Dodaj do ulubionych

CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie

IP: 217.153.72.* 06.04.06, 12:33
ja robię w necie regularnie zakupy, ale za to w jednym sklepie. W
Leclercu :))). Nie chce mi się dźwigać zakupów do domu :))) a bebech
rośnie :))))
Obserwuj wątek
    • Gość: pięcioro dzieci Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: *.aster.pl 06.04.06, 12:40
      jak wygląda to "coś", ja też chcę!
    • Gość: Jotgie Tylko, że mam pecha! Zawsze coś nie tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:54
      Tylko, że mam pecha! Zawsze coś nie tak! Antena do samochodu nie pasowała!
      Radio samochodowe nie działa a serwis (na drugim końcu Polski) twierdzi, że mam
      coś z samochodem bo u nich działa! Już 200 zł kosztowały mnie przesyłki!
      Pendrive przysłałi o mniejszej pojemności za cenę większego i nie chcą uznać
      reklamacji, bo twierdzą, że włożyli dobry a ja chcę ich wykiwać. Router wifi
      przysłali bez anteny (na szczęście dosłali). I tak wyglądają zakupy w
      Internecie. Nie ma jednak jak to pójść do sklepu! Samochodem bym podjechał i
      pokazał, że radio nie działa. Pendriva od razu w sklepie wziąłbym
      odpowiedniego. Antenę bym widział, że nie taka! Całkowicie się zniechęciłem do
      zakupów w Internecie!
      • Gość: barbara Re: Tylko, że mam pecha! Zawsze coś nie tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:36
        Bo trzeba wiedzieć co i jak należy kupować. Ja zanim kupię w internecie,
        najpierw dokładnie oglądam i sprawdzam w realu.Chodzę po sklepach, oglądam i
        sprawdzam. Potem wybrany model namierzam w internecie (dobre sprawdzone sklepy)
        i kupuję. Dostaję wtedy to czego szukałam i to zazwyczaj taniej.
        • Gość: Starter Czyli zakupy bez wychodzenia z domu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.06, 14:14
          Gość portalu: barbara napisał(a):

> Bo trzeba wiedzieć co i jak należy kupować. Ja zanim kupię w internecie,
          > najpierw dokładnie oglądam i sprawdzam w realu.Chodzę po sklepach, oglądam i
          > sprawdzam. Potem wybrany model namierzam w internecie (dobre sprawdzone
          > sklepy) i kupuję. Dostaję wtedy to czego szukałam i to zazwyczaj taniej.

A jak przy tym czas oszczędzasz...

• Gość: barbara Re: Czyli zakupy bez wychodzenia z domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:47
            > A jak przy tym czas oszczędzasz...
            Zakupy to przjemność. Tylko faceci o tym nie wiedzą. Dla nich liczą się konkrety
            - w tym wypadku czas :))
    • Gość: a Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: *.zeblach.com.pl 06.04.06, 13:43
      3% to co dziesiąty? Jak to liczyliście?
      • Gość: tzd Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: *.grupalotos.pl 06.04.06, 14:30
        31% respondentow korzysta z internetu.
        3% respondentow wiec to co dziesiaty internauta.

3/31 = 0,096 , w zaokragleniu 0,1, czyli co dziesiaty.
    • Gość: michal Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie IP: 81.210.14.* 06.04.06, 14:51
      ja np ubezpieczenia kupuje na stronie hestia.pl
    • neiden Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie 06.04.06, 16:26
      autor tego artykolu powinien odswierzyc sobie podstawowa matematyke.szczegulnie
      procenty.napewno posiada wyzsze wyksztaucenie? fakty a nie -lanie wody-
    • aegis_of_heart Ciekawe liczby 06.04.06, 16:48
      "46 proc. Polaków ma w domu komputer, 31 proc. korzysta z internetu" a "7%
      populacji ma komputer bez internetu".

Abstrahując od tego, że Internet pisze się wielką literą - jak komuś wyszło, że
      46 - 31 = 7 ? Czy ktoś się nie zastanowił, że zebrane dane albo/i ich analiza
      jest/są a kant potłuc?
    • ext Re: CBOS: 7% Polaków kupiło coś w internecie 06.04.06, 23:17
      Prawie 30% ...

Prawie robi wielką różnicę!!!!!!!!!
    • Gość: tombur 128kb/s to zdaniem tp szerokie pasmo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:28
      "Telekomunikacja Polska SA (TP SA) podała wcześniej, że na koniec 2005 roku
      obsługiwała 3,0-3,1 mln linii szerokopasmowego internetu, z których większość ma
      przepustowość 128 kb/ s."

128kb/s to zdaniem tp szerokie pasmo???
      no to te 6mbit/s ktore oferuja to jest juz pewnie super hiper ultra szerokie za
      super hiper ultra wielkie pieniadze.dlaczego nie wspomnieli w tym raporcie o
      cenach jakie mamy w Polsce za internet a jakie maja np w UE ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka