fenikss.2972 27.03.14, 14:17 pacz, po prawej widać blok i ani papierka na trawniku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:21 parę innych fotek (są po obróbkach różnistych - ale zarys jest ) Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:21 No widzisz, mnie zawsze ciągnęło na... Wschód! Polski wschód. Dobrze, że przynajmniej mogę sobie te fotki pooglądać. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:26 o, a tak będzie już za chwilę - to jeden z wąwozów - mamy tu ich kilka tam z przodu daleko daleko widać moje ogary, ale one skubane za szybko wieją to osiedle - zaraz za tymi drzewami są bloki Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:28 a to centrum - butelki nie napadają na ludzi, folijki się nie skradają podstępnie.... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:19 Jezu! Ale tu cudnie! Papierki to mnie mało obchodzą, nawet gdyby tam były. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:21 ale nie ma, a okolica rozległa przecież sorel.lina napisała: > Jezu! Ale tu cudnie! > Papierki to mnie mało obchodzą, nawet gdyby tam były. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:27 Cieszę się, że ten wątek założyłeś. Dzięki. I cieszę się, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę, że Ty się cieszysz. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:31 założyłem, bo przypomniałem sobie, że jakiś czas temu Zorro uważał, że Lublin to jakieś zadupie w woj mazowieckim żartuję ja bardzo lubię to moje zadupie - mimo jego wad niezliczonych a jak widzisz, jest za co lubić, bo okolica naprawdę piękna sorel.lina napisała: > Cieszę się, że ten wątek założyłeś. Dzięki. > I cieszę się, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę, że Ty się cieszysz. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:33 fenikss.2972 napisał: > a to centrum - butelki nie napadają na ludzi, folijki się nie skradają podstępnie.... No i kto by pomyślał, że to w Polsce tak może być! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:35 jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie sorel.lina napisała: > > No i kto by pomyślał, że to w Polsce tak może być! Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 27.03.14, 14:41 Dlatego nie lubię stereotypów Nie ma czegoś takiego jak "zapyziały wschód" A Twoje fotki są najlepszym tego świadectwem fenikss.2972 napisał: > jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki > a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:43 a właśnie, że jest zapyziały wschód !!! wiem, bo przesz tu mieszkam k.karen napisała: > Dlatego nie lubię stereotypów Nie ma czegoś takiego jak "zapyziały wschód" : > ) > A Twoje fotki są najlepszym tego świadectwem Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 27.03.14, 14:49 Jak chcesz, to mogę Ci pokazać zapyziały Wrocław i zobaczysz jaki może być "zapyziały zachód" A Zorro pewnie też z własnego regionu mógłby pokazać nam takie "kwiatki", że wyszłoby ( w porównaniu z Twoim wschodem), że najbardziej zapyziały jest daleki zachód Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:52 no to dawajcie fotki Zorro niech się ruszy tyłek i zrobi wreszcie użytek z tego aparatu, co się nim kiedyś tak przechwalał gówno chłopu nie zegarek, jak go nakręcać nie umie !! (może mu na ambicję wjadę... ) k.karen napisała: > Jak chcesz, to mogę Ci pokazać zapyziały Wrocław i zobaczysz jaki może być "zap > yziały zachód" A Zorro pewnie też z własnego regionu mógłby pokazać nam taki > e "kwiatki", że wyszłoby ( w porównaniu z Twoim wschodem), że najbardziej zapyz > iały jest daleki zachód Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 08:59 Nie ma sprawy Jak pogoda pozwoli, to może uda mi się w weekend upolować aparatem jakąś ruderę fenikss.2972 napisał: > no to dawajcie fotki Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 09:08 Żadna rudera nie jest warta uszkodzenia mojego aparatu, jak