Gość: nikt IP: 217.153.72.* 06.04.06, 12:33 ja robię w necie regularnie zakupy, ale za to w jednym sklepie. W Leclercu :))). Nie chce mi się dźwigać zakupów do domu :))) a bebech rośnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pięcioro dzieci Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: *.aster.pl 06.04.06, 12:40 jak wygląda to "coś", ja też chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jotgie Tylko, że mam pecha! Zawsze coś nie tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:54 Tylko, że mam pecha! Zawsze coś nie tak! Antena do samochodu nie pasowała! Radio samochodowe nie działa a serwis (na drugim końcu Polski) twierdzi, że mam coś z samochodem bo u nich działa! Już 200 zł kosztowały mnie przesyłki! Pendrive przysłałi o mniejszej pojemności za cenę większego i nie chcą uznać reklamacji, bo twierdzą, że włożyli dobry a ja chcę ich wykiwać. Router wifi przysłali bez anteny (na szczęście dosłali). I tak wyglądają zakupy w Internecie. Nie ma jednak jak to pójść do sklepu! Samochodem bym podjechał i pokazał, że radio nie działa. Pendriva od razu w sklepie wziąłbym odpowiedniego. Antenę bym widział, że nie taka! Całkowicie się zniechęciłem do zakupów w Internecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Tylko, że mam pecha! Zawsze coś nie tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:36 Bo trzeba wiedzieć co i jak należy kupować. Ja zanim kupię w internecie, najpierw dokładnie oglądam i sprawdzam w realu.Chodzę po sklepach, oglądam i sprawdzam. Potem wybrany model namierzam w internecie (dobre sprawdzone sklepy) i kupuję. Dostaję wtedy to czego szukałam i to zazwyczaj taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starter Czyli zakupy bez wychodzenia z domu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.06, 14:14 Gość portalu: barbara napisał(a): > Bo trzeba wiedzieć co i jak należy kupować. Ja zanim kupię w internecie, > najpierw dokładnie oglądam i sprawdzam w realu.Chodzę po sklepach, oglądam i > sprawdzam. Potem wybrany model namierzam w internecie (dobre sprawdzone > sklepy) i kupuję. Dostaję wtedy to czego szukałam i to zazwyczaj taniej. A jak przy tym czas oszczędzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Czyli zakupy bez wychodzenia z domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:47 > A jak przy tym czas oszczędzasz... Zakupy to przjemność. Tylko faceci o tym nie wiedzą. Dla nich liczą się konkrety - w tym wypadku czas :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: *.zeblach.com.pl 06.04.06, 13:43 3% to co dziesiąty? Jak to liczyliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzd Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: *.grupalotos.pl 06.04.06, 14:30 31% respondentow korzysta z internetu. 3% respondentow wiec to co dziesiaty internauta. 3/31 = 0,096 , w zaokragleniu 0,1, czyli co dziesiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: 81.210.14.* 06.04.06, 14:51 ja np ubezpieczenia kupuje na stronie hestia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie 06.04.06, 16:26 autor tego artykolu powinien odswierzyc sobie podstawowa matematyke.szczegulnie procenty.napewno posiada wyzsze wyksztaucenie? fakty a nie -lanie wody- Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Ciekawe liczby 06.04.06, 16:48 "46 proc. Polaków ma w domu komputer, 31 proc. korzysta z internetu" a "7% populacji ma komputer bez internetu". Abstrahując od tego, że Internet pisze się wielką literą - jak komuś wyszło, że 46 - 31 = 7 ? Czy ktoś się nie zastanowił, że zebrane dane albo/i ich analiza jest/są a kant potłuc? Odpowiedz Link Zgłoś
ext Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie 06.04.06, 23:17 Prawie 30% ... Prawie robi wielką różnicę!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombur 128kb/s to zdaniem tp szerokie pasmo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:28 "Telekomunikacja Polska SA (TP SA) podała wcześniej, że na koniec 2005 roku obsługiwała 3,0-3,1 mln linii szerokopasmowego internetu, z których większość ma przepustowość 128 kb/ s." 128kb/s to zdaniem tp szerokie pasmo??? no to te 6mbit/s ktore oferuja to jest juz pewnie super hiper ultra szerokie za super hiper ultra wielkie pieniadze.dlaczego nie wspomnieli w tym raporcie o cenach jakie mamy w Polsce za internet a jakie maja np w UE ???? Odpowiedz Link Zgłoś