29.10.23, 02:09
Druga czesc tego roku i Hubi konsekwentnie pokazuje, ze jest mentalnie jak i fizycznie zawodnikiem z pierwszej dziesiatki i gra coraz pewniej a tym samym i lepiej, jest obecnie tak dobrze przygotowany ze moze regularnie pokonywac nawet czolowych graczy. Duzy postep wzgledem lat poprzednich, bo oprocz niesamowicie mocnego serwu doszlo u niego rowniez czucie pilki i nie jest juz jednowymiarowym serwisantem ale tez pieknie podcina, wrzuca krotkie, mysli i widzi na korcie, stad takie wyniki. A jutro final.

ps. dzieki ci o wszechswiecie za dodatkowa godzine tej nocy!
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Hurkacz 29.10.23, 02:16
      smile
    • jan_stereo Re: Hurkacz 30.10.23, 09:31
      Final byl bardzo wyrownany, 2 tie-breaki na korzysc Kanadyjczyka, byc moze nasz krajan gdyby ciut lepiej serwowac w kluczowych momentach to wygralby mecz, takie detale zaważyły. Ogólnie i tak dobry występ, szkoda tylko ze nie wbił sie punktami do pierwszej 10ki, zagralby wówczas w finale najlepszych zawodników.
      • jan_stereo Re: Hurkacz 02.11.23, 20:50
        No nic, nie pozostaje nic innego jak życzyć Jabeur aby zdemolowała dzisiaj Swiatek.
        • elissa2 Re: Hurkacz 02.11.23, 21:18
          Iga ma tak dobre serduszko, że gdyby wiedziała, że jej przegrana może pomóc, bez mrugnięcia okiem przegrałaby smile
          • rzeka.suf Re: Hurkacz 02.11.23, 23:07
            zawsze moze pomoc nawet jesli wygra wink
            • jan_stereo Re: Hurkacz 02.11.23, 23:15
              Ladniej by wygladalo gdyby to Jabeur wiecej kasy zgarnela dzieki wygranej i pomogla smile
              • rzeka.suf Re: Hurkacz 03.11.23, 00:24
                moim zdaniem wcale nie, wygladaloby to dosc uwlaczajaco, jak wielkopanska litosc. iga moze sobie dopiac nastepna mala flage i razem z ons ujac sie za palestynczykami, zamiast jej 'dawac wygrac'.
                • jan_stereo Re: Hurkacz 03.11.23, 00:41
                  No ale ja przeciez nie mowie ze ma 'dawac' wygrać, wrecz przeciwnie, licze ze Jabeur sama ta wygrana sobie wywalczy.
                  • rzeka.suf Re: Hurkacz 03.11.23, 00:47
                    te pare minut w blasku fleszy, te pare slow, ktore uslyszy swiat, bylyby warte przynajmniej tyle, co kasa, ktora moglaby przekazac.
                • elissa2 Re: Hurkacz 03.11.23, 17:00
                  rzeka.suf napisała:

> moim zdaniem wcale nie, wygladaloby to dosc uwlaczajaco, jak wielkopanska litos
                  > c. iga moze sobie dopiac nastepna mala flage i razem z ons ujac sie za palestyn
                  > czykami, zamiast jej 'dawac wygrac'.
                  >
                  No tak, racja. Powinna grać najlepiej, jak się da. Niech zwycięży lepsza.
                  A potem wsparcie moralne dla Tunezyjki, słowa współczucia... coś w tym rodzaju. I sama uzna, czy się dorzuci. Jak postanowi, tak będzie dobrze.
                  • elissa2 Re: Hurkacz 04.11.23, 11:55
                    no i wygrała moja Igusia i teraz będzie musiała grać z wyjącym białoruskim koniem
                    • jan_stereo Re: Hurkacz 04.11.23, 23:59
                      Obie wygladaja jak damskie konie, sila i miesnie to sa atuty dzisiejszych pan, jesli idzie o czolowke tenisa. Jedynie Rybakina nieco od tego odstaje, choc ta nadrabia wzrostem.
    • jan_stereo Boris Becker 03.11.23, 20:32
      Zajefajnie ze wyszedl z tej ciupy i ostatnio zostal trenerem Holgera Rune, oby im sie swietnie ukladalo, no i Boris zeby odzyl finansowo i zyciowo.
      • elissa2 Re: Boris Becker 03.11.23, 23:14
        Boris? Jego imiennik Boris Johnson też najwyraźniej zamierza odżyć finansowo i życiowo smile
        Właśnie oglądałam program o nim z "okazji" tego, że podpisał kontrakt z jakimś kanałem dla oszołomów, płaskoziemców i wielbicieli teorii spiskowych. Ale w końcu jest z zawodu dziennikarzem (jak Churchill big_grin )
    • jan_stereo Nitto Finals 11.11.23, 22:31
      Z najlepsza 8mka, choc Hubiego troche brak, no ale zaczyna sie ta tenisowa uczta w niedzielę, nie moge sie juz doczekać. Ostatni, prestiżowy pojedynek w tym roku. Mlodzi glodni sukcesu i Novak stary i jeszcze glodniejszy wygranej.
      • shachar Re: Nitto Finals 12.11.23, 15:31
        No popatrz, nie miałam pojęcia, że jest taki turniej. Włączyłam więc sobie i patrzę jak 3 3pas się męczy.
        • elissa2 Re: Nitto Finals 12.11.23, 16:18
          No niestety nie ma na żadnym kanale tv (pewnie dadzą dopiero późnym wieczorem albo jutro na jakichś powtórkach)
          Na czym oglądacie?
          To Hurkacz nie gra skoro Tsitsipas jednak gra?
          • jan_stereo Re: Nitto Finals 12.11.23, 20:25
            Gra tylko pierwsza 8 zawodnikow. Hubi sie niestety jeszcze nie lapie punktowo.

Ja oglądam na Amazon Prime, który i tak opłacam dla przesylek i filmow, wiec ten tenis jest niejako juz gratis.

• jan_stereo Re: Nitto Finals 12.11.23, 23:38
              Rune jest chyba najbardziej naladowanym energia graczem, chyba na rowni z Alcarazem, gosciu az buzuje w kazdym swoim ruchu.
    • jan_stereo Re: Hurkacz 15.11.23, 00:47
      Ale jaja, poniewaz Tsitsipas doznal kontuzji, zastapi go nastepny na liscie, czyli Hubi.

Mamy zatem nieoczekiwanie mecz Hurkacza z Djokovicem, juz w czwartek, moze byc super widowisko.
      • elissa2 Re: Hurkacz 16.11.23, 19:00
        A już po drugim secie miałam cichą nadzieję, że wygra a tu dupa blada sad
        • shachar Re: Hurkacz 17.11.23, 02:22
          Cicho, u mnie w telewizorze zaczyna się 3-ci set.
          Djokovic musiałby mieć bardzo słaby dzień, żeby było po naszej myśli.
          • jan_stereo Re: Hurkacz 17.11.23, 11:21
            Hurkacz mial bardzo trudno z jednego prostego powodu, a mianowicie wygrana z Djokiem dawala mu tutaj wylacznie satysfakcje z wygranej z nim, zatem brak podstawowej motywacji napedzajacej graczy. Nie mogl sie juz zakwalifikowac do dalszych rund, a to dlatego, ze przejal miejsce po Tsitsipasie ktory byl w momencie kontuzji (dlatego opuscil turniej i zostal zastapiony Hubim) na przegranej pozycji w turnieju. Szkoda.
            • shachar Re: Hurkacz 17.11.23, 18:24
              Widzialam jak Tsitsipas wykrecil sobie prawą nóżkę myślałam że udaje żeby zmylić Zvereva chyba?
              Ja w ogóle nie wiem, jak tenisiści mogą z siebie wykrzesać cokolwiek kiedy im nie idzie, albo jak cały stadion kibicuje temu drugiemu.
    • jan_stereo Re: Hurkacz 19.11.23, 12:13
      Dzisiaj final, Djoker graz z Sinnerem. To powinien byc przebojowy mecz, o ile Sinner fizycznie wytrzyma bo cos narzekal na backhand.
      • shachar Re: Hurkacz 19.11.23, 21:08
        Na razie Roddick w nausznikach , nadajacy z blizej niewyjasnionego miejsca, i Kirgios w studiu. Jest piekne, prawie zimowe popoludnie, rrzucsm psu pilke miotaczem pilek, wkolo pachnie tymiankiem, ktory kiedys posialam na lace i okazuje sie to najbardziej trwala roslina pod sloncem. To ja sie oddale do przed telewizorem.
        • shachar Re: Hurkacz 19.11.23, 21:47
          Ta, a po pół godzinie, kiedy próbowałam znaleźć ten mecz, okazało się, że już był, na innym kanale.
    • elissa2 Re: Hurkacz 12.02.24, 22:46
      Dzisiaj się rozpoczął turniej ABN-Amro. Mamy bilety na sobotę. Jest jakaś tam szansa, że załapiemy się na grę Hurkacza. Chociaż szczerze mu życzę, żeby grał w niedzielę w finale.
      Ale jeśli się załapiemy na Hurkacza, to będę się wydzierać: "Dawaj Hubert! Dawaj!" big_grin
      • jan_stereo Re: Hurkacz 13.02.24, 14:29
        Rob zdjecia, potem wrzucisz tutaj i wartosc tego watku urosnie niebotycznie ;D
    • elissa2 Re: Hurkacz 13.02.24, 23:41
      Nie mam "nerwów" do tego Hurkacza. Już prawie prawie wygrywał z Czechem a teraz już jakiś thriller
    • elissa2 Re: Hurkacz 13.02.24, 23:56
      Uffff, wygrał. Ale to był "ciężki poród". Czech dobry. Mógł wygrać. Hurkacza uratowało tylko to, że Czech popełnił podwójny błąd serwisowy.
      To teraz w czwartek Hurkacz będzie grał z "pupilkiem" Richarda Krajicka, Holendrem T.Griekspoor'em.
    • elissa2 Re: Hurkacz 15.02.24, 17:59
      Hurkacz przegrał. Mecz był zacięty i bardzo dobry.
      Griekspoor "posikany" z radości. smile Po raz pierwszy wygrał z tenisistą z top 10.
      • jan_stereo Re: Hurkacz 15.02.24, 22:21
        Matka ziemia mu widać pomogła w grze na holenderskim korcie smile
        • elissa2 Re: Hurkacz 16.02.24, 18:19
          Może Hurkaczowi chciało się już wracać do domku. Dzisiaj poleciał, wypocznie i jutro świeżutki na imprezkę. smile
          A dzisiaj Rubliow dał się pokonać Demin(ot)aurowi, który jutro świętuje swoje 25 urodziny.
          • jan_stereo Re: Hurkacz 17.02.24, 15:05
            Pospieszyl sie z wygrana aby miec ja zaliczana jako 24latek. Jeden tiebreak więcej i by skonczyl jako 25latek na korcie.
            • taniarada Re: Hurkacz 17.02.24, 15:59
              Zaraz Iga zaczyna ludkowie.
              • jan_stereo Re: Hurkacz 17.02.24, 16:54
                Iga na Rybakine nie ma sposobu, za dobrze tamta serwuje.
                • elissa2 Re: Hurkacz 17.02.24, 18:50
                  jan_stereo napisał:

> Iga na Rybakine nie ma sposobu, za dobrze tamta serwuje.
                  >
                  A jednak... big_grin

Brawo, Igusia!!!
                  • jan_stereo Re: Hurkacz 18.02.24, 00:05
                    Szkoda troche ze tak wialo, ale wygrana jest wygrana ;'))

Troche podobna sytuacja do wystepu Igi przeciwko Sabalence w Meksyku, choc tam to dopiero byl huragan.
                  • shachar Re: Hurkacz 18.02.24, 00:15
                    Widziałam, oglądałam !! Yay!
    • jan_stereo Indian Wells 17.03.24, 12:20
      Dzisiaj dwa fajne mecze finałowe, Sakkari vs Swiatek oraz Carlos Alcaraz vs Dani Medvedev (wczorajszy pojedynek Alcaraza z Sinnerem byl znakomity).
      • elissa2 Re: Indian Wells 18.03.24, 14:20
        Aż mi żal było tej Greczynki Sakkari.
        No i teraz dziennikarze znowu się podniecają (a zawistnicy jeszcze bardziej). Zainkasowała 1,1 mln dolców. Dopytywali się: "Na co wyda te pieniądze?" Odpowiedziała: " Kupię sobie nową obudowę do telefonu" smile Oj, jak ją za to lubię!
        • jan_stereo Re: Indian Wells 18.03.24, 14:47
          Te pieniadze za wygrana to sa grosze, oni zarabiaja kilka razy wiecej z kontraktow reklamowych, tak ze na 4 obudowy do telefonu by jej starczylo ;'))
    • jan_stereo Re: Hurkacz 19.03.24, 20:23
      A juz wnet mamy Miami Open, bedzie goraco ;'))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka