Dodaj do ulubionych

Mozilla Firefox - kolejne poprawki

IP: 83.2.24.* 04.08.09, 16:40
I po raz kolejny wypszła prawda na wierzch. Nie ma idealnych programów więc gdy bedziecie opluwać IE to popatrzcie na produkt mozilli. Żeby nie było niedomówień używam Opery 10 bo mi poprostu najlepiej pasuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: oli Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: 213.199.238.* 04.08.09, 17:02
      Używam opery od dawna i nie pamietam już kiedy miałem ostatni raz jakiegoś śmiecia na kompie,chyba wtedy jak jeszcze używałem firofox.
      Po za tym opera jest duuuużo szybsza od firefoxa i nie wogóle nie ma z nią problemów ze stabilnością tak jak to było z firefoxem.
      • Gość: P Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: 155.136.80.* 04.08.09, 17:42
        I znow to samo...Pod tekstem o firefoxie wciaz wpisy uzytkownikow
        kobyly-opery...Norma...
        • Gość: ii Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: 91.192.144.* 04.08.09, 19:16
          kobyłą jest forefox z dodatkami dającymi taką funkcjonalność jak Opera. pamieciożerny, uruchamia się kilkadziesiąt sekund. a sama instalka nie zawierająca nic ponad gołą przeglądarkę i tak jakoś dziwnie dużo waży. zrezygnowałem z tego szajsu jakiś czas temu i jestem zadowolony. nie muszę ściągać łatek, bo Opera nie wypuszcza dziurawych programów.
          • Gość: P Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: 155.136.80.* 04.08.09, 19:44
            Dziwne co piszesz...Bo wlasnie kobyla to Opera zzerala 2x wiecej
            pamieci niz firefox (z dodatkow mam adblock,flashblock) i to mi
            wystarczy.

• Gość: kula Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 17:51
        Chłopaczki,
        zainstalujcie antywirusa. Będzie po problemie bez względu na przeglądarkę :P
        \
        ps. Każda pliszka swój ogonek chwali.
        ps.2 Chyba, ze wasze wypociny mają na ce3lu pokazanie się na forum. To
        przepraszam :P
        • Gość: Chiron Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:14
          A jakiego anywirusa poleciłbyś mnie? (Ubuntu 8.04/Firefox 3.0.12/NoScript 1.9.7.7)
          • Gość: GRUB Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: *.globalconnect.pl 04.08.09, 21:50
            Polecilby ci AVG. Tak sie sklada, ze jest darmowa wersja dla
            dystrybucji linuksowych. Dziwi mnie twoj post. Myslales, ze na
            linuksa nie ma antywirusa madralo? :>
            • Gość: A1H1 Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.09, 23:43
              Myślał, że nie potrzebuje antywirusa, bo na Linuksa nie ma wirusów.
              I w zasadzie ma rację :)
              • ffamousffatman Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki 05.08.09, 01:52
                @1H1: Nie potrzebuje antywirusa, bo na Linuksa nie ma wirusów. Linuksowe
                antywirusy są windowsowe wirusy.
    • crogool Mozilla Firefox - kolejne poprawki 04.08.09, 18:16
      he-he

pierwszy raz ruch w interesie jest tak duży, że ff nie może znaleźć serwera z
      aktualizacją :D
    • Gość: olo Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:18
      Dobre,użytkownikom ff nie podoba się że użytkownicy opery chwalą
      swoją ulubiona przeglądarkę a sami to samo robią.
      • Gość: operator Pijar mają zajebisty, trzeba uczciwie przyznać. IP: *.e-wro.net.pl 04.08.09, 19:03
        hehe, dokładnie.
        Co chwilę zmiany numerka wersji (byleby news o tym poszedł w świat), a to jakiś dałnlołd dej, a to miliard ściągnięć, a to coś jeszcze...
        Pijar mają zajebisty, trzeba uczciwie przyznać. Przeglądarkę już mniej.
    • Gość: man Aktualizacja -> nie takie proste :( IP: *.retsat1.com.pl 04.08.09, 18:26
      "Najwygodniejszą metodą zainstalowania poprawek jest skorzystanie z wbudowanego
      do Firefoksa mechanizmu aktualizacyjnego - wystarczy kliknąć Pomoc -> Sprawdź
      dostępność aktualizacji"... korzystam z linuksa, nietety tutaj takiej opcji nie
      ma..., no coz znow ikonka z linia polecen i man rpm...
      • Gość: Chiron Re: Aktualizacja -> nie takie proste :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:47
        > korzystam z linuksa, nietety tutaj takiej opcji nie
        > ma..., no coz znow ikonka z linia polecen i man rpm...

Bo tu te rzeczy robi się w ramach aktualizacji całego
        systemu. Inna filozofia, zamiast detalu
      • sorc108 Jaka linia poleceń?? 04.08.09, 19:16
        Uruchamiamy "zarządzanie oprogramowaniem" i tam na liście zaktualizowanych rpm'ów jest nowa mozilla - jedno kliknięcie i się instaluje... Tak poza tym to ja pod Linuxem używam i FF, i Opery, i Seamonkeya i Konquerora. :)
    • milo_1 To było od razu widać.... 04.08.09, 19:28
      Po zainstalowaniu FF 3.5 można było "wyczuć" że coś jest nie tak...niby miała
      być szybsza w/g wykresów o 1/3 a była wolniejsza od starszych wersji FF 3.0.11....
      • Gość: operator Re: To było od razu widać.... IP: *.e-wro.net.pl 05.08.09, 08:50
        eee, to nieprawda. Przecież to Opera jest kobylasta i zajmuje w ch... ramu!
        FF jest lekki jak piórko! :P
    • kniazwitold Pytanie do autora 04.08.09, 19:38
      panie Cieslak - w jakiej wysokosci pobiera pan honorarium za promocje
      produktow microsoftu i czarny PR konkurencji?
    • kniazwitold Mozilla Firefox - kolejne poprawki 04.08.09, 19:42
      panie Cieslak - jakie honorarium pobiera pan za promocje produktow microsoftu
      i czarny PR produktow konkurencji?
      • Gość: bulgot Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:35
        Synku, trafiłeś jak łysy grzywą o kant kuli. Autor powyższego to znany
        windowshater i wyznawca Linuxa. Chociaż w przeciwieństwie do Ciebie nie
        jest paranoikiem. I na marginesie, jakoś z pobieraniem łatek do IE nie
        ma problemu. Co prawda z IE8 korzystam rzadko, ale i tak częściej jak z
        FF, z którego zrezygnowałem całkowicie.
        • nicram112 ciekawe - bo jak sprawdzisz artykuly Cieslaka w GW 04.08.09, 21:00
          to znajdziesz dwa rodzaje wpisow "niebezpieczna dziura w XYZ" oraz "Windows
          wprowadzil poprawki". Poza tym trudno uwierzyc, ze ktos okreslany "windowshater"
          bedzie swoje opinie prezentowal na lamach GW ktora zawarla porozumienie
          strategiczne z MS. Wiec w sprawie grzywy i parapetu proponuje przemyslec (chyba
          ze to Ty Cieslak sie wyglupiasz)
      • Gość: Ralf Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: 217.98.20.* 04.08.09, 23:10
        kniazwitold napisała:
        > panie Cieslak - jakie honorarium pobiera pan za promocje produktow microsoftu i czarny PR produktow konkurencji?

nicram112 napisała:
        > te, Cieslak - powiedz tym kolegom z microsoft co ci artykuly pisza aby sie bardziej faktow trzymali bo wychodzisz na 1) sprzedajnego 2) glaba.

"Nienawiść do Microsoftu to choroba" - Linus Torvalds
    • nicram112 w release notes jest co innego niz p Cieslak pisze 04.08.09, 20:47
      te, Cieslak - powiedz tym kolegom z microsoft co ci artykuly pisza aby sie
      bardziej faktow trzymali bo wychodzisz na 1) sprzedajnego 2) glaba.
    • Gość: vlc nie dzial mi vlc - brak obrazu, dziek jest. IP: *.zone8.bethere.co.uk 04.08.09, 21:31
      nie dzial mi vlc - brak obrazu, dziek jest. Dwa dnni temu ogaladem film i
      bytlo wszystko ok. DZis zainstalowalem nowy upgrade do firefoxu.
    • Gość: Trumper Mozilla Firefox - kolejne poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:19
      Jak widać nie ma produktów idealnych a głośne peany na cześć nowego Liska jaki to on jest "och bezpieczny" i "ach bezbłędny" możemy wsadzić między bajki. Dla wszystkich fanów liska mam małe przesłanie klapki z oczu i cytat z Pulp Fiction który oddaje całe sedno sprawy - "Well, let's not start suckin' each other's dicks quite yet."
    • czwarty.wymiar Re: Mozilla Firefox - kolejne poprawki 05.08.09, 08:54
      Gość portalu: babil napisał(a):
      "Opera to beznadzieja cienka funkcjonalnosc i jakosc oraz beznadziejny wyglad [...]"

Tak, tak... A u ciebie pod łóżkiem mieszkają krasnoludki.
    • Gość: Jeremi Opera IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 13:23
      Testowałem wszystkie przeglądarki ale nic nie przebije opery. Tylko ona posiada wygodne gesty myszy, wbudowanego klienta torentów i konto pocztowe :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka