Dodaj do ulubionych

Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test

20.09.10, 23:00
Dlugo wyczekiwany ten test ale przez kogo? I co to za test w ktorym testujecie jedynie pobieznie tylko ekran i GPS? Kilka tygodni zajelo wam takie cos?
Obserwuj wątek
    • zeloran Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 10:35
      Dokladnie, zaden to test.
      Co do ekranu to czy moglibyscie porownac jakies zdjecie do oryginalu wyswietlanego na skalibrowanym monitorze ? Czy kolory nie sa przejaskrawione a kontrast sztucznie podniesiony?
      Odnosnie baterii - czy moglibyscie w obydwu urzadzeniach (ip4) wlaczyc gps i poczekac az sie rozladuje do zera?
      Jak dziala zyroskop na Samsungu?
      Czy mimo problemow z GPSem da sie korzystac z nawigacji? Robiliscie taki test?
      Dlaczego nie ma porownania zdjec zrobionych ip4 i Samsungiem? Filmow zreszta tez.
      Jak wypada dzwiek w obydwu urzedzeniach na dorych sluchawkach ( tych samych)?
    • allways Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 12:48
      Heheheheheheheheh. Test... do tego długo oczekiwany :))
      Czy zna ktoś alternatywę dla naszych masakrycznie głupich polskich portali (onet, gazeta, wp, interia) - jakiś portal gdzie niusy sa podane w normalny sposób??
    • robertcr Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 13:09
      killerem iphone to on nie jest i nie będzie:))), ale bardzo przyzwoity telefon i jeden z lepszych na rynku, a na pewno lepszy niż 10 nokiii razem wziętych:))))
      teraz czekamy na galaxy tab....
    • robertcr Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 13:15
      znowu mi posta wyrzucili... ciekawe co im przeszkadzał?
      ani ofensywny nie był ani chamski - no panowie i panie moderatorzy to jest prawie dyskryminacja.... dobrze, że mam kopie okienka - chyba założe stronę o moderatorach z gazeta.pl :)))
    • kaaarooll Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 14:45
      "Możliwość uruchomienia wielu aplikacji jednocześnie i swobodnego przełączania się między nimi zawsze była wskazywana jako jeden z ważniejszych argumentów "przeciwko" Apple. Minus w tym wypadku jest jeden, ale poważny. Jeżeli nie zamkniemy poprawnie aplikacji, będzie ona działać w tle ad infinitum, pożerając przy tym baterię. "

O BOZE co za pie...ty. Gdyby pani Joanna sie wysilila i przeczytala chociaz krotkie streszczenie jak dziala multitasking w Androidzie to by takich idiotyzmow ie pisala. W Androidzie SIE NIE ZAMYKA aplikacji. Tyle razy madrzy ludzie, ktorzy projektowali Android OS to powtarzali, a pismaki z gazet dalej klepia te same bzdury...

Aktywnosci sa USYPIANE po przejsciu w tlo. W tle moga dzialac procesy nazywane serwisami. Trik polega na tym, ze serwisy sa uzywane przez jedna aplikacje na 100. Po prostu sa one rzadko potrzebne...U mnie na 70 aplikacji ('aktywnosci') teoretycznie dzialajacych mam 8 serwisow, z czego wiekszosc to serwisy systemowe, ktore w sumie tez nic nie robia, tylko nasluchuja na sygnaly z internetu, albo czekaja na okreslony moment, zeby odwiezyc np. liste wiadomosci na Twitterze.

Mysle, ze pani Joanna powinna przejsc do dzialu w ktorym doradza sie jak piec babeczki, robic pomidorowa etc. Do dzialu IT sie nie nadaje...

• ogrodnik.january Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 14:46
      No faktycznie, jak na "test" to bardzo lakoniczny materiał... może obcięło pozostałe 8 stron? :-) Chyba trza będzie sobie kupić Galaxiaka i napisać porządną recenzję na blogu...
      applefobia.blox.pl/html
    • benq86 Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 15:19
      ". Szkoda, bo robienie zdjęć komórką zamiast aparatem stało się standardem." HAA to zart, prawda?
    • benq86 Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 15:24
      najgorsze, ze pani joasia ma za to placone.
    • known2own Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 16:11
      Wspaniały test! Porównanie wyświetlaczy ("na oko"), porównanie żywotności baterii ("na oko") i popsuty GPS (co sprawia, że żadna nawigacja nie będzie działać, co dla mnie jest podstawową obok dzwonienia funkcjonalnością smartphonów, ale to szczegół i kiedyś tam być może to naprawią więc nie wpływa to na ocenę końcową haha). Ani słowa o aplikacjach, funkcjonalności, ergonomii, interfejsie.
      Nie chce mi się wierzyć, że ktoś zapłacił autorowi za napisanie tego artykułu. Ledwie byłbym w stanie uwierzyć, że to Joanna Sosnowska zapłaciła redakcji na tyle dużo, że zamieścili jej wypociny.
    • matt4x Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 16:43
      Android inaczej traktuje multitasking niż np. Symbian. Tutaj aplikacja po wciśnięciu przycisku home jest usypiana i nie pobiera już energii, ew. marginalne ilości (wyjątkiem są gry, które trzeba zawsze wyłaczać ręcznie). Używanie task killerów jest jak najbardziej niepotrzebne i wręcz dla Androida szkodliwe, ponieważ posiada dosyć sprawny moduł zarządzania pamięcią RAM i dzięki temu, że usypia np. przeglądarke internetową, kalendarz, czy aplikacje do pisania smsów nie musimy potem czekać aż się na nowo uruchomią i zaczniemy tam gdzie skończyliśmy.
      A tak poza tym to recenzja jest strasznie krótka i nic w niej nie ma. Te wszystkie informacje można łatwo znaleźć na google i nie trzeba mieć telefonu w ręce, żeby stwierdzić, że SAMOLED jest lepszy w filmach od Retiny bo to już wiadomo od momentu premiery SGS.
    • ciaki Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 17:13
      Nie jest to czasem iPhone 3 GS na zdjęciu obok samsunga?
    • zeloran Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 21.09.10, 17:15
      Tu jest dobre porownanie ekranow:
      www.digitalversus.com/apple-iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-p974_9407_93.html

Jednak plotki o fatalnym oddaniu kolorow przez Samsunga okazaly sie prawdziwe.
      Zdecydowanie lepszym wyswietlaczem jest Retina.
    • jangosfather Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 22.09.10, 16:59
      Ta.. Uwielbiam posty specjalistów.
      To ja wtedy w tak: ..tylko że jednego dostajesz od operatora gsm za jednego zeta przy "logicznym" abonamencie i umowie 24 mies. (1,22 zł (brutto) to co najmniej tyle ile wypada w miedziakach ze spodni przed wrzuceniem ich do pralki), a drugiego - masz od ok. 700 PLN netto, czyli tyle co 3 pary butów dla ukochanej lub 6 sutych kolacji we dwoje lub 3 tankowania do pełna diesla segmentu D lub dowolne dodatkowe zajęcia dla dziecka na cały rok szkolny lub 14-17 płyt CD z ulubiona lub co najmniej tyle samo książek.
      Kupie samsunga, a za różnicę w cenie uczczę zwycięstwo nad filozofią lanserów i gadżeciaży, którzy zapomninają do czego służy telefon i nie mają pojęcia o tym, ze nie trzeba mu się przyglądać z odległości 15mm, zeby cieszyć się rozmową. A test - prawda, do bani. PS: Podobno iPhone 5 ma być w kształcie ogórka i świetnie leżeć w kieszeni
    • swan_ganz Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 09:39
      pewnie nie trzeba przygldać sie wyświetlaczowi z odległości 15mm ale co zrobic jak dopiero z tej odległości widać po pikselach, że wyświetlacz retina jest lepszy od wyświetlacza samoled? To trzeba się przyzwyczaić do oglądania telefonu z bliska... bardzo bliska bo jak inaczej uzasadnić sobie wydanie 2 x większej kwoty na zakup urzadzenia skoro w trakcie normalnego użytkowania i oceny "na oko" wyświetlacz od samsunga jest lepszy w odbiorze (kontrast czy kolory..)
    • yemu Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 10:06
      @kaaarol - pieczenie babeczek wcale nie jest proste :-)
    • karolskas Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 10:19
      Miałem poprzednika Samsunga I5700, i w ogóle nie byłem z niego zadowolony. Do był mój drugi samsung, i podobnie jak poprzednik był awaryjny. A do tego, samoczynnie łączył się z internetem. Po kilku reklamacjach, po prostu go sprzedałem.
    • dsone Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 10:40
      Samsung bardzo sie stara dogonic Apple, ale z tego pospiechu co chwile sie potyka. Daje dobry sprzet, swietne parametry i kaszani to softem - czyli Androidem... Przyklad G i5700 - zeby nowy telefon NORMALNIE dzialal, trzeba w nim wymienic prawie polowe oprogramowania, a najlepiej pogrzebac w systemie, instalowac co chwile jakies romy, sromy i inne rooty. Chyba tylko jakies nolajfy z windowsem moga jarac sie takimi bzdetami. iPhone po prostu dziala i robi to dobrze. Bez grzebania i dumania o systemie. Telefon ma ulatwiac zycie a nie je komplikowac.

Nie jest prawda, ze Android tak sprawnie usypia procesy. Juz parokrotnie zostawilem telefon w uspieniu bez "zabicia" aplikacji", wieczorem ponad polowa baterii, rano zgon fona. Fajna sprawa jak ktos sobie ustawi budzik na rano ;) Jesli wylaczy sie procesy przed uspieniem, wylaczy wifi i inne takie, bateria trzyma elegancko. Najwidoczniej autorke artykulu spotkalo to samo :)

Warto tez miec na uwadze, ze Samsung tak gdzies po roku zapomina o swoich starszych dzieciach i nie trudzi sie aktualizacja oprogramowania. Apple pamieta nieco dluzej ;)

• swan_ganz Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 12:03
      tia.."zapomina"... Tyle, że to jest android a więc system który nie nalezy do samsunga i nie oni maja pamietać o swoich straszych dzieciach.... I druga sprawa; telefonu z regułu uzywa sie nie dłużej niz dwa lata bo potem to juz jest egzemplarz muzealny...
      Oba telefony (Ip4 i tego galaxy) dostałem od operatora (era) za złotówkę (+ vat) i dla siebie wybrałem po prostu lepszy telefon, gorszy zaś (Iphona) dostała córka :-)
    • zderzenie.szarych.komorek Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 12:37
      Pani Joanno - won z powrotem do gimnazjum !

Czym się różni "czas" od "intensywności korzystania" ? Pewnie tym samym, "czym się różni wróbelek" - "bo wróbelek ma jedną nóżkę bardziej" !

Przed opublikowaniem słabiusieńkiego merytorycznie tekstu zadbała by Pani chociaż o formę (czytając swoje "dzieło" 10 razy nim Pani wyśle na serwer). ! A tak i zawartość marna i forma do niczego.
    • babaqba Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 14:10
      swan_ganz: "Oba telefony (Ip4 i tego galaxy) dostałem od operatora (era) za złotówkę"

:) marzenia, marzenia... a tu karta Heyah się skończyła... proza życia
    • dsone Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 08.10.10, 17:36
      @ swan_ganz. Na samym androidzie zaden telefon nie pojdzie. Potrzebne sa sterowniki. Te pisza producenci. Samsung daje na starcie kiepskie i szybko o nich zapomina. Bez blogoslawienstwa Samsunga nie zainstalujesz tez zadnego nowego Androida, ktory wyjdzie np. za pare miesiecy. Kupisz sobie kiedys taki telefon to sie przekonasz, ze hype andro jest 10x wiekszy od hype iOS. Pierwszy system ma wiele zalet teoretycznych, drugi za to praktycznych i tym sie glownie roznia.
    • darus_xd Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 09.11.10, 07:27
      Powiem tyle:
      Ja wiem przez kogo dlugo wyczekiwany.. przez redakcje! :D Wiecie o co chodzi, co nie? :D

Co do testu.. zamiast testu zaawansowanego, drogiego smartphone mamy tu nieudolny test nawigacji, co w owym smartphonie jest rzecza dziesiecioplanowa. w owym tescie nawigacji skupiono sie na.. ekranie xP

a co do tego ze ktos dostal za napisanie tego kase.. nie tylko za napisanie xP z testu bowiem mozna sie dowiedziec ze za dlugie testowanie tez ktos tu dostal kase! rany, praca marzen xd uzywanie telefonow xD

A co do ekranow Amoled i Retina.. Dobre to porownanie. W skrocie Amoled to lepsza jasnosc, kolory ktore wrecz swieca, idealna czern i kat widzenia. Retina to lepsza wyrazistosc obrazu.
      Ja wole Amoled.. A co do testu, to mam jakas niechec do nazywania tak wielkiego ekranu wyswietlaczem. To prawie jakby telewizor nazywac wyswietlaczem.

no ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.. Ja zalozylem konto na tym portalu wlasnie przez ten test xD
    • masterman22 Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 24.12.10, 21:10
      Ja się jednak nad zakupem zastanawiam..;P

Tu macie o wieeele obszerniej opisany test telefonu.. Wypowiedzcie pod nim jeśli jesteście znawcami tematu

komorkownia.blogspot.com/
    • danybany Re: Samsung Galaxy S - długo oczekiwany test 30.01.11, 16:51
      Beznadziejny test, a tutaj mój test Galaxy S:

itblognews.blox.pl/strony/samsung-galaxy-s-test-recenzja.html

Serdecznie zapraszam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka