Gość: parad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 17:04 pewnie i te zabezpieczenia da się obejść... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wrrrummm Re: Blokada skradzionego notebooka przez SMS IP: 83.143.101.* 12.12.08, 18:34 Niee no... skąd... przecież do tej pory mamy tyle cudownych zabezpieczeń nie-do-złamania, np. DVD, BluRay, klucze sprzętowe, karty kredytowe, etc... nie zdziwiłbym się, gdyby rosyjscy hackerzy już wiedzieli jak to obejść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Blokada skradzionego notebooka przez SMS IP: *.nomad.chalmers.se 12.12.08, 20:06 Podsumowując - pod pozorem ochrony całkowicie uzależniamy się od firmy IBM - która będzie w stanie np. zblokować wszystkie laptopy w danym państwie - ot, taki putinowski kurek w wersji IBM. Bo do tego sprowadza się konieczność logowania na serwerze. A co do złodziejstwa - dużo lepiej gdy ukradziony laptop po prostu zgłaszałby gdzie jest - wtedy możnaby go odzyskać i w dodatku złapać złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Blokada skradzionego notebooka przez SMS IP: *.xdsl.centertel.pl 13.12.08, 00:03 to ciekawy pomysł i pewnie wkrótce doczekamy takich rozwiązań; ciekawe jak mogłoby to faktycznie działać, ale jeśli np. płyta główna laptopa byłaby zintegrowana z odpowiednim modemem (oraz ewentualnie modułem GPS, co pozwalałoby wyznaczać położenie laptopa), a całość sterowana przez oprogramowanie wbudowane (lub inne rozwiązanie uniemożliwiające obejście drogą software-ową) to wtedy skradziony laptop nadałby się tylko na części Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rectum Re: Blokada skradzionego notebooka przez SMS IP: 83.143.99.* 13.12.08, 06:28 ja sie na tej dziedzinie nie znam ale z doswiadczenia zyciowego wiem ze jak ktos pisze ze cos jest niemozliwe to innego nakreca zeby mu utrzec nosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Blokada skradzionego notebooka przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 10:20 No i cały pomysł o kant d.u.p.y Już cały świat wie że notebooka kupionego od robin hooda nie można używać do połaczeń internetowych, ale dochtorat napisać to spoko Wyścig między bezpieczniakami i złodziejami jest wieczny i nigdy nie zostanie rozstrzygnięty. Nie ma aż tak doskonałych zabezpieczeń, których nie można złamać. A za nie wiadomo co zaszyte w chipsecie zapłaci klient Podniecanie się tym tematem jest nie tylko niewskazane ale i niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś