Dodaj do ulubionych

Microsoft odświeża Hotmaila

18.05.10, 13:33
nie ma szans... Łysa Małpa to już trup
Obserwuj wątek
    • xorock Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 14:13
      A jakiś odpowiednik google dla domen?
    • witek_87 Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 14:20
      Hotmail chce walczyc z "grey mail"? Niech najpierw udoskonali filter przeciko spamowi.
      Używam Gmaila od kilku lat, moj adres jest powszechnie znany i jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby jakas niechciana wiadomosc nie znalazla sie w skrzynce odbiorczej. Wszsytko laduje bezblednie do dzialu spam.
      Jakis rok temu utworzlem konto na Hotmailu. Moj e-mail zna moze z 5 osob, nigdy nie uzywalem go rejstrowania sie na jakimkolwiek serwisie, a juz od pierwszego dnia dostawalem przecietnie 1-2 wiadomosci spam, ktore ladowaly w skrzynce odbiorczej. Strasznie to jest irytujace.
      Juz nawet Poczta WP, radzi sobie ze spamem lepiej niz Microsoft.
      Nigdy nie zrezygnuje z Gmaila na rzecz Hotmaila, jezeli bedzie nadal taki problem, ze spamem. Nie chce nawet sobie wyobrazac co by sie dzialo gdybym uzywal Hotmaila na codzien i bybly ogolnie dostepny. Pewnie mialbym po 10 wiadomosci spam na dzien.
    • dobredowcipy Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 16:10
      Za późno się zabrali za zmiany. Google rządzi i kto już korzysta ten gmaila
      nie zmieni, szczególnie w Polsce gdzie Microsoft źle się kojarzy.
    • m4t Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 16:46
      "czyli Gmail + Google Dosc" <- literowka?
    • maruda.r Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 17:52
      flyhalf napisał:

> nie ma szans... Łysa Małpa to już trup

A o którą Łysą Małpę chodzi?

• joanna.sosnowska.net Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 18:25
      @m4t

dzięki za czujne oko - już poprawione
    • yorick Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 21:39
      Zimbra odeśle obu na miejsce :)
    • podzielnik Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 22:34
      witek_87,
      Mam konto i na gmail, gdzie regularnie trafiają mi do inboksa spamy (głównie z Decathlona, muszę przyznać, i mimo wielokrotnej ręcznej klasyfikacji nadal nie trafiało do spamu), gdzie jest dużo false positives, nie tylko powiadomienia z róznych serwisów, ale i normalne maile po polsku na normalne listy dyskusyjne, które subskrybuję od paru lat.

Uzywam także trochę od niedawna Microsoftu mail.Live.com i jeśli hotmaila zrobią podobnie to wróżę temu spory sukces - moja skrzynka to normalny, "dorosły" OWA zachowujący się jakby pod spodem był normalny Exchange. Dla mnie bomba.
      Nie jestem fanem MS, ale muszę przyznać, że jeśli chodzi o korpopocztę to Gmail ma jeszcze duuużo do nadrobienia.

PS Co do Zimbry - fajna zabawka. Tak, używam na bieżąco, stawiałem miesiąc temu. Albo jest to "taki lepszy webmail" albo cena stawia to rozwiązanie na tej samej półce co Exchange. Problemów i czarów tyle samo. (w wersji community z kolei nie ma tylu rzeczy (m.in. synchronizacji kalendarza z Outlookiem czy smartfonami), że nie porównujmy w ogóle tych produktów).
    • gekko44 Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 22:37
      @yorick
      a gdzie moge z tej zimbry skorzystac ?
      tzn jaka strona ma ja postawiona ?
    • yorick Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 22:53
      Siła Zimbry jest w jej otwartości na społeczność - to gwarancja jakości. Zimlety jeszcze zrobią swoje na rynku...

• yorick Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 23:02
      gdzie skorzystać z Zimbry?

jest normalny polski dystrybutor i siec partnerów. jest hosting i wersja on-site, polski support

full service :)

• yorick Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 23:09
      pisz na priva gekko44

ziarno zostało zasiane :)

• boamorte Re: Microsoft odświeża Hotmaila 18.05.10, 23:44
      Witek_87
      pieprzysz głupoty.
      Ja mam konto na hotmailu i nie dostaję żadnego spamu.
      Więc może kompa se przeskanuj czy cuś. Założyłem na hotmailu, bo mierzi mnie trendowatość gmaila i to, że "wszyscy" mają tam teraz konta. Używałem gmaila jeszcze w czasach kiedy dostęp do niego był tylko dzięki zaproszeniem i rozstałem się bez żalu bo większość jego "funkcji" jest mi zupełnie niepotrzebna.

Konto na wp to kompletny syf, który sam w sobie jest spamem. Wp dołącza do twoich emaili reklamy, które są częścią wiadomości (co widzi tylko adresat). Znam przypadki, kiedy ważne maile z wp nie dochodziły, bo zatrzymywał je silny filtr antyspamowy.

dobredowcipy
      a z czym złym kojarzy się kojarzy się MS? z systemami, które używa 99,99 % ludzi w Polsce? Rzeczywiście jesteś dowcipny
    • synegigwy Re: Microsoft odświeża Hotmaila 19.05.10, 08:29
      po ostatnich wpadkach googla nie miałbym nadmiernego zaufania do ich wstrzemieźliwości w zaglądaniu do cudzej poczty... są zbyt pazerni na informacje o klientach
    • von.g Re: Microsoft odświeża Hotmaila 19.05.10, 18:52
      @boamorte

>Konto na wp to kompletny syf, który sam w sobie jest spamem. Wp dołącza do twoich emaili reklamy, które są częścią wiadomości

Fakt ale hotmail wcale nie jest lepszy. Regularnie dostaje maile z hotmaila ze stopka w stylu :

Nowy system Windows 7 - Uprość swoje codzienne zadania.
      itp itd

@podzielnik :
      >moja skrzynka to normalny, "dorosły" OWA zachowujący się jakby pod spodem był normalny Exchange.

No to gratuluje bo OWA to moim zdaniem totalna porazka (Exchange zreszta tez ale to juz kwestia gustu). Najlepsze jest ,ze to cos wyglada zupelnie inaczej pod FF a inaczej pod IE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka