fettinia 04.06.08, 21:20 Ciekawska jestem po prostu hehe a-sterylna,metal,szklo,wszystko pochowane w szafkach itd b-swojska,drewno,wiklina,artystyczny nielad,wszystko pod reka Wiem,ze maly wybor,ale najwazniejsze sie w obu punktach zawieraNo to co?a czy b? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonawo Re: Kuchnia-ankieta:P 04.06.08, 21:35 u mnie - artystyczne nielad, przyprawy i rozne przybory od razu "pod reka", troche mieszanka stylow: drewniany, sosnowy stol z krzeslami i kuchnia w miare nowoczesna z urzadzeniami z metalu ... bardzo lubie, jak mam posprzatane, wszystko zamkniete w szafkach, na plycie ceramicznej szklo ochronne, wszystko blyszczy i wyglada "sterylnie". taki stan nie trwa jednak dlugo, najwyzej dwie godziny, potem wszystko wraca do "swojskiej" atmosferki - ktora tez uwielbiam, bo wtedy wiem, ze zycie w domu jest ) - co z kolei przy moich dwoch trzpiotach nie jest trudne do niezauwazenia.... pozdrowionka Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Kuchnia-ankieta:P 04.06.08, 21:53 A mozna polaczyc a i b? Tzn w miare sterylna i wszystko pochowane w szafkach, ale jednak pod reka I oczywiscie swojska i drewniana A. Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Kuchnia-ankieta:P 04.06.08, 23:00 Zdecydowanie a i b DDDD Moja poprzednia była drewniana,swojska,wszystko na wierzchu,przecierki i kolory.I cały czas wycieranie tego.Nowa miała być laboratoryjno - sterylna DDDD Co wyszło fetti widziała. Podobają mi się obie wersje,ja tkwię pośrodku. Odpowiedz Link
an20 Re: Kuchnia-ankieta:P 04.06.08, 23:22 Z "a" biore - pozamykane szafki, posprzatana kuchnie z "b" biore - swojski klimat, stojace na szafce w ladnych slojach np ryz czy makaron(musze miec miejsce do pracy) przyprawy, piekny stol, kredens na porcelane i inne duperele kuchenne, wiszacy majeranek, cebula w warkoczu, itp. Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: Kuchnia-ankieta:P 05.06.08, 08:06 an20 napisała: > Z "a" biore - pozamykane szafki, posprzatana kuchnie > z "b" biore - swojski klimat, stojace na szafce w ladnych slojach np ryz czy > makaron(musze miec miejsce do pracy) przyprawy, piekny stol, kredens na > porcelane i inne duperele kuchenne, wiszacy majeranek, cebula w warkoczu, itp. > ja dokładnie tak samo Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Kuchnia-ankieta:P 05.06.08, 08:54 Poniewaz moja kuchnia jest mala (12m2) i te meble ktore bym chciala miec - nie mieszcza sie, a te ktore upchalam - sa upchane, do tego nalezy dodac obecnie 2 psy, ktore maja chyba dziurawe pyski - to po nocach sni mi sie kuchnia przestronna i streylna wrecz, ale absolutnie nie laboratorium, tylko taka wiejsko-dworska z elementami toskansko-prowansalsko-goralskimi )) wszystko pochowane, duzo miejsca, brak kurzu A mam - wszystko na wierzchu, hurtowo co kilka dni upychane do kredensu i szafek, a na sama mysl o czyszczeniu z kurzu elementow dekoracyjnych - robi mi sie slabo i wynajduje inne zajecie z rzedu łupania kamieni na drodze (przxynajmniej na swiezym powietrzu...) Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Kuchnia-ankieta:P 05.06.08, 10:53 b, ale wolalabym a;P szafki kuchenne maja drzwi robione przez szanownego tatusia,i wygladaja jak drzwi do stodoly;> w sensie pionowe deski, przecinane taka Z. jakis stary kredens, drewniane slupy, ziola, stare przesiewaczki, mosiezne miski, okropne, paskudne i skrajnie beznadziejne blaty z czegos co ma niby wygladac jak kamien, ale jest plytkami, w dodatku nierownymi,wiec doszorowanie ich to masakra. z moich marze o pkt.a, naklonilam rodzine jedynie do slicznej srebrnej lodowki,slicznej srebrnej kuchenk(a w lasciwie piekarnika) i do slicznych srebrnych, grubych prostych klamek do tych paskudnych szafek. a no i po 10 latach meczenia sie szafkami drewnianymi, w zeszlym roku udalo mi sie namowic, zeby te szafki przemalowac na bialo..od razu lepiej wygladaja:d nienawidze mojej kuchni.. szczerze;D oczywiscie jak tylko moge,to kupuje sliczne sterylne pojemniczki,i wszystko w nich trzymam,ale przy tej nieszczesnej dwojce brudasow (czyt.moja matka i moj ojciec;> niewiele moge zdzialac.. oni maja jakies dziwne zamilowanie do staroci, w ilosciach ZA DUZYCH ja stawiam na czystosc i design, a oni, na wiejska kuchnie w sumie,w koncu na wsi mieszkamy.. Odpowiedz Link
madejdobosz Re: Kuchnia-ankieta:P 05.06.08, 12:38 jak dal mnie temat na czasie gdyż właśnie urządzam kuchnię od zera... wydaje mi się że udało mi się połączyć a) i b) fronty szafek zamówiłam proste z przecinaniami (żeby nie były całkiem jak blat) w kolorze miodowym, a w szafce z ociekaczem dla lepszej wentylacji wymyśliłam sobie żeby była delikatna krateczka również w kolorze miodowym. blat wybrałam biały mleczny z delikatnymi gdzieniegdzie drobniutkimi kropeczkami od szarości do czarnego ale blat z połyskiem. żeby nawiązać do szefeczki z ociekaczem taką samą krateczką zabudowałam kaloryfer (niefortunnie umieszczony prawie na samym środku ściany) stół zaplanowany jest wolno stojący na 4 nogach metal satyna (dobrane do uchwytów szafek)oczywiście blat taki jak i na szafkach. płytki na ścianę i na podłogę w kolorze beżowym a ściana pomalowana na soczysty pomarańcz. myślę, że zdecyduję się na zawieszane pod szafkami półeczki na podręczne przyprawy. mam nadzieję, że uda mi się stworzyć kuchnię estetyczną ale z klimatem i oczywiście praktyczną. zdjęcia zamieszczę zaraz po montażu mebli Odpowiedz Link
almohada Re: Kuchnia-ankieta:P 05.06.08, 13:01 Moja maleńka kuchnia w sumie mogłaby być aneksem, ale nie da się jej dołączyć do pokoju. Przeszkadza ściana nośna. Zdecydowanie punkt. b. Na ścianach stare kuchenne zegary (4 sztuki), olbrzymia półka ze słojami wypełnionymi makaronami, ryżem, groszkiem ptysiwoym i różnymi fasolkami. Zioła, puszki z herbatą i kawą na otwartych półeczkach, oliwy, oleje, octy i przyprawy też widać. Kwiat zielony, wieli jeden, duperele na framudze, magnesy na lodówce z danonków (dziecko kolekcjonuje na mojej lodówce!), garnki kamionkowe, gar na fondue, wazony, ekspres do kawy też widać. W szafkach zastawa, gary i produkty mniej wyjściowe. Właśnie planujemy miejsce na zmywarkę kompaktową, bo większa nie zmieści się. W sumie lubię moją kuchnię - acha: w kolorze żółto-jesionowym jest. ) Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Kuchnia-ankieta:P 05.06.08, 13:24 Na mojej lodowce wszyscy cos gromadza, lacznie z bywajacym bratankiem, ktory gromadzi nalepki disneyowskie.................. Odpowiedz Link
ciociapolcia Re: Kuchnia-ankieta:P 05.06.08, 15:23 Połączenie a i b: bo klasyczna, a'la przedwojenna. Zabudowa współczesna, ale nawiązująca stylem. Do tego sporo międzywojennych dupereli (krzesła, stół, szafka-pomocnik, zegar, oświetlenie, naczynia, sztućce itd.) Jednak wszystko pochowane w słoiczki, opakowania, wstawione do szafek lub witryn (nienawidzę sprzątać ). Odpowiedz Link
pietnacha40 Almohada !!!! Co to jest zmywarka 05.06.08, 18:30 kompaktowa ? Światełko w tunelu dla mnie ? Odpowiedz Link
ciociapolcia Re: Almohada !!!! Co to jest zmywarka 05.06.08, 20:49 O, np. taka: www.megamedia.pl/zmywarka-kompaktowa-bosch-skt5102eu.php Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Almohada !!!! Co to jest zmywarka 05.06.08, 21:39 ((( no niestety.Takie to znam,nie wiedziałam,ze się kompaktowe nazywają.Cały czas mam nadzieję,ze znajdę zmywarkę,przez którą nie będę musiała przerabiać połowy wyspy.Ale póki co, nawet te małe są za duże. Odpowiedz Link
kaszatkow Re: Kuchnia-ankieta:P 07.06.08, 00:08 Uwielbiam kuchenny rozgardiasz! Mnóstwo słoiczków z zielskiem, zielsko rosnące w doniczkach na parapecie, zapach pichcących się w rondelku ratatujowatych potraw i olbrzymi drewniany stół, który pomieści wszystkich zwabionych zapachem i ciepłem kuchni. Precz ze sterylizacją! Niech żyją upaćkane blaty kuchenne)) Odpowiedz Link
ancza7 Re: Kuchnia-ankieta:P 07.06.08, 07:09 Tak, tak, Kaszatkow...coś w tym jest Zdecydowanie B! Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Kuchnia-ankieta:P 07.06.08, 05:16 Zdecydowanie punkt drugi Wielka kuchnia w drewnie, z duzym stolem i nieladem. Odpowiedz Link