będzie lało Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 09:13 Parasoleczka Fotki w deszczu wychodza super Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 09:23 Niezła myśl Właśnie próbuję namówić Zorro, żeby zrobił sobie przerwę w drodze na Śląsk i wpadł do mnie na kawę Może potrzyma parasoleczkę i wspólnymi siłami uda się pstryknąć coś extra Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 09:28 Przy okazji nawow go zeby wzia aparat, moze uda Ci sie go nauczyc gdzie trzeba nacisnac zeby ptaszek wylecial Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Sorell :) 28.03.14, 09:43 fenikss.2972 napisał: > Przy okazji nawow go zeby wzia aparat, moze uda Ci sie go nauczyc gdzie trzeba > nacisnac zeby ptaszek wylecial A po co ma wylatywać? Do rudery? Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 09:51 "uwaga dzieci, ptaszek leci" tak mówił pan fotograf, cykając klasową fotkę w szkole podstawowej, w klasie 1 B sorel.lina napisała: > A po co ma wylatywać? Do rudery? Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 10:01 No tak, Sorellino Nie pomyślałam, że do rudery może nie wylecieć, nawet jak będzie otynkowana Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 10:11 jak już nacykasz ruderze fotek, to daj mi, ja je odpowiednio obrobię.... k.karen napisała: > No tak, Sorellino > > Nie pomyślałam, że do rudery może nie wylecieć, nawet jak będzie otynkowana Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 10:22 Łeee... to co za "atrakcja"? Takie nieobrobione mogą być bardziej... jajcarskie A poza tym ktoś może nam zarzucić, że tuszujemy prawdziwe "oblicze" rudery fenikss.2972 napisał: > jak już nacykasz ruderze fotek, to daj mi, ja je odpowiednio obrobię.... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 10:25 przy umiejętnym zatuszowaniu oblicza, będziesz mogła bez krępacji podzielić się fotkami publicznie k.karen napisała: > Łeee... to co za "atrakcja"? Takie nieobrobione mogą być bardziej... jajcarskie > > > A poza tym ktoś może nam zarzucić, że tuszujemy prawdziwe "oblicze" rudery > > > fenikss.2972 napisał: > > > jak już nacykasz ruderze fotek, to daj mi, ja je odpowiednio obrobię.... > Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 10:43 O nie! Dobra fotorelacja musi być prawdziwa, bez żadnego tuszowania. Wskazane będą nawet detale, wtedy wartość fotek wzrośnie Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 10:52 ale o wizerunek elewacji może się ktoś upomnieć prawem własności czeba więc relację przygotować tak, żeby owo prawo można było ładnie ominąć k.karen napisała: > O nie! Dobra fotorelacja musi być prawdziwa, bez żadnego tuszowania. Wskazane b > ędą nawet detale, wtedy wartość fotek wzrośnie > > Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Sorell :) 28.03.14, 11:06 k.karen napisała: > Coś Ty! Rudery przeważnie są bezpańskie Ale nielegalnie mogą być zamieszkiwane. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 11:07 ta, a jak przychodzi co do czego, to jak spod ziemi wyskakuje właściciel i sobie płacić każe k.karen napisała: > Coś Ty! Rudery przeważnie są bezpańskie Odpowiedz Link
k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 11:27 E tam. Gdyby nie były bezpańskie, to nie popadłyby w ruderę Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Sorell :) 28.03.14, 14:20 Karen, zdjęcia "skłotów" są dzisiaj w cenie.. Poza tym, mieszkanie w nich jest "sexy" i świadczy o braku konformizmu tudzież artystowskiej duszy... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Sorell :) 27.03.14, 18:32 no, a tutaj fotka z......Berlina. www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.files.wordpress.com%2F2014%2F03%2Fberlin-slums.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.wordpress.com%2F2014%2F03%2F18%2Fdie-slums-von-kreuzberg-das-ist-nicht-bombay-das-ist-berlin%2F&h=400&w=600&tbnid=fIJ5OMOo9aQytM%3A&zoom=1&docid=XTmcRVxLCLGUhM&ei=ZmA0U7miO4mjtAaI2oDACQ&tbm=isch&iact=rc&dur=4234&page=1&start=0&ndsp=26&ved=0CHEQrQMwCQ Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:34 swoje dawaj, a nie cudze mi tu wciskasz !! 1zorro-bis napisał: > no, a tutaj fotka z......Berlina. > www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.files.wordpress.com%2F2014%2F03%2Fberlin-slums.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.wordpress.com%2F2014%2F03%2F18%2Fdie-slums-von-kreuzberg-das-ist-nicht-bombay-das-ist-berlin%2F&h=400&w=600&tbnid=fIJ5OMOo9aQytM%3A&zoom=1&docid=XTmcRVxLCLGUhM&ei=ZmA0U7miO4mjtAaI2oDACQ&tbm=isch&iact=rc&dur=4234&page=1&start=0&ndsp=26&ved=0CHEQrQMwCQ Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 14:42 Feniksie, teraz ładniejsze są mniejsze miasta w Polsce, niż moje miasto. Zwłaszcza niż moje. Twoje fotki to udowadniają. Lublin to przecież bardzo stare, wielowiekowe miasto z kawałem historii! Od dawna uważam wielkie miasta za twór nieprzyjazny ludziom. Molochy passe fenikss.2972 napisał: > jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki > a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:45 nosz kurde ! Lublin to wielkie miasto wojewódzkie Jest największym polskim miastem po wschodniej stronie Wisły, 2. w Małopolsce, a 9. w kraju pod względem liczby ludności (348 567 mieszkańców) oraz 15. pod względem powierzchni (147 km²[2]). Centralne miasto aglomeracji lubelskiej. pl.wikipedia.org/wiki/Lublin 1agfa napisał: > Feniksie, teraz ładniejsze są mniejsze miasta w Polsce, niż moje miasto. Zwłasz > cza niż moje. Twoje fotki to udowadniają. > Lublin to przecież bardzo stare, wielowiekowe miasto z kawałem historii! > Od dawna uważam wielkie miasta za twór nieprzyjazny ludziom. > Molochy passe > > fenikss.2972 napisał: > > > jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki > > a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 15:02 Aaaa, to Ty tak kokietujesz ta "mieścinką na zapyziałym dalekim wschodzie" (cytat), Feniksie Sam napisałem z uznaniem i szacunkiem o Twoim mieście i jego tradycji No proszę, największe po wschodniej stronie Wisły! Królewskie miasto. Ale nie moloch jak moje, tylko właśnie w sam raz. > nosz kurde ! Lublin to wielkie miasto wojewódzkie > > Jest największym polskim miastem po wschodniej stronie Wisły, 2. w Małopolsc > e, a 9. w kraju pod względem liczby ludności (348 567 mieszkańców) oraz 15. pod > względem powierzchni (147 km²[2]). Centralne miasto aglomeracji lubel > skiej. > pl.wikipedia.org/wiki/Lublin Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:11 znaczy jest i królewskie jest i zapyziałe - wszystko zależy z której strony je rozpatrywać 1agfa napisał: > Aaaa, to Ty tak kokietujesz ta "mieścinką na zapyziałym dalekim wschodzie" (cyt > at), Feniksie > Sam napisałem z uznaniem i szacunkiem o Twoim mieście i jego tradycji > No proszę, największe po wschodniej stronie Wisły! Królewskie miasto. > Ale nie moloch jak moje, tylko właśnie w sam raz. Odpowiedz Link
hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:22 Cześć. ...ale jest znane z założenia Rzeczpospolitej Obojga Narodów. Ponieważ moi "wybrani z tysięcy" mieli ciągle problemy z zapamiętaniem daty i miejsca tego epokowego wydarzenia, po wielu latach poszukiwań dotarłem do ich pamięci. Teraz wiedzą śpiewająco! Lepiej niż datę 1410, która do tej pory była wiodącą w zapamiętywaniu, ze względu na składniki: kilo cukru, 4 deka drożdży, 10 litrów wody... Moja nowa, rewelacyjna metoda nauczenia i zapamiętania brzmi równie prosto, i zasadza się na znanych im skojarzeniach: pozycja z odwróconych cyfr, którą LUbicie... - 100% skuteczności, największe lenie śpiewająco na to pytanie odpowiadają Wystarczy tylko odpowiednio sformułować pytanie Lublin już lepiej pamiętają niż Grunwald Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:28 kurde ale wykład hardy1 napisał: > Cześć. > ...ale jest znane z założenia Rzeczpospolitej Obojga Narodów. > > Ponieważ moi "wybrani z tysięcy" mieli ciągle problemy z zapamiętaniem daty i m > iejsca tego epokowego wydarzenia, po wielu latach poszukiwań dotarłem do ich pa > mięci. Teraz wiedzą śpiewająco! Lepiej niż datę 1410, która do tej pory była wi > odącą w zapamiętywaniu, ze względu na składniki: kilo cukru, 4 deka drożdży, > 10 litrów wody... > > Moja nowa, rewelacyjna metoda nauczenia i zapamiętania brzmi równie prosto, i z > asadza się na znanych im skojarzeniach: > pozycja z odwróconych cyfr, którą LUbicie... - 100% skute > czności, największe lenie śpiewająco na to pytanie odpowiadają Wystarczy tyl > ko odpowiednio sformułować pytanie > > Lublin już lepiej pamiętają niż Grunwald Odpowiedz Link
hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:39 Nie wystarczy mieć wiedzę. Trzeba umieć z tą wiedzą dotrzeć do słuchaczy, obudzić ich z preferowanego letargu. Jakie ja już nie wymyślałem skojarzenia, aby tylko dotrzeć do nich A więc - metodyka nauczania się kłania... i to nie ta znana z akademickich ław, tylko jak najbardziej swojska, przyziemna, zrozumiała dla tych, do których się mówi "chodź dziecię, jak cię uczyć każę"... Chociaż prędzej oni już robią nowe dziecię, niż nimi są Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:46 to im podpowiedz, coby w Lublinie robili - młodych nam tu trzeba i bachorków też hardy1 napisał: > Nie wystarczy mieć wiedzę. Trzeba umieć z tą wiedzą dotrzeć do słuchaczy, obudz > ić ich z preferowanego letargu. Jakie ja już nie wymyślałem skojarzenia, aby ty > lko dotrzeć do nich > A więc - metodyka nauczania się kłania... i to nie ta znana z akademickich ław > , tylko jak najbardziej swojska, przyziemna, zrozumiała dla tych, do których si > ę mówi "chodź dziecię, jak cię uczyć każę"... > Chociaż prędzej oni już robią nowe dziecię, niż nimi są Odpowiedz Link
hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:33 Zapłać im za bilety i nocleg, przygotuj młode ochotne, a zaraz znajdę z setkę chętnych. Możesz być pewny, że wywiążą się z zadania jak stachanowcy jacyś . Na normy nie będą patrzeć, popracują za darmo i w nadgodzinach Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:34 nie no, mogliby sami sobie wyjazd zasponsorować hardy1 napisał: > Zapłać im za bilety i nocleg, przygotuj młode ochotne, a zaraz znajdę z setkę c > hętnych. Możesz być pewny, że wywiążą się z zadania jak stachanowcy jacyś . Na > normy nie będą patrzeć, popracują za darmo i w nadgodzinach Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 14:35 Piękne wszystkie fotki majstra (brawo!) i piękne okolice. Do pozazdroszczenia wprost, patrząc z mojej kamiennej pustyni. Gratuluję. Czystość widać gołym okiem, to oczywiste fenikss.2972 napisał: > pacz, po prawej widać blok > i ani papierka na trawniku > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:40 dzięki nie tyle się fotkami chwalę, co miastem właśnie pewnie, że są zasyfione okolice - ale to lumpiarnie. zauważ, że nawet nie ma śmietników akurat w fotografowanych urywkach - a mimo to - sami dbamy o swoje problem psów - istnieje - jak wszędzie - ale co 100 m ustawione są specjalne pojemniki i ludzie powoli się nauczyli sprzątać - powoli może w stosunku do innych miast Europy - szybko dla nas - bo nakaz sprzątania i zapewnienie warunków do tego - to kwestia 3 ostatnich lat 1agfa napisał: > Piękne wszystkie fotki majstra (brawo!) i piękne okolice. Do pozazdroszczenia w > prost, patrząc z mojej kamiennej pustyni. Gratuluję. > Czystość widać gołym okiem, to oczywiste Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Sorell :) 27.03.14, 14:45 Kogut.....co Ty z zmanipulowane fotki tutaj pokazujesz, he? Przeciez kazdy glupi widzi, ze te kolorowe to Austria albo Niemcy! Te czarno biale to se mozesz dalej pokazywac bo i retuszowac latwiej..... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:46 chciałbyś, żebym na dzikim zachodzie tak było figa z makiem drogi Zorro ! to je moje 1zorro-bis napisał: > Kogut.....co Ty z zmanipulowane fotki tutaj pokazujesz, he? > Przeciez kazdy glupi widzi, ze te kolorowe to Austria albo Niemcy! Te czarno bi > ale to se mozesz dalej pokazywac bo i retuszowac latwiej..... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Sorell :) 27.03.14, 18:24 a w zyciu! Przeciez w Polsce to syf i psie gowna na chodnikach pomieszane z plastykowymi butelkami! fenikss.2972 napisał: > chciałbyś, żebym na dzikim zachodzie tak było > figa z makiem drogi Zorro ! to je moje > > 1zorro-bis napisał: > > > Kogut.....co Ty z zmanipulowane fotki tutaj pokazujesz, he? > > Przeciez kazdy glupi widzi, ze te kolorowe to Austria albo Niemcy! Te cza > rno bi > > ale to se mozesz dalej pokazywac bo i retuszowac latwiej..... > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:29 pieprzycie kolego koncertowo tu jest czysto, zielono i fantastycznie 1zorro-bis napisał: > a w zyciu! Przeciez w Polsce to syf i psie gowna na chodnikach pomieszane z pl > astykowymi butelkami! Odpowiedz Link
hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:25 Te Kogut, ile czasu poświęciłeś na wyretuszowanie wszystkich papierków i inszych śmieci, hę? Przecież to nie może być Polska! Tako rzeczom ałtorytety w tych sprawach. No! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:30 to jest Polska !!! moje paskudne wschodnie zadupie !! hardy1 napisał: > Te Kogut, ile czasu poświęciłeś na wyretuszowanie wszystkich papierków i inszyc > h śmieci, hę? Przecież to nie może być Polska! Tako rzeczom ałtorytety w > tych sprawach. No! Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:37 Hardy, Kogut ma "fotoszopa" w małym palcu! Odpowiedz Link
hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:42 ... no i się wydało, co się ze śmieciami w Polsce stało. Kogucie fotoszop zbujało Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:47 sam żeś szop do tego foto hardy1 napisał: > ... no i się wydało, > co się ze śmieciami > w Polsce stało. > Kogucie fotoszop zbujało Odpowiedz Link
hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:36 Jam jest foto-gen... Ty zaś foto-szop... Już słyszę szept - skop szop, skop Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:37 foto - gen..........der zaiste myśli masz nieczyste hardy1 napisał: > Jam jest foto-gen... > Ty zaś foto-szop... > Już słyszę szept - > skop szop, skop Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:44 absolutnie nigdy nie używałem photoshopa !!! retuszuję za pomocą kilku prościutkich narzędzi i retusz zwykle dotyczy ostrości, kolorystyki i ekspozycji a z tych fotek to trochę pousuwałem bloków, co mi wystawały nad drzewami ale tylko trochę !! ulisses-achaj napisał: > Hardy, Kogut ma "fotoszopa" w małym palcu! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:49 no Uli !! masz co pokazywać !! ta B&W się świetna !! Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:47 Jest świetny program, bardziej "zawodowy" niż "szop". Nazywa się "lightroom". Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:51 używam photoscape i do tego programu do HDR a ten lightroom to sobie obejrzę ulisses-achaj napisał: > Jest świetny program, bardziej "zawodowy" niż "szop". Nazywa się "lightroom". Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 14:50 Nie ma żadnego miasta czy mieściny na świecie, gdzie nie byłoby kawałka lumpiarni, w to nie uwierzę, a widziałem sporo - to przecież nie jest najważniejsze. Nie musi się tam chodzić. Chyba że się lubi tam bywać (różne bywają perwersje ) fenikss.2972 napisał: > dzięki > nie tyle się fotkami chwalę, co miastem właśnie > pewnie, że są zasyfione okolice - ale to lumpiarnie. > zauważ, że nawet nie ma śmietników akurat w fotografowanych urywkach - a mimo t > o - sami dbamy o swoje Co do psich śmietników - brawo dla Twojego miasta. Zresztą wszędzie staje się to coraz powszechniejsze. > problem psów - istnieje - jak wszędzie - ale co 100 m ustawione są specjalne po > jemniki i ludzie powoli się nauczyli sprzątać - powoli może w stosunku do innyc > h miast Europy - szybko dla nas - bo nakaz sprzątania i zapewnienie warunków do > tego - to kwestia 3 ostatnich lat Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:54 takie obrazki też się trafiają ale nawet i tu syfu nie ma człowiek się przespać postanowił tylko ... Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 15:05 Ale na ławeczce w zieleni, w zieleni i na świeżym powietrzu Samo zdrowie! fenikss.2972 napisał: > takie obrazki też się trafiają > ale nawet i tu syfu nie ma > człowiek się przespać postanowił tylko ... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:11 no właśnie ! 1agfa napisał: > Ale na ławeczce w zieleni, w zieleni i na świeżym powietrzu > Samo zdrowie! Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Sorell :) 27.03.14, 15:07 Wiedziałam kiedy zrobić sobie chwilę przerwy na odpocznek. Mistrzu piękne fotki, nie mogę się napatrzeć. Brawo !!! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:12 no prosz Ta to wie, jak mi poprawić humor i podbudować sławetne ego dzięki wirujacypunkt napisał: > Wiedziałam kiedy zrobić sobie chwilę przerwy na odpocznek. > Mistrzu piękne fotki, nie mogę się napatrzeć. > Brawo !!! > Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Sorell :) 27.03.14, 15:17 Napisałam tylko prawde Trochę zazdroszcze, że tak nie potrafie fenikss.2972 napisał: > no prosz Ta to wie, jak mi poprawić humor i podbudować sławetne ego > > dzięki > > wirujacypunkt napisał: > > > Wiedziałam kiedy zrobić sobie chwilę przerwy na odpocznek. > > Mistrzu piękne fotki, nie mogę się napatrzeć. > > Brawo !!! > > > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:49 każdy potrafi, tylko nie każdy jeszcze o tym wie zrób parę fotek, to Ci powiem, jak je poprawić wirujacypunkt napisał: > Napisałam tylko prawde > Trochę zazdroszcze, że tak nie potrafie Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Sorell :) 27.03.14, 15:55 Dziękuję i trzymam za słowo Zgłoszę się w odpowiednim czasie. fenikss.2972 napisał: > każdy potrafi, tylko nie każdy jeszcze o tym wie > zrób parę fotek, to Ci powiem, jak je poprawić > > wirujacypunkt napisał: > > > Napisałam tylko prawde > > Trochę zazdroszcze, że tak nie potrafie > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:57 to też czymam za słowo a coooooo wirujacypunkt napisał: > Dziękuję i trzymam za słowo > Zgłoszę się w odpowiednim czasie. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 16:33 O czym tak końkretnie ten wateczek jest, bo chciałabym sie ustosunkować HDR w wykonaniu Jędrka super...sam mi kiedyś pare fotek poprawiał w programie i tłukł do łba co i jak, ale powiem szczerze..jeszcze nie zajarzyłam jak to zrobić....podoba mi sie taka obróbka fotek... ładnie w tej Twojej wsi jest swoją też lubię bardzo...i chociaż czasem psioczę, to zawsze wracam tu, gdzie sie urodziłam, gdzie dom mój... Bywałam troche w świecie..i nikt mi nie powie, że jest idealnie... tylko zagraniczny syf wydaje sie dla niektórych pachnący i inny Gdzies tam jeden zwój podpowiada komuś, że Polska, to taki kraj tonący w śmieciach, a Polacy, to ciemniaki ostatnie i nie potrafia segregować śmieci.. to włoskie smieci.. nie chce mi sie szukać dalej...ale z pewnoscia znalazłabym wiecej 'higienicznych' obrazków Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 16:38 a gdzieś Ty tak nasyfiła ?? wąteczek jest o................czy ja wiem ? O tym, że u mnie jest zielono jak w dżungli małpa na drzewie też była wstawiałem tu fotkę nawet rudka-a napisała: > O czym tak końkretnie ten wateczek jest, bo chciałabym sie ustosunkować > HDR w wykonaniu Jędrka super...sam mi kiedyś pare fotek poprawiał w programie i > tłukł do łba co i jak, ale powiem szczerze..jeszcze nie zajarzyłam jak to zrob > ić....podoba mi sie taka obróbka fotek... > > ładnie w tej Twojej wsi jest swoją też lubię bardzo...i chociaż czasem psioc > zę, to zawsze wracam tu, gdzie sie urodziłam, gdzie dom mój... > Bywałam troche w świecie..i nikt mi nie powie, że jest idealnie... > tylko zagraniczny syf wydaje sie dla niektórych pachnący i inny > Gdzies tam jeden zwój podpowiada komuś, że Polska, to taki kraj tonący w śmieci > ach, a Polacy, to ciemniaki ostatnie i nie potrafia segregować śmieci.. > > to włoskie smieci.. > > > > nie chce mi sie szukać dalej...ale z pewnoscia znalazłabym wiecej 'higienicznyc > h' obrazków > > > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 16:50 W każdej nacji znajdziesz mende, co nasyfi... ja jak se nasyfię, to se musze sama posprzatać... u mnie kolory sie zmieniają..pacz... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 16:54 o, domek dla łabędziów u nas wreszcie otworzyli ogród saski po ponad dwuletniej rewitalizacji - tam też jest małe sztuczne jeziorko o domek dla łabędziów może się w końcu wybiorę i tam na cykanko Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 16:59 Jeśli ktoś z Was zechce zapoznać się z ciekawymi fotografiami miasta - także nieco "turpistycznymi", to tutaj jest sporo dobrych ujęc: Tekst linka Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 17:02 a sam wyprodukuj ulisses-achaj napisał: > Jeśli ktoś z Was zechce zapoznać się z ciekawymi fotografiami miasta - także ni > eco "turpistycznymi", to tutaj jest sporo dobrych ujęc: > > Tekst link > a Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 17:10 Ok, kilka chyba gdzieś mam, tyle że nie umiem ich tu wrzucić, bo nie ma konta na shacku Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 17:22 ja wstawiam przez galerię gazetową, nie chce mi się tworzyć dodatkowych kont, skoro tu mam pod ręką - menu masz po prawej ulisses-achaj napisał: > Ok, kilka chyba gdzieś mam, tyle że nie umiem ich tu wrzucić, bo nie ma konta n > a shacku Odpowiedz Link
rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 18:28 pieknie domeczek obrosniety...okieneczko super ) Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 18:49 Wzdycham sobie smętnie i "zazdrośnie", ten widok! Ulissesie re-we-la-cja. Świetny nastrój musi wywołać taki widok, a zdjęcie udane ulisses-achaj napisał: > [img][/img] Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 19:23 Dobry wieczór, Rudko Była już moja ruda latająca wiewióreczka na Podwórku - znaleźć nie mogę! rudka-a napisała: > Agfo - witaj ) pokaz nam działkową wiewiórke )) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:31 ja mam takie 1agfa napisał: > Dobry wieczór, Rudko Była już moja ruda latająca wiewióreczka na Podwórku - > znaleźć nie mogę! > > rudka-a napisała: > > > Agfo - witaj ) pokaz nam działkową wiewiórke )) Odpowiedz Link
fenikss.2972 przypadek 27.03.14, 19:34 cykałem faceta na fontannie, ptak wleciał przed obiektyw i całkiem fajnie wyszedł Odpowiedz Link
1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 19:48 Nie wiem, gdzie wiewiórka! ale za to macie rzadką roślinkę, moją własną działkową: szachownica cesarska Jak wiosna, to do lekcji może się przydać. O zapylaniu Może licha fotka ale mozolnie na brzuchu zdjęcie robione rudka-a napisała: > Agfo - witaj ) pokaz nam działkową wiewiórke )) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:57 gdzieś widziałem szachownice, ale fotek ni mam za to mam zapylacze 1agfa napisał: > Nie wiem, gdzie wiewiórka! ale za to macie rzadką roślinkę, moją własną działko > wą: szachownica cesarska > Jak wiosna, to do lekcji może się przydać. O zapylaniu > Może licha fotka ale mozolnie na brzuchu zdjęcie robione > > > > rudka-a napisała: > > > Agfo - witaj ) pokaz nam działkową wiewiórke )) Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:54 wszyscy "tylko" pstrykamy i o to chodzi ulisses-achaj napisał: > To taki pstrykanie tylko, Agfo Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 19:04 "> Uli, please..pokaż cosjeszcze " ok ale same liście to będą [img][/img] Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:10 tam oprócz liści jest bardzo fajna gra światła a ja bardzo lubię cykać zielsko na przykład przynajmniej mi nie ucieka ulisses-achaj napisał: > "> Uli, please..pokaż cosjeszcze " > > ok ale same liście to będą > > [img] > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:23 a bo to właśnie tak bywa ulisses-achaj napisał: > ta gra światła trwała dokładnie 15 sek. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 16:34 Agfo Jest jeszcze jedna możliwość : można mieszkać w takim nieszczęsnym zakątku miasta. W moim i chyba w każdym sa takie "zagłębia" już to lumpenproletariatu, już to totalnie zapuszczone i od dziesięcioleci nieremontowane kwartały "Chyba że się lubi tam bywać (różne bywają perwersje ; > ))" Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:35 wiedziałem !! rudka-a napisała: > nooo, takiej kolekcji, to nie mam Odpowiedz Link
hardy1 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:44 A tfu! Co za bezeceństwa! Moje niewinne oczęta muszę sam zakryć! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 18:49 a gdzie ŁOŚ ???????????????????????????????????????????? rudka-a napisała: > pobujamy się? > > > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 18:54 to lejeń jakiś a nie ŁOŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rudka-a napisała: > oo, tuu > > > > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 19:00 łośkurde...no...do sasiada tylko podobny Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 19:03 lejeń !!! do tego gówniarz jakiś !! rudka-a napisała: > łośkurde...no...do sasiada tylko podobny > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 19:11 ..bo to zdjęcie, to do legitymacji było Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:48 Ty nie zakrywaj !!! Ty się ucz !!! no od natury przecie hardy1 napisał: > A tfu! Co za bezeceństwa! Moje niewinne oczęta muszę sam zakryć! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:49 ..że się niby na rzeczy nie zna?..dyć wiosna jeeestttt... Odpowiedz Link
1agfa Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:55 Widzę, że jest lekcja fizjologii?! o biedronkach i itp żuczkach?! Może i trzeba takiej edukacji, w razie czego prześlę małolatom Może i mnie się przypomni fenikss.2972 napisał: > Ty nie zakrywaj !!! Ty się ucz !!! > > no od natury przecie > > > hardy1 napisał: > > > A tfu! Co za bezeceństwa! Moje niewinne oczęta muszę sam zakryć! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:57 to ja poszukam nowego materiału, jako że prezentowany pochodzi z zeszłego roku - a cywilizacja idzie naprzód to i tu się może coś pozmieniało 1agfa napisał: > Widzę, że jest lekcja fizjologii?! o biedronkach i itp żuczkach?! Może i trzeba > takiej edukacji, w razie czego prześlę małolatom > Może i mnie się przypomni Odpowiedz Link
hardy1 Re: Hmm....:D 27.03.14, 19:41 Jakie ócz? Jakie ucz?! Gender to szatański wynalazek! ... i jeszcze ten goły tyłek lejenia na widoku Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 19:42 się znalazł wujek Prawiczek hardy1 napisał: > Jakie ócz? Jakie ucz?! Gender to szatański wynalazek! ... i jeszcze ten goły ty > łek lejenia na widoku Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: aleee.... :) 27.03.14, 18:45 moje puszczam w las - a niech latają ogary znaczy, nie myszy Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: aleee.... :) 27.03.14, 18:52 no jak nie, jak na smyczy prowadzają tylko nie u nas rudka-a napisała: > jakie myszy > > tego też byś mi wyprowadził > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 a konieeeeeeeeee 27.03.14, 19:02 na ten przykład, w szlafroczkach dokazują Odpowiedz Link
fenikss.2972 żaby natomiaaaaaaaaaaast 27.03.14, 19:22 wolą jednak we wodzie rudka-a napisała: > ..... Odpowiedz Link