Dodaj do ulubionych

Childhood templates

24.01.24, 21:27
Kiedyś, za nastolatka, nauczyłem się grać na gitarze trochę. Potem ukradli mi gitarę na studiach i nie wracałem do niej przez jakieś 20 lat.

Ale od iluś lat wróciłem... coś tam brzdąkam, nieźle chyba, jak na amatora.

I teraz nagle kupiłem sobie gitarę elektryczną, zawsze chciałem, bo siostrzeniec gra...

Tak czy inaczej: kupiłem tanią kopię gibsona sg, ale (jak internet mówił) z dużym potencjałem do ulepszeń.

I... jak zabrałem się za ulepszenia, okazało się, że to kawałek wiedzy do przyswojenia, włącznie z tym, że zadzwoniłem do konserwatora osiedla z pytaniem: "czy ta sieć energetyczna jest typu TT czy TN-C"?

I przerabiam elektronikę, geometrię, brzmianie...

A na chuj mi to? Nigdy nie będę gitarzystą, zwaszcza rockowym...

Pojawiły się myśli: a jak mi wyjdzie z tym, to może kupić tanią kopię fendera telectastera i zrobić to samo, znieniając kolor?

A może potem zbudować własną gitarę hollow body z przetwornikami P90?

Sranie w banie, pewnie to wszystko zrobię, ale olśniło mnie dziś:

Bawi mnie zabawa w lutnika i elektronika.

Nigdy nie będę gitarzystą występującym.

Więc co: pomijając fakt, że 5 gitar powieszonych na ścianie robi lepszze wrażenie niż 2 ?

Otóż to olśnienie: jako dziecko zawsze chiałem budować modele, ale z racji mojej daty urodzenia i miejsca zamieszkania musiełem się ograniczyć do papierowych modeli z "Małego Modelarza".

Teraz mam środki i okazję na starość - dlaczego nie ziścić dzieciecych marzeń?

Obserwuj wątek
    • jan_stereo Re: Childhood templates 24.01.24, 22:25
      ciekawe ze wlasnie bardzo niedawno jeden znajomy mi zalecil aby sie nauczyl grac na gitarze, od tak, czysto dla wlasnej przyjemnosci zyciowej i satysfakcji z posiadania nowej umiejetnosci. bardzo kibicuje takim dzialaniom.
      • dodupiec5 Re: Childhood templates 25.01.24, 22:05
        kup gitarę i naucz się, chociażby dla ściezki uczenia i postępów.
    • limetart Re: Childhood templates 18.05.24, 22:37
      Tak mi przyszlo do glowy, bo ostatnio duzo slucham gitary takiej czy innej: Czy Ty tylko te progi polerujesz i brzdakasz cudzesy czy tez czasem cos komponujesz?

• elissa2 Re: Childhood templates 19.05.24, 12:35
      www.youtube.com/watch?v=Ijfzx1Tw7hY
      • limetart Re: Childhood templates 19.05.24, 14:11
        Wczoraj sluchalam Mayera! smile

A potem znowu tego:
        Ego Death
        • taniarada Re: Childhood templates 19.05.24, 17:08
          Akordeon moja miłość. youtube.com/shorts/VoaMCmSUBjI?si=hON84tpjjOLDWg3M
          • limetart Re: Childhood templates 19.05.24, 20:21
            No ba! Jeden z moich faworytow, dwa razy go slyszalam na zywo smile
            • taniarada Re: Childhood templates 20.05.24, 22:36
              Piękne. Guziki wygrywają przy klawiszach. youtube.com/shorts/oZN-UzZdC_0?si=SAJYLvYo6vITtORq
              • limetart Re: Childhood templates 21.05.24, 18:54
                Super! smile

Bardzo dawno ich nie sluchalam na zywo. Musze to nadrobic w tym roku.
                • taniarada Re: Childhood templates 21.05.24, 19:04
                  Cudne😊 youtu.be/iOKd9_JrDhI?si=CObRxM07mwT52z0u
                  • yppah Re: Childhood templates 09.06.24, 21:10
                    Cory.
    • krytyk2 Re: Childhood templates 21.05.24, 05:39
      Ja nie mam specjalnych talentów manualnych ani technicznych i choć jestem muzykalny i lubię muzykę, to jednak nie pójdę w te stronę. Ale kiedyś obiecałem córce, że napiszę dla niej książkę.
      I jteraz gdy powoli zaczynam wychodzić z morfinowych gówien a rysuja mi się jeszcze trzy mce pobytu w niebyciu to pomyślałem, że jest czas na spełnianie obietnicy.
      Myślę sobie, że jest super to co robisz i sam bym też chcieć to umieć a może kiedyś udało by się nam po prostu sklecić jakiś mój tekścik z jakąś Twoja muzyka. Życie jest tak nieprzewidywalne.
      • limetart Re: Childhood templates 21.05.24, 18:50
        Och! To by bylo och i ach!!! big_grin

Christopher Robin! Dawaj jakas muze, zeby Krytyk mial inspitracje! smile
      • taniarada Re: Childhood templates 21.05.24, 19:05
        krytyk2 napisał:

> Ja nie mam specjalnych talentów manualnych ani technicznych i choć jestem muzyk
        > alny i lubię muzykę, to jednak nie pójdę w te stronę. Ale kiedyś obiecałem córc
        > e, że napiszę dla niej książkę.
        > I jteraz gdy powoli zaczynam wychodzić z morfinowych gówien a rysuja mi się jes
        > zcze trzy mce pobytu w niebyciu to pomyślałem, że jest czas na spełnianie obiet
        > nicy.
        > Myślę sobie, że jest super to co robisz i sam bym też chcieć to umieć a może ki
        > edyś udało by się nam po prostu sklecić jakiś mój tekścik z jakąś Twoja muzyka.
        > Życie jest tak nieprzewidywalne.
        Masz inne walory i charakter.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka