakie runy macie na dłoniach. 29.06.07, 22:23 na lewej zauważyłam wielkie Durisaz, a na prawej tak jakby Fehu Odpowiedz Link
su6 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 30.06.07, 20:43 hagal, mannaz i nauthis na prawej dłoni. hagaz 2razy raz mniejszy. Jeśli przekręciłam jakąś nazwę to przepraszam - dopiero się uczę hagaz to rozwój, równowaga, spełnienie (?) mannaz życie w społeczeństwie chyba praca nad sobą (tak to rozumiem) a nauthis???? każdy ją ma tak mniemam pomoc innym? Odpowiedz Link
sakh Re: Jakie runy macie na dłoniach. 10.07.07, 21:32 Hagalaz/haglaz/hagl/hoegl/hagall/Hagalaz jak kto woli pod jaką nazwą nie namalowaną ale to układ żył na ręku od dzieciństwa Odpowiedz Link
wredna_zmija Re: Jakie runy macie na dłoniach. 14.07.07, 12:26 a ja... długo przyglądałam się swoim dłoniom i nic nie widzę poza ANSUZ na prawej dłoni... w runach to ja w ogóle nie jestem mocna - nawet słaba nie jestem, ale temat dziwnym trafem zaciekawił mnie bardzo... Więc co to znaczy?? Odpowiedz Link
wyrdlove1 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 14.07.07, 16:14 Gdzie się szuka? Na zewnętrznej czy wewnętrznej stronie dłoni? Odpowiedz Link
wredna_zmija Re: Jakie runy macie na dłoniach. 14.07.07, 18:50 Ja szukałam na wewnętrznej stronie dłoni - takie mam wyryte głęboko linie... Na lewej dłoni na zewnątrz odnalazłam HAGAL - tak przynajmniej wynika z opisu tego znaku (to układ widocznych żył) Niemniej co mi po tym, że je odnalazłam, skoro zinterpretować tego za cholerkę nie mogę Odpowiedz Link
wredna_zmija O mamusiu! 14.07.07, 18:57 Proszę o pomoc w zrozumieniu przekazu run wyrytych na moim własnym osobistym ciele... Właśnie wyczytałam, że Hagal to runa wiedźm... ożeszTy what is mean? Odpowiedz Link
wredna_zmija Re: Jakie runy macie na dłoniach. 14.07.07, 18:53 Viola, ten ANSUZ... hm... pamiętasz, co mi napisałaś na Szkółce? Naprawdę to moja runa jest? Chyba jednak tak, skoro nawet mi się na mojej prawej dłoni (dłoni do kontaktów z innymi wszak prawą się witamy) wyryła... Odpowiedz Link
krysia17171 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.07.07, 12:16 watek o runach na dloniach rozwija sie... A ja mam pytanie do osoby ktora rozpoczela watek i np, Violi, skad pomysl szukania run na dloniach, dlaczego akurat tam, gdzie o tym czytalyscie, czy slyszalyscie, moze na jakichs warsztatach? A moze osoba postronna znalazlaby na twoich dloniach zupelnie inne runy, a moze nawet w pozycji odwroconej i co wtedy? moze watek ten w tym kierunku teraz pokierowac, co wy na to... Odpowiedz Link
wyrdlove1 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.07.07, 13:21 W żadnej swojej książce o Runach, nie spotkałam się z opisem o Runach na dłoni, ale coś w tym jest, bo na prawej, wewnątrz mam Ansuz , a na lewej jakby Algiz Odpowiedz Link
krysia17171 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.07.07, 13:55 IFYSO, a Ty , co na ten temat wiesz, twoje osobiste zdanie... Odpowiedz Link
salic Dlaczego runy na dłoniach? 15.07.07, 16:13 Dowiedziałam się o tym od pewnej osoby. Przyglądamy sie liniom na wewnetrznej stronie dłoni. Runy tak jak linie papilarne mogą się pojawiac i znikać. Te które aktualnie mamy moga o nas wiele powiedzieć, nie trzeba wgłębiac się aż tak bardzo w chiromancję, aby poznac swój charakter (tak mi się wydaje). Dowiedziałam się rownież, że możemy na wewnetrznej strone dłoni, kreślić runy (jak by to były dodatkowe linie papilarne). Jeszcze tego nie próbowałam, ale w ten o to sposób mozna sobie dodać nowych cech charakeru, dodajemy sobie np. śmiałości albo kreatywności. A moze osoba postronna znalazlaby na twoich dloniach zupelnie inne runy, a moze > > nawet w pozycji odwroconej i co wtedy? moze watek ten w tym kierunku teraz > pokierowac, co wy na to... Ja myślę, że mozna wówczas sobie tę rune odwróconą przemalować. Sposób jak wyżej. Odpowiedz Link
krysia17171 Re: Dlaczego runy na dłoniach? 15.07.07, 19:23 ta osoba to znany ezoteryk, czy ktos zajmujacy sie chiromancja? Czy tylko do okreslenia charakteru osoby? Jesli nie pasuje to mozna przemalowac? domalowac? Odpowiedz Link
salic Re: Dlaczego runy na dłoniach? 16.07.07, 21:26 ta osoba to znany ezoteryk, czy ktos zajmujacy sie chiromancja? > > Czy tylko do okreslenia charakteru osoby? > Jesli nie pasuje to mozna przemalowac? domalowac? Nie jest znanym ezoterykiem, ale ma dużą wiedzę na ten temat. Odpowiedz Link
wyrdlove1 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.07.07, 13:16 Tak Małgosiu Ansuz jest Twoją opiekuńczą Runą, przypisaną do daty urodzin, podobnie jak znak zodiaku.To Runa tych, którzy urodzili się między 5 a 19 sierpnia. Napiszę Ci krótką charakterystykę osoby, którą ta Runa się opiekuje- Posiadasz dar rozumienia innych.Potrafisz wczuć się w położenie drugiego człowieka, zrozumieć jego motywy, a często wyrazić w słowach to, co druga osoba pragnie zakomunikować.Jesteś towarzyska i rozchwytywana przez znajomych.Posiadasz rozliczne wiadomości na różne tematy i nudzić się z Tobą nie sposób- gdy się rozkręcisz, potrafisz mówić jak w natchnieniu. Drzemie w Tobie natura wędrowca i wciąż ciągnie Cię w drogę. Lubisz mieć mózg dobrze dotleniony i wiatr we włosach Partner Twojego życia powinien być silny psychicznie. Nie może przejmować się wszystkim, czym Ty się przejmujesz- odwrotnie, powinien pomniejszać rangę Twoich problemów, a wszelkie napięcia jakie niesie życie, rozładować humorem.Koniecznie musi być oczytany. Często wspierasz swoje wypowiedzi zgrabnym cytatem lub sentencją Choć masz doskonałe wyczucie, co wolno, a czego nie wolno powiedzieć, pamiętaj, że ludzie mogą zbyt dosłownie traktować Twoje słowa i są w stanie uwierzyć w cokolwiek, jeśli to wydaje się logiczne. Fragment z książki Medytacyjna Moc RunBuziaki! Odpowiedz Link
wredna_zmija Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.07.07, 14:40 heh... coś w tym jednak jest plus mój pociąg do odkrywania innych wymiarów Odpowiedz Link
aga_762 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 15.07.07, 22:21 a co oznacza odala na lewej dloni??? Odpowiedz Link
wyrdlove1 Re: Jakie runy macie na dłoniach. 16.07.07, 06:37 Bliskie Ci powiedzenie- wszędzie dobrze, ale w domu najlepiejMiłość do rodziny, domu... Odpowiedz Link