27.03.14, 14:17
pacz, po prawej widać blok
i ani papierka na trawniku

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/UxhK5wtLQQMdTHfMxB.jpg
Obserwuj wątek
    • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:18
      takie gruchy mam pod oknem

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/BS77v4bekvTHubMogB.jpg
      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:21
        parę innych fotek (są po obróbkach różnistych - ale zarys jest smile)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/bBUuwa6nNPZmbRB8PB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/GF7kQni3uUHinWsvnB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/EgGrBHcYZGaCrgRZyB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/ifrxcQLay8Ihku6OHB.jpg
      • sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:21
        No widzisz, mnie zawsze ciągnęło na... Wschód! big_grin
        Polski wschód. Dobrze, że przynajmniej mogę sobie te fotki pooglądać. smile
        • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:26
          o, a tak będzie już za chwilę - to jeden z wąwozów - mamy tu ich kilka smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/f1qzyaUfGGizbZ5tAB.jpg

tam z przodu daleko daleko widać moje ogary, ale one skubane za szybko wieją big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/Ovibub3iRnY9ZgP27B.jpg

to osiedle - zaraz za tymi drzewami są bloki big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/E8cW6st5AO9HGOasjB.jpg
          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:28
            a to centrum - butelki nie napadają na ludzi, folijki się nie skradają podstępnie.... big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/1W1lViaNIF77dBVPeB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/ebYqb0BAgKaCPf4xyB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/ADvYzVvz8o3ZG0yjHB.jpg
    • sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:19
      Jezu! Ale tu cudnie! smile
      Papierki to mnie mało obchodzą, nawet gdyby tam były.
      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:21
        ale nie ma, a okolica rozległa przecież smile

sorel.lina napisała:

> Jezu! Ale tu cudnie! smile
        > Papierki to mnie mało obchodzą, nawet gdyby tam były.
        • sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:27
          Cieszę się, że ten wątek założyłeś. Dzięki. smile
          I cieszę się, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę, że Ty się cieszysz. smile big_grin
          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:31
            założyłem, bo przypomniałem sobie, że jakiś czas temu Zorro uważał, że Lublin to jakieś zadupie w woj mazowieckim big_grin
            żartuję
            ja bardzo lubię to moje zadupie - mimo jego wad niezliczonych
            a jak widzisz, jest za co lubić, bo okolica naprawdę piękna

sorel.lina napisała:

> Cieszę się, że ten wątek założyłeś. Dzięki. smile
            > I cieszę się, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę, że Ty się cieszysz. smile big_grin
        • sorel.lina Re: Sorell :) 27.03.14, 14:33
          fenikss.2972 napisał:

> a to centrum - butelki nie napadają na ludzi, folijki się nie skradają podstępnie....

big_grinbig_grinbig_grin
          No i kto by pomyślał, że to w Polsce tak może być! wink
          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:35
            jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki big_grin
            a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie big_grin

sorel.lina napisała:

> big_grinbig_grinbig_grin
            > No i kto by pomyślał, że to w Polsce tak może być! wink
            • k.karen Re: Sorell :) 27.03.14, 14:41
              Dlatego nie lubię stereotypów smile Nie ma czegoś takiego jak "zapyziały wschód" smile
              A Twoje fotki są najlepszym tego świadectwem smile

fenikss.2972 napisał:

> jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki big_grin
              > a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie big_grin
              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:43
                a właśnie, że jest zapyziały wschód !!! big_grin wiem, bo przesz tu mieszkam big_grin

k.karen napisała:

> Dlatego nie lubię stereotypów smile Nie ma czegoś takiego jak "zapyziały wschód" :
                > )
                > A Twoje fotki są najlepszym tego świadectwem smile
                • k.karen Re: Sorell :) 27.03.14, 14:49
                  Jak chcesz, to mogę Ci pokazać zapyziały Wrocław i zobaczysz jaki może być "zapyziały zachód" big_grin A Zorro pewnie też z własnego regionu mógłby pokazać nam takie "kwiatki", że wyszłoby ( w porównaniu z Twoim wschodem), że najbardziej zapyziały jest daleki zachód big_grin
                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:52
                    no to dawajcie fotki big_grin

Zorro niech się ruszy tyłek i zrobi wreszcie użytek z tego aparatu, co się nim kiedyś tak przechwalał big_grin
                    gówno chłopu nie zegarek, jak go nakręcać nie umie !! big_grin
                    (może mu na ambicję wjadę... big_grin)

k.karen napisała:

> Jak chcesz, to mogę Ci pokazać zapyziały Wrocław i zobaczysz jaki może być "zap
                    > yziały zachód" big_grin A Zorro pewnie też z własnego regionu mógłby pokazać nam taki
                    > e "kwiatki", że wyszłoby ( w porównaniu z Twoim wschodem), że najbardziej zapyz
                    > iały jest daleki zachód big_grin
                    • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 08:59
                      Nie ma sprawy smile Jak pogoda pozwoli, to może uda mi się w weekend upolować aparatem jakąś ruderę big_grin

fenikss.2972 napisał:

> no to dawajcie fotki big_grin
                      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 09:02
                        Na focenie kazda pogoda jest dobra big_grin
                        • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 09:08
                          Żadna rudera nie jest warta uszkodzenia mojego aparatu, jak będzie lało big_grin
                          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 09:13
                            Parasoleczka
                            Fotki w deszczu wychodza super big_grin
                            • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 09:23
                              Niezła myśl big_grin
                              Właśnie próbuję namówić Zorro, żeby zrobił sobie przerwę w drodze na Śląsk i wpadł do mnie na kawę big_grin Może potrzyma parasoleczkę i wspólnymi siłami uda się pstryknąć coś extra big_grin
                              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 09:28
                                Przy okazji nawow go zeby wzia aparat, moze uda Ci sie go nauczyc gdzie trzeba nacisnac zeby ptaszek wylecial big_grin
                                • sorel.lina Re: Sorell :) 28.03.14, 09:43
                                  fenikss.2972 napisał:

> Przy okazji nawow go zeby wzia aparat, moze uda Ci sie go nauczyc gdzie trzeba
                                  > nacisnac zeby ptaszek wylecial

A po co ma wylatywać? Do rudery? big_grin
                                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 09:51
                                    "uwaga dzieci, ptaszek leci" big_grin

tak mówił pan fotograf, cykając klasową fotkę w szkole podstawowej, w klasie 1 B big_grin

sorel.lina napisała:
                                    > A po co ma wylatywać? Do rudery? big_grin
                                  • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 10:01
                                    No tak, Sorellino big_grin

Nie pomyślałam, że do rudery może nie wylecieć, nawet jak będzie otynkowana big_grin
                                    • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 10:11
                                      jak już nacykasz ruderze fotek, to daj mi, ja je odpowiednio obrobię.... big_grin

k.karen napisała:

> No tak, Sorellino big_grin
                                      >
                                      > Nie pomyślałam, że do rudery może nie wylecieć, nawet jak będzie otynkowana big_grin
                                      • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 10:22
                                        Łeee... to co za "atrakcja"? Takie nieobrobione mogą być bardziej... jajcarskie big_grin

A poza tym ktoś może nam zarzucić, że tuszujemy prawdziwe "oblicze" rudery big_grin

fenikss.2972 napisał:

> jak już nacykasz ruderze fotek, to daj mi, ja je odpowiednio obrobię.... big_grin
                                        • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 10:25
                                          przy umiejętnym zatuszowaniu oblicza, będziesz mogła bez krępacji podzielić się fotkami publicznie big_grin

k.karen napisała:

> Łeee... to co za "atrakcja"? Takie nieobrobione mogą być bardziej... jajcarskie
                                          > big_grin
                                          >
                                          > A poza tym ktoś może nam zarzucić, że tuszujemy prawdziwe "oblicze" rudery big_grin
                                          >
                                          >
                                          > fenikss.2972 napisał:
                                          >
                                          > > jak już nacykasz ruderze fotek, to daj mi, ja je odpowiednio obrobię....
                                          > big_grin
                                          • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 10:43
                                            O nie! Dobra fotorelacja musi być prawdziwa, bez żadnego tuszowania. Wskazane będą nawet detale, wtedy wartość fotek wzrośnie big_grin
                                            • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 10:52
                                              ale o wizerunek elewacji może się ktoś upomnieć prawem własności big_grin
                                              czeba więc relację przygotować tak, żeby owo prawo można było ładnie ominąć big_grin

k.karen napisała:

> O nie! Dobra fotorelacja musi być prawdziwa, bez żadnego tuszowania. Wskazane b
                                              > ędą nawet detale, wtedy wartość fotek wzrośnie big_grin
                                              >
                                              >
                                              • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 10:59
                                                Coś Ty! Rudery przeważnie są bezpańskie big_grin
                                                • tan.nawe Re: Sorell :) 28.03.14, 11:06
                                                  k.karen napisała:

> Coś Ty! Rudery przeważnie są bezpańskie

Ale nielegalnie mogą być zamieszkiwane. wink
                                                • fenikss.2972 Re: Sorell :) 28.03.14, 11:07
                                                  ta, a jak przychodzi co do czego, to jak spod ziemi wyskakuje właściciel i sobie płacić każe suspicious

big_grin

k.karen napisała:

> Coś Ty! Rudery przeważnie są bezpańskie big_grin
                                                  • k.karen Re: Sorell :) 28.03.14, 11:27
                                                    E tam. Gdyby nie były bezpańskie, to nie popadłyby w ruderę big_grin
                                                  • ulisses-achaj Re: Sorell :) 28.03.14, 14:20
                                                    Karen, zdjęcia "skłotów" są dzisiaj w cenie.. smile Poza tym, mieszkanie w nich jest "sexy" i świadczy o braku konformizmu tudzież artystowskiej duszy... smile smile
                  • 1zorro-bis Re: Sorell :) 27.03.14, 18:32
                    no, a tutaj fotka z......Berlina.big_grin
                    www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.files.wordpress.com%2F2014%2F03%2Fberlin-slums.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.wordpress.com%2F2014%2F03%2F18%2Fdie-slums-von-kreuzberg-das-ist-nicht-bombay-das-ist-berlin%2F&h=400&w=600&tbnid=fIJ5OMOo9aQytM%3A&zoom=1&docid=XTmcRVxLCLGUhM&ei=ZmA0U7miO4mjtAaI2oDACQ&tbm=isch&iact=rc&dur=4234&page=1&start=0&ndsp=26&ved=0CHEQrQMwCQ
                    • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:34
                      swoje dawaj, a nie cudze mi tu wciskasz !! suspicious

big_grin

1zorro-bis napisał:

> no, a tutaj fotka z......Berlina.big_grin
                      > www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.files.wordpress.com%2F2014%2F03%2Fberlin-slums.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fpravdatvcom.wordpress.com%2F2014%2F03%2F18%2Fdie-slums-von-kreuzberg-das-ist-nicht-bombay-das-ist-berlin%2F&h=400&w=600&tbnid=fIJ5OMOo9aQytM%3A&zoom=1&docid=XTmcRVxLCLGUhM&ei=ZmA0U7miO4mjtAaI2oDACQ&tbm=isch&iact=rc&dur=4234&page=1&start=0&ndsp=26&ved=0CHEQrQMwCQ
                      • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 19:02
                        najlepiej z imienin u cioci suspicious
                        big_grin
            • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 14:42
              Feniksie, teraz ładniejsze są mniejsze miasta w Polsce, niż moje miasto. Zwłaszcza niż moje. Twoje fotki to udowadniają.
              Lublin to przecież bardzo stare, wielowiekowe miasto z kawałem historii!
              Od dawna uważam wielkie miasta za twór nieprzyjazny ludziom.
              Molochy passe wink

fenikss.2972 napisał:

> jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki big_grin
              > a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie big_grin
              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:45
                nosz kurde ! big_grin Lublin to wielkie miasto wojewódzkie big_grin

Jest największym polskim miastem po wschodniej stronie Wisły, 2. w Małopolsce, a 9. w kraju pod względem liczby ludności (348 567 mieszkańców) oraz 15. pod względem powierzchni (147 km²[2]). Centralne miasto aglomeracji lubelskiej. big_grin big_grin big_grin

pl.wikipedia.org/wiki/Lublin
                1agfa napisał:

> Feniksie, teraz ładniejsze są mniejsze miasta w Polsce, niż moje miasto. Zwłasz
                > cza niż moje. Twoje fotki to udowadniają.
                > Lublin to przecież bardzo stare, wielowiekowe miasto z kawałem historii!
                > Od dawna uważam wielkie miasta za twór nieprzyjazny ludziom.
                > Molochy passe wink
                >
                > fenikss.2972 napisał:
                >
                > > jak widzisz - jestem dumny ze swojej mieścinki big_grin
                > > a może - i to przesz "Polska B" na dalekim zapyziałym wschodzie big_grin
                • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 15:02
                  Aaaa, to Ty tak kokietujesz ta "mieścinką na zapyziałym dalekim wschodzie" (cytat), Feniksie wink
                  Sam napisałem z uznaniem i szacunkiem o Twoim mieście i jego tradycji smile
                  No proszę, największe po wschodniej stronie Wisły! Królewskie miasto.
                  Ale nie moloch jak moje, tylko właśnie w sam raz.

> nosz kurde ! big_grin Lublin to wielkie miasto wojewódzkie big_grin
                  >
                  > Jest największym polskim miastem po wschodniej stronie Wisły, 2. w Małopolsc
                  > e, a 9. w kraju pod względem liczby ludności (348 567 mieszkańców) oraz 15. pod
                  > względem powierzchni (147 km²[2])
                  . Centralne miasto aglomeracji lubel
                  > skiej. big_grin big_grin big_grin

>
                  pl.wikipedia.org/wiki/Lublin
                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:11
                    znaczy jest i królewskie jest i zapyziałe - wszystko zależy z której strony je rozpatrywać smile

1agfa napisał:

> Aaaa, to Ty tak kokietujesz ta "mieścinką na zapyziałym dalekim wschodzie" (cyt
                    > at), Feniksie wink
                    > Sam napisałem z uznaniem i szacunkiem o Twoim mieście i jego tradycji smile
                    > No proszę, największe po wschodniej stronie Wisły! Królewskie miasto.
                    > Ale nie moloch jak moje, tylko właśnie w sam raz.
                    • hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:22
                      Cześć.
                      ...ale jest znane z założenia Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Ponieważ moi "wybrani z tysięcy" mieli ciągle problemy z zapamiętaniem daty i miejsca tego epokowego wydarzenia, po wielu latach poszukiwań dotarłem do ich pamięci. Teraz wiedzą śpiewająco! Lepiej niż datę 1410, która do tej pory była wiodącą w zapamiętywaniu, ze względu na składniki: kilo cukru, 4 deka drożdży, 10 litrów wody...wink

Moja nowa, rewelacyjna metoda nauczenia i zapamiętania brzmi równie prosto, i zasadza się na znanych im skojarzeniach:
                      pozycja z odwróconych cyfr, którą LUbicie... - 100% skuteczności, największe lenie śpiewająco na to pytanie odpowiadają big_grin Wystarczy tylko odpowiednio sformułować pytanie suspicious

Lublin już lepiej pamiętają niż Grunwald suspicious
                      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:28
                        kurde big_grin ale wykład big_grin

hardy1 napisał:

> Cześć.
                        > ...ale jest znane z założenia Rzeczpospolitej Obojga Narodów.
                        >
                        > Ponieważ moi "wybrani z tysięcy" mieli ciągle problemy z zapamiętaniem daty i m
                        > iejsca tego epokowego wydarzenia, po wielu latach poszukiwań dotarłem do ich pa
                        > mięci. Teraz wiedzą śpiewająco! Lepiej niż datę 1410, która do tej pory była wi
                        > odącą w zapamiętywaniu, ze względu na składniki: kilo cukru, 4 deka drożdży,
                        > 10 litrów wody
                        ...wink
                        >
                        > Moja nowa, rewelacyjna metoda nauczenia i zapamiętania brzmi równie prosto, i z
                        > asadza się na znanych im skojarzeniach:
                        > pozycja z odwróconych cyfr, którą LUbicie... - 100% skute
                        > czności, największe lenie śpiewająco na to pytanie odpowiadają big_grin Wystarczy tyl
                        > ko odpowiednio sformułować pytanie suspicious
                        >
                        > Lublin już lepiej pamiętają niż Grunwald suspicious
                        • hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:39
                          Nie wystarczy mieć wiedzę. Trzeba umieć z tą wiedzą dotrzeć do słuchaczy, obudzić ich z preferowanego letargu. Jakie ja już nie wymyślałem skojarzenia, aby tylko dotrzeć do nich wink
                          A więc - metodyka nauczania się kłania... i to nie ta znana z akademickich ław, tylko jak najbardziej swojska, przyziemna, zrozumiała dla tych, do których się mówi "chodź dziecię, jak cię uczyć każę"...wink
                          Chociaż prędzej oni już robią nowe dziecię, niż nimi są suspicious
                          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:46
                            to im podpowiedz, coby w Lublinie robili - młodych nam tu trzeba i bachorków też big_grin big_grin big_grin

hardy1 napisał:

> Nie wystarczy mieć wiedzę. Trzeba umieć z tą wiedzą dotrzeć do słuchaczy, obudz
                            > ić ich z preferowanego letargu. Jakie ja już nie wymyślałem skojarzenia, aby ty
                            > lko dotrzeć do nich wink
                            > A więc - metodyka nauczania się kłania... i to nie ta znana z akademickich ław
                            > , tylko jak najbardziej swojska, przyziemna, zrozumiała dla tych, do których si
                            > ę mówi "chodź dziecię, jak cię uczyć każę"...wink
                            > Chociaż prędzej oni już robią nowe dziecię, niż nimi są suspicious
                            • hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:33
                              Zapłać im za bilety i nocleg, przygotuj młode ochotne, a zaraz znajdę z setkę chętnych. Możesz być pewny, że wywiążą się z zadania jak stachanowcy jacyś . Na normy nie będą patrzeć, popracują za darmo i w nadgodzinach tongue_out
                              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:34
                                nie no, mogliby sami sobie wyjazd zasponsorować big_grin

hardy1 napisał:

> Zapłać im za bilety i nocleg, przygotuj młode ochotne, a zaraz znajdę z setkę c
                                > hętnych. Możesz być pewny, że wywiążą się z zadania jak stachanowcy jacyś . Na
                                > normy nie będą patrzeć, popracują za darmo i w nadgodzinach tongue_out
    • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 14:35
      Piękne wszystkie fotki majstra (brawo!) i piękne okolice. Do pozazdroszczenia wprost, patrząc z mojej kamiennej pustyni. Gratuluję.
      Czystość widać gołym okiem, to oczywiste smile

fenikss.2972 napisał:

> pacz, po prawej widać blok
      > i ani papierka na trawniku

>
      > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/UxhK5wtLQQMdTHfMxB.jpg
      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:40
        dzięki smile
        nie tyle się fotkami chwalę, co miastem właśnie
        pewnie, że są zasyfione okolice - ale to lumpiarnie.
        zauważ, że nawet nie ma śmietników akurat w fotografowanych urywkach - a mimo to - sami dbamy o swoje smile
        problem psów - istnieje - jak wszędzie - ale co 100 m ustawione są specjalne pojemniki i ludzie powoli się nauczyli sprzątać - powoli może w stosunku do innych miast Europy - szybko dla nas - bo nakaz sprzątania i zapewnienie warunków do tego - to kwestia 3 ostatnich lat smile

1agfa napisał:

> Piękne wszystkie fotki majstra (brawo!) i piękne okolice. Do pozazdroszczenia w
        > prost, patrząc z mojej kamiennej pustyni. Gratuluję.
        > Czystość widać gołym okiem, to oczywiste smile
        • 1zorro-bis Re: Sorell :) 27.03.14, 14:45
          Kogut.....co Ty z zmanipulowane fotki tutaj pokazujesz, he? smirk
          Przeciez kazdy glupi widzi, ze te kolorowe to Austria albo Niemcy! Te czarno biale to se mozesz dalej pokazywac bo i retuszowac latwiej.....big_grinbig_grinbig_grin
          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:46
            chciałbyś, żebym na dzikim zachodzie tak było big_grin big_grin big_grin
            figa z makiem drogi Zorro ! big_grin to je moje big_grin

1zorro-bis napisał:

> Kogut.....co Ty z zmanipulowane fotki tutaj pokazujesz, he? smirk
            > Przeciez kazdy glupi widzi, ze te kolorowe to Austria albo Niemcy! Te czarno bi
            > ale to se mozesz dalej pokazywac bo i retuszowac latwiej.....big_grinbig_grinbig_grin
            • 1zorro-bis Re: Sorell :) 27.03.14, 18:24
              a w zyciu! Przeciez w Polsce to syf i psie gowna na chodnikach pomieszane z plastykowymi butelkami!big_grin
              fenikss.2972 napisał:

> chciałbyś, żebym na dzikim zachodzie tak było big_grin big_grin big_grin
              > figa z makiem drogi Zorro ! big_grin to je moje big_grin
              >
              > 1zorro-bis napisał:
              >
              > > Kogut.....co Ty z zmanipulowane fotki tutaj pokazujesz, he? smirk
              > > Przeciez kazdy glupi widzi, ze te kolorowe to Austria albo Niemcy! Te cza
              > rno bi
              > > ale to se mozesz dalej pokazywac bo i retuszowac latwiej.....big_grinbig_grinbig_grin
              >
              >
              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:29
                pieprzycie kolego koncertowo big_grin
                tu jest czysto, zielono i fantastycznie big_grin

1zorro-bis napisał:

> a w zyciu! Przeciez w Polsce to syf i psie gowna na chodnikach pomieszane z pl
                > astykowymi butelkami!big_grin
            • hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:25
              Te Kogut, ile czasu poświęciłeś na wyretuszowanie wszystkich papierków i inszych śmieci, hę? wink Przecież to nie może być Polska! Tako rzeczom ałtorytety w tych sprawach. No! wink
              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:30
                to jest Polska !!! moje paskudne wschodnie zadupie !! big_grin

hardy1 napisał:

> Te Kogut, ile czasu poświęciłeś na wyretuszowanie wszystkich papierków i inszyc
                > h śmieci, hę? wink Przecież to nie może być Polska! Tako rzeczom ałtorytety w
                > tych sprawach
                . No! wink
              • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:37
                smile smile Hardy, Kogut ma "fotoszopa" w małym palcu! smile
                • hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:42
                  ... no i się wydało,
                  co się ze śmieciami
                  w Polsce stało.
                  Kogucie fotoszop zbujało suspicious
                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:47
                    sam żeś szop suspicious
                    do tego foto suspicious

hardy1 napisał:

> ... no i się wydało,
                    > co się ze śmieciami
                    > w Polsce stało.
                    > Kogucie fotoszop zbujało suspicious
                    • hardy1 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:36
                      Jam jest foto-gen...
                      Ty zaś foto-szop...
                      Już słyszę szept -
                      skop szop, skop suspicious wink
                      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:37
                        foto - gen..........der zaiste big_grin big_grin big_grin
                        myśli masz nieczyste big_grin

hardy1 napisał:

> Jam jest foto-gen...
                        > Ty zaś foto-szop...
                        > Już słyszę szept -
                        > skop szop, skop suspicious wink
                • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:44
                  absolutnie nigdy nie używałem photoshopa !!! big_grin
                  retuszuję za pomocą kilku prościutkich narzędzi big_grin
                  i retusz zwykle dotyczy ostrości, kolorystyki i ekspozycji big_grin

a z tych fotek to trochę pousuwałem bloków, co mi wystawały nad drzewami big_grin big_grin big_grin
                  ale tylko trochę !! big_grin

ulisses-achaj napisał:

> smile smile Hardy, Kogut ma "fotoszopa" w małym palcu! smile
                  • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:46
                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/yh/fd/liax/thM4JFOztefEvx8SdB.jpg[/img]
                    • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:49
                      no Uli !! masz co pokazywać !!
                      ta B&W się świetna !! big_grin
                  • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:47
                    Jest świetny program, bardziej "zawodowy" niż "szop". Nazywa się "lightroom".
                    • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:51
                      używam photoscape i do tego programu do HDR
                      a ten lightroom to sobie obejrzę smile

ulisses-achaj napisał:

> Jest świetny program, bardziej "zawodowy" niż "szop". Nazywa się "lightroom".
                      • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 19:03
                        zaglądnę i ja do niego smile)
        • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 14:50
          Nie ma żadnego miasta czy mieściny na świecie, gdzie nie byłoby kawałka lumpiarni, w to nie uwierzę, a widziałem sporo - to przecież nie jest najważniejsze. Nie musi się tam chodzić. Chyba że się lubi tam bywać (różne bywają perwersje wink)

fenikss.2972 napisał:

> dzięki smile
          > nie tyle się fotkami chwalę, co miastem właśnie
          > pewnie, że są zasyfione okolice - ale to lumpiarnie.
          > zauważ, że nawet nie ma śmietników akurat w fotografowanych urywkach - a mimo t
          > o - sami dbamy o swoje smile

Co do psich śmietników - brawo dla Twojego miasta. Zresztą wszędzie staje się to coraz powszechniejsze.

> problem psów - istnieje - jak wszędzie - ale co 100 m ustawione są specjalne po
          > jemniki i ludzie powoli się nauczyli sprzątać - powoli może w stosunku do innyc
          > h miast Europy - szybko dla nas - bo nakaz sprzątania i zapewnienie warunków do
          > tego - to kwestia 3 ostatnich lat smile
          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 14:54
            takie obrazki też się trafiają
            ale nawet i tu syfu nie ma smile
            człowiek się przespać postanowił tylko ...smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/OgbYbMxEcYW9PhfnpX.jpg
            • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 15:05
              Ale na ławeczce w zieleni, w zieleni i na świeżym powietrzu big_grin big_grin
              Samo zdrowie!

fenikss.2972 napisał:

> takie obrazki też się trafiają
              > ale nawet i tu syfu nie ma smile
              > człowiek się przespać postanowił tylko ...smile
              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:11
                no właśnie ! big_grin

1agfa napisał:

> Ale na ławeczce w zieleni, w zieleni i na świeżym powietrzu big_grin big_grin
                > Samo zdrowie!
            • wirujacypunkt Re: Sorell :) 27.03.14, 15:07
              Wiedziałam kiedy zrobić sobie chwilę przerwy na odpocznek.
              Mistrzu piękne fotki, nie mogę się napatrzeć.
              Brawo !!! big_grin

• fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:12
                no prosz big_grin Ta to wie, jak mi poprawić humor i podbudować sławetne ego big_grin

dzięki big_grin big_grin big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Wiedziałam kiedy zrobić sobie chwilę przerwy na odpocznek.
                > Mistrzu piękne fotki, nie mogę się napatrzeć.
                > Brawo !!! big_grin
                >
                • wirujacypunkt Re: Sorell :) 27.03.14, 15:17
                  Napisałam tylko prawdebig_grin
                  Trochę zazdroszcze, że tak nie potrafiesad

fenikss.2972 napisał:

> no prosz big_grin Ta to wie, jak mi poprawić humor i podbudować sławetne ego big_grin
                  >
                  > dzięki big_grin big_grin big_grin
                  >
                  > wirujacypunkt napisał:
                  >
                  > > Wiedziałam kiedy zrobić sobie chwilę przerwy na odpocznek.
                  > > Mistrzu piękne fotki, nie mogę się napatrzeć.
                  > > Brawo !!! big_grin
                  > >
                  >
                  >
                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:49
                    każdy potrafi, tylko nie każdy jeszcze o tym wie big_grin
                    zrób parę fotek, to Ci powiem, jak je poprawić smile

wirujacypunkt napisał:

> Napisałam tylko prawdebig_grin
                    > Trochę zazdroszcze, że tak nie potrafiesad
                    • wirujacypunkt Re: Sorell :) 27.03.14, 15:55
                      Dziękuję i trzymam za słowo smile
                      Zgłoszę się w odpowiednim czasie.

fenikss.2972 napisał:

> każdy potrafi, tylko nie każdy jeszcze o tym wie big_grin
                      > zrób parę fotek, to Ci powiem, jak je poprawić smile
                      >
                      > wirujacypunkt napisał:
                      >
                      > > Napisałam tylko prawdebig_grin
                      > > Trochę zazdroszcze, że tak nie potrafiesad
                      >
                      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 15:57
                        to też czymam za słowo big_grin
                        a coooooo big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Dziękuję i trzymam za słowo smile
                        > Zgłoszę się w odpowiednim czasie.
                        • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 16:33
                          O czym tak końkretnie ten wateczek jest, bo chciałabym sie ustosunkować smile
                          HDR w wykonaniu Jędrka super...sam mi kiedyś pare fotek poprawiał w programie i tłukł do łba co i jak, ale powiem szczerze..jeszcze nie zajarzyłam jak to zrobić....podoba mi sie taka obróbka fotek...smile

ładnie w tej Twojej wsi jest smile swoją też lubię bardzo...i chociaż czasem psioczę, to zawsze wracam tu, gdzie sie urodziłam, gdzie dom mój...smile
                          Bywałam troche w świecie..i nikt mi nie powie, że jest idealnie...
                          tylko zagraniczny syf wydaje sie dla niektórych pachnący i inny smile
                          Gdzies tam jeden zwój podpowiada komuś, że Polska, to taki kraj tonący w śmieciach, a Polacy, to ciemniaki ostatnie i nie potrafia segregować śmieci..
                          smile
                          to włoskie smieci..wink

https://static1.money.pl/i/h/250/f114938.jpg

nie chce mi sie szukać dalej...ale z pewnoscia znalazłabym wiecej 'higienicznych' obrazków smile
                          • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 16:38
                            a gdzieś Ty tak nasyfiła ?? big_grin

wąteczek jest o................czy ja wiem ? O tym, że u mnie jest zielono jak w dżungli big_grin
                            małpa na drzewie też była big_grin wstawiałem tu fotkę nawet big_grin

rudka-a napisała:

> O czym tak końkretnie ten wateczek jest, bo chciałabym sie ustosunkować smile
                            > HDR w wykonaniu Jędrka super...sam mi kiedyś pare fotek poprawiał w programie i
                            > tłukł do łba co i jak, ale powiem szczerze..jeszcze nie zajarzyłam jak to zrob
                            > ić....podoba mi sie taka obróbka fotek...smile
                            >
                            > ładnie w tej Twojej wsi jest smile swoją też lubię bardzo...i chociaż czasem psioc
                            > zę, to zawsze wracam tu, gdzie sie urodziłam, gdzie dom mój...smile
                            > Bywałam troche w świecie..i nikt mi nie powie, że jest idealnie...
                            > tylko zagraniczny syf wydaje sie dla niektórych pachnący i inny smile
                            > Gdzies tam jeden zwój podpowiada komuś, że Polska, to taki kraj tonący w śmieci
                            > ach, a Polacy, to ciemniaki ostatnie i nie potrafia segregować śmieci..
                            > smile
                            > to włoskie smieci..wink
                            >
                            > https://static1.money.pl/i/h/250/f114938.jpg
                            >
                            > nie chce mi sie szukać dalej...ale z pewnoscia znalazłabym wiecej 'higienicznyc
                            > h' obrazków smile
                            >
                            >
                            >
                            • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 16:50
                              W każdej nacji znajdziesz mende, co nasyfi...
                              wink
                              ja jak se nasyfię, to se musze sama posprzatać...smile
                              u mnie kolory sie zmieniają..pacz...wink

https://s7.postimg.org/f0qyns7p7/DSC09007.jpg

https://s27.postimg.org/igruasmvn/DSC09066.jpg
                              • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 16:54
                                o, domek dla łabędziów big_grin
                                u nas wreszcie otworzyli ogród saski po ponad dwuletniej rewitalizacji - tam też jest małe sztuczne jeziorko o domek dla łabędziów big_grin

może się w końcu wybiorę i tam na cykanko
                                • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 16:59
                                  Jeśli ktoś z Was zechce zapoznać się z ciekawymi fotografiami miasta - także nieco "turpistycznymi", to tutaj jest sporo dobrych ujęc:

Tekst linka
                                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 17:02
                                    a sam wyprodukuj big_grin

ulisses-achaj napisał:

> Jeśli ktoś z Was zechce zapoznać się z ciekawymi fotografiami miasta - także ni
                                    > eco "turpistycznymi", to tutaj jest sporo dobrych ujęc:
                                    >
                                    > Tekst link
                                    > a
                                    • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 17:10
                                      Ok, kilka chyba gdzieś mam, tyle że nie umiem ich tu wrzucić, bo nie ma konta na shacku
                                      • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 17:15
                                        bez konta wrzucisz tu..smile

postimage.org/
                                        • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:12
                                          dzięki smile
                                      • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 17:22
                                        ja wstawiam przez galerię gazetową, nie chce mi się tworzyć dodatkowych kont, skoro tu mam pod ręką - menu masz po prawej

ulisses-achaj napisał:

> Ok, kilka chyba gdzieś mam, tyle że nie umiem ich tu wrzucić, bo nie ma konta n
                                        > a shacku
                                        • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:12
                                          Zaiste! smile
                                          • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:25
                                            [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/yh/fd/liax/H9Nnbq2trBjVbtdqWB.jpg[/img]
                                            • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 18:28
                                              pieknie domeczek obrosniety...okieneczko super smile)
                                            • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:31
                                              oooooooooooooooo Uli big_grin
                                              i to jest klimat !! big_grin
                                            • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 18:49
                                              Wzdycham sobie smętnie i "zazdrośnie", ten widok! Ulissesie re-we-la-cja.
                                              Świetny nastrój musi wywołać taki widok, a zdjęcie udane smile

ulisses-achaj napisał:

> [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/yh/fd/liax/H9Nnbq2trBjVbtdqWB.jpg[/img]
                                              • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 18:50
                                                Agfo - witaj smile) pokaz nam działkową wiewiórke smile))
                                                • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 19:23
                                                  Dobry wieczór, Rudko smile Była już moja ruda latająca wiewióreczka na Podwórku - znaleźć nie mogę!

rudka-a napisała:

> Agfo - witaj smile) pokaz nam działkową wiewiórke smile))
                                                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:31
                                                    ja mam takie big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/Cab4eM8Y9se5v0WoKB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/bCm7xAWhg85bTxP9YB.jpg

1agfa napisał:

> Dobry wieczór, Rudko smile Była już moja ruda latająca wiewióreczka na Podwórku -
                                                    > znaleźć nie mogę!
                                                    >
                                                    > rudka-a napisała:
                                                    >
                                                    > > Agfo - witaj smile) pokaz nam działkową wiewiórke smile))
                                                  • fenikss.2972 gra światła 27.03.14, 19:32
                                                    lubię tą fotkę

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/kcU1YZuubjBm3NxS8B.jpg
                                                  • fenikss.2972 przypadek 27.03.14, 19:34
                                                    cykałem faceta na fontannie, ptak wleciał przed obiektyw i całkiem fajnie wyszedł big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/EtJrdjREZzm3RW0zmB.jpg
                                                • 1agfa Re: Sorell :) 27.03.14, 19:48
                                                  Nie wiem, gdzie wiewiórka! ale za to macie rzadką roślinkę, moją własną działkową: szachownica cesarska smile
                                                  Jak wiosna, to do lekcji może się przydać. O zapylaniu suspicious
                                                  Może licha fotka ale mozolnie na brzuchu zdjęcie robione big_grin

http://i60.tinypic.com/e67hj8.jpg

rudka-a napisała:

> Agfo - witaj smile) pokaz nam działkową wiewiórke smile))
                                                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:57
                                                    gdzieś widziałem szachownice, ale fotek ni mam

za to mam zapylacze big_grin big_grin big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/9tMBJWSAabQmtJaoAB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/mqGqSaPMhZdYbTGIwB.jpg

1agfa napisał:

> Nie wiem, gdzie wiewiórka! ale za to macie rzadką roślinkę, moją własną działko
                                                    > wą: szachownica cesarska smile
                                                    > Jak wiosna, to do lekcji może się przydać. O zapylaniu suspicious
                                                    > Może licha fotka ale mozolnie na brzuchu zdjęcie robione big_grin
                                                    >
                                                    > http://i60.tinypic.com/e67hj8.jpg
                                                    >
                                                    > rudka-a napisała:
                                                    >
                                                    > > Agfo - witaj smile) pokaz nam działkową wiewiórke smile))
                                                  • fenikss.2972 a to znajome :D 27.03.14, 19:59
                                                    big_grin big_grin big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/uVLa3Db1scOb7TcH4B.jpg
                                              • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 18:50
                                                To taki pstrykanie tylko, Agfo smile
                                                • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 18:54
                                                  wszyscy "tylko" pstrykamy big_grin
                                                  i o to chodzi big_grin

ulisses-achaj napisał:

> To taki pstrykanie tylko, Agfo smile
                                                • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 18:54
                                                  Uli, please..pokaż cosjeszcze smile
                                                  • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 19:04
                                                    "> Uli, please..pokaż cosjeszcze smile"

ok ale same liście to będą smile

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/yh/fd/liax/4hTJR5zMFpqjAuK9tB.jpg[/img]
                                                  • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 19:08
                                                    Niech będą smile))
                                                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:10
                                                    tam oprócz liści jest bardzo fajna gra światła smile
                                                    a ja bardzo lubię cykać zielsko na przykład big_grin
                                                    przynajmniej mi nie ucieka big_grin big_grin big_grin

ulisses-achaj napisał:

> "> Uli, please..pokaż cosjeszcze smile"
                                                    >
                                                    > ok ale same liście to będą smile
                                                    >
                                                    > [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/yh/fd/liax/4hTJR5zMFpqjAuK9tB.jpg[
> /img]
                                                    >
                                                    >
                                                  • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 19:11
                                                    ta gra światła trwała dokładnie 15 sek. smile
                                                  • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 19:14
                                                    Brawo w takim razie za refleks smile
                                                  • fenikss.2972 Re: Sorell :) 27.03.14, 19:23
                                                    a bo to właśnie tak bywa big_grin

ulisses-achaj napisał:

> ta gra światła trwała dokładnie 15 sek. smile
          • ulisses-achaj Re: Sorell :) 27.03.14, 16:34
            Agfo smile Jest jeszcze jedna możliwość : można mieszkać w takim nieszczęsnym zakątku miasta. W moim i chyba w każdym sa takie "zagłębia" już to lumpenproletariatu, już to totalnie zapuszczone i od dziesięcioleci nieremontowane kwartały

"Chyba że się lubi tam bywać (różne bywają perwersje ;
            > ))"
            • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 18:20
              Jest i porno dla Feniksa smile))

https://s8.flog.pl/media/foto/7160808_igraszki-biedronek-.jpg
              • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 18:27
                ..a że to ladacznica była, to i ślimaka kusiła wink

https://s8.flog.pl/media/foto_middle/rudka-a_30c1506255194259295005d14c35bd92.jpg
                • fenikss.2972 Ruda !! 27.03.14, 18:33

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/Fpif4zpFrByJZRw4JB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/9pIBAniy7z8BDQgJMB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/Zb9gjcydgdyiGsc5PB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/J5VMpUK0Lr0SrUMoVX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/J5VMpUK0Lr0SrUMoVX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/lItasIBjxPcHb1i8pX.jpg
                  • rudka-a Hmm....:D 27.03.14, 18:34
                    nooo, takiej kolekcji, to nie mam big_grin
                    • fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:35
                      wiedziałem !! big_grin

rudka-a napisała:

> nooo, takiej kolekcji, to nie mam big_grin
                      • hardy1 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:44
                        A tfu! Co za bezeceństwa! Moje niewinne oczęta muszę sam zakryć! tongue_out
                        • rudka-a Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 18:46
                          pobujamy się? suspicious

https://s10.flog.pl/media/foto_middle/7259566_pobujamy-sie-.jpg

suspicious
                          • fenikss.2972 Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 18:49
                            a gdzie ŁOŚ ???????????????????????????????????????????? suspicious

rudka-a napisała:

> pobujamy się? suspicious
                            >
                            > https://s10.flog.pl/media/foto_middle/7259566_pobujamy-sie-.jpg
                            >
                            > suspicious
                            • rudka-a Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 18:52
                              oo, tuu suspicious big_grin

https://s10.flog.pl/media/foto_middle/8273518.jpg

suspicious
                              • fenikss.2972 Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 18:54
                                to lejeń jakiś a nie ŁOŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suspicious

rudka-a napisała:

> oo, tuu suspicious big_grin
                                >
                                > https://s10.flog.pl/media/foto_middle/8273518.jpg
                                >
                                > suspicious
                                • rudka-a Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 19:00
                                  łośkurde...no...do sasiada tylko podobny suspicious
                                  big_grin
                                  • fenikss.2972 Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 19:03
                                    lejeń !!! do tego gówniarz jakiś !! suspicious

rudka-a napisała:

> łośkurde...no...do sasiada tylko podobny suspicious
                                    > big_grin
                                    • rudka-a Re: Oooo, Hardyyyy! :> 27.03.14, 19:11
                                      ..bo to zdjęcie, to do legitymacji było big_grinbig_grin
                        • fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:48
                          Ty nie zakrywaj !!! Ty się ucz !!! big_grin big_grin big_grin

no od natury przecie big_grin

hardy1 napisał:

> A tfu! Co za bezeceństwa! Moje niewinne oczęta muszę sam zakryć! tongue_out
                          • rudka-a Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:49
                            ..że się niby na rzeczy nie zna?..dyć wiosna jeeestttt...suspicious
                          • 1agfa Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:55
                            Widzę, że jest lekcja fizjologii?! o biedronkach i itp żuczkach?! Może i trzeba takiej edukacji, w razie czego prześlę małolatom big_grin
                            Może i mnie się przypomni suspicious suspicious big_grin

fenikss.2972 napisał:

> Ty nie zakrywaj !!! Ty się ucz !!! big_grin big_grin big_grin
                            >
                            > no od natury przecie big_grin
                            >
                            >
                            > hardy1 napisał:
                            >
                            > > A tfu! Co za bezeceństwa! Moje niewinne oczęta muszę sam zakryć! tongue_out
                            • fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 18:57
                              to ja poszukam nowego materiału, jako że prezentowany pochodzi z zeszłego roku - a cywilizacja idzie naprzód to i tu się może coś pozmieniało big_grin big_grin big_grin

1agfa napisał:

> Widzę, że jest lekcja fizjologii?! o biedronkach i itp żuczkach?! Może i trzeba
                              > takiej edukacji, w razie czego prześlę małolatom big_grin
                              > Może i mnie się przypomni suspicious suspicious big_grin
                              • hardy1 Re: Hmm....:D 27.03.14, 19:41
                                Jakie ócz? Jakie ucz?! Gender to szatański wynalazek! ... i jeszcze ten goły tyłek lejenia na widoku shock
                                • fenikss.2972 Re: Hmm....:D 27.03.14, 19:42
                                  się znalazł wujek Prawiczek big_grin big_grin big_grin

hardy1 napisał:

> Jakie ócz? Jakie ucz?! Gender to szatański wynalazek! ... i jeszcze ten goły ty
                                  > łek lejenia na widoku shock
                • rudka-a Re: Sorell :) 27.03.14, 18:33
                  aa w Brukseli sikają ot tak sobie suspicious

https://s2.flog.pl/media/foto_middle/5680344_manneken-pis.jpg
                  • rudka-a aleee.... :) 27.03.14, 18:37
                    one już na spacer gotowe wink

https://s2.flog.pl/media/foto_middle/5781637_to-bedzie-dosc-trudny-spacerek-.jpg
                    • fenikss.2972 Re: aleee.... :) 27.03.14, 18:45
                      moje puszczam w las - a niech latają big_grin
                      ogary znaczy, nie myszy big_grin
                      • rudka-a Re: aleee.... :) 27.03.14, 18:48
                        jakie myszy suspicious

tego też byś mi wyprowadził suspicious

https://s2.flog.pl/media/foto_middle/5783996_dzien-dobry.jpg
                        • fenikss.2972 Re: aleee.... :) 27.03.14, 18:52
                          no jak nie, jak na smyczy prowadzają suspicious

tylko nie u nas big_grin big_grin big_grin

rudka-a napisała:

> jakie myszy suspicious
                          >
                          > tego też byś mi wyprowadził suspicious
                          >
                          > https://s2.flog.pl/media/foto_middle/5783996_dzien-dobry.jpg
                          • rudka-a Re: aleee.... :) 27.03.14, 18:58
                            ten prosto z Holyłód...celebryta suspicious
                            zagraniczny suspicious

https://s2.flog.pl/media/foto_middle/4511302_neron-ddcelebryta-.jpg
                            • fenikss.2972 a konieeeeeeeeee 27.03.14, 19:02
                              na ten przykład, w szlafroczkach dokazują big_grin big_grin big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/eWOdJBpVEvPxBxI21B.jpg
                              • rudka-a Re: a konieeeeeeeeee 27.03.14, 19:04
                                suspicious big_grinbig_grin.....big_grin
                                • fenikss.2972 żaby natomiaaaaaaaaaaast 27.03.14, 19:22

wolą jednak we wodzie big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/ra/galk/ae5Hob1n7kQTBbC6oB.jpg

rudka-a napisała:

> suspicious big_grinbig_grin.....big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka