Dodaj do ulubionych

Z Tele2 do internetu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 08:06
TP nie boi się konkurencji ze strony Netii, TELE2, itd., bo s-syny
uniemożliwiają im działanie. Od prawie trzech miesięcy nie działa Net24 na
linii TP, bo TP nie odpowiada na zgłoszenia Netii.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Z Tele2 do internetu IP: 83.238.172.* 26.06.07, 11:06
      TP SA się nie boi bo i tak 80% opłaty zainkasuje TP za udostępnienie łącza,
      serwis i inne. Stracą tylko tyle, że obniży im się wysoko marża jaką by mieli
      gdyby ci użytkownicy posiadali usługę Neo. A tak sprzedają hurtowo takiej
      Netii. Więc tak czy siak zarabiają, a nie muszą się troszczyć o klientów bo na
      papierze to klienic Netii lub Dialogu.
      • juvergol Re: Z Tele2 do internetu 20.07.07, 22:54
        tepsa sobie leci; to wiadomo nie od dziś; jak wraz z początkiem roku zaczęli
        tracić masowo klientów internetowych na rzecz Netii to sie troche zmartwili i
        kombinują; kary widać z UKE nie do końca poskutkowaly; zobaczymy jak się zachowa
        wobec tej ostatniej proocji Netii "rok za darmo"
    • Gość: ryś Z Tele2 do internetu IP: *.cust.tele2.pl 27.06.07, 23:36
      Tele 2 wcale nie ma internetu szerokopasmowego , bo ja podpisałem umowę na
      testowanie go na początku maja a jeszcze teraz nie dostałem modemu do
      testowania i mimo moich monitów nadal go nie mam ,to tylko wszystko chwalenie
      się.
      • Gość: komórkowy Re: Z Tele2 do internetu IP: *.aster.pl 28.06.07, 15:21
        Dobrze jest założyć internet komórkowy np. w Orange albo Erze.
        Taki internet to przyszłość :)
        • Gość: Sceptyk Re: Z Tele2 do internetu IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 23:00
          > Dobrze jest założyć internet komórkowy np. w Orange albo Erze.

Po pierwsze drogo.
          Po drugie wolno.
          Po trzecie limity.
          • Gość: Dan Re: Z Tele2 do internetu IP: *.centertel.pl 20.07.07, 18:47
            Posiadalem internet UMTS wszystkich 3 operatorow komorkowych. Zaczalem od ERA,a ich usluga okazala sie juz poraszka od samego poczatku,ich szerokopasmowy internet mobilny to w rzeczywistosci glownie GPRS,bo 3G malo gdzie dziala i mowie o Warszawie,gdzie gwarantowali zasieg,ale zaniki sygnalu maja nawet w srodmiesciu,a w Wawrze gdzie mieszkam nigdy nie lapalo 3G. W plusie jest wyraznie lepiej niz w Erze,ale nadal to nie to,takze 3G nie lapie w zbyt wielu miejscach Warszawy i okolic. W Orange zasieg 3G jest najlepszy no i maja HSDPA,na ktorym jak zlapiesz ten sygnal,to predkosc porownywalna z NEO 1-2mb/s,ale HSDPA lapie tylko w nielicznych miejscach w warszawie i czesto przeskakuje na zwykly UMTS, gdzie predkosc to ok 200-300kb/s,ale nie jest zle,jako jedyne mozna wytrzymac Orange i ja polecic na tle tego co wyprawia ERA (masakra niskiej jakosci) i na tle Plusa,ktory dopiero sie rozwija,choc szybko pokonal ERE
            • Gość: MM Re: Z Tele2 do internetu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.08.07, 23:28
              Ja mam obecnie Iplusa jest tak sobie mam predkosc 230 kbps wiec niby powino byc
              32 kb przy pobieraniu ale wiadomo kompresja danych wiec jest 7 kb ale co tam.
              Tam gdzie mieszkam nie ma zadnych innych opcji by to przyspieszyc. Zas UMTS
              bedzie w Opolu (moje kochane miasto) za jakies 3 lata :/

Mam jeszcze Neostrade TP od dawna :) --> 4 lata i jestem zadowolony jedyne co
              bym zmienil to ceny o jakies 1o pln w dol i to by mozna miec abonament socialny
              w telefonie a nie standardowy.

Zas TELE DWA :/ mnie nie rusza banda oszustow pozatym ich 35 zl za 6 mb lacze to
              tylko jest przez 7 miechów na umowie 36 miesiecznej. Pozniej jest 155 zl :/

Mialem u nich chwile tel i mimo ze rozwiazalem umowe zgodnie z zasadami jakie
              mieli w regulaminie to musialem zaplacic 100 zl zaleglosci za rozmowy i kare za
              spoznienie sie o 1 dzien. Gdzie z mojej strony nie bylo zwloki i papiery na bank
              byly u nich duzo wczesniej.
        • Gość: cierpliwy Re: Taki internet to przyszłość IP: *.icpnet.pl 04.08.07, 03:38
          Ok, więc sobie założę - ale w przyszłości ;->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka